Eskiler bilir,bunu da 1 ay kadar önce yazmıştım...Eşim çok beğendiğinden ben 3-4 kere yaptım...
Benim nefsimi çok köreltmişti,acaip canım pizza çekiyordu ve resmen kesti beni...
Afiyet şeker olsun

Önce hamuru (yine bilenler vardır,kahverenginin ekmek tarifinnin bolca ilaveler yapılmış hali):
bir kapta 2 yumurta ,2-3 kaşık lor ya da b.peynir,2 kaşık yoğurt,3 kaşık süt,kabartma tozu,tuz,istediğin baharat,çörekotu ve diğer yeşilliklerden istediğin (nane,taze soğan,dereotu,maydanoz,reyhan,fesleğen vs.vs.) ,alabildine yulaf+buğday kepeği (aşağı yukarı 5-6 kaşık y.kepeği + 2-3 kaşık buğday kepeği,krep kıvamından daha koyu bir kıvamı olacak ona dikkat edin,sıvı olduysa daha ekleyin
(kek kıvamından biraz daha koyu,hamur kıvamı kadar da sert değil,koyu bir kek gibi)
İyice karıştırın tavaya yayın,kapağını kapatın(cam kapaklı olursa iyi olur,görürsünüz içini)Büyüğe yakın bir tavaydı benimkisi,yaydığınızda yüksekliği 1 cm filan olacak sanırım,kalın hamurlu bir pizza gibi.
Bunu ister fırında yapın,ama ben ocakta daha çok sevdim..iyice kısık ateşte yavaş yavaş pişrirseniz güzel kabarıyor.
10-15 dk sonra kapağını açıp üzerine biraz rendelenmiş light kaşar serptim,ara ara yerlerine az ketçap (ya da domatesli acılı bir sos olabilir) döktüm,üzerine de 2-3 adet jambon ve 1-2 dilim çemensiz pastırmayı parçalaıp koydum,bir de yarım kırmızı biberi ince ince kesmiştim,onları koydum,üzerine tekrar az kaşar rendeledim,kapağını kapattım ve 15-20 dk da o şekilde kısık ateşte pişirdim..
Önemli olan gerçekten kısık ateş,tavanın kapağının kapalı olması.yumuşacık enfes birşey oldu..bayıldık..şiddetle tavsiye ederim...