Düğünüme 2 hafta var :(

Hanimlar merhaba dügünüme iki hafta kaldi stres hat safhada. Bide stresimi arttiran seyler var tabi. Mesela kuaförü ben baska ilceden sectim yaklasik 30 40 dk sürüyo gitmesi ama eminim güzel olcagina baya takip ediyorum arastrdim.. randevu almistim ama ablam annem dugun gunu oraya mi gitceksiniz yakinlardan sec diyince iptal ettirdim. Nisanlim da butun sene ben seni istedigin kuaföre gotururum bunlari takma diyodu simdi o gün oraya gidemeyebiliriz demeye basladi ona da ayri sinir oldum.
Kendi ilcemde bi kuaför sectim ama makyajlari berbat yani kendi de acik acik söylüyo zaten ben pro makyaj yapmiyorim diye.. simdi ben napicam bilmiyorum :KK43: göz göre göre cirkin bi gelin olmaya gidiyorum. Makyajimi kendim yapip sadece basimi mi ona yaptrsam diyorum.
Bide ablam problemi var gitti dugune kendine nisanlik gibi bi abiye aldi annem ilk gorunce tepkisi zaten ^bizimki gelinden daha guzel oldu^ oldu.. bide ben abarti bence dedigim zaman herkese sorup onaylatiyo bu guzel degilmi diye sinir katsayim 5 e cikiyo resmen kabarik tarlatanli bi abiye dusunun
Bide ustune sectigi modeller hep gelin basi. Kuaför söyledi bu gelin basi buna ekstra ücret aliriz diye gülermisin aglarmisin. Ya en güzel günumde neden ben degil de baskalari öne cikiyoki?
Gelinligim zaten ayri problem ucuz olsun diye kaynananin baskisiyla aldik kiraladik yani. Gercekten hepiniz Allahinizdan bulun diyesim geliyo.ha bide kaynanam altinlari alcakmis döktüm icimi bari bunu da söylüyüm. Asla vermicem o ayri annem ver huzurun bozulmasin diyo ona da sinir krizine giriyorum yani yalnizim. Arkmda kimse durmuyo herkes bana dur yapma demekle mesgul.
Beğendiğiniz bi gelinliği kiralasaydiniz. Ablaniza da güzel olmamış demiyorum ama fazla deseydiniz. Kuaför konusunda ben kendi düğünümde yanımda bir kişi götürdüm bana yardımcı olması için diğerleri için yakında bir kuaför ayarladık bence en mantıklısı bu

Kararlarınızda net olup insanlara hayır demeyi bilin. Yoksa çok kalbiniz kırılır.

30-40 dakika normal bir süre. Trafiği hesap edip ona göre çıkardınız yola. Ne kadar geç kalabilirsiniz ki zaten.
Ablanız ne giyerse giysin sizin önünüze geçemez. Elalemi güldürür ancak. Çok takmayın.

Kv inizi gelinlik konusunda dinlememeliydiniz. Erkek ailelerini çok gözünüzde büyütüyorsunuz.
İlk hata burada başlamış. Tabi sadece anlatıklarınıza göre. Eminim başka şeyler de vardır idare etmenizi düşündüğünüz.

Altınlar konusunda uyanık olun siz düğün telaşındayken götürmesinler. Gerçi nasıl yaparsınız bilmem eminim atmaca gibi üşüşürler..

Korkarım bu evlilik şimdiden yokuş aşağı gidiyor.

Düğündür, gelinliktir, salondur vs. gibi şeylere çok anlam yüklemeyin. Araçlara değil amaca odaklanın. Amaç mutlu bir yuva değil mi? Harika bir gelinlik giysen, mükemmel bir makyaj ve saçın olsa, harika bir salonda evlensen ama mutsuz olsan ne olur ki?

Ablan ne giyerse giysin gelin sensin.

En mutlu gününü bu şekilde kendine zehir edeceğine biraz rahat ol.

Demiyorum saçın makyajın vasat olsa da olur diye. Sadece genç kızlarımızın bunlara çok fazla anlam yüklemesine üzülüyorum.

Buradaki tek sıkıntı kayınvalidenin takları alması.

bakarsin evlenince kiyamadim annemlere verelim dicek
tamda bu cümleyi duyacaksınız hatta tartışacaksınız ama siz dik durun yeteri kadar taviz vermişsiniz ki bence yanlış yapmışsınız şimdiden herşeye bu kadar he derseniz evlenince vay halinize, şu dönemde siz onların değil onlar sizin nazınızı çekecek unutmayın içinize sinmeyeen hiçbirşeyi yapmayın.

Kuafor 30 40 gayet makul bir sure ben her gun buyuk sehirde ise gitmek icin 45 zaman ayiriyorum kuaforunuzu eski yerine alin. Ablaniz istedigini giyinsin oyle tarlatanli bir abiye ile herkes ona ancak guler takmayin. Gelinlik kiralikmis gidip degistirin baska bir tane kiralayin. Bende dugunumde takilari esimin ailesine vermistim sonucta dugunde bir suru masraf yapildi onlari odediler birde sonucta onlar birilerine takmisti birileride gelip bana taktilar yoksa sari cizmeli mehmet aga. Bu kadar problem yapmamistim. Ama tabi ben yapmadim problem siz istemiyorsaniz vermek zorunda degilsiniz. Ben cozulmeyecek bir problem gormedim. Bence nisanlinizi arayin ve konusun bu dediklerim 1 gunde cozulecek olaylar

Bütün bu karmaşanın içinde bulunmanın ve bütün bu huzurunuzu kaçıran şeylerin sebebi bence sizsiniz! Kaynanam ucuz olsun dedi diye onun istediği gibi bir gelinlik kiraladık ne demek? Ucuz olsun masraf yapmayalım diye düşünen biriyse oğlunu evlendirmesin o zaman!! Kalkamayacaksa altından kenara para koysunlar o zaman girsinler bu işlere hadi madem maddi durumu yok daha düzgün izah etsin kırmadan orta yolu bulsun ucuz olsun diye sizin özel gününüze müdahale etmemeli bence o gün sizin ve eşinizin günü en azından gelinlik ve damatlık kimsenin seçebileceği bir şey değil siz haricin de. Maddi durumu olmaz anlarım orta yol bulunur ama daha takılmamış altınları isteyen aileye de bu insiyatif tanınmaz bence!

Kuaför olayı da aynı şekilde sürekli etrafınızdaki insanların özel gününüze müdahale etmesine izin verdiğiniz için iptal olmuş siz araştırmışsınız ve belirlemişsiniz gideceğiniz yeri kim ne derse desin ben oraya gitmek istiyorum deyip kapatmalıydınız konuyu nişanlınız dagötürürüm deyip sonradan döneklik yaptıysa ona da minnet etmemelisiniz bence kendisinden kuaföre gidiş-geliş taksi parasını alıp tek başınıza hazırlanıp kuaförden dönebilirsiniz zaten kuaför de bir sürü insan oluyor geline yardım eden.

Kardeşinize gelince canınızı sıkacak bir şey yok bütün davetliler gelinin siz olduğunu biliyor takılacağınız en son şey bence bu.

Hanimlar merhaba dügünüme iki hafta kaldi stres hat safhada. Bide stresimi arttiran seyler var tabi. Mesela kuaförü ben baska ilceden sectim yaklasik 30 40 dk sürüyo gitmesi ama eminim güzel olcagina baya takip ediyorum arastrdim.. randevu almistim ama ablam annem dugun gunu oraya mi gitceksiniz yakinlardan sec diyince iptal ettirdim. Nisanlim da butun sene ben seni istedigin kuaföre gotururum bunlari takma diyodu simdi o gün oraya gidemeyebiliriz demeye basladi ona da ayri sinir oldum.
Kendi ilcemde bi kuaför sectim ama makyajlari berbat yani kendi de acik acik söylüyo zaten ben pro makyaj yapmiyorim diye.. simdi ben napicam bilmiyorum :KK43: göz göre göre cirkin bi gelin olmaya gidiyorum. Makyajimi kendim yapip sadece basimi mi ona yaptrsam diyorum.
Bide ablam problemi var gitti dugune kendine nisanlik gibi bi abiye aldi annem ilk gorunce tepkisi zaten ^bizimki gelinden daha guzel oldu^ oldu.. bide ben abarti bence dedigim zaman herkese sorup onaylatiyo bu guzel degilmi diye sinir katsayim 5 e cikiyo resmen kabarik tarlatanli bi abiye dusunun
Bide ustune sectigi modeller hep gelin basi. Kuaför söyledi bu gelin basi buna ekstra ücret aliriz diye gülermisin aglarmisin. Ya en güzel günumde neden ben degil de baskalari öne cikiyoki?
Gelinligim zaten ayri problem ucuz olsun diye kaynananin baskisiyla aldik kiraladik yani. Gercekten hepiniz Allahinizdan bulun diyesim geliyo.ha bide kaynanam altinlari alcakmis döktüm icimi bari bunu da söylüyüm. Asla vermicem o ayri annem ver huzurun bozulmasin diyo ona da sinir krizine giriyorum yani yalnizim. Arkmda kimse durmuyo herkes bana dur yapma demekle mesgul.
Bence cok buyutmussun herseyi bir kere evleniyorsun ya birakta inci boncugu evlenecegin kisiyle eglenmeye bak bu stres boyle. Herkes yakin kuafore gitsin sen istedigine git annen bile olsa evlenecen hayla sana suna buna git diye karisiyor bireysiniz kendi isteginizi yapamiyir musunuz. Bir de ablaya gelince neden ablanizin suslenmesi sizi uzuyor ne guzel iste istedigini giysin ne mutlu size bakin ablanizda size deger veriyor guzel olmaya calisiyor ailece hepinizin mutlu gunu olacak hep bearaber egleneceksiniz. Siz sanirim dunyada ki tek prenses olmak istiyorsunuz sizin ozel gununuz diye kimse istedigini giyinmesin mi nisan abiyeleri zaten normal dugunde aile yakinlari tarafindan giyilebiliyor cok da guzel goruntuler oluyor herkes sik siz zaten gelinsiniz illa ki onde olacaksiniz goruntu olarak gelinlik olacak ustunuzee cunku. Kimse abiyesini kabarik secmesin sizden iyi sac makyaj yapmasin diye davetiyeye de nor dusseydiniz keske biraz oz guvenli olun ya. Stres normal bu tur basit seyler icin gununuzude omrunuzce hatirlayacaginiz dugununuzde sizin icin cekilmez kotu bir gun olmasin eglenmeye mutlu olmaya bakin.

Düğündür, gelinliktir, salondur vs. gibi şeylere çok anlam yüklemeyin. Araçlara değil amaca odaklanın. Amaç mutlu bir yuva değil mi? Harika bir gelinlik giysen, mükemmel bir makyaj ve saçın olsa, harika bir salonda evlensen ama mutsuz olsan ne olur ki?

Ablan ne giyerse giysin gelin sensin.

En mutlu gününü bu şekilde kendine zehir edeceğine biraz rahat ol.

Demiyorum saçın makyajın vasat olsa da olur diye. Sadece genç kızlarımızın bunlara çok fazla anlam yüklemesine üzülüyorum.
Erdem
Buradaki tek sıkıntı kayınvalidenin takları alması.
Gelinlik benim de çok önemli değil dediğim birşeydi. Gel gör ki Provada ağladım. Çünkü kadın bir kolu dar yapmıştı. Hareket edemiyordu o kolum. Tekrar yapmak yerine kolu ortadan kesip ek yapmış. Üstelik yine dar ve dikiş izleri var. Nişanlımı çağırdım. Kolu yeniden tül alıp baştan diktiler. Saat akşam 10 da çıktık. 500 TL eksik ödeme yaptık. Nişanlama hiç para verme dedim ama verdi. Kadıköyde bu gelinlikçi.
Yani demem o ki gelinlikte sorun yaşamak adettenmiş :KK70:

İstediğin kuaföre git 30-40dk bişi değil ablanada takılma gelin sensin bu annelerinde ablaları teselli etme modlarına hastayım genelde hepsi aynı havada ama büyük olan hevesini alamadı küçüğün düğününde hevesini alsın amann enn güzel o olsun hatta gelinden bile güzel olsun kümsenin hakkını kimseye yedirmem valla düğün kiminse en güzel o olmalı gelinimse gelinim kızımsa kızım

Gelinlik benim de çok önemli değil dediğim birşeydi. Gel gör ki Provada ağladım. Çünkü kadın bir kolu dar yapmıştı. Hareket edemiyordu o kolum. Tekrar yapmak yerine kolu ortadan kesip ek yapmış. Üstelik yine dar ve dikiş izleri. Nişanlımı çağırdım. Kolu yeniden tül alıp baştan diktiler. Saat akşam 10 da çıktık. 500 TL eksik ödeme yaptık. Nişanlama hiç para verme dedim ama verdi. Kadıköyde bu gelinlikçi.
Yani demem o ki gelinlikte sorun yaşamak adettenmiş :KK70:
Gelinlikte sorun olmadı ama makyajım berbattı. Çok makyaj istemediğimi söylememe ragmen kuafor bozuntusu aynaya bakmama izin vermedi. Tam çıkmak üzereyken görünce şoka girdim. Geri dönüp de sildiremedim vakit yoktu.
Yani bir şey normal olsa başka bir şey anormal oluyor.

O yüzden en guzeli git nikah dairesine evlen sonra evine git. O strese değmez. Bir de ayrılıkların en çok yaşandığı zaman. Şeytan dürtüyorsa demek
:KK70:

Kayınvalide takılan ceyrekleri vs mi istiyor? Yoksa bilezik yüzük ne varsa mi? Bence çeyrek gram verilir. Bilezik yuzuk kalır. Yani altınlar gidebilir takılar kalir. O kadar masraf yapıyorlar biraz yardımı dokunsa kötü olmaz.
Ablani takma, kendi abartı kalir, rahatsız olur. Gelin her zaman 1.dir.
Kesinlikle istediğin kuaföre git. Benim gelin basım istediğim yer olmadığı için igrencti. Üstünden 6 yıl geçti hala ona yanıyorum....

Ben bu şartlar altında evlenmezdim. Ne bu böyle herkesin istediği olmuş bir tek seninki olmamış. O gün senin günün. İstediğin kuaföre de gidersin istediğin gelinliği de giyersin. Yahu ben kıçı kırık mezuniyet balosu için kırk tane kuaför araştırdım. Sen bir de düğün diyorsun. Hayır demeyi öğren biraz. Sen çocuk değilsin bir bireysin. İnsanlar senin adına karar almasınlar. Kimseye yaranmak içinde herşeylerine evet deme pişman olursun.

30 40 dakika yolu şehiriçinde her gün gidip geliyorum. Uzun bir yol değilki. Siz karışmayın diyemiyor musunuz kimseye?
Bence istediğiniz kuaföre gidin. Ayrıca ben olsam ablamla olabildiğince dalga geçer gülerdim.
Bu kadar fedakarlık fazla

Gelinlikte sorun olmadı ama makyajım berbattı. Çok makyaj istemediğimi söylememe ragmen kuafor bozuntusu aynaya bakmama izin vermedi. Tam çıkmak üzereyken görünce şoka girdim. Geri dönüp de sildiremedim vakit yoktu.
Yani bir şey normal olsa başka bir şey anormal oluyor.

O yüzden en guzeli git nikah dairesine evlen sonra evine git. O strese değmez. Bir de ayrılıkların en çok yaşandığı zaman. Şeytan dürtüyorsa demek
:KK70:
Benim niyetim nikahtan gitmekti zaten ama kaynana cevreye karsi olmaz diye dügün yapmak istedi. Nefret ediyorum artik o kadindan

Kayınvalide takılan ceyrekleri vs mi istiyor? Yoksa bilezik yüzük ne varsa mi? Bence çeyrek gram verilir. Bilezik yuzuk kalır. Yani altınlar gidebilir takılar kalir. O kadar masraf yapıyorlar biraz yardımı dokunsa kötü olmaz.
Ablani takma, kendi abartı kalir, rahatsız olur. Gelin her zaman 1.dir.
Kesinlikle istediğin kuaföre git. Benim gelin basım istediğim yer olmadığı için igrencti. Üstünden 6 yıl geçti hala ona yanıyorum....
Öylemi diyosunuz. Ya milletin lafindan da biktim simdi o kuafor diyince herkes oooo o hengamede oraya mi gidilir bilmem ne dicek sussam gonul razi degil goz gore gore cirkin olcam. Bilmiyorum.
Altin konusunda da inat ettim vermicem cunku nisanda da nisanlma kredi cektirip ona yaptrmislar nisani zahmet olmazsa anne baba olarak biseyler yapsinlar. Benim ailem de bilezik falan istemiyoruz dedi zTen biz her turlu kolayligi sagladik onlara hatta durum yoksa bi sene sonraya atalim dedik dugunu. Kendileri israr kiyamet kac kere gelip.gittiler biz herseyi yapcaz diye meger altinlarmis planlari.

Önce bi sakinleş. Bu psikolojiyle herkese çatacaksın gibi duruyor buradan. Kuaförü kendi istediğin yere git mutlaka. Ablan da özel olmak istemiştir kardeşinin düğününde. Çok sıkıştılarsa da Çeyreklerin bir kısmını kurtarmaya çalış. Bileziklerini verme. İnatlaşıp surat yapma. Nişanlına da zehir etme, hecesini kırma. Kırgınlıklar çok geç düzelir unutma

Benim niyetim nikahtan gitmekti zaten ama kaynana cevreye karsi olmaz diye dügün yapmak istedi. Nefret ediyorum artik o kadindan
Aslında gidip nikah dairesinde evleneceksin. Sonra da davetlilere hediyeleri evde kabul edeceğiz diyeceksin. Kaynana da çatlayacak. :işsiz:

bu senin hayatının en güzel günü ve içinde birşey kalmasın , 30-40 dakika nedirki erken çık evden kuaföründe ona göre randefu versin sana , ablanı falanda takma boşver kim ne giyerse giysin bu saatten sonra sadece o güne odaklan ve tadını çıkart , zaten ablan almış kıyafetini değiştirmez belliki giyecek , ohalde boşver kayleye alma gelin sensin o ne giyerse giyin , yıllar sonra düğün günün aklına geldiğinde anı olarak ablanın kıyafetini , beğenmediğin kuaförümü hatırlamak istiyorsun ? o yüzden sakin ol ve sadece anı yaşa :) herşey gönlünce olsun , bir ömür çok mutlu olursun inşallah

Back
X