Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Gel Gel Gel
Ne olursan ol, Nerde olursan ol gene gel
Kaç kilo olıursan ol gene gel
İster dukanist ister Karatay ister Taş devri ol gene gel.
ister yüz kere rejimini bozmuş, tövbeler etmiş olsan da gene gel.
Burası Candaş Dukancıların yeri.
Kolları açık birinci sayfadan beri.

Kih kih şairliğim tuttu , hoşgeldin yenilik vereceğin kilo fazla olmadığı için çok fazla zorlanmadan ve çabucak vereceğini düşünüyorum, kolay gelsin canım.

herkese merhaba
bir suredir forumu takip ediyorum.ben de araniza katilmak istiyorum.kitabi okudum.dukan`in dukandiet.co.uk sitesine de girdim ideal kilomu hesaplamak icin. ona gore ideal kilom 59 cikti. ben su an 58-59 arasindayim zaten tam olarak bilmiyorum yarin sabah tartilayim dedim baslamadan.
59 kilonun ideal kilom olduguna inanmam zor cunku bundan 7 ay oncesine kadar 52 kiloydum.bu sure icinde is stesinden buzdolabinin icinde yasar oldum gece vakitleri deliler gibi ne kadar tatli ivir zivir gereksiz sey varsa yedim istisnasiz her gece:84: ve sonunda bu kiloya ciktim. bu diyeti 48 kilo olan menapoz donemindeki annem yapmis ben ondan ogrendim.kendisi acayip fit bir kadindir oldum olasi.zaten incecikti yaglardan 2 kilo daha gidince mankenlere tas cikartacak olculere geldi.benim boyum fena sayilmaz 1.70 52 olunca ben 26 beden kot pantolon giyebiliyordum.sanirim su an 28 giyerim.yeni bir sey almadigim icin bilemiyorum.yazi elbiselerle taytlarla gecirdim.dukanin sitesinden parali programina dahil olmayi bile dusundum ama benim kilomu ideal buldugu icin kabul etmedi:84:
siz beni araniza alin noooluuur gercekten cok moralim bozuk hayatimda hic kilo almadim ki ben...evet rejimler yaptim spor yaptim ama en fazla 2-3 kilo aldim sonra da verdim. simdi kalori diyetleri de yapamiyorum cunku midem de genislemis aclik krizine giriyorum. 2 gun dayanamiyorum.bana destek olabileceginize inaniyorum.forum o kadar hareketli ki aranizdaki enerjiden de ilham alirim ve yeniden aynalarla barisirim inancindayim...ben de gelebilir miyim luuutttfeeeeennnnn

herkese merhaba
bir suredir forumu takip ediyorum.ben de araniza katilmak istiyorum.kitabi okudum.dukan`in dukandiet.co.uk sitesine de girdim ideal kilomu hesaplamak icin. ona gore ideal kilom 59 cikti. ben su an 58-59 arasindayim zaten tam olarak bilmiyorum yarin sabah tartilayim dedim baslamadan.
59 kilonun ideal kilom olduguna inanmam zor cunku bundan 7 ay oncesine kadar 52 kiloydum.bu sure icinde is stesinden buzdolabinin icinde yasar oldum gece vakitleri deliler gibi ne kadar tatli ivir zivir gereksiz sey varsa yedim istisnasiz her gece:84: ve sonunda bu kiloya ciktim. bu diyeti 48 kilo olan menapoz donemindeki annem yapmis ben ondan ogrendim.kendisi acayip fit bir kadindir oldum olasi.zaten incecikti yaglardan 2 kilo daha gidince mankenlere tas cikartacak olculere geldi.benim boyum fena sayilmaz 1.70 52 olunca ben 26 beden kot pantolon giyebiliyordum.sanirim su an 28 giyerim.yeni bir sey almadigim icin bilemiyorum.yazi elbiselerle taytlarla gecirdim.dukanin sitesinden parali programina dahil olmayi bile dusundum ama benim kilomu ideal buldugu icin kabul etmedi:84:
siz beni araniza alin noooluuur gercekten cok moralim bozuk hayatimda hic kilo almadim ki ben...evet rejimler yaptim spor yaptim ama en fazla 2-3 kilo aldim sonra da verdim. simdi kalori diyetleri de yapamiyorum cunku midem de genislemis aclik krizine giriyorum. 2 gun dayanamiyorum.bana destek olabileceginize inaniyorum.forum o kadar hareketli ki aranizdaki enerjiden de ilham alirim ve yeniden aynalarla barisirim inancindayim...ben de gelebilir miyim luuutttfeeeeennnnn

meraba,
öncelikle hoşgeldin. direk konuya gireceğim. Profilinizden de anladığım kadarıyla eğitimli bir hanımsınız. Öncelikle yaşınıza yazılıysa da dikkat etmedim ya da çocuk var mı bilmiyorum ammmmaaa yanlış anlamayın ben de 1.72 boyundayım 65 civarlarında seyrediyorum. Kendimi de gayet fit hissediyorum. 62 de ideal kilom çıkıyor. Tabi şöyle; bekarken ben de 58 kiloydum 60ı görmezdim. Ama 52 kilo boyunuzla kıyaslanınca çok düşük bir kilo. Tabii kemik yapınız çok inceyse bilemem ama öyle olsaydı dukanın hesabında daha düşük bir kilo çıkardı. Bence bu kadar takılmanızın sebebi biraz da kıyaslamaya gitmeniz. Haddime olmayarak annenizin kilo durumuna da değinmek istiyoruım Eğer o da sizin gibi uzun boyluysa ve menepoz döneminde 48 kiloysa bence tiroidlerine baktırmalı. Çünkü birçok kitapta okuduğum ve diyetisyenden dinlediğim kadarıyla belli bir yaşa gelmiş ve çocuk da doğurmuş olmasına rağmen çok zayıf olan kadınların muhakkak doktor kontrolünden geçmesi gerekir. Velhasıl, eğer yaşınız çok küçük değilse kilonuz iyi derim nacizane...amma yaşınız 20 ya da altı değilse ki yüksek lisans yapmışsınız çok da küçük değildir artık azıcık yukarılara alışmaya çalışın derim :) bu arada sağlıklı beslenmek abur cubur yememek tabii ki bir yaşam şekli haline getirilmeli. Bu amaçla şeker ve karbonhidratı minimuma indirip kalorilerinizi proteinden almaya çalışırsanız bu şekli ile dukan size faydalı olacaktır eminim. Bir de taşdevri diyeti ile karatay diyeti kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Umarım çok karışmış olmamışımdır tekrardan hoşgeldin.

bkm indeksim 20.2 imis su an...yorumunuz icin tesekkur ederim ama bkm si 18.5 lerden 7 ayda buralara gelmis olmak da saglikli degil bence.
kararsiz kaldim simdi ama asamiyorum bu sorunu.en azindan dukan diyeti gece yeme krizlerimi frenler diye dusunmustum:53:

ilginize gercekten cok tesekkur ederim. karatay diyetini ve tas devri diyetini de inceledim ama dukan bana daha pratik ve hizli geldi acikcasi...
cocugum yok henuz ve 29 yasindayim.belki gorece olarak 58-59 kilo iyi gibi gorunuyor. ama dedigim gibi 52 den birden firlamis olmak beni panikletti...belki 3-4 kilo verdikten sonra-ki dukan`da yaglardan verildigi dusunulurse daha fit bir gorunume daha yuksek bir kiloda ulasmak mumkun-fikrim degisebilir 54-55 kilo da da kendimi rahat hissedebilirim.
artik arniza kabul edildigime gore:64: rica etsem biri bana tariflerinizin linkini gonderebilir mi...1900 kusur sayfanin hepsini inceleme firsatina erisemedim henuz:69: bu arada annem york testi dahil her seyi yaptirmis tiroit problemi yok vitamin eksikligi bile yok...hatta gunde 1 paket sigara icmesine ragmen 2 yil once ameliyati esnasinda anestezist onu sigara icmiyor sanmisti oksijen orani %98 cikmisti...bu anlamda istisna tabiiii kendisi:61:

bkm indeksim 20.2 imis su an...yorumunuz icin tesekkur ederim ama bkm si 18.5 lerden 7 ayda buralara gelmis olmak da saglikli degil bence.
kararsiz kaldim simdi ama asamiyorum bu sorunu.en azindan dukan diyeti gece yeme krizlerimi frenler diye dusunmustum:53:

Bak canım benim senin ciddi bir kilo problemin yok, tamam 7 ay gibi bir sürede biraz kilo almışsın ama bunun nedeni yeme krizlerin yani abur cubur fast food vs.. Bu dieti dukan sadece hayatınızda bir en fazla iki kez uygulayın diyor,ki sen dukana göre ideal kilondasın, verilecek bir kilon yok aslında :20: Yeme düzenini değiştirebilirsin protein ağırlıklı beslenmeye dikkat edebilirsin ama şu an bu dieti yapmanı gerektirecek bir durumun yok. Yeme krizlerini frenleyemessin bu diette,sen diette değilken yeme krizi yaşıyorsun.... bu diette bazı besin gruplarının sınırsız tüketilmesi yeme krizi yaşamanı engelleyemeyecektir.yoğurt süt vs ürünleri yarım yağlı tüketmeye çalış, şekerden uzak dur birazda spor yap sorunun çözülecektir, senin yerinde olmak isteyen bir sürü kişi var bu forumda sen şu anki kilonu dert ediyorsun...Ama ben illaki yapıcam diyorsan haftada 2 gün saf protein beslenip diğer günler normal beslenebilirsinn...Tamam bu forumda çok güzel bir dayanışma var, hepimizde kilolarımızdan kurtuluyoruz ama bu kilolarımız dukana göre de fazla olan kilolarımız, kendimize göre değil :20:

arkadaşlarrr evde geçirdiğim güzel bir tatil sabahından günayydııııııınnnnnnn :54:

tartı sanırım bana 57 leri de zor göstericek bu sabahki kilom tam 58,00 :1: neyse buna da şükür diyorum 1 kilom kaldı sanırım önümüzdeki hafta bende güçlendirmedeyim kızlarrrrrrrrrrrr :52:

berrincim canımmm senin yokluğun farkedilmez mi hiç forumumuzun sevgi kelebeğisin sen :)))) canımmm annene de çok geçmiş olsun diş çok zor bişey kısa sürede iyileşir umarım :54:

yasoşuuum evde dinlenebildiğine sevindim bugün
benim tümmmm gün nette sorun vardı maalesef gelemedim
akşam tartılıp sabahki kiloya hazırlıklı yatıyosun dimi seni çılgııınnn :1:

Herkese günaydın :)))))))))))))
Sonunda şeytanın bacağını kırdım ve -500 gramla beraber 60'lara inmeyi başardım.:62::62::62:

Bu sabah regl oldum. Bitince 5+5 yapıp son kilolarıma öyle veda etmeyi düşünüyorum.

Bu arada farkındasınızdır Elisa Day yine 2 haftadır yok. Çok yoğun herhalde. O yüzden ondan haber alana kadar kilo bildirimi yapmayalım. Herkese kocaman öpücükler.:54:

hocam valla tebrikler ediyorum :46:
maşşşşallah diyorum :nazar::nazar::nazar:
Allah bi daha 70leri göstermesin diyorum :65:

günaydın hatunlaaaarrr bugün bomba gibiyim tütütüt maşallah bana:9::nazar:

efendim dün foruma giremedim zaten kimsecikler anlamamış sağlık olsun:)) dün akşam tartıya bir çıktım ne göreyim -700 veeeee toplam ramazanda verdiğim kilo 1.2 kg:65::65:

dün akşam tam 5 dakika abartmıyorum tartının başında durdum acaba bozuldumu diye pilleri çıkartıp takıyorum olmadı yer değiştiriyorum annem kızım kafayı yedi diye bütün akşam benle dalga geçti:60: çooookkk mutluyum hemen tickerimi değişcem.

:62::66::35: oleeeyyyyyy oleeeyyyyy
dün yağmur yağdıya ben olmasamda o sizinleydi şekerim:9: biliyorum bensiz yapamıyosunuz ama yağan yağmurla idare edin artık herkese yetişemem ben:63: oyyyyyy sefiom seni:)

zeynep ablaaaa dün çok yoğundum arkadas gelmedi hem onun işi hem kendi işim e bide oruçlu oruçlu halim kalmadı.buraya girincede çıkamıyorum malesef:9:
yoliiişşşş güle güleee yetişemedim ama iyi eğlen olurmu

yağmuuurrr!!! canım benim ben de seni seviyorummm :70:
aay bir an önce bayram gelse de buluşsak :1:

şeker şey seni..saat gecenin 2 buçuğu ama sen anca konuş bıcır bıcır..çok tatlısın :)))
walla canım yolanda da benzer şeyler söylüyordu ama ben tatlı çok sevdiğimden bol bol yedim tatlandırıcılı şeyler..genelde splenda kullandım içinde aspartam yok...bir negatif etkisini görmedim...elbette zararlı şeyler abartmamak lazım ama ödem filan hissetmedim ben hiç..yolanda da diyor açlık hissettiriyormuş aspartam,acıktırıyormuş diyor öyle birşey de olmuyor bende..

hihi vuvuuu :70:
canım ben de yolandanın aspartam konusunda yazdıklarından muzdaribim
beni de acıktırıyo mesela tatlandırıcılı tarifler ve yedikçe yiyesim geliyo, aynı tatlıyla yaşayan insanlar gibi ardı arkası kesilmiyo
bazen de hiç canım istemiyo proteine abandıysam o gün mesela
ama sabah kahvaltısında aspartam kullandım mı işim bitti gün boyu durmuyo boğazım
bünyelere etkisi farklı oluyo işte her maddenin :)))

bebeem benim canım teşekkür ederim dileklerin ve güçlendirme konusundaki tavsiyelerin için.benim bunye sapıtık ya:1:bır tıkanıo duruyor sonra yine veriyor.ama verdiğime kesin eminim tartıya gram gram yansısa bıle bedenlerım küçüldü. dün bır baktım ki ne görem pantolon alırken :53:eskı bedenlerım gelmıyor.:emir_bebek:sonra bır beden küçük aldım çok mutluyum:66:

ayyy berriiiinnn canım valla seni şöyle zayıflıyorum mutluyum yazarken gördüm ya daha ne isterim :)))
güçlendirmede patır patır kilo vericeksin gör bak

bu arada kızlar reglimim 3. günü sebebi ile mi yoksa evvelsi akşam bir paket light kakaolu pudingin tamamını yemem sebebi ile mi bilmiyorum ama ben bugün düne göre 400 gr almışım yaaaaa:5:

yani bugün ayın 12 si ve ben sadece ay başından beri 1,2 kg verdimmmm yanii ciddi bir kaçamağım da yok yumruk fikride bana hiç cazip gelmiyor çünkü daha vermem gerekn yaklaşık 25-30 kg var bu da en az 6 ay demek yumruğu sonları saklıyım diyorum.

neyse hepinize hayırlı cumalar öpüyorum kolay gelsin kilo verenleri tebrik ediyorum

ben de nurcikin dondurma tarifini yapıp 1 kilo dondurmayı yemiştim
hemen arkasından olmasa da yakın tarihte +1100 görmüştüm :1:
gider onlar gider endişeye mahal vermeyeliiimmmm :34:

öncelikle hayırlı cumalar...
arkadaşlar ben bugün regl oldum ama orucu henüz bozmadım.aslında diyete başlamak için bayram sonunu bekliyordum ama düşündüm de acaba şimdi başlasam :44: bu dönemde atak evresini atlatmış olsam ne dersiniz? sonuç alabilirmiyim ki? kitapta regl döneminde kilo kaybı olmasa da bu dönem sonunda olacağını söylemiş muhterem dukan.ne dersiniz tavsiyelerinizi bekliyorum...

diyet için çok heyecanlıysanız başlayabilirsiniz ama tartıda büyük bir kilo kaybı beklemeden.
Çünkü regl döneminde büyük bir kilo kaybı olmaz, bunu dukan da söylüyo ve hepimizin tecrübeleriyle sabit
sabırlıysanız başlayın derim, ramazanda dukan iyi gidiyo bence. Ben hiç zorlanmıyorum.

bu arada eklemeden geçemeyeceğim... 20 temmuzda başladım diyete...cildim çok kötüydü çok sivilceli falan filan... şu an gayet parlak, sivilcelerim azaldı ve yenileri çıkmıyor... acaba bu düzenli beslenme ve bol yoğurt,süt,balık tüketme sayesinde mi oldu? düşünmedim değil...şayet tesadüfse sevdim bu tesadüfü ben...:49:

BENİM DEEEE!!!,
Sivilcelerim azaldı bayanlar!!! Bu diyete başladım başlayalı daha pürüzsüz bi cilde sahibim!
Yasemin onaylasın isterseniz ehehehe :1:

beberongo konuları okumaya başladı bomba gibi yeni yazılarıyla geliyooooÇ52::52::60:

bende tam akşam yemeği yapmaya kalkıcaktım beberongo geldi olmaz ki cicim bütün gün yoktun tam ben kalkarken geliyorsunnnn aaaaaaa

ay canlarım yaa nasıl seviyorum siziiii :70:
tam yazıyodum evet bomba gibi mesajlarla geliyodum ki net gitti yine :47:
sinirden ben de kendimi mutfağa verdim 5 çeşit yemek yaptım babamlara 2 çeşit hamurişi, 3 çeşit ana yemek olmak üzere
bu diyet beni böyle yaptı kendim yemiyorum ya millete pişirip yediriyorum :1:
nasıl bir bencillik örneği ama yareppim püüü

Kıslarrrrrrrrr napıyorsunuz, keyifler neşeler yerinde miii ? Görüyorum ki güçlendirmeye epey geçen kişi oldu 63 ü bi görsem bi görsem diyen ben 62 ye düştüm :64::64::64: 60 olunca güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorum bu dukan menapoz falan dinlemiyor anacım ezip geçiyor valla :1: . merak ettiğim iki şey var güçlendirmeye gecenler güçlendirme de de kilo verdiler mi yoksa güçlendirmede artık kilo sabitleniyor mu ? bir ikincisi boyum 159 1.60 acep dukan amcam benim ideal kilo olarak kaçı öneriridi sitesinden yazmaya çalıştım ama beceremedim, benim boyuma yaklaşık olupta dukandan ideal kilosu verilen var mı 160 boya kaç kiloyu öneriyor acaba gerçi bunlara bir çok etken de etkiliyor ama genede az buçuk yaklaşık bir değere belirleniyordur, herkese kucak dolusu sevgilerrrrrrrrr:71: öpücüklerrrrrrrr :70:

ay süpersonikmiş!
hoşgeldin nurcikiiimm valla ne zaman dondurmayı yapsam anıyorum seni hatta şimdi geldim oturdum bilgisayarın başına, dolaptaki light kremşantiyi gördükçe aklıma geliyosun anıyorum seni :))
kilo kaybı için tebrikleerrr :46::46::46:

slm kizlar bende sizi ara sira takip ediyorum ama diyeti biraktigim icin yazmak gelmiyor icimden:(bende 6 kilo vererek 26 mayista güclendirmeye gectim ama yarim biraktim ben yurdisinda yasiyorum haziraqnda türkiyeye annnemlerin yanina gittim neler yedigimi yazsam iinanamazsiniz ve maalesef iki ayda iki bucuk kilosunun geri alip geldim.tekrar baslamak istiyorum diyete ama ramazanin gecmesini bekliyorum bide gözümde büyüyor bakalim herkes cok güzel kilolar veriyor tebrikler sakin yarim birakmayin diyeti güclendirme sart...

güçlendirmeye yeni geçmiş biri olarak bu tavsiye için teşkürlerimi sunmayı bir borç bilirim efeemm :42:

herkese merhaba

valla ben de çok ilgin. buldum hikayenizi. Yaşınızı bilmiyorum ama 20.2 süper bir bmi. Yani illa 18.5 olucaz, manken olucaz diye bi durum yok. Benim de tavsiyem hayatınıza karatay diyetini endeksleyin ve öyle yaşayın. Kilo problemi yaşamayacağınızdan eminim, siz de emin olun lütfen. Dukan sizin için biraz ağır bir diyet olabilir. Bence dukana başlamak için en az 5 kilo fazlası olmalı bir kişinin.

BAYANLAR DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN BUGÜN 57.9U GÖRDÜM!!!
VALLA TARTIDAN İNİP İNİP ÇIKTIM YAĞMUR GİBİ.
Annem güzellik uykusundan kalktı da garip garip baktı bana da.
Bu arada annem diyeti bıraktı ama kilo vermeye devam ediyor. Dikkatli yiyor, ekmek tüketmiyor. Kaçamaklarını 2-3 lokmayla sınırlı tutuyor ve yürüyor.

Bu arada bugün güçlendirme için tarif araştırmak gibi fırsatım oldu, izninizle tarifler sayfasına geçip güçlendirmeye geçen arkadaşlar için tarifler eklemek istiyorum. Sayımız biraz arttı ne de olsa :)))

:9::9: ilahi..ben de seni seviyorum tatlımmm çok teşekkür ederim:70: ben de hadi çaktırmayayım üstüme kalsın dedim ama vicdanım elvermedi :9:
sadecanın tarife baktım canımcım enfes gözüküyor..ben sana yazarken aklıma geldi demin.normal ıslak keki niye yapmıyoruz ki biz..hem süt tozu da yok onda..daha zararsız ...hani şu kakaolu kek için yumurta-şeker-sütü çırptıktan sonra 1 bardak ayırıp dolaba koyuyoruz sonra yine sadecanınki gibi sıcakken üzerine döküyoruz..bunu da deneyelim bi ara..

tatlım sen ben hiiiç farketmez öenmli olan tarif uydurabilmek:) bu arada kızlar ben ıslak keki artık şu şekilde yapıyorum...yumurtalıdan ayırmıyorum o karışımla komple kek yapıyorum..ayrıca bi bardak süte az tatlandırıcı ve kakao koyum karıştırıyorum ..kek sıcakken onu döküyorum..arzu eden bu şekildede yapabilir:28:
İşte bu harika bir haber! Yağları dize getiriyoruz.:41:

mutlucum akşamüstü tam senin boyla ilgili soruna cevap yazıyodum acil çıkmam gerekti..bundan alıntı yapıp cevap veriyorum:) evet cnm 1.70 boyum...gerçi vücut kitle endeksi testi yapınca bu tür sitelerden hala kilolu sınıfında çıkıyorum ama dukan amcamında dediği gibi gerçekçi hedef kilom 72 bencede normali bu şimdilik...100 kiloları görünce en azından:) inşallah uzun güçlendirme yolculuğumuzda onun biraz altınada düşersek ne alaaa:16::16:
ay çok güldüm :1: demekki herkez gibi bana kız yaşıktıranlardansınız ama yoook zatende kıza benziyor böle sarışın kıvırcııık cilveli bişey yanlış olmuş :1:

Allah bağışlasın cnmm...sağlıklı mutlu başarılı uzun ömürler verisn evlatlarımıza...bende numunelik bi tane ama olsun:))

ilginize gercekten cok tesekkur ederim. karatay diyetini ve tas devri diyetini de inceledim ama dukan bana daha pratik ve hizli geldi acikcasi...
cocugum yok henuz ve 29 yasindayim.belki gorece olarak 58-59 kilo iyi gibi gorunuyor. ama dedigim gibi 52 den birden firlamis olmak beni panikletti...belki 3-4 kilo verdikten sonra-ki dukan`da yaglardan verildigi dusunulurse daha fit bir gorunume daha yuksek bir kiloda ulasmak mumkun-fikrim degisebilir 54-55 kilo da da kendimi rahat hissedebilirim.
artik arniza kabul edildigime gore:64: rica etsem biri bana tariflerinizin linkini gonderebilir mi...1900 kusur sayfanin hepsini inceleme firsatina erisemedim henuz:69: bu arada annem york testi dahil her seyi yaptirmis tiroit problemi yok vitamin eksikligi bile yok...hatta gunde 1 paket sigara icmesine ragmen 2 yil once ameliyati esnasinda anestezist onu sigara icmiyor sanmisti oksijen orani %98 cikmisti...bu anlamda istisna tabiiii kendisi:61:

evet kısa sürede kilo almışsınız önemsemeyin demek hata olur.
anneniz gerçekten şanslıymış...umarım genetik mirası size de geçer..Benim ailemde de baba tarafım öyledir. Çok sağlıklı ve uzun yaşarlar.Ama anne tarafımda herkeste standart şu; şeker,tansiyon...damartıkanıklıkları...kalp ameliyatları veee kaçınılmaz sonn.Ben de o sebeple tedirginim ve şeker olayım riskli durumda o yüzden bu gruba katılmak istedim..hepimize sağlıklar dilerim.tariflere dukan tarifleri forumundan ulaşabilirsin...

Valla canım bende merakımdan karatay ve taş devri kitaplarını sipariş verdim bir kaç gün önce elime geçti okumaktayım, iyiki dukan varmış onları hayatta yapamazdım herhalde, ancak onları okurken de bazı bilgiler edinebiliyorsun, mantıklı ve bilimsel açılımlar var belki dukan diyeti bittikten sonra hepsini harmanlayarak ömür boyu sürecek dengeli beslenme sağlanabilir. Ama genede Dukan diyetini tek geçerim.:66::66::66::66:

Valla canım bende merakımdan karatay ve taş devri kitaplarını sipariş verdim bir kaç gün önce elime geçti okumaktayım, iyiki dukan varmış onları hayatta yapamazdım herhalde, ancak onları okurken de bazı bilgiler edinebiliyorsun, mantıklı ve bilimsel açılımlar var belki dukan diyeti bittikten sonra hepsini harmanlayarak ömür boyu sürecek dengeli beslenme sağlanabilir. Ama genede Dukan diyetini tek geçerim.:66::66::66::66:

Ben diyorum! En başından beri! Güçlendirme artık benim hayatım. Taş devri ve karatayı da işin içine kattık mı tamam.
Sadece dukanda süt tozu, light ürünler gibi şeylerle karatayın ve taş devrinin doğal beslenme tarzı çakışıyor.
Sanırım bu konuda dukanı es geçicem, ben de sağlıklı beslenmeye daha önem veriyorum çünkü.

sadeca kullanıcısından alıntı
ya benmi kaçırdım melodiye geçmiş olsun msgları geliyo...hayırdır inş..umarım önemli bişi deildir...atlamışsam çok özür melodicim geçmiş olsunnn

yazmayı unutmuşum ya çok geçmiş olsun oğluna sevgili melodi aplaaa!!!
sanırım nickindeki doğum tarihi hihi abla demem daha doğru olur gibime geldii :)))
şu oğlan benimki mi :23:
ameliyat olan :23:
ben bi geçmiş olsuna geleyim :23:

Valla canım bende merakımdan karatay ve taş devri kitaplarını sipariş verdim bir kaç gün önce elime geçti okumaktayım, iyiki dukan varmış onları hayatta yapamazdım herhalde, ancak onları okurken de bazı bilgiler edinebiliyorsuninanıyorum ki her dukancı birgün karataycı olmayı başaracak ::, mantıklı ve bilimsel açılımlar var belki dukan diyeti bittikten sonra hepsini harmanlayarak ömür boyu sürecek dengeli beslenme sağlanabilir. Ama genede Dukan diyetini tek geçerim.:66::66::66::66:

ben de bu çerçevede karatayı tavsiye ettim çünkü arkadaşımızın kilosu gerçekten ideal bir kilo. Sadece doğru beslenme ve abur cuburu kesmekle kilo alımını durduracaktır. Hem arkadaşların da dediği gibi dukan diyeti öyle sürekli uygulanacak bir program değil. Olması gereken kiloya indikten sonra hepimiz haftada, on günde bir saf protein ile karatay tarzı bir beslenme ile ömür boyu sağlıklı kilomuzu sürdüreceğiz .İnanıyorum ki bu forumdaki tüm arkadaşlarımız bir gün karatay planıyla güzel zeytinyağlılar ve kuruyemişlerle ülkemizin tüm güzelliklerinden tadarak ve hayatı zindan etmeden yaşıyor olacak :46::46::46:

1.59'a 57 dediğine göre o zaman önümde aşmam gereken bir beş kilo daha var demektir :14: 60 kiloya indiğimde güçlendirmeye geçeceğim , güçlendirmede de kilo verilmeye devam edilliyorsa kalan üç kiloyuda sanırım güçlendirmede veriirim , 60 a indiğimde 20 kilo vermiş olacağım oda 200 gün eder az buzda değil valla 7 aya yakın bir sürede o sürecek bu kadar zamanda da o üç kilo rahat rahat verilir , sağol canım çok teşekkür ederim. :71:
:37:yok bazen karışık diyet uygulayıp dukan diye yutturmaya çalışıyoruz ...:35::27:

güçlendirmedede güzel kilo veren var..:34:
yaş kemik yapısına felan göre bir test ..bend e 1.59 um 57 kilo dedi bana..

:nazar:maşallah geçmiş olsun kuzucuğa..

Dukan ideal kiloyu tamamen kişiye özel hesaplıyor. Benim de boyum 1.62, yaşım 34, bana 67 kilo dedi. Bem BMI değerimi normal aralığa çekmek için 65'i hedefliyorum.

herkese merhaba

Hoşgeldin. Sende sana ait olmayan 7 kilo var anladığım kadarıyla. İnat eder ve düzgün yaparsan gayet rahat verebilirsin bence. Kolay gelsin :)

herkese merhaba

gel anam gel.ben de yeniyim pazar veya pazartesi başlayacam.gel beraber yapalım.sen yine de şanslısın benim vermem gereken 14 kilom var.offf:43:

yasoşuuum evde dinlenebildiğine sevindim bugün
benim tümmmm gün nette sorun vardı maalesef gelemedim
akşam tartılıp sabahki kiloya hazırlıklı yatıyosun dimi seni çılgııınnn :1:

hocam valla tebrikler ediyorum :46:
maşşşşallah diyorum :nazar::nazar::nazar:
Allah bi daha 70leri göstermesin diyorum :65:

yağmuuurrr!!! canım benim ben de seni seviyorummm :70:
aay bir an önce bayram gelse de buluşsak :1:

hihi vuvuuu :70:
canım ben de yolandanın aspartam konusunda yazdıklarından muzdaribim
beni de acıktırıyo mesela tatlandırıcılı tarifler ve yedikçe yiyesim geliyo, aynı tatlıyla yaşayan insanlar gibi ardı arkası kesilmiyo
bazen de hiç canım istemiyo proteine abandıysam o gün mesela
ama sabah kahvaltısında aspartam kullandım mı işim bitti gün boyu durmuyo boğazım
bünyelere etkisi farklı oluyo işte her maddenin :)))

ayyy berriiiinnn canım valla seni şöyle zayıflıyorum mutluyum yazarken gördüm ya daha ne isterim :)))
güçlendirmede patır patır kilo vericeksin gör bak

ben de nurcikin dondurma tarifini yapıp 1 kilo dondurmayı yemiştim
hemen arkasından olmasa da yakın tarihte +1100 görmüştüm :1:
gider onlar gider endişeye mahal vermeyeliiimmmm :34:

diyet için çok heyecanlıysanız başlayabilirsiniz ama tartıda büyük bir kilo kaybı beklemeden.
Çünkü regl döneminde büyük bir kilo kaybı olmaz, bunu dukan da söylüyo ve hepimizin tecrübeleriyle sabit
sabırlıysanız başlayın derim, ramazanda dukan iyi gidiyo bence. Ben hiç zorlanmıyorum.

BENİM DEEEE!!!,
Sivilcelerim azaldı bayanlar!!! Bu diyete başladım başlayalı daha pürüzsüz bi cilde sahibim!
Yasemin onaylasın isterseniz ehehehe :1:

ay canlarım yaa nasıl seviyorum siziiii :70:
tam yazıyodum evet bomba gibi mesajlarla geliyodum ki net gitti yine :47:
sinirden ben de kendimi mutfağa verdim 5 çeşit yemek yaptım babamlara 2 çeşit hamurişi, 3 çeşit ana yemek olmak üzere
bu diyet beni böyle yaptı kendim yemiyorum ya millete pişirip yediriyorum :1:
nasıl bir bencillik örneği ama yareppim püüü

ay süpersonikmiş!
hoşgeldin nurcikiiimm valla ne zaman dondurmayı yapsam anıyorum seni hatta şimdi geldim oturdum bilgisayarın başına, dolaptaki light kremşantiyi gördükçe aklıma geliyosun anıyorum seni :))
kilo kaybı için tebrikleerrr :46::46::46:

güçlendirmeye yeni geçmiş biri olarak bu tavsiye için teşkürlerimi sunmayı bir borç bilirim efeemm :42:

valla ben de çok ilgin. buldum hikayenizi. Yaşınızı bilmiyorum ama 20.2 süper bir bmi. Yani illa 18.5 olucaz, manken olucaz diye bi durum yok. Benim de tavsiyem hayatınıza karatay diyetini endeksleyin ve öyle yaşayın. Kilo problemi yaşamayacağınızdan eminim, siz de emin olun lütfen. Dukan sizin için biraz ağır bir diyet olabilir. Bence dukana başlamak için en az 5 kilo fazlası olmalı bir kişinin.

BAYANLAR DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN BUGÜN 57.9U GÖRDÜM!!!
VALLA TARTIDAN İNİP İNİP ÇIKTIM YAĞMUR GİBİ.
Annem güzellik uykusundan kalktı da garip garip baktı bana da.
Bu arada annem diyeti bıraktı ama kilo vermeye devam ediyor. Dikkatli yiyor, ekmek tüketmiyor. Kaçamaklarını 2-3 lokmayla sınırlı tutuyor ve yürüyor.

Bu arada bugün güçlendirme için tarif araştırmak gibi fırsatım oldu, izninizle tarifler sayfasına geçip güçlendirmeye geçen arkadaşlar için tarifler eklemek istiyorum. Sayımız biraz arttı ne de olsa :)))

canım yaaaaa nerelerdeydin özledik valla :70: pis interneetttt :41:

valla bu ara sabah akşam tartılıyorum ne bilim bugün bi ara 57,90 gördüm ama sabah göricizzzzzzz artık

bu arada bayram buluşması falan mı var ben kaçırdım, ben bayramda yokum buluşamazsınızzzz nayırrrrr :52:

Son düzenleme:
canım yaaaaa nerelerdeydin özledik valla :70: pis interneetttt :41:

valla bu ara sabah akşam tartılıyorum ne bilim bugün bi ara 67,90 gördüm ama sabah göricizzzzzzz artık

bu arada bayram buluşması falan mı var ben kaçırdım, ben bayramda yokum buluşamazsınızzzz nayırrrrr :52:

ay bayramdan sonra buluşalım deniliyodu ya :1:
herkesin beynini yıkayıp buluşma fikrini yerleştirmek istiyorum :1:
seninle buluştuk ya ne güzel oldu :70:
allah canını almasın 67,90 yazmışsın ölüyodum böyle belerttim gözlerimi baktım NEÖY diye :53:
ben de gördüm 57,90
yine böyle belerdim :53:
oruçtan sonra acaba normal beslenme düzenine geçince bu kilolar geri gelir mi ki?
Gerçi beni uzun zamandır görmeyen bir arkidişim, abim gördü bi deri bi kemik kalmışsın dedi.
Sporu ihmal ettim, seyirdi, ramazandı derken.
Yani demem o ki güçlendirmede kilo gidiyo bayanlar hele ki ramazandaysanız :1:
sanki her ay ramazan :1:
bu arada tarifler sayfasna nurcik bir krema tarifi eklemiş o kremayla var ya neler yapılır kızlar!!!
Saksmavisinin tiramisusunu bi de o kremayla mı denesek?
Ayol pasta olur ondan!!!
Yasommm bi baksana sen de
ayrıca sizsiz gün geçmyor dukan güzelleri!

Bugün başlamaya karar vermiştim. Ama regl oldum ve tatlı krizim tuttu. O yüzden başlayamadım. İnşallah yarın başlayacağım desteklerinizi bekliyorum.

dukancılar size bir soru daha
bu kekler pudingler vs. adı güzel olan bu yiyecekleri seyir evresinde mi yoksa güçlendirme evresinde mi yiyorsunuz?
bir de bu puding marketler de satılan light puding mi?

Son düzenleme:
Bugün başlamaya karar vermiştim. Ama regl oldum ve tatlı krizim tuttu. O yüzden başlayamadım. İnşallah yarın başlayacağım desteklerinizi bekliyorum.

Bence acele etme siyah toka, reglin bitince başlarsın. Ama diyetteyken regl dönemlerinde diyetini bozma sakın. Tariflerdeki tatlılardan yapabilirsin.

Back
X