- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
Son durum nedir arkadasim.Beyaz esyalari size ait sanabilir arkadasim cunku heryerin adeti farklidir mesela ben akdenizde yasiyorum bizde butun beyaz esyalar kiz tarafina aittir.Buzdolabi,camasir makinesi,bulasik makinesi ve firinli ocak kiza aittir ayni zamanda butun mutfak gerecleri halisi perdesi iviri ziviri yine oturma odasi kiz tarafina ait oturma odasina oturma grubu,tv si halisi,perdesi,fiskosu ve bir suru yatak,yorgan bizde bebek yorgani battaniyesi bile yapilir. Erkek tarafida salon takimini,yemek odasi ve yatak odasini alir onlarda bizim gibi tv perde hali alir her tarafin adeti farklidir.
erkek tarafının sizin için otobüs tutması saçma değil mi.sizin misafirlerinizi sizin götürmeniz lazım.açıkçası her şeyi erkek tarafına yıkmaya çalıştığınızı düşünüyorum
bir de kız almıyorlar mı tabii yapacaklar deniyor.anladığım kadarıyla aynı eve gitmiyorsunuz.eskiden aynı eve evlenilirmiş bu nedenle kız alma denilirmiş.şimdi öylemi kız da erkekte evden çıkıyor.bu nedenle herşeyi ortak yapmak en mantıklısı.
Siz akrabalarınız otobüsle götürülsün istiyorsunuz, yoksa akrabalarınızın bunu "altınlara yansıtacaklarını" düşünüyorsunuz. Yani altınımdan kesmesinler diyorsunuz. Nişanlınızla da ailelerinize bir şey vermeyeceğiniz konusunda anlaşmışsınız. Sizin paranız kıymetliyse, belli ki kayınvalidenizinki de kıymetli, birbirinizden bence çok da farkınız yok. Gelin aileyi düşünmüyor, aile gelini düşünmüyor.
Bence çalışıp kazanmadığınız paraları harcarken 2 kere düşünmek lazım... Kimse kimseden alacaklı değil, genç insanlarsınız, çalışın kazanın, ne istiyorsanız gönlünüzce yapın. Yoksa bu işler hep kavga, hep gürültü olur kaçınılmaz olarak.
Ailelere de yazık, hem kız hem erkek ailelerine... Genç bir çift olarak az paranız varsa az yapın, çok varsa çok yapın; kimseyle de kötü olmayın, kimseye de ağız eğmeyin, kendi aileniz de dahil buna... Anne babalarınızla olan ilişkilerinize de parayı bulaştırmamış olursunuz böylece, kötü yüzlerini de ilk günden görmezsiniz.
Bütün yazdıklarım kapandı :s
Neyese, kısaca tekrar yazıyorum,
evlenecegin adam seni annesi ile yüz göz ediyor.
Beyfendi kendini hiç pis etmiyor.
Bence sende onun gibi hiç varlığını hisetirme!
o kadın seni aradığında, kusura bakma anneceğim de, ailemden çekiniyorum ve arada kalıyorum, lütfen bu konuları benimle değil ailemde görüş de bir zahmet:)) ailenden tabu, çekiniyor bu yüzden seni kullanıyorlar!
Arkadasim bosver takma mesela bizde nisan kiz tarafina aittir erkek tarafi karismaz nisan dugun salonunda olursa dugun salonunu kiz tarafi tutar kuafor masrafi kiz tarafina aitir pastasi,yemegi,tatlisi kiz tarafinindir sehir disindan genlerin masrafi nisanda yine kiz tarafina aittir otobus tutulmasi falan sadece nisanda kizin alyansini erkek tarafi erkegin alyansini kiz tarafi alir butun masraflar nisanda kiza aittir erkek tarafi karismaz bizde.Dugun ise erkek tarafina aittir butun masraflari onlar karsilar ulasim,dugun salonu kuaforu onlara aittir
değil mi ? Kendi alacağı şeylerde örf adet biliyorlar ama nişanda hiç sorulmuş değil ne yapıcaz ne edicez diye.. benim arkadaşımda da gelin arabasını bile kız tarafı tuttu erkek tarafı herşeyden başını çıkarttı yani..
Anlaşmaya çalışırken yani, dediğini kabul etmeyeceksin anlamindami?askerde o ona anlatmamaya çalıştığım için bilmiyordu ama patladım o da ailesi ile daha doğrusu annesi ile biraz tartışmış bende ona kızdım birdaha annene demiyeceksin diye. arada kalmasını istemiyorum ve benim dolduruşuma gelipte ailesi ile çakışmasını. ben kendim halledicem onunla anlaşıcam yani.
Bende yaşadım farklı konularda..Ayıp böyle şeyler..Madem bir yola çıktın yapacaksın..Hem karşı tarafa söylenmez ya para hesabı yaparsın hesabı kitabı tabi ki ama eşinle oğlunla..
Anlaşmaya çalışırken yani, dediğini kabul etmeyeceksin anlamindami?
Hadi hayırlısı:) inşallah anlaşa bilirsiniz.
İyi güzelde inşallah, iyi niyetinden yararlanmayı düşünmezler.Daha düğününe cok var, sonra herşeyi bir bakarsın, siz yapmışsınız . Tabiki bur birinize yardım edeceksiniz, ama bunu tek başına karar vermemelisin. Ailenle herzaman görüş.1 saat önce konuştuk daha uyumlulaşmış dediklerine dikkat ediyor ve araştırmış sanırım biz öderiz dedi yok onlara ödetmem ben artık.Anlaşırız derken iki tarafın dediğinin ortasını buluruz hem onlar hem biz sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum hele gelsinler yakında gelecekler o zaman anlaşıcaz sanırım
bence de öyle olmalı daha 7 ay varken taktı tamam aile içinde plan yapsın bütçesini hazırlasın ama ben onun gibi boş değil ki zamanım zaten işim stresli muhasebeciyim ee o hep evde düşünüyor devamlı birde iş saatim arayop kapamıyor tel.i sinirimi bozdu yani. Sanırım herkes yaşamış biraz biraz ne kötü en güzel dönemi stresli geçtiriyorlar
İyi güzelde inşallah, iyi niyetinden yararlanmayı düşünmezler.Daha düğününe cok var, sonra herşeyi bir bakarsın, siz yapmışsınız . Tabiki bur birinize yardım edeceksiniz, ama bunu tek başına karar vermemelisin. Ailenle herzaman görüş.
Kesinlikle ben nişanlılık sürecinde hiç ağlamdağım kadar ağladım..Gece gündüz gecelik için sabah 4,5 olmuş saat benimle telefonda konuşuyor benim istediğim gecelik olunca ne olacak diye..İlk heyecanım ama onun istediğini alıp giyecekmişim sanki kendi görecek üzerimde zehir ettiler zehir..
inanamıyorum cidden ona mı taktıya aslında sorun ettikleri yok sırf anne oğlunu paylaşamaz başka kadına ilgisi olunca dayanamaz ya bize o şekilde çektirmeye çalışıyorlar bence sanki bizim babamız mecbur bizi elin oğluyla görmeye
Ya bu en hafiflerinden öyle söyleyeyim..Kadın balayında aradı hepi topu 3 gündü zaten..Eşim telefonunu kapattı haber verdik geldik diye sonra kapattı işte..Ertesi gün dışarı çıktık resim çekilmek için açtı daha ekran gelmedi kayaınvalide aradı..Oğlum ne yapıyorsunuz ben sizi çok merak ettim ne yapıyorsunuz diye..Eşim kapattı söyleseydin şu pozisyondayım diye dedim.O sorduktan sonra söylerim ne var..Ya nasılsınız dese ok anlarım ama ne yapıyorsunuz merak ediyorum ananın gözünü yapıyorum işte
Yatak odamın kapısı sürekli kapalıdır benim mahremim çünkü..Bunun için abimi aramışlar Biz nasıl oğlumuzun odasına giremeyiz kızınızdan razı değiliz daha 2 3 aylık evli iken..Dahasını anlatayım mı =)))
yatak odasının kapısı kapalı diye mi razı değilmiş
Bi dakika ya gece yatarken mi niye kapatıyormuşsunuz yoksa normalde geldiklerinde kapalı girmeyin felan mı diyormuşsunuz yani enteresan bir de tatil de arayıp ne yapıyorsunuz da ne? yeni evli çifte sorduğuna baksizin ki de fena paylaşamıyorlar sanki evlenince evlatlıktan düşer diye mi korkuyorlar anlamıyorum ki
Hatan kayınvalidenle muhatap olman, sen onun dengi değilsin böyle şeyleri senle konuşması hem yanlış, hem de kimi büyükler(sizin taraftan) bunu saygısızlık olarak algılayabilirler.
Adetlere gelince bizim orada (karadenizin bir ili) otobüs işlerini erkek tarafı halleder, hele de kız tarafı ve erkek tarafı farklı yerlerdeyse ve erkek tarafı da ille bizim orada düğün olacak diye tutturmuşsa kız tarafının yakınlarını taşıma işini de üstlenmeleri mantıklı. Ama düğün iki tarafa da ortalama eşit uzaklıkta vbir yerdeyse herkes atlasın arabasına kendi gelsin mümkünse yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?