Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bugün ilk seyir gününmdü ve sanki sebzeleri ilk defa yiyormuşum gibi hissettim özlemişim sebze yemeğini ne yazıkkıi yarın yine sp

menüm
sabah:iki tane haşlanmış yumurta-domates,biber-biraz peynir-biraz krep ve çay
ara:nscafe-bol su
öğlen:ton balıklı marul salatası
akşam:kıymalı yumurta-kalan krep ve yazdan kurutmuş olduğum biberi biraz haşlayıp az peynirle kavurdum.çok lezzetli oldu
2 lt su birazdan nscafe ve adaçayı

QUOTE=hiuf;32689487]Sabah kahvaltım çok güzel oldu ara öğünde lıght süt içtim
Öğlen yemeği için ince bir tavuk göğsü dilimini sote yaptım yağsız tuzsuz sadece bir diş sarımsakla kavurdum
Tadı hiç hoşuma gitmedi midem bulandı yiyemedim.ardından bir iki kaşık yoğurt yedim bende
akşam yemeği için tavuk ciğeri düşünüyorum sizce nasıl?[/QUOTE]

Canım ben tavuğu bazen fırında poşette, bazen fırında borcam da, bazen de tavada pişiriyorum, içine soya sosa katıyorum, kühnenin az tuzlu olanından üstünde yazıyor, ayrıca tuz katmıyorum, severek yiyorum, dene belki seversin, farklı farklı yap, bazende tavuk göğsünü pulbiber ve az tuz katarak rondodan geçirip köfte yapıyorum, o da lezzetli oluyor
İnternetten dukan mantının tarifine bak, kıymayla yapılıyor, hem kolay hem lezzetli

Bugün kü menüm

Sabah: dukan krep, light peynir, haşlanmış yumurta, domates, yeşil biber, salatalık

Öğlen: ton balığı

Akşam: fırında soya soslu tavuk, yoğurtlu haşlanmış karnıbahar

Bugün dışarıdaydım suyu az içtim 1 buçuk lt, yatıncaya kadar 2 lt ye tamamlarım, birazdan açık şekersiz çay...

kahvaltın ve aran iyi ama tavuğu daha bol ve biraz tuz ,baharat ve hatta biraz sütle pişirip lezzetli bir yemek yapabilirsin.Diyetisyenlerin verdiği reçeteler gibi ince bir dilim tavuk veya et değil karnın doyana kadar saf proteğinde yiyebilirsin.tavuk ciğeri güzel fikir biraz soğan ve baharatlarla nefis olur.Kolay gelsin

Soğan koymadım korktum o nedenle tadı hiç birşeye benzemiyordu zorla yedim.Hiç sıvı yağ hakkımız yok değilmi çok yavan oluyor etler :50:

QUOTE=hiuf;32689487]Sabah kahvaltım çok güzel oldu ara öğünde lıght süt içtim
Öğlen yemeği için ince bir tavuk göğsü dilimini sote yaptım yağsız tuzsuz sadece bir diş sarımsakla kavurdum
Tadı hiç hoşuma gitmedi midem bulandı yiyemedim.ardından bir iki kaşık yoğurt yedim bende
akşam yemeği için tavuk ciğeri düşünüyorum sizce nasıl?

Canım ben tavuğu bazen fırında poşette, bazen fırında borcam da, bazen de tavada pişiriyorum, içine soya sosa katıyorum, kühnenin az tuzlu olanından üstünde yazıyor, ayrıca tuz katmıyorum, severek yiyorum, dene belki seversin, farklı farklı yap, bazende tavuk göğsünü pulbiber ve az tuz katarak rondodan geçirip köfte yapıyorum, o da lezzetli oluyor
İnternetten dukan mantının tarifine bak, kıymayla yapılıyor, hem kolay hem lezzetli

Bugün kü menüm

Sabah: dukan krep, light peynir, haşlanmış yumurta, domates, yeşil biber, salatalık

Öğlen: ton balığı

Akşam: fırında soya soslu tavuk, yoğurtlu haşlanmış karnıbahar

Bugün dışarıdaydım suyu az içtim 1 buçuk lt, yatıncaya kadar 2 lt ye tamamlarım, birazdan açık şekersiz çay...[/QUOTE]

teşekkürler deneyeceğim önerilerinizi :) seyir gününe hayırlısı ile geçseydim iyi olacaktı :)

Gerizekalı iPad yüzünden bir ton yazdığım şey gitti ya..valla hiç uğraşmamayacağım kızlar..

Hoş geldin diyenlere teşekkür ederim herkese hoş geldi :))

Tatlandırıcıyı aldım okulda acıkmalarım için yapacağım kekler tatlılar harika olacak.zaten bu tür alternatifler bizi sanki diyet yapmıyormuşuz gibi rahatlatıyor.

Menümü dün yazamadım ikisini beraber yazayım..

Dün

Sabah(07.00) : dukan ekmeğim.2 yumurta.az light peynir

Öğle (12.00) : baharatlı tavuk göğsü.yoğurt

Ara : sade Türk kahvesi

Akşam : sade tavuk göğsü.az turşu.yoğurt

1 Lt su.2 kupa yeşilçay.1 saat yürüyüş

Yatarken : 1 bardak karbonatlı su

Bugün

Sabah(11.00) : dukan ekmeğim.iki yumurta.az peynir

Ara : sade Türk kahvesi

Ara: ice tea şeftali ( başka alternatif yoktu.en masumu buydu)

Akşam : tavuklu salata

2 Lt su.2 Kupa yeşil çay.1 saat yürüyüş

Dukan ekmeğini kendim uydurdum.
12 kaşık yulaf kepeği (1 kaşığı buğday kepeği) .
2 yumurta
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı keten tohumu
Biraz maydanoz yada dereotu
Yarım bardak süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir avuç lor peyniri yada üç yemek kaşığı kadar Light peynir

Hepsini karıştırıp yağlı kağıdın üzerine döküyorum.sulu olmuyor.elimle yayıyorum iyice.üstü kızarana kadar pişiyor fırında.

Altıya bölüyorum.buzdolabı poşetine atıp dondurucuya atıyorum.her gün sabah mikrodalgada ısıtıyorum bir tanesini.

Biz biraz salmıstık dukani simdi biranda gelip hosgeldiniz diyemezdim :1: en iyisi bizde hosgeldik sizde hosgeldiniz :) yok canim stevia bayadir var piyasada hatta bu bir bitki evde kendinin bile uretebilecegi cinsten bir tatlandirici ama sanirim o bitkiyi bulmak biraz zor yapraklarini kaynat kurut gibi asamalri vardi zamnainda baya arastirmistim :) ama acılıgından oturu cekinip hic denemedim

Canim benim haftada 1 -1.5 zaten cok iyi uzmanlar bunun fazlasinin zararli oldugunu soyluyor birde biz yagdan veriyoruz daha da etkili fazlasi kesinlikle hem sagliksiz hemde geri alinabilecek turden olur .hic moralini bozma gayet iyi veriyorsun bence belki dukan olmasaydi haftada 1 1.5 bile veremeyecektin evet mart ayi gozunde buyudu suanda farkindayim gercekten zor bir isi basariyorsun seni tebrik de ediyorum ama soyle dusun marta kadar sabretmez birakirsan eminim ki onumuzdeki diger senelerde baska baska diyetler yapacaksin ee hayatinin sonuna kadar surecek mi boyle bence marta kadar sabredip diger seneler rahat yasamak istiyorsan sakin birakma bu diyeti hadi marta 77 ile girdin ama sıkıldin o zamanda guclendirme yaparsin bir sure sonra 2. Bir dukan hakkinla 60a inersin yada hangi kiloya istiyorsan nasil olur bence yapabilirsin moralini bozma

Menun gayet iyi ah birde ben su tatlandiriciyi kesebilsem harika olacak

Canim burda da o marka yok simdi yazsak sana faydasi olur mu orda bulabilir misin :/ hangi ulkede yasiyorsun ? Neyin markasini ogrenmek istiyorsan sor yardimci olmaya calisirim :)

Kesinlikle lor peyniri olarak hepsini almayin bende yagsiz diye alcaktim birgun markada tahsil...oglu idi ama yag orani %19du sok oldum o yuzden almayin derim yuzde 19 ne demek birkac markada daha bu sekilde yag orani yuksek gordum .yorsan boreklik lor bizim icin uygun birde kaanlar lor bulabilirseniz bunalri tercih edin derim yada evde yapabiliyorsaniz en sagliklisi olur

valla bugün bende marketten bir lor peyniri aldım peynir altı suyu tuz ve krema koymuşlar tüm hayallerim yıkıldı. eve dönemeden tekrar fırına uğrayıp her zaman ki lorumdan aldım onda sadece peynir altı suyu ve tuz var... demekki farkediyormuş :(

bugün ne yedimmm

sabah: menemen + dukan krep

ara: 1 havuç

öğle: taze fasülye + yoğurt

ara: taze lahana

ara: tavuk ızgara :)) yemeğin yanında canım çekmedi ama sonra başım dönünce doymadığımı anladım :)

akşam: dukan krep + kıymalı musakka + tere turp domates :) aştım kendimi

ara: kabak tatlısı

Arkadaslar benim.merak ettigim bisey var yulaf ekmegi yaptim ama 1dilim sabah kahvaltida yiyorum okula da 1dilim aliyorum acikiyorum bu durumda yulaf kepegi 2yemek kasigindan fazla tuketmis oluyorum sorun olur mu?

Soğan koymadım korktum o nedenle tadı hiç birşeye benzemiyordu zorla yedim.Hiç sıvı yağ hakkımız yok değilmi çok yavan oluyor etler :50:

atakta biraz kuru soğan,maydonoz dereotu gibi yeşillikler serbest ben bir tatlı kaşığı zeytinyağı kullanılabilir diye biliyorum.Bende ataktan yeni çıktım.Sana iki türlü tavuk taarifi vereyim benim için lezzetliydi istersen dene
tavuk göğsünü kuşbaşı doğra teflon tavaya tavuğu biraz soğanı birazda köri baharatından koyup hafif tuzla göz kararı yağsız süt dök kısık ateşte kapağı kapalı pişir yağ koymana gerek yok kısıkateşte tavuk zaten yağını salıp çekince kızarmaya başlıyor o zaman pişmiş demektir afiyet olsun.

Birde tavuk pirzolayı derisiz olarak tatlı toz biber ve tuzla ovalayıp teflonda kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim.suyunu salıp sonra nar gibi kızarıyor tavsiye ederim.:56:

yaaa sen bunu daha öncede dediydin bende kefiri aldım arada içtim durdum unuttum ne diye aldığımı :( bugün alışverişe gidicem alayım kefiri...

phyto lax ı hiç duymamıştım o neki marketlerde varmıdır???

arkadaşım biraz geç oldu cvp ama kusura bakma benim ufaklık hasta anca girebildim.
migros markette var ben oradan almıştım.bulursan mutlaka dene.

yok arkadaşım bazen dert etmiyor değilim ama hep aklımdasın 3 ay dayanmış biri seninki daha 3 hafta oldu hemde yalandan da olsa tartıya çıkıp 1 kg vermiş gibi de göründüm perş. günü... bir tesellimde var zaten kıyafetlerimin çoğu 1-2 si filan değil artık hepsi bol :D

kesinlikle hep diyorum ya duraklamaya girince beni hatırlayın.dediğim gibi bunun sefasını güçlendirmede bile yaşayacaksın..
süpersin arkadaşım dediğim gibi tartıya yansımasada sıkılaşıyoruz :nazar:
bu arada ben aml olacağım için çok korkuyorummmm uzunca bir süre yatacam hareketsizlikten şişermiyim ne olur diye bir sürü şey düşünüyorum :(

Arkadaslar benim.merak ettigim bisey var yulaf ekmegi yaptim ama 1dilim sabah kahvaltida yiyorum okula da 1dilim aliyorum acikiyorum bu durumda yulaf kepegi 2yemek kasigindan fazla tuketmis oluyorum sorun olur mu?
1 dilim kac kasik yulaf kepegine denk geliyor
mesela yaparken kac kasik yulaf kepegi koyup kaca boluyorsunuz ?
valla bugün bende marketten bir lor peyniri aldım peynir altı suyu tuz ve krema koymuşlar tüm hayallerim yıkıldı. eve dönemeden tekrar fırına uğrayıp her zaman ki lorumdan aldım onda sadece peynir altı suyu ve tuz var... demekki farkediyormuş :(
Acık mı nerden aldiniz daha dogrusu hangi sehirde yasiyorsunuz once onu sorayim :)

pek hos bulamadım ya.bir tek sen hos geldin dedin.bu kadar yazan olmus bir hos geldini esirgediler. Neyse biz diyetimize konsantre olalim.
okul icin kek kostebek pasta gibi alternatifler düşünüyorum.
Sen de fazla almamissin.
bir sey soracaktım size.ben de stevya var ama tadi aci geliyor bana. Takita mi alsam acaba.gurmenette bir marka daha var.onu kullanan var mi aranızda?

wisper merhaba hoş geldin :)

Bana da demediler canim olsun zamanla insallah eskisi gibi bir ortam olur :)
Cok iyi dusunmussun hatta arkadaslarin onu yedigini gorup birde zayifladigini gorunce hayrete bile duseceklerdir :1: ben malesef yemekhaneden yemek zorundayim ve oglen genelde sebze yiyorum ama ders programini bi sekilde ayarladim sp gunlerimi haftaicine de yaydim 1+1 yerine 1+1+2+1 tarzinda gittigi de oluyor 2 gun ustuste sebze yedigim yani :/ stevia aciymis hic almadim ama en sagliklisi da oymus :/ takita formtat60 ve splenda kullaniyorum donusumlu olarak splenda daha iyi formtat60 tam seker gibi degil ama karamellesme ozelligi yonunden cok iyi .birde takitada ustunde kek resimli olan bu formtat60 olmasina dikkat et canim 2 cesidi daha var onlar bize uygun degil

cnm sen zaten tecrübeliymişsin ama yinede tekrardan hoş geldin diyelim

ben bu aralar pek giremiyorum bu bölüme biraz telaşım var yakında ameliyat olacağım :) kafam hep bununla meşgul :18:
dua edin bana lütfen hafiften tırsıyorum :)
hoş geldin diyemediklerim beni mazur görün olurmu?

Son düzenleme:
wisper merhaba hoş geldin :)

cnm sen zaten tecrübeliymişsin ama yinede tekrardan hoş geldin diyelim

ben bu aralar pek giremiyorum bu bölüme biraz telaşım var yakında ameliyat olacağım :) kafam hep bununla meşgul :18:
dua edin bana lütfen hafiften tırsıyorum :)
hoş geldin diyemediklerim beni mazur görün olurmu?

geçmiş olsun canım.allah kolaylıklar versin.dualarımız seninle

bugün kafvaltıda lorlu omlet ve az peynir,domates,salatalık yedim.akşama da tavuk sote ve ıspanak yemeği düşünüyorum.

Varsada ben gormedim o zaman canim yanlis bilgi verdiysem ozur dilerim
Dr. Oetker, nestle bunlari kullaniyorum canim ve sanirsam piyasadaki kakaolarin cogu (en azindan Türkiye'de) yagi azaltilmis seklinde ama bulursan sen yinede bunlardan al derim .birde google'a dukan diyeti tarifleri yazip simla hanimin sitesi var orda sagda dukana uygun urunler yaziyor tikladiginda seni facebook sayfasina goturuyor resimli olarak markalarla hangilerinin uygun oldugu yaziyor ayriyeten tarifleride cok guzel :)

Bugun cok dengesiz beslendim sabah kalktim canim tatli istiyodu neyseki geceden yapmistim

sabah(cok gec kalktim sabah degilde oglen aslinda )
baya bir peynir , 300 gr yogurt

Ara
Dukan kakaolu irmik tatlisi (kepek hakkim sut hakkim sinirli izinli hakkim hepsi bunu yememle bitti :( )

aksam
1 yumurta yerim diye tahmin ediyorum yada 3 4 tane kofte

Tsk canim bilgilerin icin.. yanliz su Yulaf kepegi resimelrde Simla'nin un gibi duruyor benim aldigim bildiginiz kepek hangisi dogru acaba?

arkadaşlar imkanı yok testi uygulayamıyorum yapıyorum ama hesaplamıyo:(

Sana hak verıyorum bende 2 gün boyunca bilgisayardan hesaplamaya çalıştım ama hesaplamadım ama cep telefonumdan denedim ilginç ki oldu.buton çalışmıyor bilgisayardan deneyince.bir de telefondan dene istersen

Tsk canim bilgilerin icin.. yanliz su Yulaf kepegi resimelrde Simla'nin un gibi duruyor benim aldigim bildiginiz kepek hangisi dogru acaba?

Bende çok zorlandım hangisi diye en son yulaf ezmesi alacaktım ama kitap yulaf kepeği diyor un gibi olan .sitemde markası şekli resimleri var istersen bak reklam olur diye ismini vermedim ama avatardaki blog adresimden bakabilirsin

Back
X