Sevgili dukancılar, bir dukanistimiz limonata yapmıştı fakat ben daha farklı bi şekilde deneyeyim dedim.
Bazen yemek hazırlarken böyle dolapta bulduklarınızla bir şeyler çıkabiliyo hihi
Tülin Şahin'in yemek hazırlarken onu bulup bunu bulup cildine maskeler yaptığı gibi
öhöm evet tarifimize geçiyoruz:
-yarım litre kadar su (kaynatılacak)
-yarım limon
-1 adet maden suyu (isterseniz suyu çok az kullanıp maden suyuyla biraz daha asitli bir tat yakalayabilirsiniz. Bunun için maden suyunu 2 tane kullanın)
-10-15 dal maydanoz
-10 adet tablet tatlandırıcı
Efendim önce suyumuzu kaynatıyoruz. O kenarda kaynarken maydanozlarımızı yıkayıp bir tasa alıyoruz. Kaynayan suyumuzu maydanozların üzerine boşaltıyoruz. Tatlandırıcıları ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
Limonumuzu alıp önce kabuklarını rendeliyoruz, sonra da suyunu sıkıyoruz. Suyunu direkt olarak maydanozların içine sıkabilirsiniz, onlar demlenirken rendeleri de içine atın ki özdeşleşsinler kaynar suyun etkisiyle. Bu arada limon aromasını daha çok istiyorsanız daha çok limon kabuğu rendesi ve suyu koyabilirisiniz. Ancak hazır limon suyu kullanmayın tadı kötü oluyor kimyasal gibi boyalı bi tat bırakıyor insanın boğazında yapışıyorsunuz.
Efenim sonra bunları bir güzel bırakıyoruz ki kaynaşsınlar koklaşıp sevişsinler sevgi yumağı olsunlar.
Onlar ılındıktan sonra üzerine maden suyu ekliyoruz. Şöyle güzelce karıştırıp buzdolabına atıyoruz ki soğusun.
Çıktığında nane yaprakları, bir dilim limon ve buz eşliğinde servis edebilirsiniz.
Not: Ölçüler benim damak tadıma göredir, tatlandırıcı ve maydanoz-limon miktarlarıyla oynayıp kendi damak tadınıza göre tarifi şekillendirebilirsiniz.
Ben maydanoz suyunu böbreklerimize proteinle yüklendiğimiz için kullanıyorum, temizleme sağlasın diye.
Afiyet olsun.