Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba herkese, güzel ve huzurlu bir hafta sonu olur inşallah

Benim normalde de bağırsaklarım tembel, onun için çok sıvı tüketiyorum

2-2 buçuk lt su, 2 lt kadar da çay veya bitki çayı

Kahvaltıyı yaptıktan sonra bol açık şekersiz çay içiyorum (1ltden fazla)

hiç birisi fayda etmediyse 1 lt kaynamış suya 1 tane form çay atıyorum akşam akşam yemeğinden 1 saat kadar önce içiyorum

bende hemen fayda ediyor, bu işlemi aydı birden sık yapmıyorum, yoksa alışınca faydası gelmiyor, umarım sizde de etkili olur...

bugün hiç kimse girmemiş bende 1 haftadır bir duraklama ve kabızlık var anlatamam yeşil çay mı içmedim türk kahveleri mi içmedim neler neler denedim yok bu kabızlığı çözemedim hiç bu kadar kötü olmamıştım acaba neden böyle oldu ...:(

kabızlık çok fazla protein tüketmekten de kaynaklanıyor.ben de bir ara dukan yaptım.kabızlıktan dolayı bıraktım yırtık oluştu çünkü :(( şimdi karatayı takip ediyorum eylülden bu yana ve o gün bugündür kabız olmadım.normalde dukanda kronik bir şekilde kabızdım ve yürüyemez olmuştum.her tuvalette ağlıyordum.çok şükür kurtuldum :)

gerçekten çok kötü bir şişkinlik oluyor ve hiç eksi göremiyorsunuz çok ta yıldırıyor yani bende öyle oluyor ...:( önerilere açığım kabızlık sorununu atlatanlar...

bu sorun bende de var birkaç değişik yöntemim var 1 ayda çoğunu denemiş oluyorum :5:...

1- sebze gününde öğleden sonra yemekten 1-2 saat sonra taze lahana yaprağı yemek...
2- yine öğleden sonra kayısılı form çay içmek
3- sabah aç karnına light kefir içmek
4- sabah aaç karnına goji berry yiyip üstüne durmadan su tüketmek
5- günlük suyuma yeşil çayıma dikkat etmek
6- yatmadan 1 saat önce ılık süt içmek gece yatıyorken olduğu için yarım yağlı değilde light olanını...
7- sabah aç karnına sıcağa yakın su içmek içine 2-3 damla elma sirkesiyle
8- yemeklerin yanına taze tere eklemek sp günü ise 1-2 dal
9- sebze gününde bol marul nane tere rokalı salatalar (eğer kabızlık sorununuz varsa 1/3 olması gereken sebze miktarını artırabilirsiniz diyor tamamen silmiyorum proteini ama sebzeyi artırıyorum)
10- meyveli yoğurt yine sınırlı izinli light yoğurdumun içine 2 adet çileği doğrayıp yiyorum. bu her gün olmayacakmış ben haftada 1 yapıyorum.
11- burda bir arkadaşımız yazmıştı (sincerlyesra) kabızlık probleminde sabahları 1 adet minik kivi yiyebiliyoruz. bunu da haftada 2 yapıyorum. aç karnına yiyip bol su içiyorum :)
12 hiç biri kar etmediyse doktordan kabızlık için ilaç aldıydım onu kullanıyorum. ilk zamanlarında bu kadar yöntemim yoktu ilacı 2-3 sefer kullandım ama yukardaki 11 çözüm yaklaşık 2 aydır ilacı elime aldırtmadı...

kabızlık çok fazla protein tüketmekten de kaynaklanıyor.ben de bir ara dukan yaptım.kabızlıktan dolayı bıraktım yırtık oluştu çünkü :(( şimdi karatayı takip ediyorum eylülden bu yana ve o gün bugündür kabız olmadım.normalde dukanda kronik bir şekilde kabızdım ve yürüyemez olmuştum.her tuvalette ağlıyordum.çok şükür kurtuldum :)

bende 2 ay karatay yaptım kabızlık sorunum anlatılır gibi değildi doktora gidip o zaman almıştım kabızlık ilaçlarını çok şükür dukanda o denli ağır olmadı... bunun nedeni yaşadığım için hep diken üstünde her şeye dikkat ediyorum yulaf kepeğini mesela çok önemsiyorum. hatta denediğim yöntemlere yazmayı unutmuşum. yulaf kepeğime az buğday kepeği ekliyorum toplam 2 kaşığı geçmeden oda iyi oluyor...

gerçekten çok kötü bir şişkinlik oluyor ve hiç eksi göremiyorsunuz çok ta yıldırıyor yani bende öyle oluyor ...:( önerilere açığım kabızlık sorununu atlatanlar...

ara ara bende de oluyor form çayını içmediğim zaman böyle durumlarda form çayına biraz ağırlık veriyorum bu seferde az biraz karın ağrısı yapıyor ama tuvalete çıkınca geçiyor o ağrı eger çok şiddetliyse kabızlığın eczanede toz bir ilaç satılıyor suya karıştırıp hazırlıyorsun ucuz bir şey o ağrı flnda yapmıyor onu al istersen

Peygamber Efendimiz (Salllallahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Kim bir mü'min kardeşine gıyabında (arkasından) dua ederse

Allah-u Zülcelal o kişiye bir melek görevlendirir. O melek, sen mü'min kardeşin için Allah'tan ne istediysen aynısı sana da olsun diye dua eder.”
(Müslim)

Dualarımızda birbirimizi unutmamak ümidiyle hayırlı kandiller...

bu sorun bende de var birkaç değişik yöntemim var 1 ayda çoğunu denemiş oluyorum :5:...

1- sebze gününde öğleden sonra yemekten 1-2 saat sonra taze lahana yaprağı yemek...
6- yatmadan 1 saat önce ılık süt içmek gece yatıyorken olduğu için yarım yağlı değilde light olanını...
9- sebze gününde bol marul nane tere rokalı salatalar (eğer kabızlık sorununuz varsa 1/3 olması gereken sebze miktarını artırabilirsiniz diyor tamamen silmiyorum proteini ama sebzeyi artırıyorum)
10- meyveli yoğurt yine sınırlı izinli light yoğurdumun içine 2 adet çileği doğrayıp yiyorum. bu her gün olmayacakmış ben haftada 1 yapıyorum.
11- burda bir arkadaşımız yazmıştı (sincerlyesra) kabızlık probleminde sabahları 1 adet minik kivi yiyebiliyoruz. bunu da haftada 2 yapıyorum. aç karnına yiyip bol su içiyorum :)
12 hiç biri kar etmediyse doktordan kabızlık için ilaç aldıydım onu kullanıyorum. ilk zamanlarında bu kadar yöntemim yoktu ilacı 2-3 sefer kullandım ama yukardaki 11 çözüm yaklaşık 2 aydır ilacı elime aldırtmadı...

çok sağol önerilerini not aldım bundan sonra bunlara dikkat edeceğim... inş. çözüm olur.. ilaçlar da bir süreden sonra alışkanlık yapar diye korkuyorum o yüzden evde var ama kullanmak istemiyorum... inş. bu şeyler bir çözüm olur ...hayırlı kandiller :)

tamda boyle bir liste ariyordum. ben bi seyler daha ekledim, bu listeyi ise yarar bi yere koysaydik.
-Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
-Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
-1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
-Karın egzersizleri yapmak, ben yoga yapiyorum, lahana ile beraber sonuclar mukemmel:))

yulaf kepegini cok suyla tuketmek lazim, yanina su icmezseniz kabiz yapar, yani tam tersi etki.

form caylarini cok tuketmemek gerekiyo, hep kullanirsaniz, onlarsiz isinizi goremez hale geliyosunuz, o kadar fazla bagirsak asindiricisi kullanmak, bagirsaklarin ic mukozasi icin iyi degilmis. bunu arada bir kullanmaya calisin.

:)) bi de oficial olmayan, cok da saglikli bir cozum olmamala beraber, tatlandiricisi cok bir yulaf kepekli hamur yapin, tatlandirici formtatsa daha cok sonuc elde edersiniz.

kitapta parafin yagi icin yaziyo, istanbulda aradim buldumda misir carsisinda(insallah ismini karistirmamisimdir,), ama arastirdigim kadariyla, petrolden elde edilen bir yag, yani yemek icmek nasil olur bilemedim, ben denemedim, denemeye cesaret edemedim

tamda boyle bir liste ariyordum. ben bi seyler daha ekledim, bu listeyi ise yarar bi yere koysaydik.
-Yulaf kepeği limitinin 1 kaşığını buğday kepeğiyle değiştirmek,
-Goji berry tüketmek,(atak ve p gününde 1,seyirde 2 yk)
-1 çay kaşığı kadar keten tohumu tüketmek,
-Karın egzersizleri yapmak, ben yoga yapiyorum, lahana ile beraber sonuclar mukemmel:))

yulaf kepegini cok suyla tuketmek lazim, yanina su icmezseniz kabiz yapar, yani tam tersi etki.

form caylarini cok tuketmemek gerekiyo, hep kullanirsaniz, onlarsiz isinizi goremez hale geliyosunuz, o kadar fazla bagirsak asindiricisi kullanmak, bagirsaklarin ic mukozasi icin iyi degilmis. bunu arada bir kullanmaya calisin.

:)) bi de oficial olmayan, cok da saglikli bir cozum olmamala beraber, tatlandiricisi cok bir yulaf kepekli hamur yapin, tatlandirici formtatsa daha cok sonuc elde edersiniz.

kitapta parafin yagi icin yaziyo, istanbulda aradim buldumda misir carsisinda(insallah ismini karistirmamisimdir,), ama arastirdigim kadariyla, petrolden elde edilen bir yag, yani yemek icmek nasil olur bilemedim, ben denemedim, denemeye cesaret edemedim

evet keşke bu yazıyı bir yerde tutabilsek biraz zamanım olan bir gün buralara yeni bir başlık açıp bunları paylaşırım soranlara da oraya bak derim link oluşturup ama bu günlerde sene başı evrak yenilemeler bakanlık bildirimleri çok yoğunum iş yerinde :(

parafin yağını bende okudum da parafin maddesi bende hoş duygular uyandırmıyor okuldaki derslerden o yüzden izinli olduğu kadar zeytinyağını içmeyi tercih ederim...

Kizlar acil bilen biri varsa litfen cevap yazsin seyir evresinde yesil sivri biber yiyebilirmiyim ?

tatlım sebze günlerinde tabiki yiyebilirsin sadece aynı sebzeyi her öğün tüketmemeye çalış... ayrıca sp günlerinde de 1 kaşık sebze hakkımız var. bunu da hatırlatayım...

$Yeni Resim.webp

bunu dün yaptım ıspanaklı böreğim mükemmel oldu yaaa

hemen tarifi yazayım.

ıspanağı soğan ve salçayla biraz kavurdum. sonra soğuttum üzerine 2 kaşık yulaf kepeği 1 kaşık buğday kepeği ekledim. 2 yumurta ekledim. yarım paket kabartma tozu, yarım bardak süt yarım bardak yoğurt yarım bardakta lor peyniri baharatları da ekledim iyice karıştırdım tepsiye yağlı kağıt serip üstüne döktüm. 150 derecede 15 dk 180 derecede 20 dk pişirdim... soğuyana kadar bekledim soğuduktan sonra çıkarıp dilimlere ayırdım havlu peçenin arasına sardım, terlemişti.

bu beğen butonuna ne yapmışlar arkadaş beğenmeyi bile zorlaştırmışlar :44:

herkese selam bende başladım bugün diyetime atak 1.günündeyim ve 6 gün yapıcam inşallah herkese bol -- ler olsunn :)

canım dışarda yenebilecek türden aslında diyetimiz bence kaçamak yapmadan tamamlayabilirsin...

Eşimin akrabalarını ziyarete gittik ve kendime göre yemek yapıp yiyemedim.Önüme ne koyarlarsa yemek zorunda kaldım.Yemiyorum diyetteyim desemde yenik düştüm.Dışarıda yemek fırsatımda olmadığı için 4 gün fenaydı...Vee sonuç 1,5 kilo olarak bana geri geldi :43:
3 gün atak yapıp diyetime devam etmeyi düşünüyorum ama umarım faydası olur :44:

Back
X