Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydınnnn kuzular canlar bacılar :71:

Dukanla aram pek iyi lakin bu mide yanmaları beni pert ediyor, ilaç almıyorum hani genellikle onlarda kabız yaptığı için ama böylede işlence gibi :19:
Tava böreği denemelerim başarılı pek sevdim yanlız lor olunca biraz tuz lazım :56
:

DUKAN DİYETİ 1. ATAK GÜNÜM

sabah
1 kk light peynir
1 haşlanmış yumurta

öğlen
0.5 ton balığı yağı süzülmüş suda ısıtılmış
1 haşlanmış yumurta
1 kase yoğurt
1.5 yk yulaf kepeği

ara
frape (şekersiz)

akşam
1.5 haşlanmış baget
1 kase yoğurt

2 litre su

hıımmm,güzel görünüyor,ama arkadaşın biri ana yemek nerede diye sormuş,ana yemekte olacak sanırım,sana baktım dün gündüz topikte yoktun,takipteyim:53::53:,menülerini paylaş bende sende faydalanayım haftaya.nasıl geçti açlık hissettinmi.

Ayyy canımsın benim sen, şimdi yüzümde nasıl kocaman bir gülümseme bilemezsin, yüreğim havalandı, çok teşekkür ederim. :17:

Sonuna kadar hakkediyorsun.:16: Gül hep gül…:16:

Şekersiz portakalli çamlıca gazozu aldım..
Bana kızmak isteyen var mı ?

Bi de dr oetkerin aromalarindan aldım
Vanilya ve limon

acı badem ve ne oldunu anlamadığım bi tane daha vardı da almadım
Ama nerde kullanacagimi bilmiyorum:1:

Almadığın aroma rom olsa gerek.:9: Bi o kalmış baksana ..:9: kek, dondurma ve dıger butun tatlılarına katabılırsın canım…:56:

yaşasın az önce geldi süt tozum:52:.hemen pasta tarifinin kekini yaptım güzel oldu:56: biraz şekeri az geldi aman tek sorun bu olsun ..bu aarada hüner süt tozundaymış bunu anladım ..asıl fiyatını bilmiyorum indirimde 5 tl ye aldım.bu arada elektirik faturası gelmiş ve bir hayyyyli kabarık eşim şaşkın bir ifadeyle sayaçta mı bi sorun var dedi hiç bozuntuya vermedim :27: o benim kek ekmek vsss denemelerimin çöpe giten kısmının dışındaki faturaya yansımış kısmıydı oysa..eee günde 3-5 sefer deneeme yaparsam olcağı bu asıl yandığım hepsi çöpü boyladı:50:

İndirim diye kandırmışlar senii zaten fıyatı 4,99 ..:9: banada dehşet bir fatura geldi..:53: hala şoku üzerimde.. hala düşünüyorum gecen aydan bu aya farklı ne yaptımda bukadar arttı dıye..:26: kı fatura donemınde daha kombıyı açmamıştık… şimdi onuda açtık e heralde doğalgazda elektrıge es değer bısey gelır artık..:111:

Sabahın alacakaranlığından herkese günaydın:)))

şimdi bir çoğunuz uyuyorsunuzdur, öpüyorum yanaklarınızdan :48:

Hepimiz için güzel bîr gün olsun. :16:

Günaydın canım.. ben uyuyordum hatta bıraz daha uyumak ıcın neler vermezdim…:31:

herkese günaydın...
ya benim tartı krizim var. deli etti beni sabah sabah. sinbo nun digital tartısı. 3-5 senedir bende. normalde pek tartılmadığımdan ve gremlere takılmaığımdan farketmemiştim. ya her seferinde başka birşey gösteriyo. bu sabah 78.6 dan 79.3 e kadar bir sürü değer gördüm ve deli oldum. sabah sabah su terazisini bile buldum baktım koyduğum yer mi eğimli diye ama yok. başka yerlere koydum gene öyle. sizler hangi tartıyı kullanıyorsunuz?? değiştiricem ben bunu acil tavsiye bekliyorummmm....

canım pili bitmiş belliki. Sen önce pili değiş baktın olmadı tartıyı değişirsin..:9:

Herkese günaydın arkadaşlar
Ben de bugün başlıyorum..yanımda 2 tane haşlanmış yumurta,yörsanın light peyniri 1 parça ,yarım yağlı yoğurt,light pınar süt ve tavauk haşlama getirdim işe...
bakalım inşallah bu sefer çok iyi geçecek hep beraber :)

hoş geldin aramıza. Bilinçli dukancı..:nazar:

okula kendi arabamızla gidiyorum. küçük bir ilçe burası. 3 tane dolmuş hattı var ve şehrin her sokağını dolaşıyor neredeyse :) dolmuşla 30 dk sürüyor okul. arabayla 7 dk da gidiyorum.
evde benimde ekliptik kondisyon bisikletim var. ya leslie yapıyorum ya da onun üzerine çıkıp ayakta yürüyüş modunu kullanarak ter atıyorum. bendeki ekliptik aşağıdaki linkte var. benimki aynısı sadece markası başka. bimden aldım geçen yıl.
söz onu ihmal etmeyeceğim sevgili idolüm.
Goodman 210 Eliptic Kondisyon Bisikleti - Spor / Fitness - Hepsiburada.com

son bir soru daha sorabilir miyim?
bu kadar kilonun hepsi dukanın eseri mi ve ne kadar zaman aldı :)

çok meraklıyım dimi.

ama 3 ayım kaldı. eşim yurt dışından döndüğünde onu 75 olarak karşılamak istiyorum ve daha 10 kilom var

olur mu sizce?

2 gündür bende bunu araştırıyorum,bundan alıcam..umarım faydası olur:18:

okula kendi arabamızla gidiyorum. küçük bir ilçe burası. 3 tane dolmuş hattı var ve şehrin her sokağını dolaşıyor neredeyse :) dolmuşla 30 dk sürüyor okul. arabayla 7 dk da gidiyorum.
evde benimde ekliptik kondisyon bisikletim var. ya leslie yapıyorum ya da onun üzerine çıkıp ayakta yürüyüş modunu kullanarak ter atıyorum. bendeki ekliptik aşağıdaki linkte var. benimki aynısı sadece markası başka. bimden aldım geçen yıl.

çok meraklıyım dimi.

ama 3 ayım kaldı. eşim yurt dışından döndüğünde onu 75 olarak karşılamak istiyorum ve daha 10 kilom var

olur mu sizce?

2 gündür bende bunu araştırıyorum,bundan alıcam..umarım faydası olur:18: bu arada o kilolarıda vereceksin ben inanıyorum,yeterki azimli ol.

günaydınnn

azcık peynir, 1 kiraz domates, tavuk ve şekersiz çay ile kahvaltımı yaptım
öğlene köfte var yoğurt ile, akşamada balık alcam, mis gibi somon ızgara var kısaca
sadece yürüyüş eksik, tozlanmış koşu bantını da açıyım bari bir işe yarasın
unutmadan yağ yakıcı krem kullanmıştım geçen sene, selilüt falan bırakmamıştı onuda buluyum, nereye kaldırmıştım acaba
ama buraya yazmak iyi geldi, artık daha kararlıyım
geçen senede burası olmasa veremezdim o kadar kiloyu
seviyorum sizi........

çok meraklıyım dimi.

olur mu sizce?

arabayla 7 dk yol, uzun bir yol değil. arabayı bırak bence. benzin parasını da kenara at. ay sonunda kendine güzel kıyafetler alırsın.

ben kilonun hepsini dukanla verdim. toplamda 15-16 ay ama düzenli yapmaya başlayalı 1 yıl oldu. zaman işlerinden anlamam ben. herkesin metabolizmasına, ne kadar zamandır kilolu olduğuna, kiloyu ne kadar zamanda aldığına, yaşına, sağlık durumuna, yaşam biçimine, geçmiş diyet deneyimlerine ve da pek çok şeye göre değişir bu süreç. başka bir arkadaşın 6 ayda verdiği kiloyu ben 1 yılda verdim.

evveeeeet, unutmamışım ilk denemde yaptım çizelgemi..... :32: :32:
yalnız önceden verdiğim kilo görünüyordu şimdi kalan görünüyor... neyse birdahakine de orayı hatırlarım inşallah

Selam kızlar. bugün de menüm neler vardı ?
kahvaltı: 2haşlanmış yumurta 1 dilim jambon ve 1 bardak zencefilli limonlu sallama çay

öğlen: 2 dilim dukan mermer kekimden (2kaşık yulaf kepeğimi bunda kullandım) yanına bir cola zero (izinli sonuçta)

akşam: ıspanak püresi üzerinde kızarmış hindi göğüsü

tarifi yazayım:
taze ıspanak haliyle bulamadığımdan hazır dondurulmuş ıspanak yaprakları aldım, 1 kahve fincanı su ile haşladım. haşlanmış ıspanakları süzüp suyunu iyicene sıktım. bıçakla hafif üstünden geçip doğradım (ki zaten gerek yoktu pek).
bir tencerede 1kaşık yağ (aslında daha az konulsa da olur sanırım, un ile yapılan tarifi kendimce dukana uygun yapmaya çalıştığım için yağsız olurmu bilmem), 1kaşık buğday kepeği ile kavurdum bir tencerede. ıspanağı ve 1bardak sütü
ekledim ve biraz karıştırdım orta ateşte. daha sonra blender ile iyicene püre haline getirdim (tercihe göre blenderden geçirmeden öyle de bırakılabilinir). biraz tuz muskat ve karabiber baharatladım (ki toz biber yada farklı baharatlar da kullanılabilinir).

hindi göğüslerini ise geniş ve biraz derin bir teflon tavada yağsız kızarttım iki taraftan.

bir tabağa biraz püremden koyup, üzerine hindi göğüsümü koydum, biraz biberiye serpiştirdim ve afiyetle yedim. :56:

Bugün bu haftalık 2. PS günümü de böyle bitirdim...

arkadaşım eline sağlık, eminim çok lezzetli olmuştur da ancak senin mesajından yola çıkarak, önemli bir konuyu hatırlatmak istiyorum.

şöyle bir sorun var; dukanda zaten sebze tüketimimiz sınırlı. o yüzden yediğimiz sebzelerden mümkün olduğunca faydalanmamız lazım ki, vitaminsiz kalmayalım, bağışıklık sistemimiz çökmesin.

pekçok arkadaşın burda verdiği yemek tariflerinde ya da internetteki bloglarda yer alan dukan yemek tariflerinde, sebzelerin canına okunduğunu farkediyorum. aman deyim, bu tehlikeli birşey. zaten az sebze yiyoruz, mümkün olduğunca çiğ tüketelim. pişirken de kendi suyunda pişirmeye, fazla doğramamaya çalışalım, hele hele haşlayıp süzmek, suyunu sıkmak, püre yapmak, ezmek v.b. şeyler sebzeyi sebze olmaktan çıkarır, posa haline getirir.

Ayyy aliyeee ben bu alete bayılıyorum ne zamandir da ariyodum ...ve fiyatı da çok uygun gercektenn
Memnun musun..hemen sipariş vermek istiyorum..
Tam basen be bacaklar için..
Hatta bel ve kollar da dahil...

ben menunum. bir sorun yaşamadım. çok fazla kullanamıyorum gerçi. benim dizimde bi problem var, azıcık zorluyor beni. ama tabi o benden kaynaklanan bir durum, aletin suçu değil. dediğim gibi, yürüyüşe çıkamadığım zamanlarda kurtarıcı oluyor. kullanımı güzel. bacak kaslarını zorluyor baya. zaten derecesini ayrlayabiliyorsun. zaman sayacı, kalori sayacı v.b de var.

şöyle bir yanlış bilgi var aslında, yürüyüş, bacak ve kalça kaslarını çalştırmaz. vücutta en çok sayıda kası çalıştıran aktivitedir yürüyüş ve bu sayede vücudun yağ yakma moduna geçmesini sağlar. dukanın başka sporlar yerine yürüyüşü önermesinin de sebebi budur. bu alet yürüyüşe alternatif bir alet. o yüzden yürüyüş gibi bir işlevi var. kalça ve bacak kaslarını çalıştırmak için değil. yürümüşsün gibi etki yapıyor vücutta. ama zaten sen kalça ve bacaklarındaki yağları eritmeden, kasları ne kadar çalıştırsan nafile.

herkese günaydın...
ya benim tartı krizim var. deli etti beni sabah sabah. sinbo nun digital tartısı. 3-5 senedir bende. normalde pek tartılmadığımdan ve gremlere takılmaığımdan farketmemiştim. ya her seferinde başka birşey gösteriyo. bu sabah 78.6 dan 79.3 e kadar bir sürü değer gördüm ve deli oldum. sabah sabah su terazisini bile buldum baktım koyduğum yer mi eğimli diye ama yok. başka yerlere koydum gene öyle. sizler hangi tartıyı kullanıyorsunuz?? değiştiricem ben bunu acil tavsiye bekliyorummmm....

her dijital tartıda görülen, klasik pilim bitti tribi :-))))

Bende bu diyete başlamak istiyorum fakat korkuyorum. Dukan hakkında internette birçok olumsuz yazı da var. Sizler hiçbir olumsuzluk yaşamadınız mı? Birde bebek de düşünüyoruz. Yani hem bebek düşünüp hem bu diyet yapılır mı acaba?

Bende bu diyete başlamak istiyorum fakat korkuyorum. Dukan hakkında internette birçok olumsuz yazı da var. Sizler hiçbir olumsuzluk yaşamadınız mı? Birde bebek de düşünüyoruz. Yani hem bebek düşünüp hem bu diyet yapılır mı acaba?

bazı ufak tefek yan etkileri var ama öyle ciddi bir sağlık prblemi yaşayan birini duymadım ben. tabi kurallara tam olarak uymanız lazım. bebek düşünüyorsanız bebekten sonra yapın diyeti. saçma olur şimdi yapmanız.

fikrimi söylemem gerekirse bebek dusunuyorsan eger bebısını yap emzırme surecını falanda atlat sonra basla dıyete.. hem hıcbır zararıda yok. normal dıyetısyenlerın verdıgı lıstelerden farkı yokkı zararıda olsun. bu zararlıysa onlarınkı de zararlı.. :6::6:

Back
X