Bakın bu facebookta benim tarifimi izinsiz yayınlayan bayanın cino'nun kısırını yayınladığı cümleler:
KISIR dukana uyarlanmış hali
Normal kısır mantığıyla yapıyoruz...yalnız dikkat edilesi bir nokta, yulaf kepekleri bulgur kadar çok su çekmiyor bu sebeple sıcak suyu fazla koymayın sonra süzmek zorunda kalabilirsiniz kepekler şiştikten sonra istediğiniz malzemeyle zenginleştirin; domates, dereotu, maydanoz, marul, az biber salçası az da domatis salçası, az nar ekşisi de koydum
tavsiye ederim, hakikaten enfes oldu...bundan sonra sebzeli günlerim de ben kepek kullanamadığım için yulaf ezmesiylen yapıyorum çokda güzel oluyor
afiyet olsun
bu da cino'nun tarifler sayfasına yazdığı kısır tarifinde kullandığı cümleler:
Normal kısır mantığıyla yapıyoruz...yalnız dikkat edilesi bir nokta, yulaf kepekleri bulgur kadar çok su çekmiyor bu sebeple sıcak suyu fazla koymayın sonra süzmek zorunda kalabilirsiniz(şekil 1.a ben öyle yaptım:))kepekler şiştikten sonra istediğiniz malzemeyle zenginleştirin; domates, dereotu, maydanoz, marul, az biber salçası az da domatis salçası, az nar ekşisi de koydum ben...bi de bi de berrin duymasın ama ucundan accık da zeytinyağısı damlattım:))
şiddetle tavsiye ederim, hakikaten enfes oldu...bundan sonra sebzeli günlerim de kepek ihtiyacımı böyle karşılayacağım...k.validem antakyalı, orada ince bulguru soğan ve domatesle yoğurarak şişiriyorlar, bir sonraki denemem de öyle olacak
bu bayanın benim tarifimi yayınladığı facebook postu:
Buzlu Thai Kahvesi
Tatlı isteğine bağlı olarak tatlandırıcı miktarını siz ayarlıyorsunuz.
60 ml. su
yarım tatlı kaşığı badem esansı
240 ml demlenmiş ve soğumuş kahve (demlerken içerisine kakule atabilirsiniz, lezzetli olması için)
1 çorba kaşığı süzme yoğurt veya light labne
1 çorba kaşığı süt
tatlandırıcı ve suyu tencereye koyun, eriyinceye kadar karıştırarak ocakta kısık ateşte tutun.
Ocaktan alıp diğer malzemeleri üzerine ekleyin.
Dondurma kalıplarına koyarak çubuklarını takın, 8 saat dondurun.
BESİN DEĞERLERİ:
100 gramında; 70 kalori
14 gram karbonhidrat
10 mg sodyum
lif ve protein içermiyor.
bu da benim tariflerde paylaştığım post:
Tatlı isteğine bağlı olarak tatlandırıcı miktarını siz ayarlıyorsunuz.
60 ml. su
yarım tatlı kaşığı badem esansı
240 ml demlenmiş ve soğumuş kahve (demlerken içerisine kakule atabilirsiniz, lezzetli olması için)
1 çorba kaşığı süzme yoğurt veya light labne
1 çorba kaşığı süt
tatlandırıcı ve suyu tencereye koyun, eriyinceye kadar karıştırarak ocakta kısık ateşte tutun.
Ocaktan alıp diğer malzemeleri üzerine ekleyin.
Dondurma kalıplarına koyarak çubuklarını takın, 8 saat dondurun.
BESİN DEĞERLERİ:
100 gramında; 70 kalori
14 gram karbonhidrat
10 mg sodyum
lif ve protein içermiyor.
ve bayanın yine çaldığı tariflerimden bir tanesi;
Yaşasın Zayıflıyorum Çorbası
4 büyük boy domates
2 adet kabak
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
kıyılmış maydanoz
Domatesleri rendeleyip pişirin. Üzerine kabakları ve tavukları küp küp doğrayıp pişmelerine yakın (ihtiyaç görürseniz) su ekleyebilirsiniz. Daha sonra yulaf ezmesini ekleyin. Son olarak maydanozları kıyıp karışıma ilave edin.
seyirde güzel gider afiyet olsun...
Ben nasıl sinirlenmeyeyim?
ya arıyorum 1 saattir ama bulamadım şu kaşık tatlı mıydı yemek miydi
tatlı kaşığı olma ihtimali yüksek :)))
E yuh artık, bu kadarına da pes. Ben de bari face'e girip tariflere bakayım. Haberim yokmuş gibi "Aaa, bunlar kadınlar kulübündeki Dukan tarifleri sayfasında da var" diye yorum yapayım.