Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

79 kiloya kadar çıkma başarısınız göstererek şok olan ben sonra düzenli beslenme sayesinde tam 63 kiloya kadar düştüm yavaş yavaş herkes çok şaşırdı çok da sağlıklıydım sonra stresli bir dönemimde tam bir ayda7 kilo birden alıp 70 e çıktım şimdi isyan edesim var :5: nası aldım ben ya :26: teyzem geldi kendisi 63 yaşında ve dukan diyeti ile çok rahat 10 kilo vermiş çok da güzel olmuş yapıcam ben de karar verdim ama nası başlıcam napıcam bilmiyorum bana yardım edin :50:

cnm ilk olarak kitabı oku (atak sayfasını okuyup diyete başlayabilirsin atağı yaparkende seyiri okuyabilirsin)sonra diyet alış verişine başla alacağın yağsız ürünlerin bile yağ oranlarına bak en yağsızını almaya çalış et(janbon füme vs) süt yoğurt için en fazla %2 yağlı olanları sınırsız tüketebiliyorsun çünkü %10 kadar olanlarda günde 30gr, yulaf kepeğinide almayı unutma ister kk'da ister nette dukan diyetine uygun yemek kek pasta tatlı ekmek tarifleri var onlardan yararlanabilirsin diyete başlamadan önce dukan testini çöz atağı kaç gün yapacağını öğrenmiş olursun :kkk:

arkadaşlar ne kadar su içiyorsunuz?ben hep karar veriyorum ama bir türlü 3 litreyi tamamlayamıyorum.. bi kitap okuyorum şuan ph değeri 8 üstünde günde 3 litre su içmek detoks etkisi yapıyomus hergün yenileniyomusunuz bizimde sürekli protein yediğimiz düşünülürse yani...

Selam kızlar,
Ben 1 hafta önce 129.5 kilo ile dukana başladım, bugün 7. günüm 124.8 çıktım sabah :9: Tabi hedefim 90 ve daha çok uzun bir yol var önümde...
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Ben siteden baktığımda 7 gün atak yapmamı söylemişti bugün de atakta son günüm ancak kitapta 20
kilo üzeri verecek olanların herhangi bir sıkıntı çekmemeleri ve düzenli su içtikleri durumunda 10 güne kadar yapabileceği söyleniyor. Ben şimdiye
kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım, acaba atak evresini 10 gün yapsam herhangi bir sıkıntı olur mu?
Şimdiden teşekkürler
vermen gereken kilo 20den fazla sıkıntı olcagnı sanmam arkadaşım burda bı cok kışı ben dahıl 10 gün yaptı

Selam kızlar,
Ben 1 hafta önce 129.5 kilo ile dukana başladım, bugün 7. günüm 124.8 çıktım sabah :9: Tabi hedefim 90 ve daha çok uzun bir yol var önümde...
Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Ben siteden baktığımda 7 gün atak yapmamı söylemişti bugün de atakta son günüm ancak kitapta 20
kilo üzeri verecek olanların herhangi bir sıkıntı çekmemeleri ve düzenli su içtikleri durumunda 10 güne kadar yapabileceği söyleniyor. Ben şimdiye
kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım, acaba atak evresini 10 gün yapsam herhangi bir sıkıntı olur mu?
Şimdiden teşekkürler :42:

Aslinda hep soyluyoruz asil kilolarin verildigi evre seyir evresidir atakta genelde su kaybi yasiyoruz.Normalde evet senin gibi kilo fazlasi olanlar icin atak 10 gun olarak belirleniyor testte ama hedef kilon 90 oldugu vede verecek fazla kilon olmadigi hesaba katilarak 7 gun olarak belirlenmis. Verecek kilon fazla nerden Baksan 40 kilo vereceksin tabiki ama orda soylede bir hesap var 90 aslinda ideal kilon degil idealin 70 li 60 li kilolar olsaydi kesin 10 gun verilirdi sanada.10 un ustu yok zaten.Benim tavsiyem dukan in soyledigini dikkate al ama eger hedefimi dusururum sonrada diyorsan 10 gunde yapabilirsin.kolay gelsin:16::16:

79 kiloya kadar çıkma başarısınız göstererek şok olan ben sonra düzenli beslenme sayesinde tam 63 kiloya kadar düştüm yavaş yavaş herkes çok şaşırdı çok da sağlıklıydım sonra stresli bir dönemimde tam bir ayda7 kilo birden alıp 70 e çıktım şimdi isyan edesim var :5: nası aldım ben ya :26: teyzem geldi kendisi 63 yaşında ve dukan diyeti ile çok rahat 10 kilo vermiş çok da güzel olmuş yapıcam ben de karar verdim ama nası başlıcam napıcam bilmiyorum bana yardım edin :50:
Merhaba ,yapman gereken ilk sey kitabi edinmek okumaya baslamak,dukanin kendi sitesinden testini yapmak ve diyete baslamak.kitabi okuyunca zaten kafanda netlesecektir neyi yiyip yemeyecegin.su iki linkede goz atabilirsin fikir vermesi acisindan vede takildigin yerleri bizlere sorabilirsin:34:

YENI BASLAYANLAR ICIN DUKAN

DUKAN DIYETI [/QUOTE]

arkadaşlar ne kadar su içiyorsunuz?ben hep karar veriyorum ama bir türlü 3 litreyi tamamlayamıyorum.. bi kitap okuyorum şuan ph değeri 8 üstünde günde 3 litre su içmek detoks etkisi yapıyomus hergün yenileniyomusunuz bizimde sürekli protein yediğimiz düşünülürse yani...

Aslinda onerilen miktar 2-2.5 gibi olmali.ben 3 icmeye calistim hep.birde biliyorsundur proteinin vucutta birikmesi ve olusabilecek yanetkileri en aza indirebilmek icin su icmek cok onemli bu diyette.dukan ozellikle zengin mineralli su icmeyi oneriyor ve yeni guncellemelerde evet vucuttaki asit halini alkaliye cevirebilmek icin karbonatli su icmek oneriliyor.(1 lt suya 1 cay kasigi karbonat katilarak icmek)biz denemistik karbonatli suyu fakat tansiyonumuzu dusurdugu icin bizde vazgecmistik sonradan ama denenebilinir:34:ama kesinlikle su icmek cok cok onemli :34:

Aslinda onerilen miktar 2-2.5 gibi olmali.ben 3 icmeye calistim hep.birde biliyorsundur proteinin vucutta birikmesi ve olusabilecek yanetkileri en aza indirebilmek icin su icmek cok onemli bu diyette.dukan ozellikle zengin mineralli su icmeyi oneriyor ve yeni guncellemelerde evet vucuttaki asit halini alkaliye cevirebilmek icin karbonatli su icmek oneriliyor.(1 lt suya 1 cay kasigi karbonat katilarak icmek)biz denemistik karbonatli suyu fakat tansiyonumuzu dusurdugu icin bizde vazgecmistik sonradan ama denenebilinir:34:ama kesinlikle su icmek cok cok onemli :34:

benim 3 litreyi geçiyordur 1,5 litrelik şişe sporda bitiyor zaten evde de su içiyorum her sabah 1 kupa kahve 1 kupa form-yeşil çay akşam 1 kupa daha yeşilçay-form fix gün içinde 1-2 şişe maden suyu 1 kutu yağsız ayran fln suyu severim susamadan bile içerim o yüzden suyu içme konusunda sıkıntım yok da zırt pırt tuvalete gitmek sıkıyor bide askılı-taytlı korse giyiyorum uykudan tuvalete kalkmaktan nefret ederim o kısım resmen işkence geliyor havalar biraz ısınsa da suyun birazını da ter olarak atsam diye 4 gözle bekliyorum :27::27:

Selam kizlar
artik eskisi gibi takip edemiyorum forumu
Ingilizce kursum basladi, odevler vs.
son iki gunluk yazilanlari bugun okudum 2 saatimi aldi
neyse benim diyetteki durumum biraz gariplesti
en son 55,600 gormustum ve 54 olup eksi 2 kilo ile guclendirmeye geceyim dedim ama olmadi 55.600-56 arasi gittim geldim 1 hafta noyunca
60 gun de guclendirme yapacagimi dusunerek biran evvel guclendirmeye gecmeye karar verdim
1 haftadir guclendirmedeyim ama korktugum basima geldi tam 1,5 kilo artiya gectim,
ama odul yemeginden tutta diger butun haklarimi kullandim ama bu arada sporuda arttirdim
zaten 1 saat yuru-kos yapiyordum buna leslie nin 5 millik evde walking inide ekledim nerdeyse 2 saat spor yapiyorum
bunun yaninda dukan amcamin onerdigi sabah aksam yatakta yapilan karin hareketlerini de ekledim.
Esim rejime basladigimda her hafta vucut olculerimi aliyordu bu gun yine olcu gunumuzdu ben arti 1,5 kilo nedeniyle korka korka mezurayi
elime aldim ama inanamadik cunku olculerim dusmeye devam etmis
Bu konu ile ilgili esimin fikri vucudum kas yaptigi icin kilom artmis ve sikilastigim icin de olculerim kuculmus
Siz ne dersiniz?

ufff yaaa çok fena görünüyorlar benim ilk yaptığım berbat olmuştu tavayı yağlamadım daha diyet olsun diye yağlı kağıt kullanmıştım kağıttan ayrışmayınca pişmedi sandım tam pişince ayrılır diye düşündüm ocağı açtım biraz bu seferde yandı yine ayrılmadı kağıttan kağıt yanıyordu nerdeyse kapkara oldu ama krep inatla bırakmadı kağıdı hehhehehe parca parca koptu fln rezaletti kısacası bende bir daha denemedim

Canim ben de yagli kagitta pisiriyorum yag kullanmiorum.altini cok kisiyorum,o zman hic yapismiyor.ceviremiyor ya da cevirirken parcaliyorsan da ustune tekrar bir yagli kagit koyup oyle cevirebilirsin.zamanla alisiyorsun deneye yanila

Canim ben de yagli kagitta pisiriyorum yag kullanmiorum.altini cok kisiyorum,o zman hic yapismiyor.ceviremiyor ya da cevirirken parcaliyorsan da ustune tekrar bir yagli kagit koyup oyle cevirebilirsin.zamanla alisiyorsun deneye yanila

aynı gün 2 krep yapmıştım 2.yi de çift kağıtla yaptım kağıttan ayıramdım krebi yaa benim yağlı kağıdım mı dandik acaba kağıt yırtılıyor krebin üstünde kalıyor çevirmeyi geçtim kağıttan ayırabilsem o şekilde bile yicektim açlıktan geberiyodum ama kağıdı bırakmadı :50:bana tarifini verir misin krebinin ben bulduğum tarifi bu olmuyo diye atmıştım

üzülerek söylüyorum ben erken pes ettim :2::2: diyete başlayınca kendimi ölüm orucuna girmiş gibi hissettim :D o yüzden bıraktım ama yine yulaf kepeğini bırakmıyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum

üzülerek söylüyorum ben erken pes ettim :2::2: diyete başlayınca kendimi ölüm orucuna girmiş gibi hissettim :D o yüzden bıraktım ama yine yulaf kepeğini bırakmıyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum

Keske birakmasaydin,ilk gunler oyle geliyo ama alisinca cok rahat oluyo.ben simdi okadar alistim ki hayatimi boyle gecirebilirim diyorum.ac kalmiyosun ustune bi de kg veriosun :)

aynı gün 2 krep yapmıştım 2.yi de çift kağıtla yaptım kağıttan ayıramdım krebi yaa benim yağlı kağıdım mı dandik acaba kağıt yırtılıyor krebin üstünde kalıyor çevirmeyi geçtim kağıttan ayırabilsem o şekilde bile yicektim açlıktan geberiyodum ama kağıdı bırakmadı :50:bana tarifini verir misin krebinin ben bulduğum tarifi bu olmuyo diye atmıştım

Canim acikcasi ben o werilen tariflerle yapmiorum goz karari yapiorum o yuzden sana bi tarif wermem guc.sogumasini beklemeyi dene bi de soguyunca cok daha rahat cikior

benim 3 litreyi geçiyordur 1,5 litrelik şişe sporda bitiyor zaten evde de su içiyorum her sabah 1 kupa kahve 1 kupa form-yeşil çay akşam 1 kupa daha yeşilçay-form fix gün içinde 1-2 şişe maden suyu 1 kutu yağsız ayran fln suyu severim susamadan bile içerim o yüzden suyu içme konusunda sıkıntım yok da zırt pırt tuvalete gitmek sıkıyor bide askılı-taytlı korse giyiyorum uykudan tuvalete kalkmaktan nefret ederim o kısım resmen işkence geliyor havalar biraz ısınsa da suyun birazını da ter olarak atsam diye 4 gözle bekliyorum :27::27:

Ama yinede hesabini yaparken diger ictigin cayi,kahveyi .....suya dahil etme onlar alacagin su miktarindan sayilmiyor canim:34:

Selam kizlar
artik eskisi gibi takip edemiyorum forumu
Ingilizce kursum basladi, odevler vs.
son iki gunluk yazilanlari bugun okudum 2 saatimi aldi
neyse benim diyetteki durumum biraz gariplesti
en son 55,600 gormustum ve 54 olup eksi 2 kilo ile guclendirmeye geceyim dedim ama olmadi 55.600-56 arasi gittim geldim 1 hafta noyunca
60 gun de guclendirme yapacagimi dusunerek biran evvel guclendirmeye gecmeye karar verdim
1 haftadir guclendirmedeyim ama korktugum basima geldi tam 1,5 kilo artiya gectim,
ama odul yemeginden tutta diger butun haklarimi kullandim ama bu arada sporuda arttirdim
zaten 1 saat yuru-kos yapiyordum buna leslie nin 5 millik evde walking inide ekledim nerdeyse 2 saat spor yapiyorum
bunun yaninda dukan amcamin onerdigi sabah aksam yatakta yapilan karin hareketlerini de ekledim.
Esim rejime basladigimda her hafta vucut olculerimi aliyordu bu gun yine olcu gunumuzdu ben arti 1,5 kilo nedeniyle korka korka mezurayi
elime aldim ama inanamadik cunku olculerim dusmeye devam etmis
Bu konu ile ilgili esimin fikri vucudum kas yaptigi icin kilom artmis ve sikilastigim icin de olculerim kuculmus
Siz ne dersiniz?

Nesecigim,canim tebrikler guclendirmeye gectin demekki:46::46:bende guclendirmeye gecince hafif capli bir artis yasayacagini soylemistim hatirlarsan.Ama sendeki durumda bana kasa bagli bir artis gibime geldi.Cunku fazla spor yaptiginda olusan kaslar fazlasi ile sus tutuyor.sporu birazcik azaltmani tavsiye ederim.bu konudada tecrube yasadim ben ..ilk zamanlarda bende hedefime daha cabuk ulasmak icin (hangi mantiksa) deli gibi spor yapiyordum ve ozellikle yogun yaptigim gunlerin ertesinde hep daha agir cikiyordum.sonra burdan tecrubeli arkadaslardan biri uyarinca arastirdim ve gercektende yogun spor yapilinca kaslarda su tutulmasi oldugunu ogrendim.sonra daha dogru duzgun sekilde yapmaya basladim ve sonrasinda artislarimda yoluna girdi.

bizleri sakin ihmal etme olurmu buraya yada guclendirmeyede tecrubelerini paylas.

seni cok opuyorum canim:38::38:

tühh cnm yAa keşke biraz daha dayanmaya çalışsaydın alışırdın bu diyette nasıl ölüm orucunda gibi hissettin ki yemek yemek serbest proteinler sınırsız

Canim acikcasi ben o werilen tariflerle yapmiorum goz karari yapiorum o yuzden sana bi tarif wermem guc.sogumasini beklemeyi dene bi de soguyunca cok daha rahat cikior
ahahahah bak soğuması için beklemeyi hiç akıl edemedim direk yemeğe çalıştım olmayıncada sinirlenip atmıştım ben bu krep olayını bir daha deneyeyim

Ama yarin senin icin olcerek yapip sana bi tarif yazarim cnm
tmm cnm tşkler

Ama yinede hesabini yaparken diger ictigin cayi,kahveyi .....suya dahil etme onlar alacagin su miktarindan sayilmiyor canim:34:

Cunku dukan kitabinda bunlarinda gunluk alinacak su miktarina dahil edecegimizi soyluyor. :/

ama ama ama kitapta yalnızca tuzlu içeceklerden kaçının kahve, çay ve diğer sıcak içecekeler de suya benzer ve belirtilen 1,5 lt suya dahildir hatta light içeçeklerde vs vs vs
ben normalde sade suyu 3litre tüketiyordum bunu okuyunca suyun 2. şişesini bıraktım çünkü bu sefer de çok fazla sıvı tüketip böbreklere yüklenmek istemedim o da tehlikeliymiş diye

Ama yinede hesabini yaparken diger ictigin cayi,kahveyi .....suya dahil etme onlar alacagin su miktarindan

Yaniliyor olmayasin? Cunku dukan kitabinda bunlarinda gunluk alinacak su miktarina dahil edecegimizi soyluyor. :/

tühh cnm yAa keşke biraz daha dayanmaya çalışsaydın alışırdın bu diyette nasıl ölüm orucunda gibi hissettin ki yemek yemek serbest proteinler sınırsız

ahahahah bak soğuması için beklemeyi hiç akıl edemedim direk yemeğe çalıştım olmayıncada sinirlenip atmıştım ben bu krep olayını bir daha deneyeyim

tmm cnm tşkler

ama ama ama kitapta yalnızca tuzlu içeceklerden kaçının kahve, çay ve diğer sıcak içecekeler de suya benzer ve belirtilen 1,5 lt suya dahildir hatta light içeçeklerde vs vs vs
ben normalde sade suyu 3litre tüketiyordum bunu okuyunca suyun 2. şişesini bıraktım çünkü bu sefer de çok fazla sıvı tüketip böbreklere yüklenmek istemedim o da tehlikeliymiş diye

O zaman pardon ben yanilmis olabilirim ben uyguladigim ve dogruluguna daha cok inandigim seyi paylasmisim sizlerle..Cunku benim icin su saf haliyle cayda,kahveden olmayan sekliyle sudur.Dukan in oneriside genelde hep oncelik suyun su haliyle tuketilmesinden yana ve ekliyor eger o sekilde icemiyorsaniz bu sekilde tuketin diyor.Yani genelde oncelikle su haliyle oneriyor.Harikasiniz sevgili Dukancanlar dukani boylesine iyi okuyup kavradiginiz ve uyguladiginiz icin tebrikler :46::46::46::46::46:ha bu arada ben gunde 3 lt su haliyle tuketiyorum ictigim cay kahve ve diger icecekler disinda.:34:

herkese iyi geceler.2 gündür koşturmaca içindeydim.biraz öğünlerim bozuldu ama diyete devam..bu akşam kaynımın nişanı vardı.aile arasında oldu.onun hazırlıkları falan derken baya efor sarfettim.bu akşam menüde pasta börek sarma elmalı kurabiye ve limonata vardı.herkesin anlammmsızca bi tane ye tadına ölmezsin ısrarlarına rağmen hiç birine ne dokundum nede kokladım:9::9::9: hatta kahveyi bile geri çevirdim içmmedimm.irademe hayrammm kalanllarda oldu tabi.ama gerçekten hiç amma hiç canım çekmedi bile.dün kaynımmın baya bi dalga geçmesine maruz bile kaldım.ama nişanlısı koca tabağı doldurup hepsini bi çırpıda mideye indirince bende bugun intikamımı aldımmm kibarca.böle devam ederse sonu benim gibi olacak.kilo almaya çok meyilli çünkü.neyse gitmeden kendime tavuk ciğeri pişirdim mis gibi bi kase yoğurt ve bir bardakta cola zero içtim.hatta tabağımı bitiremedim bile doydum.midemde küçülüyo sanırım çabuk doyuyorum.ilk zamanlar eşim destek değildi.ama artık beni çok düşünüyo.bu gece eğlenceye gidildi.eşim benim için gitmedi kardeşinin eğlencesine.şimdi sende bişey yiyemeyeceksin orda sana uygun menü yoktur gitmeyelim dedi.bende çok mutlu oldum böle düşünmesine.:16::16: bugun sonunda regl oldum.umarım kilo vermem düzene girer bu sayedede.99-100 gidip geliyorumm sürekli.hatta 98 gördümmm ama çok gidip geliyor.seyirde 6. günüm yeni olduğundanmmmı bilemedimm.ama moral bozmuyorumm devam.kıyafet aldım dün 54 bedenden 50 olmuşum :16::16: 13 günde mucize bu.dahada düşücem 48-46-44-42-40 :52::52::52::52::52::52: ve zaferrrrrrr benim olucak

O zaman pardon ben yanilmis olabilirim ben uyguladigim ve dogruluguna daha cok inandigim seyi paylasmisim sizlerle..Cunku benim icin su saf haliyle cayda,kahveden olmayan sekliyle sudur.Dukan in oneriside genelde hep oncelik suyun su haliyle tuketilmesinden yana ve ekliyor eger o sekilde icemiyorsaniz bu sekilde tuketin diyor.Yani genelde oncelikle su haliyle oneriyor.Harikasiniz sevgili Dukancanlar dukani boylesine iyi okuyup kavradiginiz ve uyguladiginiz icin tebrikler :46::46::46::46::46:ha bu arada ben gunde 3 lt su haliyle tuketiyorum ictigim cay kahve ve diger icecekler disinda.:34:

canım rica ederim.ben kitapta okuduğum ve emin olduğum için müdahele ettim we haklısın ben de ilk okuduğumda garip gelmişti ve bugüne dek hep aksine inanmıştık.içecekler su içimine dahil edilmemeli !! ama bendukana sonsuz güveniyorum o yüzden içtiğim çayı kahveyi light içecekleri aldığım sıvıya dahil ediorum.nacizane belirtmek isterim ki ihtiyaç fazlası alınan su çok zararlı hem böbrekler ilerde iflas edebilir hem de fazla su da vücudda ödem yapar.bence kontrollü içmeliyiz kaş yaparken göz çıkarmayalım.yine de sen bilirsin tabiki:1:

çok tşk ederim cnm anlaşıldı bana yine tuvalet yolları göründü :1::1::1:

Back
X