Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merhabalar herkese
benim bikaç ekmek deneyimim olmuştu onları yaziim size :) fotoları da duruyodur pcde, onları da ekliym tipine göre karar verirsiniz :)
isteklerinizi gören arkadaşlar da ek yapar mutlaka zaten:13:

dukan ekmeği(mahlepli) (2 kere yapıp ikinci de çok mahlep sebebiyle acı bi tat alıp bi daha yapmadım)
3yk yulaf kepeği
3yk süt tozu
3yk tepeleme yoğurt
3 yumurta
yarım pktten biraz fazla kabartma tozu
yarım çay kaşığı mahlep (ikinci yapışımda 1 çay kaşığı koydum güzel koksun diye, acı oldu o yüzden yarım çkdan fazla koymayınız:))
yarım çk çörek otu (olmasa da olur)

bütü malzemeleri çırpıp baton kek kalıbına döküyoruz.
180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
soğuyunca dilimleyip yulaf hakkımıza göre paketleyip ister dolaba ister mideye :)
(11 dilim çıkarmışım ben bu tariften)Eki Görüntüle 578422

Bol Kepekli Dukan Ekmeği (bi kere yaptım ama favorim budur hem bereketi hem lezzeti açısından, üstelik süt tozu da yok)

3 yumurta (+1 beyaz)
2yk yoğurt
2yk peynir
10 yk yulaf kepeği
1 çk karbonatı 1 tatlı kaşığı limon suyunda eritiyoruz
1 çk kabartma tozu
az tuz

en son limonlu karboat koyacak şekilde bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
baton kalıpta 150 derecede 50 dk pişiriyoruz.Eki Görüntüle 578421

Simla Hn.ın Tarifi Mikrodalga ekmeği (tost için ideal, fakat 2 gün içinde bitiyor :))

1 yumurta
1 yumurta akı
4yk yulaf kepeği
3yk yoğurt
1 çk kabartma tozu

yumurtayı yoğurtla çırpıyoruz.
kepek ve kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
5 dk dinlendirip borcama döküyoruz.
170 derecede 30 dk pişiriyoruz (normal fırında) (mikrodalgada en yüksek derecede 7dk imiş)Eki Görüntüle 578423

İlkay Hn.ın Tarifi Dereotlu Poğaça Ekmek (çok bereketli ve çok dayanıklı bi tarif, ikinci favorimdir :))

10 yk yulaf kepeği
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
4yk yoğurt
yarım çay b süt
5yk süt tozu
1 pkt kabartma tozu
peynir
tuz
dereotu

1 yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
kek kalıbına koyuyoruz.
170 derece fırına sürüp iyice kabarınca çıkarıyoruz. yumurtasını sürüyoruz 20 dk daha fırında pişiriyoruz.
bunun fotosu yokmuş malesef :)

tariflerin hepsi ben beceriksizi tarafından denenmiş beğenilmiştir.

Başlangıç 07/05/2012
Başlangıç kilo 90,1
Hedef 62,8
Geçen hafta 73,4
Bugün 72,6

Kırdım galiba aylar sürennn duraklamayıııı
Bu arada yeni tanıştığım biri diet yapıyorum deyince "neden ne gerek var ki " dedii saf saff :)ü
ay şaka gibiii
bu callen beni bayağı bir inceltti kızlar.
tekrar ediyorummmm

LÜTFEN DUKANLA CALLENİ BİRLİKTE YAPINNNNNNN

Ayy bende istiyorum yaa. Hatta benim önce bi koca bulmam lazımmm acilindennnnnnn

,

Umudum oldunnnnn :)

Aslında 1 kaşık aktivayı 1 kaşık süt tozuyla karıştırıp yağsız sütü mayalıyorsun.. Süzünce oluyor sana labneee.

Kestir kestir lor yapp becerikli hatunsun şükürrr...

Tam yerine geldinnn bencee. Zaten son 20 yi 1 senede aldığına göre onlar 3 ayda gidecek. Sonra da biraz sıktınmıı cillop olursun bu boyla maşallahh. Ama sporu eksik etme kii taş ol taşşş...

Kilolarınız nedir bilmiyorumama çok da az değil. Daha önce diet yaptınızmı dukandan az önce. onun da etkisi vardırr.

Şimdi gelelim yılbaşı menüsüneee çok içimden geldi bozmadan atlatlanız için.
Evde olacağınızı hayal ederek yazıyorummm

Bütün bir tavuğun derisini ayırıp haşlıyorsun. Suyuna yumurta ve limoonla terbiye yapıp (2 yumurta ile) çorba yapıyorsun. (1)

1 damla pekmez ve 1 kaşık salçayı suyla açıp haşlanmış tavuğa sürüp fırına veriyorsunnn. Oluyor nar gibi tavukkkk (2)

Yağsız kıymaya bol maydanoz karabiber azda soğan katıp misket köftelerini yapıyorsunnn. Yağsız tavada güzelce pişirip kürdan saplayabilirsin. Yada 1 karışlıkl köfte şişlerine 1 köfte 1 peynir şeklinde dizip dekor yapabilirsinnn (3)

KArnabaharı haşlayıp çatalla eziyorsun, sonra yağsız tavada kırmızı pul biberle kavuruyorsunn 1 yumurta ile. Soğuyuncaa hopp yine toplar ve kürdan olayı (4)

Süzme yoğurda (kendin yaptığın) bol nane az sarımsak katıp adına haydari diyorsunn (5)

Teflon karnıyarık tenceresine 4 patlıcan 3 kırmızı 3 yeşil biberi yıkayıp sulu sulu ateşe hopp terleme usulü köz olayı. (Poşette fırında yada mikroda da oluyorr)

2 patlıcanın içini azıcık kavurarkkk içine süt koyup pişiriyoruzzz. Ilınınca az yoğurt koyuyoruzzz. İster salata gibi servis yap ister üstüne 100 gr et kavurr kıyma kavurr olsun sana Ali NAZİK (6)

Kalan 2 patlıcanı yine iyice ezerek için soğan, domates, nane, baharat, limonn istenirse biraz sirkeee. Oldumu sana patlıcan salatasıı (7)

Bol marulluu belki tavulu harika bir mevsim salatasıı. SOsu için 1 kaşık yoğurda nane kırmızı bibe ve çok azda kimyon ekle. Limon suyuyla açç. Olsun sana çakma sezar sos. (8)

3 diş sarımsağı bıçakla ezip (asla kesmedenn) azıcık kavur. Azıcık da soğan eklee. Üstüne acı biber salçasııı ve acı pul biberrr. Kavur kavurrr soğut. Olsun sana acılı ezmee (9)

Ayaklı bir kadehin içine 2 salatalık 1 havucu uzun jülyen şeklinde kesip doldur. Limon suyu ve 2 buz att. Buda sofraya süs olsunn. Hep kıt kıt yersiniz (10)

3-4 çeşitten oluşan bir peynir tabağıı (Bazılarının yağ oranına 1 gecelik aldırmayabilirsin bence). tabiki üstüne azıcık çörek otu. Görüntü herşeden önemli... (11)

Küçük kornişonlarrr (Sofraya çok yakışırr) (12)

Gelelim gecenin tatlısınaaa.

2 yumurtayı 4 kaşık tatlandırıcı ile çokkkk çırpıyorsun
kakao, kabartma, 1 kaşık süt tozu ve 8 kaşık kaşık kepek katıp karıştırıyorsun
Karşımı kek kıvamına getirene kadar yağsız süt ekliyorsun
Borcam kapağında pişiriyorsun yada o boy bi kalıptaa.

Fırında çıkınca sıcakken, yarım bardak süt 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve kakao karışımınıı kekin üstüne döküp çektiriyorsun.
Tabi önce keki ortadan kesersen daha kolay olurrr

Sonra keyfine ağzının tadına göre muhallebi yapıyorsun.
Süt tatlandırıcı mısır nişastasıı kakaoo hepsiyle olurr. Senin tercihin dolu tarif var.
Kekimizin içine dışınaa bol bol sürerizz. SÜüslemeyleee (bir kısmını beyaz yapıp şırıngayla dukan, 2013, hatta ipek bile yazabilirsinn :)) süper olurrrr...(13)

Bunların dışında sitelerde dolu tatlı tuzlu tarifler var. Ama bu saydıklarımın hepsini yapsan sofradan bile kalkamazsınnn.
Dolu alternatif varr. En basitlerini yazdımmm en evde olabilecek malzemelerleee.

Meyve yok çerez yok biliyorum ama dietteyiz işteee olur o kadar. Ayrıca cips falan tarifide varrr. Öyle atıştırmalılar var yapabileceğin.

Karnabaharı minik çiçieklere ayırıp tuzluyorsun . Hopp fırınaa oluyor sana pat pat mısır. Akşam oyalıyor elinii tadı çok benzemesede. Ama kötü değil.

Eki Görüntüle 583128

Sevgilerrr. İYİ YILLARRRRRRRRRR

Közlenmiş biberlerim tezgahta kalmış . Unutmuşumm :)
Onlarıda süzme yoğurtla servis tabağına almayı unutmayın. Zira bayılırım kendilerineee.

Tabi sebze olayı biraz abartılı menüdee. Ama yılbaşııı. ÜStüne 2 gün atak tavsiye edilir...
Birde alkol olayı var. Şahsen ben içeceğimmm. Ama sporla telafi edeceğimmm

Ayy ben girdim yılbaşı havasınaaaa.

Yılbaşında aşk başkadırr....

Günaydın herkese..

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Üzülmeyin diyorum. Çünkü zaten normalden hızlı veriyorsunuz ve bunun farkına varıp sevinin diyorum. Yeni başladığınız için heyecanlısınız, hemen hepsi gidecek sanıyorsunuz. Kitabı okuduysanız bilirsiniz ki en çok atakta kilo verilir, çünkü o evrede verilen kilo vücudunuzdaki ödemdir, sudur yani. Yağ bile değildir. O aşamada diyeti bıraksanız 1 günde gelir o kilo. Yağlar seyir evresinde gitmeye başlıyor ve kitapta en ideal kilo vermenin haftada 1 kilo olduğu da, sebze gününden sonra artı görmenin muhtemel olduğu da, kadınların adet dönemlerinde vs. artı görmelerinin normal olduğu da ve daha bir sürü şey.. İnsanın bir günü bir günün tutmaz ki. Tuvalete daha az gitmişsindir, gitmemişsindir, hastasındır, su tutmuşsundur vs. Ayrıca biliyoruz ki "kilo veremiyorum" dedikçe de vücut bunu benimsiyor ve gerçekten kilo verilmiyor. Siz üzüldükçe, strese girdikçe vücut kilo vermeye karşı savunmaya geçiyor. bu +400'de bunun da etkisi vardır. Oluruna bırakmak gerekiyor. Bir günde -1 kilo da görüldüğü oluyor +2 kilo da.. Ama sonuçta gidiyor ve sağlıkla gidiyor kilolar. Ben sizin için söyledim. Sevineceğinize boş yere üzülmeyin diye. "Bırak da üzüleyim demişsiniz" ama neden bırakiyim ki üzülün diye. Kimseyi "aman üzülsün bana ne" diye bırakmak istemem yani.. Burda olmamızın sebebi bu zaten. Birbirimize destek olmak, kilo veremedikçe üzüntüleri, verdikçe mutlulukları paylaşmak.. Ben de boşuna üzülmeyin istedim, ama siz beni tersliyorsunuz. Tamam napalım.. Kolay gelsin.

Arkadaşlar geçmişten alıntılar yaptım. Biraz uzun ama lütfen okuyun ve not alın. Faydalı olacağına eminim
Sevgilerr

İpek...

Acı biber salçası dıkkatımı cektı benim yrfalı arkadasım var bana kendisi yapmış getırdı onu kullanabılır mıyım

Tebriklerrrrrrrr

Walla sıcaklık ölçmedim. Ama kendimi bildim bileli yoğurt mayalanır annemin evinde. bende yıllardır yalnız yaşıyorum ve hazır yoğurt hiç kullanmam.
Sütü ısıtıyorum ki yağsız hazır sütü kaynatmaya gerek yok. Serçe parmağımı ısıracak kadar sıcak olması yeter. Süt tozu ile yoğurdu pütürsüz çırpıyorum. Dua ediyorum. Sarıp kaloriferin yanına koyuyorum . Gece yapıp sabah alıyorum. Ben biraz ekşi severim.
bende normal yoğurt hep mayalıyorum süt tozuyla enteresan geldi

Acı biber salçası dıkkatımı cektı benim yrfalı arkadasım var bana kendisi yapmış getırdı onu kullanabılır mıyım

Ev yapımıysa sakınca yok çok abartmadann.

bende normal yoğurt hep mayalıyorum süt tozuyla enteresan geldi

Süt yağsız olduğundan normal yolla yapılan yoğurt cıvık sulu bişey oluyor. Ben onu ayran için kullanıyorum. Biraz daha kıvamlı olması için süt tozu ile mayalıyorum. hem süzünce labne niyetine dukan ekmeğine sürüp yiyorumm

Süt yağsız olduğundan normal yolla yapılan yoğurt cıvık sulu bişey oluyor. Ben onu ayran için kullanıyorum. Biraz daha kıvamlı olması için süt tozu ile mayalıyorum. hem süzünce labne niyetine dukan ekmeğine sürüp yiyorumm
deniycem hemen zaten light labne bulunmuyor şu ara piyasada

Bende suttozuyla yoğurdu çırpıyorum mayalıyorum.ekonomık oluyor hem mayalayınca layt yoğurtlar pahalı sutte öyle ama sütü fazla alıyorum iki kilo mayalıyorum bitince tekrar. Kalorıfere koymuyorum ben ekşi sevmiyorum diye ama iyice sarıyorum altı saat tutuyorum

Ben 2 sene önce dukan yaparken bu sitede dk da 10 mesaj yazılırdı. Motivasyon tavandı. haftanın belli günleri bildirim yapılırdı. Hatta dönem gurubuyla defalarca buluştuk ve şuan en yakınlarımdan diyebileceğim canım arkadaşımı burada tanıdım. Sanırım şuan pek aktif değil blog...
Evet malesef pek aktif değil, az kişi var :(

Paylaşımlar için teşekkürler, motivasyon için çok daha fazla paylaşım ve birliktelik olmalı katılıyorum...

Bende suttozuyla yoğurdu çırpıyorum mayalıyorum.ekonomık oluyor hem mayalayınca layt yoğurtlar pahalı sutte öyle ama sütü fazla alıyorum iki kilo mayalıyorum bitince tekrar. Kalorıfere koymuyorum ben ekşi sevmiyorum diye ama iyice sarıyorum altı saat tutuyorum
Son zamanlarda uygulamaya başladığım ve harika sonuçlar aldığım yoğurt mayalama ortamım şu şekilde;

- Fırını 10 dakika kadar 50 derecede çalıştırıp, iyice ısınmasını sağladıktan sonra kapatıyorum.
- Mayaladığım yoğurtları fırına koyup kapağını kapatıyorum ve 4,5 saat bekletiyorum.
- Sonra kapları alıp direk dolaba koyuyorum, taş gibi yogurtlarım oluyor :))

*** Fırına koyduğunuz kapların ağzı açık olmalı, dolaba koyarken kapatmalısınız
** Eee tabi ki ısıya dayanıklı kaplar olacak.

Geçenlerde biri grupta sanırım zeynanın ters düştüğü grupta :) şöyle bir soru sordu bende aynı soruyu sizlere sorayım akşam ne yediğinizde sabah daha çok eksi görüyorsunuz

Son zamanlarda uygulamaya başladığım ve harika sonuçlar aldığım yoğurt mayalama ortamım şu şekilde;

- Fırını 10 dakika kadar 50 derecede çalıştırıp, iyice ısınmasını sağladıktan sonra kapatıyorum.
- Mayaladığım yoğurtları fırına koyup kapağını kapatıyorum ve 4,5 saat bekletiyorum.
- Sonra kapları alıp direk dolaba koyuyorum, taş gibi yogurtlarım oluyor :))

*** Fırına koyduğunuz kapların ağzı açık olmalı, dolaba koyarken kapatmalısınız
** Eee tabi ki ısıya dayanıklı kaplar olacak.
Bunu denemedim hiç riske girmeyim diye ama denıycem inşallah

Geçenlerde biri grupta sanırım zeynanın ters düştüğü grupta :) şöyle bir soru sordu bende aynı soruyu sizlere sorayım akşam ne yediğinizde sabah daha çok eksi görüyorsunuz
Seyore geçtiğim den beri haftalık tartılıyorkm oyuzden bilemıyorum ama protegın gununden sonra tartılıyorumki artı gormeyim moralim bozulmasın dıye

Kesinlikle BALIKKKKK.
DOmatesi sebzeden saymıyorum ben. Domates soğan nane harika bir salata. yanında bolllll balık.
zaten gece acıkıyor insan balık ne kadar doyuracak. Sabah da soğan ve sonrası içilen kahve sonrası uzun bir wc ziyareti. Ve her sabah ziyaretinden sonra tartıda görülen - ler.....

kızlar geçen hafta 4 gün atak yaptım.tartıldığımda şok oldum aynı kg çıktım.kaçamak asla yapmadım.motivasyonum çok düştü..20 kg verdim dukan dan önce.acaba vücudum duraklama evresine girdi de direniyor mu sinir oldum.

Atakta vucuttaki su atılıyor demekki sende yok seyırde gitmeye başlar bence yaglardan gidiyor seyirde

bide ben atak dönemini uzun uttum.iki hafta boyunca haftaiçi 4 gün hep atak yaptım.ilk hafta güzel kg verdim sonra durdu malesef..seyirle devam edeyim ozaman.teşekkür ederim canım.

Back
X