Düğünüm olacak güya ama sinirimden çatlıyorum

hatta ilk ne yaptı biliyormusunuz mutfak kız tarafına aittir ya bu beyaz eşya da buna dahil sanmış buzdolabı fırını herşeyi ile sonra iyice anlattık da anladı sinirim o yüzden

anneme çıtlattım babama diyemem valla atar nişanı direk annem ben tutarım onlaara mı kaldık dedi yarım da olsa tutarız dedi.
Nişanlımsa ailesine iyice sinir oldu askerden geleyim çalıştığım maaşımla ayarlayacağm sen ailene bişey deeme dedi oofff varya darlandırıyorlar insanı he

öncelikle arkadaşım hayırlı olsun. bunlar hem güzel hem de sıkıntılı zamanlar. ayrıca ben kendi kardeşimden biliyorum kayınvalidedin seni sürekli aramasını engelle, yoksa hayatı burnundan getirir. sen bunları nişanlınla konuşmalısın bence, daha iyi anlatırsınız kendinizi birbirinize.

ama kızma bana da anlamadığım bir şey var. şimdi tamam düğün orada hani anne babana belki onlar tutmalı otobüsü ama halana, teyzene niye otobüs tutuluyor ben anlamadım. benim de düğünüme istanbul dan mardin den bolu dan gelenler oldu. herkes kendi geldi, yani sen niye düğüne gelenlerin otobüsü için ağız eğiyorsun kv ye. he ama annen baban kardeşin bilmem ne onları bilemem tabi.

kolay gelsin sana, biraz rahat olmaya çalış ve kv yi aradan çek, nişanlına söyle senle o muhatap olsun. kardeşim öyle çekiyor ki sana anlatamam.

öncelikle sakin ol...
neden seninle konuşuyo bunları ailenle konuşması daha mantıklı değilmi..
yada oğluna söylesin siz aranızda karar verin..

Bizde de genelde adettir hem direk yerine gittiği için gar felan uğraşmıyorsun diye tutulur çünkü diğer yönden sıkıntı olucaktır gelseler bile takıya yansıtcaklar illaki.

Allah kardeşine sabır versin valla ben daha şimdiden dayanamadım kadını aradan çekmeye çalışıyorum saygılı çekilde olmuyor dün en sonunda otobüse takınca sesimi yükselttim şuan konuşamam diye daha da aramadı zaten temiz iş oldu

öncelikle sakin ol...
neden seninle konuşuyo bunları ailenle konuşması daha mantıklı değilmi..
yada oğluna söylesin siz aranızda karar verin..

ahh akandeniz kadın anlamıyor cahil ya cahil olması hadi olabilir ama en kötüsü bilmiş cahillerden kafa basmıyo ki ille kendi haklı gibi konuşuyor hayır zaten ben sinirli biriyim devamlı uyardım anne gelince konuşalım yada ailemi arayın diye yok ille benle halletcek o otobüsü nişanlıma ödetirim ama o mobilyalardan onun hıncını almazmıyım normal de bu kadar cadı değilimdir halden anlarım ama böyle etti beni

ya ben şunu da anlamıyorum iki tarafta düğün oluyorsa niye akrabalar her düğüne geliyor ki. bizde kız tarafındaysa düğün erkeğin çekirdek ailesi, erkek tarafındayken de kızın çekirdek ailesi gelir. diğre türlüsü hem gelene , hem getirene boşuna masraf ya.

en güzeli en baştan herşeyi ortak yapmak o zaman böyle sıkıntılar olmuyor

Tutmak istemiyoruz ama ailemin kulağının rahatsız olmasını da istemiyorum bizim taraf hep tutar tutmazsan alınır da yani

Ortak olsa gene bi yerden bişey çıkarılır ya oysaki cidden de uyumluyum ama yapmamaları değil ifade ediş şekilleri sinir bozucu yoksa dese iyilikle ben halden anlamaz mıyım o kadar mı taşım yani ..

canım ben kv yi düğünden 2 ay sonra kaybettim.ama yaşasaydı da konuşurduk galiba.çünkü hala da etraftan benimle ilgili söylediği sevimsiz şeyler duyuyorum.kendi kendime sinirlenip oturuyorum.dediğim gibi fazla takma.çünkü bunlar gelin kv arsında her zaman oluyo ve kendini yıpratmaktan başka bi işe yaramıyor.

gerçekten sinir bozucu bir durum canım ama fazla takmamaya çalış mutluluğunu hiç bişey gölgelemesn evleneceksin ne güzel :))

Saçmalık..İşlerine geldiler mi örf adet bilirler..Bunu da bilsinler o zaman erkek tarafı tutar..Ben antalya dan İstanbul a geldim çeyiz kamyonunu bile biz ödeyecektik laf yaptılar abim de yerim lan kardeşimin çeyizinin parasını veririz ölmedik dedi..ama eşim izin vermedi..saçmalık değil de ne bunlar..

Düğününün tadını çıkar.Su akar yolunu bulur.Eşin halletsin bu tür şeyleri.Ona söyle ve onunla paylaş.

Son durum nedir arkadasim.Beyaz esyalari size ait sanabilir arkadasim cunku heryerin adeti farklidir mesela ben akdenizde yasiyorum bizde butun beyaz esyalar kiz tarafina aittir.Buzdolabi,camasir makinesi,bulasik makinesi ve firinli ocak kiza aittir ayni zamanda butun mutfak gerecleri halisi perdesi iviri ziviri yine oturma odasi kiz tarafina ait oturma odasina oturma grubu,tv si halisi,perdesi,fiskosu ve bir suru yatak,yorgan bizde bebek yorgani battaniyesi bile yapilir. Erkek tarafida salon takimini,yemek odasi ve yatak odasini alir onlarda bizim gibi tv perde hali alir her tarafin adeti farklidir.

erkek tarafının sizin için otobüs tutması saçma değil mi.sizin misafirlerinizi sizin götürmeniz lazım.açıkçası her şeyi erkek tarafına yıkmaya çalıştığınızı düşünüyorum

bir de kız almıyorlar mı tabii yapacaklar deniyor.anladığım kadarıyla aynı eve gitmiyorsunuz.eskiden aynı eve evlenilirmiş bu nedenle kız alma denilirmiş.şimdi öylemi kız da erkekte evden çıkıyor.bu nedenle herşeyi ortak yapmak en mantıklısı.

Son düzenleme:
Siz akrabalarınız otobüsle götürülsün istiyorsunuz, yoksa akrabalarınızın bunu "altınlara yansıtacaklarını" düşünüyorsunuz. Yani altınımdan kesmesinler diyorsunuz. Nişanlınızla da ailelerinize bir şey vermeyeceğiniz konusunda anlaşmışsınız. Sizin paranız kıymetliyse, belli ki kayınvalidenizinki de kıymetli, birbirinizden bence çok da farkınız yok. Gelin aileyi düşünmüyor, aile gelini düşünmüyor.

Bence çalışıp kazanmadığınız paraları harcarken 2 kere düşünmek lazım... Kimse kimseden alacaklı değil, genç insanlarsınız, çalışın kazanın, ne istiyorsanız gönlünüzce yapın. Yoksa bu işler hep kavga, hep gürültü olur kaçınılmaz olarak.

Ailelere de yazık, hem kız hem erkek ailelerine... Genç bir çift olarak az paranız varsa az yapın, çok varsa çok yapın; kimseyle de kötü olmayın, kimseye de ağız eğmeyin, kendi aileniz de dahil buna... Anne babalarınızla olan ilişkilerinize de parayı bulaştırmamış olursunuz böylece, kötü yüzlerini de ilk günden görmezsiniz.

Bütün yazdıklarım kapandı :s

Neyese, kısaca tekrar yazıyorum,

evlenecegin adam seni annesi ile yüz göz ediyor.
Beyfendi kendini hiç pis etmiyor.
Bence sende onun gibi hiç varlığını hisetirme!

o kadın seni aradığında, kusura bakma anneceğim de, ailemden çekiniyorum ve arada kalıyorum, lütfen bu konuları benimle değil ailemde görüş de bir zahmet:)) ailenden tabu, çekiniyor bu yüzden seni kullanıyorlar!

Valla arkadaşlar ben Malatyalıyım eşim kastamonu BEn Antalya da oturuyorum diye anneannemin evinden çıktım..Ben Avrupa Yakasında Onlar Anadolu Yakasında idi..Otobüs tutular..Yani hakkını yiyemem şimdi daha biz bir şey demeden kaç kişilik tutalım dediler..Antalya istanbul arası fazla olur diye çeyizde korkmuşlarıdı ama

değil mi ? Kendi alacağı şeylerde örf adet biliyorlar ama nişanda hiç sorulmuş değil ne yapıcaz ne edicez diye.. benim arkadaşımda da gelin arabasını bile kız tarafı tuttu erkek tarafı herşeyden başını çıkarttı yani..

Son düzenleme:

başın sağolsun kötü olmuş ama arkasından da iyi iz bırakmamış biz istemezmiyiz iyi anmak ama el vermiyorlar işte hadi biz cahiliz yaşımız daha genç ee siz görmüş geçirmişsiniz niye bizimle uğraşıyorsunuz değil mi ama.. Neyse vardır herşey de hayır inşaallah helalleşebilmişsinizdir kayınvalidenizle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…