Düğünüm olacak güya ama sinirimden çatlıyorum

Adetlerimiz hemen hemen aynı çünkü benim ev arkadaşım çanakkaleliydi o yüzden kısmen biliyorum aslında çokta mühim değil benim için kim neyi almış ama ben söyleyiş şeklinden kızdım

egem yıkmak değil eğer ki öyle olsaydım çeyiz alışverişinde kendime giysi aldırırdım mağazadan döndürdüm onları saçımı da pastamı da kendim yaptırdım hadi pasta neyse de saçı erkek tarafı karşılar değil mi hiç sormuşlar mı bana, tabi ki hayır ! ben lafını etmedim bile. çeyiz kozmetiğimi bile kendim aldım paracı değiliim çünkü bana ben yapmam benim yapacağım şeyler şunlar şunlar demek yerine -kızım durumumuz ağır bende isterim ama yap(a)mıyorum dese başım üstüne cidden ben en dibi gördüm sıkıntıyı bilirim ama çıkarcılık kokusu aldığım da ise inat yaparım.Yoksa sorun dğeil hiçbirşey.

Kendince ; farkım yok mu ? Sana o zaman şöyle bir sorayım. Nİşan çeyizin sana sorulmadan kendince biraz ucuzuna da kaçarak dizilmiş zerre alınmamışsınız.Giyim alınır kıza çeyizde ben onları mağazadan döndermişim masraf olmasın diye. ve bana nişanda gelen akrabaları hiçbirşey takmamış. İstemeye geldiğinde çiçeği beğendim deyince tabiki beğeneceksin 80 lira verdik denirse hele.Çeyiz için Sadece kozmetiği siz seçmişsiniz onu da siz ödemişsiniz ( erkek tarafının çeyizinden gelen kozmetik 230 TL ödedim ) nişan saçımı kendin yaptırmışsın soran olmamış, pastanı kendin almışsın. ama bunları zerre önemsememişsin.

Sonrası devamlı arıyor ailenle konuşmayı kabul etmiyor sormuyor da zaten. Beni ikna etmeye çalışıyor beyaz eşya da bile.iyilikle anlatıyorum. Sonra kendiliğinden kına salonunu da siz ödeyeceksiniz değil mi diyor. evet diyorum ayrı bigün davulu da biz getiremeyiz diyor pahalıya çıkar tamam akrabamız var diyorum. sonra otobüse takıyor ee artık patlıyorum. Takıyı da ayrı şekilde ifade alıyor bi kısmını alıcam diye. ee siz bunları birleştirince daha doğrusu size yapılsa ne yaparsınız ?

Ben sıkıntıyı bilirim bana dese patavatsız olmak yerini kızım ben en iyi şekilde yapmayı isterim ama maddiyatım bu dese ben taşmıyım ?
ben kirada 7 ay oturup ev alıcam peşinat vericem ve onlardan yardım talepte etmiyorum ev alırken onu bırak bileziklerimin hepsini bozdurmayı razı olmuşum evi ödeyebilmek için. Ben sadece gelinin hakkı olan bileziğini bozdurması buna rağmen takının yarısını vermek mantıklı mı ? Bilmiyorum bencillik gibi geliyor....

askerde o ona anlatmamaya çalıştığım için bilmiyordu ama patladım o da ailesi ile daha doğrusu annesi ile biraz tartışmış bende ona kızdım birdaha annene demiyeceksin diye. arada kalmasını istemiyorum ve benim dolduruşuma gelipte ailesi ile çakışmasını. ben kendim halledicem onunla anlaşıcam yani.

Arkadasim bosver takma mesela bizde nisan kiz tarafina aittir erkek tarafi karismaz nisan dugun salonunda olursa dugun salonunu kiz tarafi tutar kuafor masrafi kiz tarafina aitir pastasi,yemegi,tatlisi kiz tarafinindir sehir disindan genlerin masrafi nisanda yine kiz tarafina aittir otobus tutulmasi falan sadece nisanda kizin alyansini erkek tarafi erkegin alyansini kiz tarafi alir butun masraflar nisanda kiza aittir erkek tarafi karismaz bizde.Dugun ise erkek tarafina aittir butun masraflari onlar karsilar ulasim,dugun salonu kuaforu onlara aittir

Bizde de hemen hemen aynı tek farkla o da nişanda saçı ve sadece pastayı erkek tarafı yapar normal ikramlarımızı kız tarafı yapar, nişanda da kız tarafı adetlerine uyulur ama ben gene de ses etmedim çünkü senin benim yapmak istemedim.
Bu arada kaynanamla kaç gündür ilkkez konuştuk hatasını yani söyleyiş tarzının hatalı olduğunu ya anlamış ya oğlu iyice anlatmış çok uyumluydu yardım edeceğinden felan iyice bahsetti hee işte böyle olsun canımı yesin birşey vermesin ya

Bende yaşadım farklı konularda..Ayıp böyle şeyler..Madem bir yola çıktın yapacaksın..Hem karşı tarafa söylenmez ya para hesabı yaparsın hesabı kitabı tabi ki ama eşinle oğlunla..

Anlaşmaya çalışırken yani, dediğini kabul etmeyeceksin anlamindami?

Hadi hayırlısı:) inşallah anlaşa bilirsiniz.

Bende yaşadım farklı konularda..Ayıp böyle şeyler..Madem bir yola çıktın yapacaksın..Hem karşı tarafa söylenmez ya para hesabı yaparsın hesabı kitabı tabi ki ama eşinle oğlunla..

bence de öyle olmalı daha 7 ay varken taktı tamam aile içinde plan yapsın bütçesini hazırlasın ama ben onun gibi boş değil ki zamanım zaten işim stresli muhasebeciyim ee o hep evde düşünüyor devamlı birde iş saatim arayop kapamıyor tel.i sinirimi bozdu yani. Sanırım herkes yaşamış biraz biraz ne kötü en güzel dönemi stresli geçtiriyorlar

Anlaşmaya çalışırken yani, dediğini kabul etmeyeceksin anlamindami?

Hadi hayırlısı:) inşallah anlaşa bilirsiniz.

1 saat önce konuştuk daha uyumlulaşmış dediklerine dikkat ediyor ve araştırmış sanırım biz öderiz dedi yok onlara ödetmem ben artık.
Anlaşırız derken iki tarafın dediğinin ortasını buluruz hem onlar hem biz sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum hele gelsinler yakında gelecekler o zaman anlaşıcaz sanırım

İyi güzelde inşallah, iyi niyetinden yararlanmayı düşünmezler.Daha düğününe cok var, sonra herşeyi bir bakarsın, siz yapmışsınız . Tabiki bur birinize yardım edeceksiniz, ama bunu tek başına karar vermemelisin. Ailenle herzaman görüş.

Kesinlikle ben nişanlılık sürecinde hiç ağlamdağım kadar ağladım..Gece gündüz gecelik için sabah 4,5 olmuş saat benimle telefonda konuşuyor benim istediğim gecelik olunca ne olacak diye..İlk heyecanım ama onun istediğini alıp giyecekmişim sanki kendi görecek üzerimde zehir ettiler zehir..

İnşaallah yapmaz ben dikkat ediyorum sonuçta büyüklerim ve ben 50 yaş üstü insana çok hassasım yani yaşlandıkça felan daha da dikkat ederim kesin. Ama şöyle bir huyum var çıkar ve sinsilik hissedersem diğer yüzüm çok ters dir görmezden gelmem hiç bi dediklerini. İyi oldukları sürece de alttan alırım o gün sesimi yükseltti kapadım tel.i sonra 3-4 gün arayamadı anlamış oldu

inanamıyorum cidden ona mı taktı ya aslında sorun ettikleri yok sırf anne oğlunu paylaşamaz başka kadına ilgisi olunca dayanamaz ya bize o şekilde çektirmeye çalışıyorlar bence sanki bizim babamız mecbur bizi elin oğluyla görmeye

Ya bu en hafiflerinden öyle söyleyeyim..Kadın balayında aradı hepi topu 3 gündü zaten..Eşim telefonunu kapattı haber verdik geldik diye sonra kapattı işte..Ertesi gün dışarı çıktık resim çekilmek için açtı daha ekran gelmedi kayaınvalide aradı..Oğlum ne yapıyorsunuz ben sizi çok merak ettim ne yapıyorsunuz diye..Eşim kapattı söyleseydin şu pozisyondayım diye dedim.O sorduktan sonra söylerim ne var..Ya nasılsınız dese ok anlarım ama ne yapıyorsunuz merak ediyorum ananın gözünü yapıyorum işte

Yatak odamın kapısı sürekli kapalıdır benim mahremim çünkü..Bunun için abimi aramışlar Biz nasıl oğlumuzun odasına giremeyiz kızınızdan razı değiliz daha 2 3 aylık evli iken..Dahasını anlatayım mı =)))

Hatan kayınvalidenle muhatap olman, sen onun dengi değilsin böyle şeyleri senle konuşması hem yanlış, hem de kimi büyükler(sizin taraftan) bunu saygısızlık olarak algılayabilirler.

Adetlere gelince bizim orada (karadenizin bir ili) otobüs işlerini erkek tarafı halleder, hele de kız tarafı ve erkek tarafı farklı yerlerdeyse ve erkek tarafı da ille bizim orada düğün olacak diye tutturmuşsa kız tarafının yakınlarını taşıma işini de üstlenmeleri mantıklı. Ama düğün iki tarafa da ortalama eşit uzaklıkta vbir yerdeyse herkes atlasın arabasına kendi gelsin mümkünse yani.

yatak odasının kapısı kapalı diye mi razı değilmiş

Bi dakika ya gece yatarken mi niye kapatıyormuşsunuz yoksa normalde geldiklerinde kapalı girmeyin felan mı diyormuşsunuz yani enteresan bir de tatil de arayıp ne yapıyorsunuz da ne? yeni evli çifte sorduğuna bak sizin ki de fena paylaşamıyorlar sanki evlenince evlatlıktan düşer diye mi korkuyorlar anlamıyorum ki

yok canım sürekli kapalı benim diğer odalarımın da kapası kapalıdır zaten açık kapıda oturamam..Yazın salon kapısı açıktı o kadar..Yok canım girmeyin felan demedim..De girmesinler yani bana çay içmeye geliyorsa içsin gitsin teftiş mi var..Yani odayı görememesi kayınvalidemin içine dert olmuş..Ya benim ailemden gördüğüm bildiğim dinimizden de bildiğim yatak odası mahremdir..A kayınvalide kayınpeder kayınpeder girsin onalara bir şey olmaz yok benim annem doğumuma geldi odada tekim eşim yok kadın kapıyı tıklatır müsait misin der öyle gelir..O da yatağını getirir.. Ama kayınvalidem bizde ayıp o odanın kapısı hep kapalı aç ne var sanki diye 40 defa konuştu benimle..Mahrem yatak odamda bir şey yok yatak odası , Nihayeti..

aynen işte bizim adetlerimiz bu bende karadenizliyim. hayır direk onların mahallelerinde oluyor düğün o yüzden 1.dereceleri götürürler bizde gidipte komşuyu felan değil ama işte en sonunda razı oldu ama şu kadar sorun yaptıktan sonra bi anlamı kalmadı küçük bi otobüs ailem tutucak artık

Ben tatile annemin yanında gidiyorum antalya ya anahtarı bırakıyoruz..10 Gün yokuz evde balıklarımız var..Akvaryum büyük kaldırıp veremiyorum onlara da ..Geldiğimde bütün çekmecelerime bakmışlar..Kirli çamaşır sepetime varana kadar bakmışlar..Çekmecelere örtü serdim açacakalrını biliyordum çünkü..İşaret bıraktım ucunu felan katladım hepsi bozulmuştu..Kirli çamaşır sepetinin de tutma yerini tam oturmamıştı..Her şeyi kapatma hastalığı var bende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…