• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dugunum icimde kalir mi?

aileniz kendine müslüman acik bir aile ne demek

evlenin erkek tarafi nasil istiyorsa
dugun icinizde kalsin
evlendikten sonrada Rio karnavali gibi yasarsiniz
görünen köy kilavuz hesabi

Sevgili lara anlamadim yorumunu gercekten.ben niye nicin soyledigimi onceki yorumlarda acikladim.okumamis olabilirsin.soyle soyleyeyim ailem inanan ama inancin gereklerini yapmayan insanlar bense onlara gore dindar erkek tarafina gore az dindar kaliyorum diyeyim.yani kelimelere takilmayalim manaya bakalim canimdan cok sevdigim aileme hakaret edecek halim yok degil mi :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kına için salon tutup orada çalgılı yapabilirsiniz,dügünde ilahili olabilir yada nikahınız kıyılmadıysa yine kınanız çalgılı olur siz nikah sonrası aile dostlarınız ve akrabalarınız arasında yemek verirsiniz.Bende bir çok ilahili düğüne gittim haremlik-seramlık olayı yoktu onlarda herkes aileleriyle oturdu.

Ben ve ailem hic gitmedik aslinda bi gidip gorsem sevecegim belki siz yadirgadiniz mi mesela ilk gittiginiz de falan inanin bilmedigimden soruyorum.

kınayı müzikli yapın.. :4::4:
düğünü de sade bir şekilde .. :123:
olsun bitsin,dert mi ... :38: :34:

ben buna benzer bir şey yaşadım
bizim aile düğünleri müzikli, çalgılı falan olur

bir gün bir arkadaş abisinin düğününe davet etti
gittik, mevlit okundu, yemek dağıtıldı, takı taktık
çalgılı düğüne göre kısa sürdü
ben biraz şaşırdım
ama benim için dönüm noktası şu oldu
mevlitten sonra hoca biraz dua etti ve sonra dedi ki
"Allahım senin rızan için düğünlerini bu şekilde Kuran okutarak yapan bu kullarını da mutlu et"

biran hızlı bir şekilde kendi tarzımızı sorguladım
bizde müzik, dans, oyun havaları, abiye kıyafetler
ben düğünümün alıştığımız şekilde olmasını isterim diye düşündüm
sonra da dedim ki "ama öyle yaparsam o kadar davetlinin yanlışa girmesine de sebep olacağız, kimsenin vebaline girmek de istemem."

neyse aradan yıllar geçti, ben de tesettürü seçtim kendi isteğimle
ailem takdir etti, akrabalardan garipseyenler de oldu, beğenenler de oldu
neyse ben zaten Allah için bunu seçtim, kimsenin yorumuyla hareket edecek kadar kişiliksiz değilim
bir süre sonra da düğün hazırlıklarına başladık
eşimin aile ve akraba düğünleri de mevlit, ilahi şeklinde oluyor
ben de senin gibi çelişkide kaldım birazcık
ama ben kimsenin isteğini değil, Allahın hoşuna gidecek şeyi seçiyorum dedim
mevlit, salavatlar, yemek olan bir düğün oldu
ben çok memnun kaldım
içimde de kalmadı, çünkü dediğim gibi ben iki seçenek arasında kalmadan önce kalbimin sesini dinledim
ne ailem ne de akrabalarımdan olumsuz bir şey de duymadım

Son düzenleme:
İçinde kalacaksa üzülerek söylemeliyim ki doğru insanla birlikte değilsin. Çünkü sadece düğünün değil tüm hayatın böyle olacak. Allah yardımcın olsun umarım doğru kararı verirsin ama bence iyi düşün. Belki ilk defa bu forumda birisine böyle bir yorumda bulundum bu arada.

Msj kutun doluymus bu arada sana ozel msj aticaktim ama:/

Benim de öyle olacak düğünüm. Bana değil ama ilk başta aileme ters geldi. Daha doğrusu kesin herkes dedikodumu yapacak eleştirecek diye yeyip bitiriyordum kendimi ama sonra düşündüm o düğünü nasıl yaparsam yapayım kusur bulan muhakkak olacak.

Ama ben senin gibi içimde kalır mıydı acaba demiyorum. İslami yönünü düşünürsek doğru olan erkek arkadaşının istediği her ne kadar nefsimize ve işimize gelmese de. :)

Ben bu yüzden mekan tutup kına gecemde eğlenmeyi düşünüyorum. (Yemekli olmazsa baya ucuza halloluyor.) Tüm akrabalarımı da kına geceme çağıracağım. Düğün zaten nişanlımın memleketinde olacağı için oraya sadece birinci derece akrabalarım gelebilecek. O yüzden düğünü değil kına gecesini önemsiyorum ben.

Hal böyle olunca da beni görmesini istediğim, birlikte karşılıklı oynamak istediğim herkes kına gecemde zaten olacak. Geri kalan da nişanlımın erkek akrabaları ve çevresi olacak. Onlar da umrumdışı açıkçası. :)

Bir de eklemek isterim: Canım lütfen lütfen beni yanlış anlama ve kırılma ama ben zaten tesettürlü bir hanımın bin tane erkeğin gözü önünde kalça sallayıp bel kıvırmasını hoş bulmuyorum. Neticede çekiciliğini örtmek için saçını bile esirgiyorsun. Bir yandan tenini, saçını falan örtüp bir yandan da o kıyafetinle rahatça oynaman biraz abesle iştigal olacak. Tesettürün amacına aykırı bir defa.

Bir de herkes düğün senin düğünün demiş ama aynı zamanda erkek arkadaşı ve ailesinin de söz hakkı var. Nasıl konu sahibi ailem böyle bir düğün istemez diyorsa erkek arkadaşının ailesi de oynamalı düğün istemeyecektir.

Son olarak; lütfen google'a islama uygun düğün nasıl olur yaz bir oku canım. Cevabın "düğün insanın ömründe bir kere oluyor, ne olur yani" olacaksa da söyleyeyim. İşte tam da ömründe bir kere olacağı için daha titiz davranman gerek. İnsan kulluğunu sıradan günlerde değil böyle en özel günlerde gösterir zaten. Sen bu saydıklarından erkek arkadaşın istiyor diye değil islama ve tesettürüme uygun değil diye vazgeçmelisin zaten geçeceksen.

Kesinlikle katılıyorum.. Bizde de eşimin ailesi biraz oynansın istedi..Ama sağolsunlar hiç zorluk çıkarmadılar, bize uyum sağladılar.. Kınada bayanlar toplandı bir güzel oynadık geceye kadar..

Ertesi gün davul zurna gelin alma yapılırken çaldı sadece.. Daha sonra salona gittiğimizde kuran okundu, ilahi okundu.. Sözümde,nişanımda,düğünümde dualarla oldu.. Hepsinde kuran okundu.. Evlilik uzun bir yol.. Ben bu yola eşimle birlikte dualarla girmek istedim.. Allah da nasip etti.. Çok şükür.. :16:

ben buna benzer bir şey yaşadım
bizim aile düğünleri müzikli, çalgılı falan olur

bir gün bir arkadaş abisinin düğününe davet etti
gittik, mevlit okundu, yemek dağıtıldı, takı taktık
çalgılı düğüne göre kısa sürdü
ben biraz şaşırdım
ama benim için dönüm noktası şu oldu
mevlitten sonra hoca biraz dua etti ve sonra dedi ki
"Allahım senin rızan için düğünlerini bu şekilde Kuran okutarak yapan bu kullarını da mutlu et"

biran hızlı bir şekilde kendi tarzımızı sorguladım
bizde müzik, dans, oyun havaları, abiye kıyafetler
ben düğünümün alıştığımız şekilde olmasını isterim diye düşündüm
sonra da dedim ki "ama öyle yaparsam o kadar davetlinin yanlışa girmesine de sebep olacağız, kimsenin vebaline girmek de istemem."

neyse aradan yıllar geçti, ben de tesettürü seçtim kendi isteğimle
ailem takdir etti ama akrabalardan falan garipseyenler oldu, beğenenler de oldu
neyse ben zaten Allah için bunu seçtim, kimsenin yorumuyla hareket edecek kadar kişiliksiz değilim
bir süre sonra da düğün hazırlıklarına başladık
eşimin aile ve akraba düğünleri de mevlit, ilahi şeklinde oluyor
ben de senin gibi çelişkide kaldım birazcık
ama ben kimsenin isteğini değil, Allahın hoşuna gidecek şeyi seçiyorum dedim
mevlit, salavatlar, yemek olan bir düğün oldu
ben çok memnun kaldım
içimde de kalmadı, çünkü dediğim gibi ben iki seçenek arasında kalmadan önce kalbimin sesini dinledim
ne ailem ne de akrabalarımdan olumsuz bir şey de duymadım

Cok sevindim sizin adiniza.cok guzel yazmissiniz ben hic gormedim iste gorsem belki ben istiyecegim ama hic bilmedigimiz bisey.ben de Allah rizasi icin girdim tesetture burda bazi arkadaslar laf etti ama icini insanin ancak Allah bilir.o yuzden normal bi dugun gibi beklentim yok ama birazda olsun eglenmek istedigim icin icimde kalir mi diye merakimdan actim zaten konuyu sagolun cok.

Cok sevindim sizin adiniza.cok guzel yazmissiniz ben hic gormedim iste gorsem belki ben istiyecegim ama hic bilmedigimiz bisey.ben de Allah rizasi icin girdim tesetture burda bazi arkadaslar laf etti ama icini insanin ancak Allah bilir.o yuzden normal bi dugun gibi beklentim yok ama birazda olsun eglenmek istedigim icin icimde kalir mi diye merakimdan actim zaten konuyu sagolun cok.

rica ederim
Allah gönlünüze göre hayırlı olanı versin
yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi evliliğin daha hayırlı olması için Kuranla başlaması düşüncesi çok hoş, ben de böyle düşündüm
salona girerken çalınacak şeyleri sen seçersin, ilahi olacaksa sen seçersin yine hoş olur
mesela bizde gelin yoluna kırmızı halı sermişler, yanlarına meşale gibi şeyler koymuşlardı, içeri girerken de fonda salavat sesleri vardı
bunlar benim tercihim değildi, haberim bile yoktu
o manevi ortamı ve salavat seslerini duyunca çok etkilendim
davetliler de beğenmiş
ama bunları yaparken asla israfa kaçmadık
yemeksiz ve çalgılı düğün yapan arkadaşlar iki kat kadar fazla ödeme yaptılar kendi düğünlerinde
bunu özellikle söylüyorum ki kimseye kötü örnek olmayayım, masraflı bir düğünü istemezdim

Ben ve ailem hic gitmedik aslinda bi gidip gorsem sevecegim belki siz yadirgadiniz mi mesela ilk gittiginiz de falan inanin bilmedigimden soruyorum.

Yabancılık çekmedim belkide kapalıyım diye olabilir ama açık insanlar yabancılık çekebilir sonuçta mevlütlü dügünde insanlar nasıl giyinecegim diye sorun edebilirler.Benim de anne tarafım açık kapalı sayısı annemle beraber toplasan 10 tane yoktur onlar için mevlütlü düğün abes olabilir baba tarafımda yarı yarıya açık ve kapalı mevlütlü düğün baba tarafımda gördüm daha çok anne tarafım ise çalgılı yaparlar.

canım benim ailem de om mutaassıp bir ailedir ve benim ablalarım da dediğin gibi mevlüt gibi düğün yaptılar. annem ben oynamalı düğün yapıcaz dediğimde aman ne gerek var öyleydi böyleydi söylenmişti hatta. erkek tarafı da normal türk ailesi sonuçta bildiğin orkestralı düğünümüzü yaptık. benden 6 ay sonra erkek kardeşim evlendi annem onda aaa tabiki ilahili olucak ben öyle düğün istemem oğluma dedi. ama gelinle kardeşim aralarında konuşmuşlar. kardeşim biz öyle istiyoruz dedi onlarınki de orkestralı oldu. aile de geldi. anneme kalk oyna diyen olmadı oturdu izledi. biz de kurtlarımızı döktük güzel güzel. canım düğününde isteyipte yapamadığın herşey içinde uhte kalıyor. ben bir yer beğenmiştim düğün yeri diye orası tutulcaktı. sonradan tuzlu diye yer değiştirildi inan hala oranın önünden geçerken içim cız ediyor. ömründe bir defa evleniyorsun herşeyi en istediğin şekilde yaptır. :54:

Evet aslinda kinayi davetiyeye bayanlara ozel diye belirtip yazmak mantikli.cok sagolun bende inaniyorum gonlumuze gore olabilecegine iyi insanlar cunku ama olmazsada kimseyi kirmayacagima emin oldugum icin icimde kalir mi oluyor mu boyle seyler diye konu actim.sagolun cok:)

Bence içinizde kalır ama üzüleceklerse eger zorlamayın sonucta onlarda anne baba ne demek rica ederim :16:

düğünlerde falan oynamak bana da gereksiz geliyor açıkçası, yani tarzım da değil, oynayamam ben:27:
konu oyunsa eger güzel bir kokteyl olsun ve slow parçalar çalsın
haremlik selamlık bir düğün bana da uç geldi açıkçası
bence aileler arasında bu kadar görüş farkı olmamalı

canım bence içinde hep bir ukte kalır. nişanlınla beraber tartışın bu konuyu, gün sizin gününüz güzel anılar hatırlayın o güne dair ;)

Nick olarak Emma Goldman' ı görünce konuyu kafamda oturtmakta güçlük çektim :1: malum tesettür ve emma goldman...

Konu bana çok ilginç geldi açıkçası böyle bir düğün hiç duymadım nasıl olur canlandıramadım pek kafamda.
Ne benim ne nişanlımın ailesinde tek bir kapalı yok, öyle ki bizim ailede inançlı olan sayılı kişilerden biriyim ben mesela.
O yüzden kendi bakış açıma göre bakarsam ben istemezdim, böyle bir ailenin içine girmeye de cesaret edemezdim.
Ailenize çıtlatın bence, tepkilerini ölçün, bakalım ne diyecekler.
Ben bu konuda biraz bencilim,,düğün sizin düğününüz, erkek arkadaşınızdan bile daha önemli sizin nasıl olmasını istediğiniz.

Nick olarak Emma Goldman' ı görünce konuyu kafamda oturtmakta güçlük çektim :1: malum tesettür ve emma goldman...

Konu bana çok ilginç geldi açıkçası böyle bir düğün hiç duymadım nasıl olur canlandıramadım pek kafamda.
Ne benim ne nişanlımın ailesinde tek bir kapalı yok, öyle ki bizim ailede inançlı olan sayılı kişilerden biriyim ben mesela.
O yüzden kendi bakış açıma göre bakarsam ben istemezdim, böyle bir ailenin içine girmeye de cesaret edemezdim.
Ailenize çıtlatın bence, tepkilerini ölçün, bakalım ne diyecekler.
Ben bu konuda biraz bencilim,,düğün sizin düğününüz, erkek arkadaşınızdan bile daha önemli sizin nasıl olmasını istediğiniz.

:)ben elhamdulillah yeni girdim tesetture bir yil oldu.aslinda cesaretlik bi durum degil seviyorsunuz asik oluyorsunuz ve evlenmek istiyorsunuz gayet basit.dunyada iyiler ve kotuler var cok sukur ki aile iyi insanlar.Allah utandirmasin bi sikinti olacagini sanmiyorum..evet citlatmak mantikli bi nabiz yoklamam lazim artik..nicke gelince sizi tenzih ederim toplumda tesetturlu hanimlarin "cahil"oldugu gibi bi algi varya :) inanin taniyan kadin sayisida azdir emma reisi ondan bagdastiramamis olabilirsiniz.sagolun yorum icin.

Kizlar erkek arkadasimin ailesi asiri muhafazakar insanlar yani bende bi sene once kendi istegimle tesetture girdim ama benim ailem kendine musluman diyebilecegim tarzda acik insanlar.simdi onun abisi evlenicek kendi ailelerine uygun biriyle ve dugunleri yemekli ilahili falan olacak haremlik selamlik falan.tabiki saygi duyuyorum onlarin karari ama.erkek tarafinin adetine gore oluyormusya dugun erkek arkadasim bizimkinin de boyle olabilecegini soyluyor ortayol buluruz vs diyor ama benim ailem akrabalarim hic boyle bisey gormediler yani sok olucak herkes bende guvenemiyorum kina gecemde bi yertutup muzikli oynamali gonlumce bisey yapayim diyorum ama bu hem maddi hemde misafirlerim nasil gelecek nasil olacak vs beni dusunduruyor.ona goree kavusmamiz onemli ama burda nisan yapamadigi icin uzulen arkadasi gorunce ben de uzulur muyum icimde kalir mi diye dusunmeye basladim.fikri olan boyle bisey yasayan var mi? Yorumlarinizi bekliyorum:(

Bence içinde kalırr, kınamıyorum tabi ki onların yaptığı düğün şeklini ama,
ne bilim bence normal düğün iste sen..
Kendi ailenide düşün biraz..
Hep içinde kalıcak bence..
Bir kere oluyor ve gönlüne göre olmadıktan sonra ne önemi var..
623220cf7f54a32c3da24ed8f8213347.gif

:)ben elhamdulillah yeni girdim tesetture bir yil oldu.aslinda cesaretlik bi durum degil seviyorsunuz asik oluyorsunuz ve evlenmek istiyorsunuz gayet basit.dunyada iyiler ve kotuler var cok sukur ki aile iyi insanlar.Allah utandirmasin bi sikinti olacagini sanmiyorum..evet citlatmak mantikli bi nabiz yoklamam lazim artik..nicke gelince sizi tenzih ederim toplumda tesetturlu hanimlarin "cahil"oldugu gibi bi algi varya :) inanin taniyan kadin sayisida azdir emma reisi ondan bagdastiramamis olabilirsiniz.sagolun yorum icin.

Yok yahu ne cahili aklımdan bile geçmez öyle bir şey, öyle düşünen insanların cahilliği o, ben Emma Goldman' ın görüşlerine dayanarak bağdaştıramadım :)
Bence de nabız yoklayın, inşallah gönlünüze göre olur her şey. Bir kere olan şeyler bunlar sonuçta, içinizde kalmasın. Ben de nişanlıyım ve düğün tarihim istediğim zaman olamadı, o içimde kalacak mesela..

Back
X