• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dugunum icimde kalir mi?

emmagoldman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
146
15
38
35
Bolu
Kizlar erkek arkadasimin ailesi asiri muhafazakar insanlar yani bende bi sene once kendi istegimle tesetture girdim ama benim ailem kendine musluman diyebilecegim tarzda acik insanlar.simdi onun abisi evlenicek kendi ailelerine uygun biriyle ve dugunleri yemekli ilahili falan olacak haremlik selamlik falan.tabiki saygi duyuyorum onlarin karari ama.erkek tarafinin adetine gore oluyormusya dugun erkek arkadasim bizimkinin de boyle olabilecegini soyluyor ortayol buluruz vs diyor ama benim ailem akrabalarim hic boyle bisey gormediler yani sok olucak herkes bende guvenemiyorum kina gecemde bi yertutup muzikli oynamali gonlumce bisey yapayim diyorum ama bu hem maddi hemde misafirlerim nasil gelecek nasil olacak vs beni dusunduruyor.ona goree kavusmamiz onemli ama burda nisan yapamadigi icin uzulen arkadasi gorunce ben de uzulur muyum icimde kalir mi diye dusunmeye basladim.fikri olan boyle bisey yasayan var mi? Yorumlarinizi bekliyorum:(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

slm.erkek tarafin istedigi gibi bisey duymadim hic.dugun sizin dugununuz istediginiz gibi yapin bence.icinize nasil sinerse..

Ama bu sadece erkek tarafının yada damadın düğünü değil ki sonuçta sende evleniyorsun senin ve ailenin fikirleri önemli

Dediğin gibi ya kına gecesi senin istediğin gibi olcak yada düğün için bi orta yol bulacaksınız

Aile yapının hiç uymadığı biriyle mutlu olabilecek misin ?
Bence bir daha düşün.

ah benım güzelim düğünüm içimde kalır mı da laf mı...6 yıllık evliyim bu acı yüzünden altı yıldır bir tane düğüne gidemedim..en son bi nişandan içim parçalanırcasına ağlaya ağlaya çıktım...

aşk beyaz gelinlik ve o unutulmaz düğün her kadının hakkı

eşimin ailesi baya baya mutaasıp bir aile.
ben kına yaptım kadınlar arasında baya eğlendk oynadık filan.
düğünümde de yemekli oldu müzik çalındı, oynamadık, sadece ilk dansımızı yaptık.
benden bi ay sonra eşimin erkek kardeşi evlendi, mevlütlü oldu.

Mobilden giriyorum alinti yapip cevaplamayi basaramadim kizlar o kadar iyisiniz ki ya iyi ki varsiniz.erkek arkadasimla hic sorunum yok ama ailesi israr ederse bende bisey diyemezsem filan cok korkuyorum kizlar yani ailemde cok uzulecek kesin bizde davullu zurnali halayli dugun olur yani o kadar takildimki bu meseleye ucuk cikardim

Canım, iyi düşün taşın. Her şey gönlünce olsun. Bak gönlünce diyorum. Nasıl istersen öyle olacak tabi aa onlar düğün yapıyor diye neden senin istediğin göz ardı ediliyor. Çok kızdım. 😡 Istediğin gibi olması için nişanlınla konuş.

Kına gibi ayrıca kadınlara bir şey yapıcan. Başka oluru yok bunun. Benim de çok muhafazakar akrabalarım var. Nişan bile kaıdn erkek ayrı yapıyorlar. Kına gecesinde açılıp saçılıp döktürüyorlar bir güzel. Maddi olarak zorlamaz. Uygun fiyatlı bir salon tutar hatta gündüz yaparsın kadınlara yapacağın eğlenceyi böylece kadınlar daha kolay gelir tek başlarına. 2-3 gün sonra bir gece de ilahili sohbetli bir düğün+ nikah.

Ayni durumu yasayan bir arkadasim suan cok pisman daha gecen gun konustuk.dugun nisan dedigin davullu zurnali olur arkadas mevlutunu sonra yap

mutlaka dugun yap bak ben yapmadim icimde kaldi.utangactim cok hic oynayamazdim dugunlerde onun icin dugun yapmadim.nikah gunu alindi dugune bir hafta var biz cok guzel deniz kenarinda bir dugune gittik benim icim nasil yandi nasil pisman oldum anlatamam keske dugun yapsaymisim cok pisman oldum cok.kendime bir kizdim o pismanliktan sonra ve gittigim butun dugunlerde hic utanmadan cilginlar gibi oynadim:Ddugun yapin pisman olursunuz kimseyi takma aradan yillarda gecse icinde uhde kalir.

İstediğin gibi birşey yap, sonra içinde kalır. Ya da orta yolu bulun bence. Tabii karşıdaki aile kabul ederse...

Daha önemli birşey var aslında. Ailelerin arasındaki bu kadar fark. Bu düğün sadece bir örnek. Anlaşılan nişanlınlının ailesiyle kendi ailen kültür olarak taban tabana farklı. Bugün düğün, yarın başka birşeyde arada kalacaksın. Evlendikten sonra kendi ailende hiç görmediğin, aklına bile gelmeyen kimbilir ne farklılıklarla beklentilerle karşılaşacaksın. Bunları göz önünde tut ve beklentilerini ona göre ayarla derim. Yapabilir misin alışabilir misin ona göre karar ver. Bu kadar farklı ailelerin birleşmesini insan ilişkileri açısından sağlıklı ve doğru bulmuyorum. Sen aralarına girersin eşin vasıtasıyla kabullenirsin, ama ailrlerin arası açılır. Belli olmaz, kültür farkı çok önemli birşey bana göre.
İlerde kültür farkından doğan olası sorunlarda inşallah pişman olmazsın der, mutluluklar dilerim.

Kizlar erkek arkadasimin ailesi asiri muhafazakar insanlar yani bende bi sene once kendi istegimle tesetture girdim ama benim ailem kendine musluman diyebilecegim tarzda acik insanlar.simdi onun abisi evlenicek kendi ailelerine uygun biriyle ve dugunleri yemekli ilahili falan olacak haremlik selamlik falan.tabiki saygi duyuyorum onlarin karari ama.erkek tarafinin adetine gore oluyormusya dugun erkek arkadasim bizimkinin de boyle olabilecegini soyluyor ortayol buluruz vs diyor ama benim ailem akrabalarim hic boyle bisey gormediler yani sok olucak herkes bende guvenemiyorum kina gecemde bi yertutup muzikli oynamali gonlumce bisey yapayim diyorum ama bu hem maddi hemde misafirlerim nasil gelecek nasil olacak vs beni dusunduruyor.ona goree kavusmamiz onemli ama burda nisan yapamadigi icin uzulen arkadasi gorunce ben de uzulur muyum icimde kalir mi diye dusunmeye basladim.fikri olan boyle bisey yasayan var mi? Yorumlarinizi bekliyorum:(

Benim akramda boyle evlendi. Dugunun muzik olmasi imkansizsa kina gecesinde eglenmene bak derim. En olmadi bi kac arkadasini eve cagirip kendi aranizda eglenin o kadarinada bisey demezler herhalde.

Oynamadan düğün olur mu yaa :( walla içinde kalır arkadasım. Bişeyler yap bence..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım tabii ki düğün içinde kalır istediğin gibi olmazsa. ama işin bir de ailesel boyutu var. aşırı muhafazakar aileler genelde geline çok değer veren aileler değildir. tabi bir kısmı tenzih ederek söylüyorum ama o kültürde yaşayan insanlar maalesef genelde öyle oluyor. sevgi bi yerden sonra emin ol biter, geriye kalan güzel anılar, güzel paylaşımlar ve saygıdır. evliliği devam ettiren de çoğu zaman aşk değil güzel yaşanmışlıklar ve bunların getirdiği bağlılıklar oluyor. senin istediğin tarz bişi yapmazlarsa bu ömür boyu içinde kalacak ve her tartışmada ben onun için bu hayalimden vazgeçtim deyip soğuyacaksın. evlenme kararından önce kişinin aile yapısı muhakkak önemsenmelidir diye düşünüyorum, yine de karar senin.

Cmm konyalımı evleneceğin kişi? Konyada abartmıyorum nerdeyse bütün düğünler çalgısız ilahili..ben buraya gelin geldim ve bizim oralarda hiç böyle 1tane bile düğün görmedim. Benimde bu sorunum oldu ben hem kına gecesi yaptım memlekette hem düğün. Ayrıyeten burda da yaptık düğün. Yani bence 2düğün yapın biri sizin memlekette biride onun memleketinde.eiyikide 2düğünüm olmuş. İçimde kalırdı yoksa. Ama eşimin akrabalarına çok kızgınım muhafazakar oldukları için hiç kimse oynamadı düğünümde. Konyadaki düğünümde sadece ilahi çaldı ve yemek yendi. İşin ilginç tarafı bunada düğün deniyor.ben çalgısız düğüne düğün demem. Buranın kültürü beni rahatsız etsede yapacak bişy yok.

Son düzenleme:
Benim de öyle olacak düğünüm. Bana değil ama ilk başta aileme ters geldi. Daha doğrusu kesin herkes dedikodumu yapacak eleştirecek diye yeyip bitiriyordum kendimi ama sonra düşündüm o düğünü nasıl yaparsam yapayım kusur bulan muhakkak olacak.

Ama ben senin gibi içimde kalır mıydı acaba demiyorum. İslami yönünü düşünürsek doğru olan erkek arkadaşının istediği her ne kadar nefsimize ve işimize gelmese de. :)

Ben bu yüzden mekan tutup kına gecemde eğlenmeyi düşünüyorum. (Yemekli olmazsa baya ucuza halloluyor.) Tüm akrabalarımı da kına geceme çağıracağım. Düğün zaten nişanlımın memleketinde olacağı için oraya sadece birinci derece akrabalarım gelebilecek. O yüzden düğünü değil kına gecesini önemsiyorum ben.

Hal böyle olunca da beni görmesini istediğim, birlikte karşılıklı oynamak istediğim herkes kına gecemde zaten olacak. Geri kalan da nişanlımın erkek akrabaları ve çevresi olacak. Onlar da umrumdışı açıkçası. :)

Bir de eklemek isterim: Canım lütfen lütfen beni yanlış anlama ve kırılma ama ben zaten tesettürlü bir hanımın bin tane erkeğin gözü önünde kalça sallayıp bel kıvırmasını hoş bulmuyorum. Neticede çekiciliğini örtmek için saçını bile esirgiyorsun. Bir yandan tenini, saçını falan örtüp bir yandan da o kıyafetinle rahatça oynaman biraz abesle iştigal olacak. Tesettürün amacına aykırı bir defa.

Bir de herkes düğün senin düğünün demiş ama aynı zamanda erkek arkadaşı ve ailesinin de söz hakkı var. Nasıl konu sahibi ailem böyle bir düğün istemez diyorsa erkek arkadaşının ailesi de oynamalı düğün istemeyecektir.

Son olarak; lütfen google'a islama uygun düğün nasıl olur yaz bir oku canım. Cevabın "düğün insanın ömründe bir kere oluyor, ne olur yani" olacaksa da söyleyeyim. İşte tam da ömründe bir kere olacağı için daha titiz davranman gerek. İnsan kulluğunu sıradan günlerde değil böyle en özel günlerde gösterir zaten. Sen bu saydıklarından erkek arkadaşın istiyor diye değil islama ve tesettürüme uygun değil diye vazgeçmelisin zaten geçeceksen.

Cmm konyalımı evleneceğin kişi? Konyada abartmıyorum nerdeyse bütün düğünler çalgısız ilahili..ben buraya gelin geldim ve bizim oralarda hiç böyle 1tane bile düğün görmedim. Benimde bu sorunum oldu ben hem kına gecesi yaptım memlekette hem düğün. Ayrıyeten burda da yaptık düğün. Yani bence 2düğün yapın biri sizin memlekette biride onun memleketinde.eiyikide 2düğünüm olmuş. İçimde kalırdı yoksa. Ama eşimin akrabalarına çok kızgınım muhafazakar oldukları için hiç kimse oynamadı düğünümde. Konyadaki düğünümde sadece ilahi çaldı ve yemek yendi. İşin ilginç tarafı bunada düğün deniyor.ben çalgısız düğüne düğün demem. Buranın kültürü beni rahatsız etsede yapacak bişy yok.

Çok bencilce bir yorum olmuş burası. İnsanlara muhafazakar oldukları için kızmaya ne hakkınız var ki? Onlar size kızdı mı düğününde neden oynadın diye? Var mıydı hakları? Ben çalgısız düğüne düğün demem diyorsunuz ama onlar da çalgılı düğüne düğün demiyor. Bir de karşı taraftan bakmak lazım. :34:

Tesettürlüyüm diyorsunuz, siz istiyor musunuz ki davullu zurnalı düğün?

Benim düğünüm de sohbetli-ilahili oldu, ama haremlik selamlık falan yapmadık, herkes oturdu ailesiyle.

Back
X