- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
aynen işte bizim adetlerimiz bu bende karadenizliyim. hayır direk onların mahallelerinde oluyor düğün o yüzden 1.dereceleri götürürler bizde gidipte komşuyu felan değil ama işte en sonunda razı oldu ama şu kadar sorun yaptıktan sonra bi anlamı kalmadı küçük bi otobüs ailem tutucak artık
Bir zamanki hallerimi hatırlatın kızİnşaallah yapmaz ben dikkat ediyorum sonuçta büyüklerim ve ben 50 yaş üstü insana çok hassasım yani yaşlandıkça felan daha da dikkat ederim kesin. Ama şöyle bir huyum var çıkar ve sinsilik hissedersem diğer yüzüm çok ters dir görmezden gelmem hiç bi dediklerini. İyi oldukları sürece de alttan alırım o gün sesimi yükseltti kapadım tel.i sonra 3-4 gün arayamadı anlamış oldu
Ben tatile annemin yanında gidiyorum antalya ya anahtarı bırakıyoruz..10 Gün yokuz evde balıklarımız var..Akvaryum büyük kaldırıp veremiyorum onlara da ..Geldiğimde bütün çekmecelerime bakmışlar..Kirli çamaşır sepetime varana kadar bakmışlar..Çekmecelere örtü serdim açacakalrını biliyordum çünkü..İşaret bıraktım ucunu felan katladım hepsi bozulmuştu..Kirli çamaşır sepetinin de tutma yerini tam oturmamıştı..Her şeyi kapatma hastalığı var bende..
Bir zamanki hallerimi hatırlatın kız
bende aman büyükler, aman dikat edeyim, cevap vermeyeyim, şöyle böyle derken, iyi niyetimden yararlandılar. Nasil olsa bir gün affedeceklerime inanıyorlar, saygılı ve iyi niyetlim ya? Kindar değilim ana zor affeder biri oldugumu tahmin edemediler. Şuam canavarlaşdiracak kadar delirter beni
O yüzden dedim, dikat et ve benim başıma gelmez diye düşünme:)herzaman kendi ailenle daniş:)
Anamm ruh hastalığı gibi o ne öyle ben annemin dolabının heryerini karıştıramam o ne öyle dikkat edin anahtarın kopyasını yaptırmış bile olabilirler o derece meraklılık var çünkü peki siz birşey dediniz mi karıştırdıklarını anladığında
Valla çıktım yukarıya anne bir şey söyleceğim ama yanlış anlama meraktan soruyorum dedim..benim çekmecelerimde ne aradınız..Neyi görmeyi bekliyorsunuz anlamıyorum dedim..Ayy valla ben girmedim benim haberim yok balıklara baban yem vermeye indi ben 1 kere bile gitmedim inmedim..Anne yani seninkinden farklı bir şey yok sütyen altlet iç çamaşırı yani he belki rengi farklıdır deseni farklıdır dedim..Belki kayınbirader girmiştir dedi..Bant aramış da baban duyarsa çok kızar sinirlenir dediğinde anladım zaten onun girdiğini..Hem o ara kayınbirader ile aram iyiydi söyledim annenin yaptığı terbiyesizlik ne işi var benim çamaşırlarımda dedim boşver yenge dedi..Olsa öyle bir şey söyler ben baktım diye ki yatak odasında kimse bant aramaz..Hele örtüleri kaldırıp bakmaz..Neyse boşver ama ayıp dedim..O kadar..
Yedek anahtar vardı yeni evli iken hemen hemen her dışarı çıktığımda evimi giriyordu biliyordum zaten kapıları açık bırakmasından..
Bizimkilerde ben balayındayken diğer dünürlerine açıp evi göstermişler.
Anahtarı direk aldım ellerinden.
Ayrı şehirlerde oturan insanlara yedek anahtar gerekmez dedim.
O kadar yolu habersiz gelmezsiniz herhalde dedim.
Ogün anladılar benim eltim gibi kolay lokma olmadığımı.
Çok sonra bir kaç yıl aynı şehirde yaşadık , eltime çat kapı giden kv,bana telefon edip müsaitmisin kızım demeden gelemezdi.
Adamına göre muammele demek
Taçsız prenses kadın hem meraklı hem yalancı o ne öyle eğer hala anahtarı kullanıyorsan çağır çilingiri değiştir valla kadın büyü mü yaptırdın diye düşündü de arama yapıyor ya da kendimi yaptırcak heryeri delik deşik ediyor anlamadım he ama resmen bişey aramış seninki bu ne merak ama sende iyi yapmışın yukarı çıkıp tırsmıştır azıcık
kitty helal valla iyi yapmışın diğer dünürlere göstermekte ne yani ne alaka canım, gözdağı olmuş ama artık bende öyle yapıyorum zati iyi oluyor yoksa ipin ucunu alan üsküdarı geçiyor
Aynen canım baştan sınırları belirlemek lazım.
Verilen taviz yenilerini doğuruyor.
Saygı çerçevesinde ama net olmak lazım.
Hayırlısıyla olsun düğünün fazla takılmamaya çalış.
Geriye dönü baktıında güzel anıların kalsın.
Fazla yüzgöz olma.
Benim nişanıma da misafir gibi geldiler.
Nişan sabahı açmış ne yapayım kızım diyor.
O saattemi sorulur, yapan adam yapar zaten.
başın sağolsun kötü olmuş ama arkasından da iyi iz bırakmamış biz istemezmiyiz iyi anmak ama el vermiyorlar işte hadi biz cahiliz yaşımız daha genç ee siz görmüş geçirmişsiniz niye bizimle uğraşıyorsunuz değil mi ama.. Neyse vardır herşey de hayır inşaallah helalleşebilmişsinizdir kayınvalidenizle
Yok helalleşemedik.çünkü başka bir şehirde tedavi görüyordu.iyice ağırlaştığında haber verdiler gelin diye.biz gittiğimizde bilinci kapalıydı zaten.o gece de kaybettik.ama ben herşeye rağmen hakkımı helal ettim allaha havale ediyorum herkesi.
arkadaşım neden istanbulda kına gecesi yapıp gelinlik giyiyorsun istanbuldaki eş dost akrabalar görsün diye değil mi bide onları çanakkaleye götürmek onların masraflarını karşılamak zorunda değilsin onlar için yapıcağını yapıyorsun zaten sen düğün yapıyorsun ev açıyorsun maddi yönden zaten bir sıkıntı onlarda yani istanbuldakilerde kendi arabalarıyla arabası olmayan otobüsle gelebilir bırak onlar düşünsün kv.denle her zaman muhattap olacaksın diğer eş dost akrabayla senede bir yada iki kez görüşcen sırf bu yüzden ne maddi yönden sıkıntıya girme hem de manevi yönden kendini yıpratma ben de gurbete gittim ama herkez kendi imkanlarıyla gelmeye çalıştı gelemeyenlerinde canı sağolsun kendini ve eşini düşün bundan sonra.
1- seninle görüşmesin, aileni arasın. yüzgöz olma. (bu önemli, anlayacaksın ilerde. aileninde seninde bır agırlıgınız olsun.)
2- persembe aksamından anan baban yanında olmadan sen nıye gıdıyorsun onlar pazar gunu gelıyor? ne işin var orda 3 gun onceden? bence sacmalık!!!
3- kv annenle gorustugunde,annen; "sizin oranın adetlerini bilmem, bizim buranın adetleri böyle. erkek tarafı arabasını otbusunu alır, mısafırlerı götürür getirir, düğün erkek tarafının meselesi, nişan ve kına kız tarafının, biz zaten burda bır düğün kadar masraf yapmıs olacagız, şehirler farklı diye" desin.
4- nişanlınla kavga etme, senın tarafında olmasını sagla. annesını şikayet etme. duygu sömürüsü yap. (evlendıgınde de kaynanan kıllık yaparsa, yanlızken ac ağzını yum gözünü, kocanların yanında da canım annecim cicim annecim yap. üstünü basını yırtıp yangıun var dıye bagırmazsa minnak degilim, sen delirme o delirsin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?