Düğünüme gelen kimse yok :(

Kınam kendi memleketmde oldu düğünüm için de 25 kişilik bir minibüs kiraladık yakın aktaba ve arkadaşlarım geldiler çok da güzel oldu

Konu sahibi öncelikle mutluluklar dilerim..
Siz lütfen yanlış anlamayın..
İnsan ilişkileri gerçekten çok önemli..

İnsan insana her zaman lazım özellikle böyle güzel günler çok önemli..

Bazen burdan bazı arkadaşlar şikayet ediyor..yok eşimin ailesi, yok görümcem, ay akrabalar gelmesin, komşum şöyle, arkadaşım böyle diye diye etraflarında insan bırakmıyorlar.

Tabi gençken pek anlaşılmıyor fakat belli yaştan sonra çocuklar evlenince, mutlu bir günde veya hastalıkta, cenazede etrafında insan bulamıyor. .

Ve sonra ister istemez insan takılıyor, üzülüyor. .

Bir de konu sahibi..Amcalar, dayılar, teyzeler, halalar, kuzenler neredeler ?
En azından bunlar anne-babanızı bu günde yalnız bırakmamalı diye düşünüyorum.

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :KK43: daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :KK43:
Cok moralim bozuk erkek tarafina karsi rezil mi olcam simdi. Benim durumuma düşen oldu mu daha önce?
Kiyamam.. inaninki türkiyede yasasaymisim kac kiz toplar gelirdim... heerseyin cikarabildiginiz kadar tadini cikarin yoksa cok pisman olursunuz.. benim
Dügünüme annem ve babam bide abimden baska kimse gelmemisti erkek tarafi doldurmustu... üzülmeyin yinede cok eglenin

valla uzakta düğün yapınca bunları göze almak gerekiyor. zaten altın almış başını gitmiş yol masrafı vs. insanlara da zor.
takı için üzülmeyin gelemeselerde düğünden sonra ulaştıranlar olur mahçup olmazsınız.

Herkes kendine baksin hiiic kafana takma benim baba tarafindan kimse yoktu anne tarafindan da 8 9 kişi falan geldi. Onlar da zorla :) gerisi eş dosttu. Oynadık ettik Allah razi olsun ikimizin de arkadaslari coktu onlar doldurdu. Yoksa işimiz yaştı. Sizin de konu komsu arkadaş gelir.

Biz evlenirken de ayni sey erkek tarafi icin soz konusuydu, kimse gelmedi ( kv ve kp kimsenin dugunune gitmesigi icin) esimin tavri “gelin gelsin baska kimse olmasa da olur”

Bosverin sizde:)

Kina dugun bir yaptim kendi memleketimde. Esim tarafindan az kisi vardi. 10 15 kisi falan. Sadece ben taki icin kurdele taktim. O sadece bekledi. Bi sorun da olmadi. Onun ailesinden gelenler zaten taki takmadilar. Bir dugun daha olacak diye.
Onlarin memleketindeki dugunde de sandik koydular salonun bir kosesine. Zarfa koyup isim yazip oraya atti davetliler takilarini, paralarini v.s
Bence cok takilma. En kotu sandik koyun siz de. Iki sandik olur. Biri kiz tarafi biri erkek. Onlara atsinlar gelenler. Taki merasimi yapmayin yani. Ben sevmiyorum su altin takma islerini. Ayakta dikiliyosun , herkes sana dokunuyo , opuyo falan. Yapmak istemedim hic ama iste usül bu olunca mecbur kaldik. Sandik daha manyikliymis. Keske memleketimdeki dugunde sandik koysaydim ben de.

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :KK43: daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :KK43:
Cok moralim bozuk erkek tarafina karsi rezil mi olcam simdi. Benim durumuma düşen oldu mu daha önce?
Anladığım kadar farklı bir şehirde. İnsan sevdikleri yanında olsun istiyor ama elde olmayan durumlardan gelemiyorlar yazdıklarından anladığım kadarı ile. Ama şunu bilin asla rezil olacak bir durum yok, içiniz rahat olsun. Ayrıca şimdiden mutluluklar dilerim 🙏🏻🤗

Bizim de çok küçük bir aile çevremiz var. Kardeşlerimin nikahlarında karşı tarafların gelenleri bizi bilmem kaça katladı. Hiç iplemedik napalım eldeki bu yani düğün için akraba kiralayacak halimiz yok. Takı merasimi yaptırmayın masaları dolaşıp hoşgeldin derken kardeşiniz arkadaşınız filan kese ya da sepet gezdirsin yanınızda daha şık durur zaten
Biz de sandik vardi. Oraya attilar gelenler. Ama kaynanam cantasini koluna alip geze geze toplamis takilarin cogunu megersem 😁 Sonrasan akrabalarimin birkaci soylemisti de cok gulmustum 😁 Kolunun altina cantasini sıkıstırıp gezmis tek tek. 😁 Hayir yani sandiga atilanlari da onlar aldi sonucta. 1 kurus vermediler bize. Ne diye gezersin bizim yerimize 😁😋

Dügünüme bikac gün kaldi erkek tarafi kalabalik ama bizim taraftan pek gelen olmucak 5 6 kisi anca :( daha gelcek olan vardi kimi cenazemiz var dedi kimi kücük bebek var yol uzun dedi kimi izin alamadim dedi gelemicez diye ciktilar son dakika :(
Oldu. benim o :) hatta düğün salonunun kapasitesinin yarısı bile dolmamıştır belkide. İkramlıklar fazla olunca masalara normalinden fazla dağıtıldı insanlar karınlarını doyurdu resmen o derece :) düğün olmadan önce kafama takıyodum düğün oldu işte aklıma bile gelmedi belki arkadan dedikodu eden olmuştur ama insanların bir sürü derdi varken araya düğünde kız tarafının az oluşunumu sıkıştıracaklar allasenn dedim :)

Birde iki şehirde düğün yapanlar var mesela. Atıyorum erkek tarafı kız tarafının şehrinde düğün yaparken çekirdek aile olarak geliyorlar. E bu durumda diğer taraf daha kalabalık. Onlarda umursamıyordur eminim.

Yani kisi sayisi cok önemli degil ama ne bileyim takı merasiminde bile herkes damada takcak benim ustum bombos herkese rezil olcam :KK43:
Benim dugunde sehır dısında oldu erkek tarafında yani. Benm sulaleden sadece 1 transıt dolusu insan geldı ıste kuzenlerım amcam teyzem vs hepı topu 10 15 kısıydı bıdebenm aılem 6 kısı. Bu kadardık. Tek avantajım babam sofor oldugu ıcın dugunumun oldugu sehırde cok sofor arkadasları vardı onlara rıca ettı onlarda geldı oyle kalabalık gorundu benm taraf. Kaynanama dedımkı ya anne bızden pek kımse gelemıyor sımdı takılar hep ogluna taklcak dedm🤭 oda ben takanlara soylerm gelıne takın dıye dedı zaten esımun yaptıgı altınlar tekt ek taklfıktan sonra aılemın yaptıgı altın takıldı ıste para takanlar derken her 2mızede fazlasyla esit taktılar onu dert etme. Zaten arqda yol oldugunu bılenler sıkntı etmes oyle.kınamdada erkek tarafı 3 araba gelmıstın zaten erkek tarafı oynamayı pek beceremez pistte sadece bemm taraf vardıcyınede bombos gıbıydı. Gecıp gıdıyor ya hıc dusunme strese gırme

İnsanlarin gelmesini onemsiyorduysaniz 2 dugun yapsaydiniz. Benim için sorun degildi ama ailemin istegiyle 2 dugun oldu biri kendi şehrimdeydi ve ailem buna ragmen dugune gelenlere araç sagladi.

Amcan, dayın, halan, teyzen bunlar nerde? Yakın akrabaların var ve gelmiyorlar ise anne babanda bir sorun vardır demek. Anne baban kimsenin özel günlerine katılmıyormuydu?
Benim kınam bulunduğum şehirde olmuştu. Bütün akrabalarımız memlekette oldukları için gelememişlerdi. Sağolsun komşular ve arkadaşlarım hiç eksikliklerini hissettirmediler. Düğünde memleketimizde olunca tüm akrabalarımız düğüne geldi erkek tarafı kız tarafı için birbirlerine ne kadar tutkun insanlar kalabalıklar demişler insanın hoşuna gidiyor :KK45:

Ne guzel iste dertsiz dugun olur size. Zaten dugun erkek tarafinin eglencesi sayiliyor,onemli olan onlarin gelmesi. Benim dugunumde de zaten sayisi cok az olan akrabalarim vardi,20 kisi falandik. Gerisi hep arkadas ve is cevresiydi. Dert edilecek bir sey degil kimse fark etmiyor bile o karisiklikta

Gelen gelir gelmeyen gelmez. 300 kişilik yemek yaptırdık kınaya 150 kişi geldi :D sahnede ise 20 30 kişiden başkası yoktu. Hiç takmayin.

Benim düğünüme sadece teyzem geldi ve iki kız kardeşim çünkü başka akrabam yok =)) ablam da şehir dışında zahmet edip totosunu kaldırmadı
İş arkadaşlarım, iki yakın dostum ve patronlarım eşlik ettiler sağolsunlar yani benim tarafım denebilecek kişiler 40 kişi kadardı, arkadaşlarımla eğlencenin dibine vurduk ama hem kınada hem düğünde o kadar eğlenen azdır :))) kınayı da arkadaşlarım yaptı bu arada hiç niyetim yoktu sonuçta annem babam bile yok , damatla da iki yıl birlikte yaşamaşız ne kınası diye düşündüm 36 yaşından sonra ama toplanıp evimi diskoteğe çevirdiler, çok eğlenmiştik :))
Eşimin ailesi ve akrabaları 200 kişi kadardı ama hiç rezil olmuş hissetmedim, o aileye dahil oluyorsunuz sonuçta

Son düzenleme:
Benim yakin bir akrabam ayni gun koyde yemek mi mevlut mu bisey vermisti. Ben de kimse gelmez demistim ama gelmek isteynler geldi yine. Erkek taraflari hep kalabaligiz yok su kadar kisiyiz derler ama fos cikar. Dediklerinin yarisi kadar kisi anca gelir.
Ayrica sen takilma eglenmene bak, 3 kisi de gelse o dugun olur ne olacak

Back
X