Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bende safra kesemi aldırdım canım. Bu hamileliklerde çıkıyor butün hastalıklar.
Çok geçmiş olsun canım. Allah yardım etsin zor vallahi. Kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman diyete başla gülüm ç.ok da zorlama

hamileliğin en çok tetiklediği hastalıkların başında geliyormuş zaten safra kesesi, çooook geçmiş olsun telli turnam, şimdi iyi olmana sevindim
benim antibiyotiğim yarın bitiyor, pazartesi tekrar başlarım inşallah, abartmasamda meyve yiyorum, inşallah çok almamışımdır

Yanlız şu tickerı nasıl güncelleyeceğim bilemedim :(((

Ticker icin linkinden girip daha once kullandiginiz sifreyi girmeniz gerekiyor. O zaman yeni bilgi girebiliyosunuz.

Ticker linki soyle bir sey olmali
Weight Loss - Diet Ticker

wcfh5Hq sizin ltickerinizin kodu olmali. Bu benimki.

Eger sifrenizi hatirlamiyosaniz, yeni bir ticker olusturmalisiniz.

Son düzenleme:
Cok iyi vermissin canim. Ben iki ayda 10 kilo verdim. Sanirim ilk 3 hafta benim de alti kiloydu, ancaka kilo verme gittikce yavasliyor. Bunu goz onunde bulundurursan daha rahat yaparsin diyeti. Ama daha gunluk hayatin parcasi oluyo yapmak kolaylasiyo. O yuzden cok zorlanacagini zannetmiyorum.

Dukan diyetini yapanlar gozlemledigim kadariyla diger diyetleri yapanlara gore diyette daha dayanikli oluyolar. devam ettirme orani daha yuksek. ee tabi olsun, diyette ac kalmiyoruz.

İnsan vermeye alışınca veremeyince kötü oluyo dimi. Ama buna çok şükür dimi hiç vermeseydik ne olacaktı..

hamileliğin en çok tetiklediği hastalıkların başında geliyormuş zaten safra kesesi, çooook geçmiş olsun telli turnam, şimdi iyi olmana sevindim
benim antibiyotiğim yarın bitiyor, pazartesi tekrar başlarım inşallah, abartmasamda meyve yiyorum, inşallah çok almamışımdır

Boşver kızım formülü biliyon nasılsa verirsin. Keşke sen kadar olabilsem ben şu an ahhh 7 li rakamlara bir insem bir insem :37:

Sizinle öenmli bir konuyu paylaşmak istiyorum haddim olmayarak, önemli olduğunu düşünüyorum :)

Glikoz yani halk arasında bilinen kan şekeri, vücuttaki bütün hücrelere enerji veren olmazsa olmaz bir madde.

İnsülin ise pankreasdan salgılanan ve bu glikozu kanda dengeleyen artışını azalışını düzenleyen aynı zamanda yine glikozun hücrelere aktarılmasını sağlayan bir horman.

Bizler yanlış beslenme sonucu (özellikle karbonhidrat ağırlıklı) kilo alıyoruz. Aldığımız bu kilolar bizim insülin glikoz dengemizi bozar, neden.

Çünkü kanda, yediğimiz o besinlerden dolayı glikoz oranı artar, bu sefer pankreas bu artışı dengelemek için daha çok insülin hormonu salgılar (tehlikeli)

Ayrıca aldığımız o kilolar yani bedenimizdeki aşırı yağ, hücrelere glikozun gönderilmesini de engeller (insülinin çok çalışması da artık fayda etmez) hücre enerjisiz kalır ve siz acıkırsınız. Sürekli yemek isterdiniz.

Bir yandan pankreas(kandaki aşırı glikozdan dolayı) fazla insülin salgılıyor hücrelere glikoz göndermek ve kan şekerini dengelemek için, diğer taraftan aldığımız kilolar yani yağlar hücrelere glikozun geçişini engelliyor. İşte insülin direnci denen şey burada nüksediyor.

Zamanla pankreas aşırı insülin salgılamaktan yorgun düşüyor, zaten bedeniniz de bu aşamalardan sonra insüline karşı bir direnç göstermiş oluyor.

Sonuç olarak ortaya çeşitli hastalıklar çıkıyor örneğin şeker hastalığı.

görüldüğü gibi insülin yalnız başına bu dengeyi sağlayamıyor bizim de ona zayıflayarak yardım etmemiz gerek :)

dış görünüş, evet tabiki de ince görünmeyi isteriz hepimiz ama her şeyin başı sağlık, bu da dukanla olacak inşallah :))

haddimi aşmak istemedim, paylaşmadan da geçemedim :)

haddini aşmak da neymiş. gayet faydalı bir bilgi paylaşmışsın arkadaşım. bilenler hatırlasın, bilmeyenler öğrensin...:46:

İnsan vermeye alışınca veremeyince kötü oluyo dimi. Ama buna çok şükür dimi hiç vermeseydik ne olacaktı..

Boşver kızım formülü biliyon nasılsa verirsin. Keşke sen kadar olabilsem ben şu an ahhh 7 li rakamlara bir insem bir insem :37:

Evet kesinlikle ben de oyle dusunuyorum, yani baska bir diyete baslamis olsam, uc gun sonra birakip , yine ayni kiloda kalacaktim. bunda yavasalasada oldukca cok kilo kaybi var.

dukan dieytiyle toplamda 12 kilo verdim. verdim ama bin pişmanım aşırı protein yüzünden önce diş taşı oluştu ve sonra bu durum diş eti çekilmesine kadar ilerledi doktorum sürekli ilaçmı kulanıyorsun dıye sordu lazer ve ilaç tedavılerınden oluşan sancılı bir süreç geçirdim tedavi sürecinde rejıimimden bahsetiğimde hastalığın nedeni belli oldu.dieti bıraktım 12 kılonun çoğunu sadece normal bir koruma yaptığım halde geri aldım ve hala ara ara diş eti kanamaları yaşıyorum. elbette herkesin bünyesi farklıdır ama benden tavsiye bu diet sürecinde diş eti kanaması yaşan arkadaşlarım hemen diş doktoruna gitsin doktora bu dieti uyguladını sölesin hekimin değerlendşrmesi sonucuna göre kendiniz zaten karar verirsiniz. sonuçta ben ağızımda hiç geri gelmicek bir diş yerine fazla kilolu olmayı tercih ederim

bizim burda diş hekimimiz var, söylesin fikrini :)

kislar konu disi ama bisey sormak istiyorum,hani mesajlarinizda hoplayan,ziplayan,aglayan karakterler varya o nasil cikiyor benim yok :((((

1 haftada sadece -500 vermişim. Bu sefer biraz yavaş mı gidiyor ama kızlar 3 haftada 6 kiloya yakın vermişim iyi yine dimi

Çok güzel gidiyor bence :46: Devam:nazar:....

evet cok tesekkur ederim..

Reca ederim ne demek :34:

Kola icmek kesinlikle aciktiriyor. Asit galiba daha hizli sindirmeye yariyor.Ondan diyorum.

Tatlandiriciyi cok kullandigimda bende arti goruyorum. Gerci ben kullandigim tatlandiricidan goruyorum. Formtat kullaniyorum ben. Galiba karbonhidrat var yine de icinde, yani icindekilere bakinca oyle gorunuyor. Ilk basta nolacak her yerde bunu tavsiye ediyolar yiyeyim diye yedim ama ne yazik ki bana etkileri cok hayirli olmadi. Gerci diyetin basindan beri bir kutu bitirdim sadece ama kesinlikle faydali bir sey degil.

Tatlandırıcılar her ne kadar yapay da olsa beyin tarafından şeker olarak algılanıyor ve beyin insülinin salınımını aktive ediyor...Bunun sonucunda gelişen olayları daha önceki sayfalarda Okyanusyaa gayet güzel açıklamış zaten...Bu sebeple evet daha çabuk acıkıyoruz kızlar...O zaman ne yapıyoruz:26: tatlandırıcının sınırlı izinli olduğunu unutmuyoruz:20:...
Diyetteki 5. haftam ve şimdiye kadar bu 3. kola tüketişim..Tatlı tariflerine hiç bulaşmadım daha ...Tarçınlı sütle devam...

Nes05 ve Telli turna:3:
ikinizi de geçmiş olsun , acil şifalar:nazar:...

haddini aşmak da neymiş. gayet faydalı bir bilgi paylaşmışsın arkadaşım. bilenler hatırlasın, bilmeyenler öğrensin...:46:

Teşekkürler :) bu arada o tabloya hayran kaldım maaşallah diyeyim nazarım değmesin :) ne kadar sürede verdiniz, çok sevindim adınıza

merhaba arkadaşlar,

çok hastayım. burnum akıyor, tıkanıyor, öksürüyorum, sesim gitti, boğazım çok acıyor. sanırım hafif ateş de var.

bu sabah tartındığımda 90.7 gördüm. toplamda 22.1 kilo gitmiş oldu. yaniiii edirneeeeee.....

hasti azradan sevgiler...

merhaba arkadaşlar,

çok hastayım. burnum akıyor, tıkanıyor, öksürüyorum, sesim gitti, boğazım çok acıyor. sanırım hafif ateş de var.

bu sabah tartındığımda 90.7 gördüm. toplamda 22.1 kilo gitmiş oldu. yaniiii edirneeeeee.....

Geçmiş olsun sana da...Salgınlar başlıyor yavaş yavaş :18:

Bu ne hız :52: daha geçen gün Diyarbakır'daydın ne zaman geçtin Edirne'ye :53:
Devam devam :46::46::46:

6. günüm üstelik 4 gündür de yürüyüş yapamıyorum, buna rağmen 85,6 dan 81,9 a düşmüşüm an itibariyle :) ve şeytan dürtüyor atak evresini 10 gün yapmam için, kitapta da en fazla 10 gün yazıyor. dukanın sitesinde bana verilen süre 7 gündü atak için. biraz kararsızım 7 mi yapayım 10 mu :)

Günümüz aydın olsun azrasılaya istinaden benimde günlük kilom sabah 91.3 idi. Allah'ım Allah'ım haftaya 80 li sayıları görebilirim heyecan şimdiden bastı beni. Şu saat oldu kahvaltı hazırlıyorum hala
krep, peynir, yumurta ve süt içmeyi planlıyorum. Daha sonra kaporta bakımına kuaförüme gideceğim, sonra bir arkadaşa uğrayacağım oradan da küçük yeğenimin doğumgünü ve diş dirgitini yapmak üzere ablama gideceğim bu arada yemek için ızgara balık yapmayı düşünüyorum. Oyyy arkadaşım ve kuaförüm yaklaşık bir aydır görmüyorlar beni bakalım farkedeceklermi az oturan birşeyler giyeyim bakalım.

İyi pazarlar kızlar...
Kaçamaksız ve güzel bir gün geçirmenizi diliyorum...

"Çaresiz kaldığım zamanlarda gider, bir taş ustası bulur, onu seyrederim. Adam belki yüz kere vurur taşa. Ama değil kırmak, küçücük bir çatlak bile oluşturamaz. Sonra birden, yüz birinci vuruşta taş ikiye ayrılıverir. işte o zaman anlarım ki; taşı ikiye bölen o son vuruş değil, ondan öncekilerdir."

Feysde bir arkadaşım duvarında yazmış çok hoşuma gitti:1:...Aklım fikrim kilolarda ya, bu cümle yine aklıma onları getirdi :27:

dukan dieytiyle toplamda 12 kilo verdim. verdim ama bin pişmanım aşırı protein yüzünden önce diş taşı oluştu ve sonra bu durum diş eti çekilmesine kadar ilerledi doktorum sürekli ilaçmı kulanıyorsun dıye sordu lazer ve ilaç tedavılerınden oluşan sancılı bir süreç geçirdim tedavi sürecinde rejıimimden bahsetiğimde hastalığın nedeni belli oldu.dieti bıraktım 12 kılonun çoğunu sadece normal bir koruma yaptığım halde geri aldım ve hala ara ara diş eti kanamaları yaşıyorum. elbette herkesin bünyesi farklıdır ama benden tavsiye bu diet sürecinde diş eti kanaması yaşan arkadaşlarım hemen diş doktoruna gitsin doktora bu dieti uyguladını sölesin hekimin değerlendşrmesi sonucuna göre kendiniz zaten karar verirsiniz. sonuçta ben ağızımda hiç geri gelmicek bir diş yerine fazla kilolu olmayı tercih ederim

Oncellikle cok gesmis olsun! Umarim simdi disler etler daha iyidir! Sormadan da duramiyorum... Diyeti harfi harfine uygaladignizdan eminmisiniz?

Ben oyle bisey yasamadim ve Dukan diyeti herkese tavsiye edebilirim! Fakat bilincli ve bilgili olmak sarti ile! Dukan sbze listesini sundu ise, o listeden hepsi ama hepsini yemek zorundayiz demek. Balik ve deniz mahsulleri ye diyorsa, onlari da yemek zorundayiz. Cunku hepsinde ayri ayri vitamin ve mineral madde var. Ve onlardan mahrum kalirsak disler de etler baska seyler de zarar gorur. Kusura bakmayin. Multivitamin al diyorsa, alma zorundayiz demek. Ben boyle uyguladim ve aksine daha saglikli
oldum.

Korumada nasil kilolari geri aldiniz? Onu da merak ediyorum. Bence farketmeden birkac hata yapmissiniz. En azindan oyle gorunuyor..

selam kızlar bugun ki menüm

sabah:omlet

öğlen:yulaf kepekli yogurt

ikindi:sütlü kahve

akşam:et sote ve ayran

kızlar ben günde 2 yemek kaşığı yulafı yiyemiyorum çok geliyo acaba yanlış mı yapıyorum kaybım olur mu ?

Yanlış yapıyorsun tatlım. Yulaf kepeğin ne kadar değrli bir besin olduğuna tekrar okuyup hatırlat kendine. Adam bir formül çıkardı. Biz onun kadar bilgilimiyiz ki değiştirelim?..))

iyi akşamlar ben aranıza yeni katıldım bu diyeti yapmak istiyorum. benim abartılacak bir kilom yok aslında bu halimi seviyorum da asıl sorun 55 kilo ya çıktığımda adet düzensizliği yaşıyorum artık diyetlerden bıktığım için bir türlüde başlıyamıyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bence başka bir diyet seç canım. Zaten fazlan da yok. Dukan diyeti hayat boyu uygalanıcak birşey. Sen düzenli ve
dengeli beslenme araştır bence. Yeterli olur.)

6. günüm üstelik 4 gündür de yürüyüş yapamıyorum, buna rağmen 85,6 dan 81,9 a düşmüşüm an itibariyle :) ve şeytan dürtüyor atak evresini 10 gün yapmam için, kitapta da en fazla 10 gün yazıyor. dukanın sitesinde bana verilen süre 7 gündü atak için. biraz kararsızım 7 mi yapayım 10 mu :)

Test 7 gün dediyse 7 gün yap canım..Daha önünde seyir var, bünyeyi yormanın manası yok...
Sen her şeyiyle uy dukana zaten önerdiği zamanda vermiş olursun tüm kilolarını...
Acele etme (her ne kadar acele etsek de:34:)...Yavaş yavaş sindire sindire ve kalıcı kilo vermek amacımız unutma...

Günümüz aydın olsun azrasılaya istinaden benimde günlük kilom sabah 91.3 idi. Allah'ım Allah'ım haftaya 80 li sayıları görebilirim heyecan şimdiden bastı beni. Şu saat oldu kahvaltı hazırlıyorum hala
krep, peynir, yumurta ve süt içmeyi planlıyorum. Daha sonra kaporta bakımına kuaförüme gideceğim, sonra bir arkadaşa uğrayacağım oradan da küçük yeğenimin doğumgünü ve diş dirgitini yapmak üzere ablama gideceğim bu arada yemek için ızgara balık yapmayı düşünüyorum. Oyyy arkadaşım ve kuaförüm yaklaşık bir aydır görmüyorlar beni bakalım farkedeceklermi az oturan birşeyler giyeyim bakalım.

Git yaptır bakalım kaporta bakımını...Her daim bakımlı olmak lazım zaten...
Acaba fark edecekler mi :18:

merhaba arkadaşlar,

Çok geçmiş olsun!! Ben de 1 hafta öyleyim. Parol la başladım ama artık Alfaselin'e gectim.))

Aaaa ciddi bir rakam! Tebrik ederim!!

Back
X