Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

:)) işin komiği dün 40 dk eliptik yaptım ve tam 410 kalori harcadım :)))
ona rağmen sonuç bu çıldıracağım benim bünyem bozuldu artık:9::9:

su tutmustur vıcudun bence. bende gecen hafta +1200 cıkmıstım yedıklerım bıle okdar etmezken.kacamak bıle yapmamıstım. bak sımdı dusmeye basladım. kiraz saplı form çayı içtim acayip idrara çıkartıyor. denemeni tavsiye ederim.

Tebrik ederiimm :) Süpersiinn ;)

tesekkur ederım canım. :54:

kızlar ben bılerek ve ısteyerek kacaman yaptım. çunku uzun sure yıyemeyecegım bırseydı. annem su boregı acmıstı. bende aksam ve bu sabah 1 dılım yedım :17::17::17:annem gıdecek kımbılır bıdaha nezaman yerımannemın boregını :26::26:

ben kitabı bi heves aldım ama yulaf kepeği bulamadım hevesim kaçtı yulaf ezmesi var her yerde toz gibi bişey hevesim kaçtı düğünüm var bi kaç kilo vereyim diodum ama :(

kızlar ben bılerek ve ısteyerek kacaman yaptım. çunku uzun sure yıyemeyecegım bırseydı. annem su boregı acmıstı. bende aksam ve bu sabah 1 dılım yedım :17::17::17:annem gıdecek kımbılır bıdaha nezaman yerımannemın boregını :26::26:

iyi etmişsin aklında kalcağına midende olsun:))

ben kitabı bi heves aldım ama yulaf kepeği bulamadım hevesim kaçtı yulaf ezmesi var her yerde toz gibi bişey hevesim kaçtı düğünüm var bi kaç kilo vereyim diodum ama :(

real de var. ru-sheim marka yulaf kepeği. aktarlarda falan da varmış. internetten de alabilirsin.

Son düzenleme:

Afiyet olsun yaa!! anne böreği gibisi var mıı? Boşverrr! Tez vakitte yakılsın kalorileri :))

Bir kaç kilo için bu diyeti yapmanızı tavsiye etmem. Kitabı da almışsınız, orda da belirtiyordu zaten sanırım. Ama siz bilirsiniz tabi. Yulaf kepeği Kipa'da var. Malatya Pazarı'nda var. İnternette var..

Ya ben aslında ne diceeem. Diyetle falan alakası yok ama..

http://magazin.milliyet.com.tr/unlu...n/magazindetay/20.04.2012/1530550/default.htm

Boşanıyorlar mıymış gerçekten yaa :S Üzüldüm valla :(

Merhabalar, Herlese Günaydın. Dün yoğundum biraz bende giremedim. Ayrıca yarın regl bekliyorum. Şişim. Ve 4 gündür de protein+sebze yiyorum. Nasıl dukan demeyin lütfen. Ben hormonlu diye ekimden beri domates salatalık yemiyordum. Çok yiyesim gelmiş. Anca motorum soğudu. Yine de bi eziştim büzüştüm ben be ya. Bu ay çok şiştim. Bağırsaklar devamlı ötüyor.

Forumda epeyce karışmış. Dukan ve sağlık haberleri diye. Ben de fikirlerimi sunmak istiyorum. Şimdi ben 1ay önce şu çok satılan "KAN GRUPLARINA GÖRE BESLENME" kitabını okumuştum. Orada ekmek -tahıl ürünlerinin- tüm gruplarda yasak olduğu görülüyor. Ayrıca Dukan insan öldürüyor diye bağıranlar şekeri hayatınızdan çıkarın diye de bağırıyorlar ayrıca. Ve 3 beyazı keselim diyorlar. EEEEEEEEEEEeeee biz dukan yaparken farklı olarak ne yapıyoruz Allah aşkına. O açıdan çok tatlandıcıya abanmamak suretiyle ben zarar görmüyorum.

Geçen sene de yine zayıflama adına MAURERS diye bi hap kullandım. Kullandım da KULLANAMADIM. Ana o nasıl bir boyun ağrısı tüm gün kendini mal gibi hissediyorsun. Ayrıca ciddi bi kalp çarpıntısı. Ben denemiş biri olarak DUKANda bunların hiçbirini yaşamadım. Aynı uzmanlar bu haplar için neden bunları söylemiyorlar.

İnanın hiç abartmıyorum. Bu MAURERS den en az 7-8 defa aradılar. Kullandınız mı memnun kaldınız mı diye. Her seferinde memnun olmadığımı, bendeki bu yan etkilerini söyledim. Ayrıca 1 tabletini kullanamadığımı da ekledim.

Dünya artık ticaret üzerinde dönüyor arkadaşlar. Dünya para kazanamayan diyetisyenlerin bağırıp çağırmaları bunlar.O kadar.

ya kısslar merdiven çıkarken daha 10. basamağa bile gelmeden dizlerim kilitlenio bacaklarım çok ağrıyo laktik asit birikimindendir die kaale almamış olsamda valla daynılmaz. ben bi yerlerde bi yanlışmı yapıyorum acaba. bi günlük menümü yazssam bi yorumlasanız çok makbule geçer.
SABAH: yarım krep küçük bir dilim light byaz peynir

ÖĞLE: kalan krebim 3 adet ızgara köfte(tavuk göğsüvs.)

AKŞAM: bir krep ızgara tavuk yada kıyma vs.

günde 1.5 lt su 1 lt.bitki çayı 3 kupa tatlandırıcılı lıght sütlü nescafe sıfır yağ sıfır kaçamak sıfır tatlı
dayanma sınırımın en ucunda yapıyorum ama çok yorgunum .ok uyuyorum ve biraz esnetsem kilo alcakmışım gibi gelio

unuttum birde şay sorcaktım size. malum çoğu vitaminden mahrum kalıyoruz. vücut direnci için multivitamin tarzı bişiler kullansak ekstra kilo yaparmı kullanan arkadaşlar varsa ne kullanıolar söylerseniz çok sevinirim.

ya kısslar merdiven çıkarken daha 10. basamağa bile gelmeden dizlerim kilitlenio bacaklarım çok ağrıyo laktik asit birikimindendir die kaale almamış olsamda valla daynılmaz. ben bi yerlerde bi yanlışmı yapıyorum acaba. bi günlük menümü yazssam bi yorumlasanız çok makbule geçer.
SABAH: yarım krep küçük bir dilim light byaz peynir

ÖĞLE: kalan krebim 3 adet ızgara köfte(tavuk göğsüvs.)

AKŞAM: bir krep ızgara tavuk yada kıyma vs.

günde 1.5 lt su 1 lt.bitki çayı 3 kupa tatlandırıcılı lıght sütlü nescafe sıfır yağ sıfır kaçamak sıfır tatlı
dayanma sınırımın en ucunda yapıyorum ama çok yorgunum .ok uyuyorum ve biraz esnetsem kilo alcakmışım gibi gelio

aç bırakmışsın kendini bence. ben bunun 3 katını yiyorumdur en azından. üstelik kilon da fazla değil. bir de yoğurt göremedim menünde. dayanamaman normaldir.
bir de şu var, diyelim ki duraklamaya girdin biraz daha kısayım desen, neyi kısacaksın?..

Son düzenleme:
merhaba hanımlar

işe gelir gelmez eşim aradı ve hemen gazeteyi açık okuyorsun ve bu diyet işi burada bitiyor diyede ekledi.

ne yapacağımı bilemedim açıkçası. evet istediğim kiloya inemedim ama çok yaklaştım. herhangi bir olumsuzlukta görmedim bu diyetten. kış boyu bi kere bi hasta olmadım

beslenme alışkanlığını tamamiyle değiştirenler için belki sıkıntı oluştuyordur. ben zaten meyve yemezdim.yaz meyveleriyle aram çoook daha iyi. sebze az yerdim. daha ziyade et tavuk yiyordum önceden .dukanla beraber sadece ekmek olayını kapattım ki zaten doktorlar beyaz ekmeği kulanmayın çavdar ya da tam tahıllı tüketin diyorlar. yağı 0 yaptım. belki o yönden zararı olabilir diye düşünüyorum.krakeri kestim. kolayı sadece zero içtim.üstelik daha aktif bir hayata zorladım kendimi. merdiven kullanıyorum artık. kurupasta pasta börek çörek yemiyorum ya da çook az kaçamak şeklinde yedim. zaten yemememiz gerekn şeyler bunlar

yediğimiz tavukta ya da ette mutlak hayvansal yağ oluyor.istesekte istemesekte. kendi açımdan diyetten bir şikayetim olmadı. uzun vadede de olmaz inşallah

nacizane fikirlerim.

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM... DUKANZEDELERİM.....

canlarım ciğerparelerim.....bakın:

1- evet yağsız beslenmeye çalışıyoruz yağsızlık sorun yapablir diyoruz ya hani.....ne yaparsanız yapın yağı 0 yapmanız neredeyse imkansız bacılarım....yumurtada ,yoğurtta,süttü,hele peynirde,hele bizim yağsız zannettiğmiz herçeşit ette yağ var. yani bizi hasta edecek şekilde yağsız beslenmiyoruz....gerekli miktarı hele balık yiyorsak mutlaka alıyoruz.....

2- karbonhidartı minimumda tüketiyoruz diyelim...yulaf kepeğinde var ve yediğimiz gıdalarda az da olsa var....limonda manyak gibi şeker var mesela!

3- evet proteini fazla yiyoruz. yeteri kadar SIVI alınırsa sorun olmayacak birşeyden bahsediyoruz....+ bunu bir ömür boyu uygulamayacağız yahu kilolar gidince herşeyden yiyebileceğiz....SAKIN İDRARINIZI TUTMAYIN BU PROTEİN YEMEKTEN 50 KAT DAHA TEHLİKELİ !

4- bir dietisyene gidip sıkı bir diyet istediğinizde önünüze koyduğu liste bundan daha korkunç aslında....korkmayın gerekli şeyleri hazlihazırda tükettiğimiz gıdalardan alıyoruz..dikkat ederseniz aburcubur ve atıştırmalıklar yok.....birçok sağlık uzmanı nişastalı ,yağlı,şekerli, tuzlu besinlerden hergün televizyonlarda bizleri men ediyorlar....ayrıca benim tanıdığım birsürü insan var hayatında ağzına 3 lokma ekmekten başka nişastalı hatta tahıllı bile koymayan geyet sağlıklılar..... bu biraz eskilerin yediğine benziyor gibi...

5-dukan diyeti aslında bir sağlıklı beslenme programı kitapta sizleri kızartmalardan men ediyorum diyor, hem kilo aldırıyorlar hem kanserojenler diyor!dikkat edin sağlıklı şeylerden sizi men etmiyor!

6-çok yakın bir dahiliye uzmanı arkadaşa sordum(kendisi de bu diyeti yapıyor.erkektir ve aynı zamanda tip 1 diabettir kendisi) eğer beyin damarlarınızda tıkanıklık gibi damar rahatsızlıklarınız veya kalp yetmezliğiniz yoksa yapılabilir hiçbir zararı olmaz dedi...aynı zamanda bir intaniyeci arkadaşla da konuştum suyu bol tüketmek yeterli dedi....

7-nişasta yok: çölyak hastaları ve diabet hastaları beyaz unlu yememeli,pirinç patates,hamurişi,ekmek,baklagiller vs. eh onlar da gidici demektir yani.....

8-peygamber efendimiz(s.a.v.) ve ashabı ve eşleri bir hurmayla günlerinin geçirirdi....organ yetmezliğinden vefat etmedi. dikkat edelim....eh onlar belki bizim kadar protein tüketmediler diyebilirsiniz ama bizim gibi sulak bir alanda değillerdi...su altın gibi kıymetliydi azdı unutmayalım....bize ise günde 2 lt. yeterli....zaten az yiyelim öz yiyelim ki ileride bunamayalım bileimsel olarak kanıtlanmıştır arkadaşlarım....

yani bacılarım kolesterol eğiliminiz+kalp ve damar hastalıklarınız yoksa yeterli sıvı tüketilerek yapılablir....korkulacak birşey yoktur .....doğru yaparsanız sizi öldürmez...

sevgiler saygılar öpücükler...........:54::54::54::54::54::54::54::54:

1- evet yağsız beslenmeye çalışıyoruz yağsızlık sorun yapablir diyoruz ya hani.....ne yaparsanız yapın yağı 0 yapmanız neredeyse imkansız bacılarım....yumurtada ,yoğurtta,süttü,hele peynirde,hele bizim yağsız zannettiğmiz herçeşit ette yağ var. yani bizi hasta edecek şekilde yağsız beslenmiyoruz....gerekli miktarı hele balık yiyorsak mutlaka alıyoruz.....

2- karbonhidartı minimumda tüketiyoruz diyelim...yulaf kepeğinde var ve yediğimiz gıdalarda az da olsa var....limonda manyak gibi şeker var mesela!

3- evet proteini fazla yiyoruz. yeteri kadar SIVI alınırsa sorun olmayacak birşeyden bahsediyoruz....+ bunu bir ömür boyu uygulamayacağız yahu kilolar gidince herşeyden yiyebileceğiz....SAKIN İDRARINIZI TUTMAYIN BU PROTEİN YEMEKTEN 50 KAT DAHA TEHLİKELİ !

4- bir dietisyene gidip sıkı bir diyet istediğinizde önünüze koyduğu liste bundan daha korkunç aslında....korkmayın gerekli şeyleri hazlihazırda tükettiğimiz gıdalardan alıyoruz..dikkat ederseniz aburcubur ve atıştırmalıklar yok.....birçok sağlık uzmanı nişastalı ,yağlı,şekerli, tuzlu besinlerden hergün televizyonlarda bizleri men ediyorlar....ayrıca benim tanıdığım birsürü insan var hayatında ağzına 3 lokma ekmekten başka nişastalı hatta tahıllı bile koymayan geyet sağlıklılar..... bu biraz eskilerin yediğine benziyor gibi...

5-dukan diyeti aslında bir sağlıklı beslenme programı kitapta sizleri kızartmalardan men ediyorum diyor, hem kilo aldırıyorlar hem kanserojenler diyor!dikkat edin sağlıklı şeylerden sizi men etmiyor!

6-çok yakın bir dahiliye uzmanı arkadaşa sordum(kendisi de bu diyeti yapıyor.erkektir ve aynı zamanda tip 1 diabettir kendisi) eğer beyin damarlarınızda tıkanıklık gibi damar rahatsızlıklarınız veya kalp yetmezliğiniz yoksa yapılabilir hiçbir zararı olmaz dedi...aynı zamanda bir intaniyeci arkadaşla da konuştum suyu bol tüketmek yeterli dedi....

7-nişasta yok: çölyak hastaları ve diabet hastaları beyaz unlu yememeli,pirinç patates,hamurişi,ekmek,baklagiller vs. eh onlar da gidici demektir yani.....

8-peygamber efendimiz(s.a.v.) ve ashabı ve eşleri bir hurmayla günlerinin geçirirdi....organ yetmezliğinden vefat etmedi. dikkat edelim....eh onlar belki bizim kadar protein tüketmediler diyebilirsiniz ama bizim gibi sulak bir alanda değillerdi...su altın gibi kıymetliydi azdı unutmayalım....bize ise günde 2 lt. yeterli....zaten az yiyelim öz yiyelim ki ileride bunamayalım bileimsel olarak kanıtlanmıştır arkadaşlarım....

yani bacılarım kolesterol eğiliminiz+kalp ve damar hastalıklarınız yoksa yeterli sıvı tüketilerek yapılablir....korkulacak birşey yoktur .....doğru yaparsanız sizi öldürmez...

çoook güzel anlatmışsın arkadaşım aynen katılıyorum şu an faydalı olupta yemediğimiz tek şey meyve ama zaten oda 1-2 aylık bir şey acaba şu ülkede kaç kişi var her gün meyve tüketebilen tüketmesenizde çok bir kaybımız yok diyorum ben, bunun yanında kalp hastalıklarına neden olduğunu söylüyorlar ya eğer öyle bir olasılık varsada ben derimki kırmızı ete değil beyaz ete ağırlık verin , böbrekler için zaten hepimiz biliyoruz su su su onun dışında bende bir sakınca görmüyorum en büyük dayanağım dukanın bir doktor olması ve 30 yılını bu işe vermiş olması

arkadaşım ne güzel anlatmışsın. ağzına sağlık...

ben o ekmek tarifini bilmiyorum ama ona çok benzeyen başka tarif vermişti bir arkadaş süper oldu onu verebilirim

2 yumurta
1 çimdik tuz mikserde karıştırılır
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı yoğurt ilave edilirek tekrar karıştırılır
1 su bardağı ( 8 çorba kaşığı ) yulaf kepeği eklenir karıştırılır 5 dk dinlendirilir
1 çay kaşığı kbartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 çay kaşığı çörek otu ilave edilirek karıştırılır 180 drecede 30 dk kadar pişirilir
ben çok beğendim tavsiye ederim bu tarifi veren arkadaşada çok teşekkür ediyorum

Back
X