Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ay bunları duydukca güçlendirmeye geçmek için büyük istek duyuyorumm...şurda kaldı 20 gün sonraaa gelsin meyvelerrr gitsin kilolar yapcam hollleeeyy:)

sadecacım şöyle söyleyeyim sen rahat 70 olursun güçlendirmede..seni tanıdığım kadarıyla sen güçlendirmenin de hakkını verirsin..zaten vücut uzun süredir diyette olunca bence uzun süre etkisini gösteriyor...hemen almaya başlamıyorsun..hatta vermeye devam ediyorsun..bir de birkaç gün çok mu yedin mesela saf pro günlerinde hoop hemen gidiveriyor kilolar..

valla oruçtan mıdır bilmem ama ben de güçlendirmeye geçeli 1 kilo verdim :53:
pazartesi, salı, bu da çarşamba aha da 3 gün oldu :53:
su veriyorum herhalde oruçtan
ama ben de sevdim güçlendirmeyi valla meyveyi özlemişim :1:
benim 9 günde 1 kilo gitti benim sanırım su değil çünkü geçen fark ettim giyinirken göğsümün orta kısmı çağla şikeli göğüs kısmı gibi komple kemik olmuş...:44::44:
ya bişi diim mi ben güçlendirmeye geçmek istemiyorum.istediğim kiloya ulaşşam bile seyir yaparım herhalde:9:çünkü güçlendirmede herkes kilo verir ben alırım terslik bu ya:60:
Güçlendirmeye geçtiğinde güçlendirmenin gereklerini yapmalısın çünkü adı üzerinde güçlendirme düşün aylarca vucudun bazı yiyeceklerden mağrum kalıyor ve zamanı geldiğinde o eksikleri yerine koyman lazım.....örnek buğdayda bolca e vitamini var e vitaminide vucutta onarma ve gençleştirme özelliği var...yani istediğin kiloya ulaşınca abartmadan herşeyden 1 miktar almak lazım...dukanda güçlendirmede haftada 2 porsiyon makarna veya pilav yememizi istiyor...dukana uygun beslenirsek kilo alımıda yaşamayız...senide güçlendirmeye bekliyoruz canım sevgilerle....:54::54:

Bu çok iyi haber. Çünkü çoğumuz ticker'da yazan kilonun azıcık aşağısını hayal ediyoruz aslında. Buna güçlendirmede ulaşabilirsek ne mutlu! Tebrik ediyorum seni canım.
teşekkür ederim mustlu zira çoğu kişi güçlendirmedede kilo verildiğinden söz etmişti,ben pek mümkün olmadığını düşünmüştüm ama oluyormuş...dukana uyulduğu sürece süreçler birbir işliyor..darısı başınıza :34::34::34::34:

Son düzenleme:
Hanımlar,
Yukarıda yazdığım yöntemler kilo vermek isteyenler için yardımcıdır sadece. Tek başlarına zayıflatmazlar.
Aslolan diyettir. Bana göre ideal olan kiloları verdikten sonra bölgesel olarak şekillenme ya da selülitleri azaltmak için bu yöntemleri diyetten sonra eklemektir.
Kavitasyon kan yağları yüksek olanlar için tehlikeli olabilir. Baş dönmesi ve göz tansiyonu olanlar powerplate yapmamalı.
En güzeli ve en az risklisi dukan+yürüyüş derim ben :))

Canım bölüme 94'de öğrenci olarak girdim. 2008 eylülde doktoramı bitirip ayrıldım. Hayatımın 14 yılını geçirmişim, dile kolay. Beyaz Ev'e mezun olunca gideceksin artık. Mezunlar derneğine üye olup kart çıkarttırırsın. Havuzdan falan da indirimli faydalanırsın yazları kalırsan.

hocam affınıza sığınaraktan soruyorum yüksek lisansınız ve doktoranız kaçar yıl sürdü?

Gördünmü bak bebem stresin bitince nasıl patır patır vermeye başladın güçlendirmede..hep böyle oluyor..kasıyosun kasıyosun hiç inmiyor en sonunda aman diyorsun yeni bişeyler yemeye başlıyorsun stres bitince inmeye başlıyor tekrar..güçlendirme de o hesap işte...
ama bir sebebi daha var gerçekten şu ramazan olayı çok ilginç arkadaşlar..gerçekten Allahın hikmeti diyorum başka birşey diyemiyorum..görürsünüz bak hepiniz güzel kilolar vereceksiniz oruç tutarken...ne kadar çok korkuyorduk oysa ramazandan...benden bile 200 gr daha gitmiş,üstelik rejime hala başlamadım..hergün diyorum yarın başlıyorum,e tartıya çıkıyorum ya eksilmiş ya aynı amaaan diyorum boşver...ama böyle yapmasam aslında takır takır gidicek kilolar belli...neyse maşallah nazar değmesin hiçbirimize:nazar::nazar::nazar:
herbikeslere günaydın arkadaşlar :3::3: hayırlı ramazanlar,bol kayıplar :3:

aynen vuvuum yaa valla güçlendirmede kilo veriliyo mu noluyosa artık oruçtan dolayı su tüketemiyoruz ya sudan gidiyo mu acaba dedim ama yok sudan gitmez ki su tüketemeyince aksine ödem oluşup kilomun artması lazım gibime geliyo :1:
Canım sen de bir an önce bitir şunu güçlendirmeye kafan rahat geç :)))
valla ilk meyvenin hazzı vazgeçilemez :1:

Sadeca Ablacım, dediğin doğru bu kadar süredir diyet yapan birince o kadar su olmaz bence de. Şimdi düşündüm hakikaten su olmazsa artış olmalı ödem olmalı. Sanırım kafanın rahatlamasıyla ilgili vuvuumun dediği gibi :)))
Sizleri de bir an önce bekliyorum güçlendirmeye canlar. Hadi gelin de şenlensin güçlendirme tarifleri artsın.
Ben lor peyniri, kepek ve havuçtan kek yaptım pişiyo fırında şimdi. Beğenirsem size de vericem tarifini. Seyirde de yenebilir ama havuç olduğundan dikkatli tüketmek lazım. Gerçi iki tanecik havuç koydum yarım kilo lora, bir şey olmaz herhalde :1:

Yasoooommmm koca topuklu ayakkabılarımla gelicem valla ehehehe
yok ayol duş almam ve ekmek yapmam lazımdı ondan öyle didim :9:
sportik olurum herhal ben senden sonra gezinirim tüm gün çünküsem bugün annem evde :47:
kaçmam lazım :1:
saçlarımı kestiririm belkim :1:
hadi öptüm sizleriiiii :))))

Dün PS günümdü bu sabah +800 ile uyandım.
Nedenlerini düşündüm;
1.Dün biraz fazla tuzlu yemiş olabilirim.
2. Sebzeyi (közlenmiş domates olarak) sanırım epey abarttım.
3. Bir tane ayran (light değil) içtim.
4. Yediğim etler de biraz yağlı gibiydi.
Bugün daha fazla dikkat edeceğim.
Sevgiler

bizdende size sevgiler doktorcum:)

bence tuzu fazla tükkettim diyosunuz bundan kaynaklı bi ödem olabilir...hemen bigünde kilo olarak yansımaz gibi geliyo...ama ben kendimde dikkat ediyorum mesela bianda 1.5 kilo eksiliyorum sonra ufak ufak artışlarla devam ediyo 1 hafta geçmeden gördüğüm en düşük kiloya kavuşuyorum...geçen hafta 73.100 ü gördüm sonra 73.700 lere çıktı bu sabak 73.200 üm yarın öbür gün düşüşe geçicem gibi hissediyorum..bide en geç 4 güne regl olmam lazım...sanırım oda bitince 72 li rakamlar görüncek inşallahhhh...sizde suya fazlalık verin 1 şişeden fazlada maden suyu içmeyin bakalım nolucak..

sadecacım şöyle söyleyeyim sen rahat 70 olursun güçlendirmede..seni tanıdığım kadarıyla sen güçlendirmenin de hakkını verirsin..zaten vücut uzun süredir diyette olunca bence uzun süre etkisini gösteriyor...hemen almaya başlamıyorsun..hatta vermeye devam ediyorsun..bir de birkaç gün çok mu yedin mesela saf pro günlerinde hoop hemen gidiveriyor kilolar..

canım benim güsel düşüncelerin için tşkler:) banada öyle geliyo vuvum bu kadar yol aldıkdan sonra artık güçlendirmede sapıtırsam yazıklar olsun...yanlız iyiki bu foruma dahil olmuşum sayenizde asla ipin ucunu bırakmadım..araya giren tatiller biraz yoldan çıkardı geçen ay...belkide ipin ucu hepten kaçıcaktı sizler olmasaydınız...hepinizi seviyorum :71::71::71:

benim 9 günde 1 kilo gitti benim sanırım su değil çünkü geçen fark ettim giyinirken göğsümün orta kısmı çağla şikeli göğüs kısmı gibi komple kemik olmuş...:44::44:
Güçlendirmeye geçtiğinde güçlendirmenin gereklerini yapmalısın çünkü adı üzerinde güçlendirme düşün aylarca vucudun bazı yiyeceklerden mağrum kalıyor ve zamanı geldiğinde o eksikleri yerine koyman lazım.....örnek buğdayda bolca e vitamini var e vitaminide vucutta onarma ve gençleştirme özelliği var...yani istediğin kiloya ulaşınca abartmadan herşeyden 1 miktar almak lazım...dukanda güçlendirmede haftada 2 porsiyon makarna veya pilav yememizi istiyor...dukana uygun beslenirsek kilo alımıda yaşamayız...senide güçlendirmeye bekliyoruz canım sevgilerle....:54::54:

teşekkür ederim mustlu zira çoğu kişi güçlendirmedede kilo verildiğinden söz etmişti,ben pek mümkün olmadığını düşünmüştüm ama oluyormuş...dukana uyulduğu sürece süreçler birbir işliyor..darısı başınıza :34::34::34::34:

teşekkür ederim canım açıklaman için.zaten dukan amcam güçlendirmeyle bizi yavaş yavaş aslında hayata hazırlıyo ben öyle düşünüyorum.bize hadi hatunlar istediğiniz kiloya diyetle geldiniz şimdi sıra insanların arasına karışmakta:9:

günaydın arkadaşlar!...
diyete başlamak için ramazanın geçmesini bekliyorum ama sizide takip ediyorum.bu saç dökülmesi canımı fena halde sıktı ya.galiba pek çok arkadaşımızda var.ne bileyim bana çok önemli bir konu gibi geldi bi çaresine bakmak,bir dr a danışmak lazım.ihmale gelmemeli bence.

Son düzenleme:
hocam affınıza sığınaraktan soruyorum yüksek lisansınız ve doktoranız kaçar yıl sürdü?

aynen vuvuum yaa valla güçlendirmede kilo veriliyo mu noluyosa artık oruçtan dolayı su tüketemiyoruz ya sudan gidiyo mu acaba dedim ama yok sudan gitmez ki su tüketemeyince aksine ödem oluşup kilomun artması lazım gibime geliyo :1:

Sadeca Ablacım, dediğin doğru bu kadar süredir diyet yapan birince o kadar su olmaz bence de. Şimdi düşündüm hakikaten su olmazsa artış olmalı ödem olmalı. Sanırım kafanın rahatlamasıyla ilgili vuvuumun dediği gibi :)))
Sizleri de bir an önce bekliyorum güçlendirmeye canlar. Hadi gelin de şenlensin güçlendirme tarifleri artsın.
Ben lor peyniri, kepek ve havuçtan kek yaptım pişiyo fırında şimdi. Beğenirsem size de vericem tarifini. Seyirde de yenebilir ama havuç olduğundan dikkatli tüketmek lazım. Gerçi iki tanecik havuç koydum yarım kilo lora, bir şey olmaz herhalde :1:

sportik olurum herhal ben senden sonra gezinirim tüm gün çünküsem bugün annem evde :47:

mmmmm şimdi bebeğemmm şöyle yapalım sen kekleri getir gelirken ben bir test edip onaylayımm ondn sonra tariflere ekleriz :1::1:

günaydın arkadaşlar!...
diyete başlamak için ramazanın geçmesini bekliyorum ama sizide takip ediyorum.bu saç dökülmesi canımı fena halde sıktı ya.galiba pek çok arkadaşımızda var.ne bileyim bana çok önemli bir konu gibi geldi bi çaresine bakmak,bir dr a danışmak lazım.ihmale gelmemeli bence.

kişiden kişiye değişebiliyo sanırım...ama en doğrusu doktora gitmek bencede...ben 8 aydır yapıyorum nerdeyse böyle bi sorun yaşamıyorum normal dökülenin dışında...belli miktar dökülmesi normal hepimizin bildiği gibi ama bende ekstra bi fazlalık yok açıkcası...üstelik yürüyüş yaptığım için hergün yıkıyorum normalde hergün yıkanmasıda sağlıklı deil diyolar..bütün diyetlerde bazı gıdalardan mahrum kaldığımız için bitakım takviyeler gerekebilir..hamilelikte bile biçok şey eksiliyo vücuttanki allah vergisi doğal bi durum hamilelik...benim bi arkadaşım dukan veya başka bi diyet yapmadığı halde inanılmaz saçı dökülüyo mesela..hani direk dukana bağlamak bence doğru deil arkadaşım:)

bravo tbrkler :46::46:

tarhana pek uygun deildir bence canım..ağırlığı yoğurt ama unda var ..güçlendirme evresi için karbo günlerinde uygun olur tatlım az daha dayan:)
2.soru hakkında bilgim yok şekerim...

tebrikler tatlım suda olsa senden giden bişi sonuçta:)ki bence uzun süre diyet yapan birinde bu kadar su olmas...ohhh ne güsel siz yaseminle buluşcaksınızzzz...hadi güsel bir gün geçirin izin verdim:)

bu arada herkese günaydın canlar....az evvel kapı çaldı veee gurmenet siparişlerim geldi..valla 2 günde getirdiler tavsiye ederim..hemen kepeğin kutusunu açtım baktım görünürde güsel duruyo...bu arada dün gece kakaolu kaymaçinayı yedik..valla kızlar fena olmadı puding gibi oldu...ben üstelik 1 kg sütle ve yumurtasını kısarak yaptım..normalde 6 yumurta koymam lazımken ben 3 bütün yumurta 2 yumurta beyazı koydum...kaskatı olmadı ama başarılı oldu...mızıldak eşim bile yedi yaniii:)) ama jelatinim geldiğine göre ben şimdi mutlucumun pudingini yapıcam...bide enteresan bişi oldu kakaolar dibe çökmüş ve dibi böle çikolatalı gibi deişik bişi oldu...en azından yarım ölçü deneyin sonra beğenmezsiniz üzülürüm:59:

Sadecam, pudingi yaparken blenderla karıştırırsan üstü köpük köpük mus gibi oluyor. Kaşıkla karıştırırsan daha homojen oluyor. Ben ikincide jelatinleri biraz sıcak eritmişim galiba, topaklanmıştı da blenderda şeytmiştim. Bilgin olsun şekerim :)) Ama köpüksüz daha güzel bence.

Canım büyük üniversitelerde kadro problemi olduğu için bütün süreleri sonuna kadar kullaıyorsun. Benim yüksek lisansım 3 yıl sürdü. Doktoram da daha erken bittiği halde belki son ana kadar kadro gelir diye max. süre olan 6 yıl sürdü. Daha bile istersen uzatabiliyorsun bu süreleri ama arş. gör. kadrosu düşüyor bu arada. Ben Hacetepedeki kadro problemlerinden dolayı bu kadar bekledim ama yine de kadro gelmedi. Ama şimdi ne kadar mutluyum bunun için anlatamam. Kendimi buldum burada resmen. (Bu benim değil annemin gözlemi.) Her işte bir hayır var gerçekten. Kısmetin önüne geçilemiyor. Öptüm canım.:54:

kişiden kişiye değişebiliyo sanırım...ama en doğrusu doktora gitmek bencede...ben 8 aydır yapıyorum nerdeyse böyle bi sorun yaşamıyorum normal dökülenin dışında...belli miktar dökülmesi normal hepimizin bildiği gibi ama bende ekstra bi fazlalık yok açıkcası...üstelik yürüyüş yaptığım için hergün yıkıyorum normalde hergün yıkanmasıda sağlıklı deil diyolar..bütün diyetlerde bazı gıdalardan mahrum kaldığımız için bitakım takviyeler gerekebilir..hamilelikte bile biçok şey eksiliyo vücuttanki allah vergisi doğal bi durum hamilelik...benim bi arkadaşım dukan veya başka bi diyet yapmadığı halde inanılmaz saçı dökülüyo mesela..hani direk dukana bağlamak bence doğru deil arkadaşım:)

En azından sizin böyle bir sorunla karşılaşmamanıza sevindim.dediğiniz gibi kişiden kişiye değişiyor demek ki.bir an panik oldumda :) çünkü bu diyete çok bel bağladım.Alllah sizlere de banada zararsız ziyansız sağlıkla bu diyeti tamamlamayı nasip etsin diyeyim o zaman. (AMİN..)

Ya arkadaşlar yaa ben de korktum şu saç olayından...benim de 2-3 gündür çok çok fazla döükülüyor,sebebini anlamadım gitti...ama arkadaşlar ben 2-3 haftadır diyet yapmıyorum normal besleniyorum..diyetle değil de mevsimlerde alakası vardır belki...ya da dökülen arkadaşlar tatilden yeni mi döndü mesela benim gibi,tuz belki yıpratmıştır..ne bileyim napmak lazım ki...ben hiç ilaç,vitamin vs. kullanmam..saçlarım hem çok uzun,hem çok gür..çok önemli benim için saçlarım..diyet boyunca da hiç vitamine ihtiyaç duymadım..grip olduğumdan beri 10 gündür B vitamini alıyorum..o dökmez herhalde di mi :)
sanırım yazdınız ama bilenler bir daha söyleyebilirse çok sevinirim,saçlar için hangi vitamin takviyesi yapmamız gerektiğini..evet dermatoloğa gitmek lazım biliyorum ama gidene kadar alayım en azından :(

arkadaşlar bende bu saç olayıyla ilgili şimdiye kadar göze batıcak bişey farketmedim ama dukana mı sorsak napsak, facede falan mı vardı üye olanlar soru soruluyordu çünkü hatırlıyorum burda da yazılmıştı :97:

Ya arkadaşlar yaa ben de korktum şu saç olayından...benim de 2-3 gündür çok çok fazla döükülüyor,sebebini anlamadım gitti...ama arkadaşlar ben 2-3 haftadır diyet yapmıyorum normal besleniyorum..diyetle değil de mevsimlerde alakası vardır belki...ya da dökülen arkadaşlar tatilden yeni mi döndü mesela benim gibi,tuz belki yıpratmıştır..ne bileyim napmak lazım ki...ben hiç ilaç,vitamin vs. kullanmam..saçlarım hem çok uzun,hem çok gür..çok önemli benim için saçlarım..diyet boyunca da hiç vitamine ihtiyaç duymadım..grip olduğumdan beri 10 gündür B vitamini alıyorum..o dökmez herhalde di mi :)
sanırım yazdınız ama bilenler bir daha söyleyebilirse çok sevinirim,saçlar için hangi vitamin takviyesi yapmamız gerektiğini..evet dermatoloğa gitmek lazım biliyorum ama gidene kadar alayım en azından :(

saçların çok uzun o yüzdendir kestir kestir:9:

şaka bi yana geçenlerde saçlarımdan sıkıldım ve kestirdim kuaförüme sordum neden böyle oluyo diye.kendisi kansızlık yada saçın gereğinden fazla uzun olmasından kaynaklı dedi.birde kişiden kişiye değişir ama saç 50 cmden uzun olduğunda yavaş yavaş dökülmeye başlarmış.

mevsimden ve ramazandan dolayı canlarım.

hem oruç hem diyet yapanlarda daha fazladı kanımca çünkü iyi beslenemiyoruz akşam ben bi bardak su içiyorum daha birşey yiyemiyorum.yani bu şekilde bir beslenmeyle saçların dökülmesi normald bence.biz beslenemezsek saçlar nasıl beslensin.

bende başlkamak istiyorum kitabınıda ladım ama bir türlü cesaret edip başlayamadım.çünkü uzun bi süreç bu dukan diyeti. ne olur bana destek verin arkadaşlar. sürekli formu takip ediyorum hepsini okudum.

Back
X