Dul adama kız verilmez...

3 5 sene evlenmedenbirklikte yasayanların artık içli dışlı evli insanlardan daha yakın olanların hepsi sorgulanmalı ve dul gözüyle bakılmalı...hayat bu kimin basına ne gelicegi bilinmez kimse evlenmek için boşanmıyor.."

Bu babaları anlamıyorum, adam illegal ilişkiler yaşamışsa tamam ama legal yolsan evlendiyse olmaz. 100 kadınla yatabilir ama 1 kadınla evlenemez, mantığa bak yani.

Şu dulluk kavramını anlayamıyorum ne yani 2 insan anlaşamadı ayrıldı diye nedir bu baskı nedir bu kötü düşünceler bende evlenip ayrıldım eski eşim beni hergün duvardan duvara vuruodu yemediğim dayak görmediğim işkence kalmadı ne yapmalıydım susup beni öldürene kadar dövmesinimi bekleseydim yani ne kadr saçma düşünür olduk milletçe hangi kitapta yazar şu dul kadın yada erkekle evlenilmez lafı allah aşkına artık toplumdaki ön yargıları yıkın artık bırakın seven sevdiğiyle evlensin mutlu olmak herkezin hakkı 26 yaşında 1 insan ztn çocukça bir hata yapıp körü körüne bağlanmaz bence sen beklemeye devam et ve yılma sakın ben 6 sene bekledim sonunda muradıma ericem inşallah sabret inşallah sende sabrın sonunda mükafatını alıcaksın ne zman istersen özelden içini dökebilirsin elimden geldiğince dinler yardım etmeye çalışırım afakanlarım geldi gene :51:

Nereden biliyorsunuz okutup büyüttüğünü? Belki de ben onun karşı çıkmalarına ve engellerine rağmen kendi başıma türlü eziyetler çekerek okumuş ve meslek sahibi olmuşumdur he? Belki de babamın bana tek katkısı dünyaya gelmeme vesile olmaktır he? Buna rağmen ben onun karşısına hiçbir konuda dikilmedim. Hayatımın hiçbir döneminde... Tek başıma birçok şeyi başardım ancak buna rağmen karşı çıkmadım. Şu anda da çıkmıyorum. Tek kelam etmedim onun karşısında bu konuyla ilgili. Seni ezer geçerim de demedim. Zira ondan ziyade ardımda bırakacağım bir annem ve kardeşim var. Gittiğimde bana biriktirdiği öfkesini yöneltebileceği bir kardeşim var. Bu yüzden merak etmeyin, karşısına dikilecek kadar bencil değilim. Sonuna kadar hak ediyor olmasına rağmen karşısına dikilmeyeceğim. Kendi hayatımı karartmayı göze aldım ancak yine de karşı çıkmayacağım... Bir ömür bekar kalmayı göze alarak saygısızlık yapmadığım halde neye dayanarak bu kanaate vardınız bilmiyorum.

Evet babamı çok sevmiyorum. Evet iddia ediyorum ki üzerimde çok fazla hakkı da yoktur, ruh sağlığımı bozması dışında. Buna rağmen ben susuyorum. Teşekkürler yorumunuz için.

Ben tahsilliyim diye belirtmişsiniz,aileniz okuttu diye düşündüm
Büyütme konusuna değinmiyorum sonuçta aç açık kalmamışsınız
Neden size karşı bi yorum yazdım çünkü babanızdan üvey baba gibi bahsediyorsunuz
Merak ediyorum diğer kardeşinizde aynı sizin gibi mi düşünüyor
Ya da anneniz? yani evde herkes babaya düşman mı ?
Eğer öyleyse zaten anneniz hatalı o eve sizin mahkum etmiş :19:

Sen kararını zaten vermissin yoknaz...
Otur ve bu güzel birikiminle bir ayrılık konuşması yap sevdiğin adama...

Kaybolan hayat senin hayatın...
Üzülecek biri varsa bu sadece iki kişi olacak...
Sen ve sevdiğin. ..

Yarın yine güneş doğacak.
Mevsimler değişecek. .
Bahar kış, kış yaza dönecek. .
Kuşlar yine gökyüzünü panayır alanına çevirecek. .
Gemiler limanlardan kalkacak...

Sen kaptanı olmayan bir gemide sürüklenirken okyanusa...
Elini uzatıp seni kurtarmak isteyene vermezsen elini...
Pusula da benim kaptan da benim dersen...
Sen bilirsin yoknaz...

Hayat senin!
Allah yardımcınız olsun..
Selametle kal...

Yapmadım, yapamadım. Zira bir gerekçem yoktu babamdan başka. Ondan bir kötülük görmedim. Teşekkür ederim desteğiniz ve yorumlarınız için. Ayrılamadım... Sadece evlilik konusunu biraz askıya aldık. Birkaç ay geçtikten sonra yeniden deneyeceğiz şansımızı. Babam ısrar ve inatla hayır derse o vakit başka çözümler deneyeceğiz...

eğer seviyorsanız çabuk pes ediyorsunuz...

Haklısınız, çabuk pes etmişim. Zamana bıraktık şimdilik.

nevrotik ebeveynler yüzünden çocukların hayatı da iki arada kalıyor düzlüğe çıkamıyor, engebe ile cebelleşmek zorunda kalıyor çocuk hayatı boyunca.

çocuktan, empatiden, hoşgörüden, insandan, insanı anlamak istemekten yoksun kişiler
anne de olamamalı baba da.
egolarını çocukları üzerinden tatmin etmeye çalışanlarda
anne baba olamamalı.
yoknazın babası niye istemiyo dul arkadaşı
gül gibi kızı gitti dulla evlendi diycekler
ikinci el yakıştırması yapılıyor, hatalı bozuk kusurlu anlamı yüklüyorlar henüz tanımadan.
akıntıya kürek çekmeyen
toplumsal ezbere kapılmayı tercih eden
eski toprak ana babaların sabitleşmiş düşüncelerini değiştirmek mümkün olmuyor tabi.
en azından babası anlamaya yakın olsa idi
dıştaki kusurun değil, insanın içindeki kusurların esas sorun olacağını söylerdi yoknaz babasına. açardı içini.
konuşamıyorken düşüncesini nasıl söylesin..
rahatsız olmakta
öfke birikmekte çok haklısın yoknaz.

Beni anladığınız için teşekkür ederim. Buradaki birçok insan neden bu denli öfkeli olduğuma mana veremiyor. Bir yönden haklılar zira anlatamadığım birçok şey var. Ancak yersiz değildir öfkem. Babamla iletişim kurmam gibi bir durum söz konusu değil. Keşke olsaydı. Denemeye bile çalışmıyorum, daha evvel çok denemiştim. Zamana bıraktık, bakalım ne olacak.

Babama çok bağlı oluşumdan mıdır nedir bilmiyorum ama..

Babanızı anlatma biçiminiz bana çok tuhaf geldi.

Madem aileniz yazınızda anlattığınız kadar kötü insanlar.

O zaman arkanızı rahatça dönüp giderdiniz diye düşünüyorum.

Sizi bu kadar kötü , sevgisiz, akılsız insanların yanında tutan ne peki

Kötü, sevgisiz ve akılsız değil. Katı, kendi düşüncesi dışında hiçbir düşünceyi önemsemeyen, sadece çevresindeki kendisiyle aynı fikirde olan zatlara saygı duyan ve çoğu zaman onlara evlatlarından daha çok önem veren bir kişi. Beni babama karşı koymaktan alıkoyan tek şey inancımdır. İnancıma göre, ruhsal olarak ne kadar zarar verirse versin belli başlı kötülüklere sahip olmayan ve evine bağlı olan bir babaya karşı çıkmak istemeyişimdir. Allah korkusudur beni durduran. Baba sevgisi ya da korkusu değil.

anlamıyorum dul olmak ayıpmıdır ?ayıp olan evlilik dışı insanların defalarca baskalarıyla yasadıkları onlara laf yok tabi nikah olmasın dul olmasında ne yaparsa yapsın hersey serbest...ama araya nikah girince vay efendim bu x dul olmaz... bununla görüşemezsin konuşamazsın hep bi dışlama...evlilik dışı hersey normal kimse sorgulamaz toplum olarak aşamadık bazıı seyleri dünyada hergün kaç kişi boşanıyor kaç kişi evleniyor....bence dul olmak ayıp günah yanlış bişey degil...cok zor bir durum yasadıgınız kendi kararlarınızı vrebilicek yastasınız...kararlarınızın arkasında durun...siz kararlı olursanız hersey olur....

Aslında bekar olup serbestçe yaşayan zatlara da öfke kusuyorlar da, onların yaptıkları şu elalem adı verilen topluluk tarafından bilinmiyorsa sorun yok. Dul ise bilir elalem. Laf eder haliyle...

Beni anladığınız için teşekkür ederim. Buradaki birçok insan neden bu denli öfkeli olduğuma mana veremiyor. Bir yönden haklılar zira anlatamadığım birçok şey var. Ancak yersiz değildir öfkem. Babamla iletişim kurmam gibi bir durum söz konusu değil. Keşke olsaydı. Denemeye bile çalışmıyorum, daha evvel çok denemiştim. Zamana bıraktık, bakalım ne olacak.

olmayan babayla nasıl iletişim kurabilirsin ki.

boşuna hiç, yoktan iyidir dememişler.

3 5 sene evlenmedenbirklikte yasayanların artık içli dışlı evli insanlardan daha yakın olanların hepsi sorgulanmalı ve dul gözüyle bakılmalı...hayat bu kimin basına ne gelicegi bilinmez kimse evlenmek için boşanmıyor.."

İşte bunu tüm insanlar idrak edebilse keşke...

Sadece kend düşüncemi söylemek istiyorum.
Yetişkin bir kız annesi olarak,büyük konuşmak istemiyorum ama evladımın helede 26 yaşındayken dul bir erkekle evlenmesini istemem.

Sizin fikriniz, anlayamasam da saygı duyarım efem. Henüz anne değilim. Ancak benim elimde büyümüş bir erkek kardeşim var. Herkesten daha çok kıymet verdiğim... Eğer günün birinde dul bir kadını severse ve sevdiği kadında vicdan sahibi ruhu temiz bir kadınsa ilk destek verecek olan ben olurum. Bekar, yalancı ve vicdansız bir kadınla olmasındansa dul ve temiz bir kadınla olmasını yeğlerim. Teşekkürler fikir beyanınız ve yorumunuz için.

Bu babaları anlamıyorum, adam illegal ilişkiler yaşamışsa tamam ama legal yolsan evlendiyse olmaz. 100 kadınla yatabilir ama 1 kadınla evlenemez, mantığa bak yani.

Ben anlamaya çalışıyorum herkesi ve her şeyi. Kendimi zorluyorum buna. Çoğu zaman anlıyorum da. Ancak hak veremiyorum ne yazık ki. Kimseyi değiştiremem de, kendim değişmekten korkuyorum.

Şu dulluk kavramını anlayamıyorum ne yani 2 insan anlaşamadı ayrıldı diye nedir bu baskı nedir bu kötü düşünceler bende evlenip ayrıldım eski eşim beni hergün duvardan duvara vuruodu yemediğim dayak görmediğim işkence kalmadı ne yapmalıydım susup beni öldürene kadar dövmesinimi bekleseydim yani ne kadr saçma düşünür olduk milletçe hangi kitapta yazar şu dul kadın yada erkekle evlenilmez lafı allah aşkına artık toplumdaki ön yargıları yıkın artık bırakın seven sevdiğiyle evlensin mutlu olmak herkezin hakkı 26 yaşında 1 insan ztn çocukça bir hata yapıp körü körüne bağlanmaz bence sen beklemeye devam et ve yılma sakın ben 6 sene bekledim sonunda muradıma ericem inşallah sabret inşallah sende sabrın sonunda mükafatını alıcaksın ne zman istersen özelden içini dökebilirsin elimden geldiğince dinler yardım etmeye çalışırım afakanlarım geldi gene :51:

Afakanlarına selam ederim :) Pek haklısın bu hususta. Son kararım beklemek yönünde. Acelem yok evlilik için. Vazgeçmedim sevdiğim adamdan ancak ailemi yok saymamak adına zamana bıraktık şimdilik...

26 yasındasınız madem bu kadar büyük bir sevgi var ortada babaya da saygınız sevginiz yoksa evlenin kime hesap vereceksiniz ki?

Babama karşı tamamen sevgisiz değilim. Neyse ki vicdanım var da nefrete dönüşmüyor hissizliğim. Fikirlerine ve bu denli aşağılayıcı bir tutum sergilemesine saygım yok evet. Allah'a hesap vereceğim. Evet beni akla hayale sığmayacak hususlarda kısıtlamış ve burada anlatmaya kalkışsam "bu devirde" diye başlayacak birçok yoruma sebep olacak bir hayat sunmuş bir baba. Ancak aynı zamanda vicdan muhasebesi yaptığımda, hiç dayağını yemediğim evi ve işi arasında başka hayatı olmayan bir baba. Neler yaşadığımı ben biliyorum anlatmak da istemem burada. Ancak işin içine Allah korkusu girince, ah almak istemiyorum. Beni tutan da budur.

konu ne bilmiyorum ama, ikinci kez evlenen erkek eski evliliğindeki hataları yapmıyor, daha tecrübeli, daha sevecen ve dikkatli oluyor :56:

İstisnai durumlar vardır elbet. Tüm boşanan adamlar için geçerli değildir bu durum. Ancak daha olgun, hata yapmaya ve kırmaya daha uzak olduğu da doğrudur.

senin konun babanın evlenmek istediğin kişiye karşı çıkması değil yoknaz
içinde yaşatıp büyüttüğün ağacın belki bir dalı ama konu o değil.
istediğin adamla evlensen
baba evinden kendi evine geçsen
sanıyomusun ki temize çekilceksin.
seni aşağı çeken nefret, içindeki 'baba'ya yüklediğin yada yükleyemediğin anlamlar ile ilgili.

olmayan babayla nasıl iletişim kurabilirsin ki.

boşuna hiç, yoktan iyidir dememişler.

İşte tam olarak sorunumuz bu. Var ama yok... İnsanların öyle keskin fikirleri var ki aile yaşantısıyla ilgili. İçkisi yok, kumarı yok. Karı kız yok, dayak yok. O vakit mükemmel babadır. Ama kendisi de yok yahu... Ama bencil yahu. Ergenliğimde derdim ki, keşke beni dövseydi de karşısına alıp bir kez konuşsaydı. Keşke yemek içmek dışında bir sohbetimiz var olabilseydi. Keşke o çok emin olduğu doğrularının arasında yanlışların da olabileceğini düşünebilseydi.. Neyse efenim buna rağmen hayatım boyunca bir kez bile saygısızlık yapmadım, ruh halim sağlam kalabilirse yapmayacağım da... Allah bir şekilde yardımcı oluyor, yine olur elbet...

senin konun babanın evlenmek istediğin kişiye karşı çıkması değil yoknaz
içinde yaşatıp büyüttüğün ağacın belki bir dalı ama konu o değil.
istediğin adamla evlensen
baba evinden kendi evine geçsen
sanıyomusun ki temize çekilceksin.
seni aşağı çeken nefret, içindeki 'baba'ya yüklediğin yada yükleyemediğin anlamlar ile ilgili.

:) Öhöm. Mış gibi yapamamışım yeterince demek ki. Açık vermişim kendimden bu konuyu yazarken... Biliyorum temize çekemeyeceğim zihnimi. Ne suçlama halim bitecek, ne de öfkem. Ancak yok etmeye gayret ettiğim merhametim de bitmiyor. Öfke ile dolup taşarken bile "acaba ben mi hatalıyım?" sorgusu kalıyor zihnimin bir köşesinde. Bir arkadaş "diğer kardeşlerin de senin gibi mi düşünüyor?" yazmıştı. Şimdi hatırladım cevap vermeyi de unutmuşum. Ben tek kızım. Diğer kardeşlerim erkek olmasından mütevellit benimle aynı şeyleri yaşamadılar. He biraz hafifini yaşadılar ancak evet abim de evlenene dek öfke doluydu. Kardeşim de öfke dolu. Ortak noktamız sadece öfkemiz değil. Bizler zerre kadar saygı görmesek de hiçbir konuda, hiçbir yorumumuzda yine de saygı gösteriyoruz ona. Baba sıfatı dolayısıyla. Yine de hastalandığında üzülebiliyoruz, insanlığımızdan belki. Merhametimizden ve Allah korkusundan ya da. Neyse efenim bir tür seansa dönüştü bu durum. Daha fazla "ben" olmamalıyım. Geyik iyidir...

:) Öhöm. Mış gibi yapamamışım yeterince demek ki. Açık vermişim kendimden bu konuyu yazarken... Biliyorum temize çekemeyeceğim zihnimi. Ne suçlama halim bitecek, ne de öfkem. Ancak yok etmeye gayret ettiğim merhametim de bitmiyor. Öfke ile dolup taşarken bile "acaba ben mi hatalıyım?" sorgusu kalıyor zihnimin bir köşesinde. Bir arkadaş "diğer kardeşlerin de senin gibi mi düşünüyor?" yazmıştı. Şimdi hatırladım cevap vermeyi de unutmuşum. Ben tek kızım. Diğer kardeşlerim erkek olmasından mütevellit benimle aynı şeyleri yaşamadılar. He biraz hafifini yaşadılar ancak evet abim de evlenene dek öfke doluydu. Kardeşim de öfke dolu. Ortak noktamız sadece öfkemiz değil. Bizler zerre kadar saygı görmesek de hiçbir konuda, hiçbir yorumumuzda yine de saygı gösteriyoruz ona. Baba sıfatı dolayısıyla. Yine de hastalandığında üzülebiliyoruz, insanlığımızdan belki. Merhametimizden ve Allah korkusundan ya da. Neyse efenim bir tür seansa dönüştü bu durum. Daha fazla "ben" olmamalıyım. Geyik iyidir...

sen mi kendinden açık verdin
yoksa ben mi kendimdeki açıklardan bahsetmek istedim.
yada ikisi birden

Bu böyle sürecek yoknaz. Bunun sonu yok. Merhametten maraz doğmasın da ne olursa olsun.

Kimi ne şanslı doğuyor. Babasından mutevellit yardiriyor yazana. Bir sitem şikayet edene. Anlamak şöyle dursun empati de yapmıyor velhasıl.

sen mi kendinden açık verdin
yoksa ben mi kendimdeki açıklardan bahsetmek istedim.
yada ikisi birden

Yoksa ben mi?:)

Kiminle evlenirsen evlen bu böyle surecek inan. Çünkü konu adamın dul olması falan değil. Mükemmel bir adam bulsan sanirmisin ki herşey yoluna girecek?

Sence?

Kiminle evlenirsen evlen bu böyle surecek inan. Çünkü konu adamın dul olması falan değil. Mükemmel bir adam bulsan sanirmisin ki herşey yoluna girecek?

Sence?

Tabi ki girmeyecek. Zaten mevzu adamın dul olması da değil. Bu babamın elindeki en büyük koz sadece :) Mükemmel bir adam olsaydı dahi "bu benim değil, senin seçtiğin" diyerek bir kusur bulurdu illa ki... Bazı insanlar bencil doğuyorlar. Damarlarında dolaşıyor bencillik. O damarlardan başka canlara bulaştırıyorlar bencilliklerini. Sonrasında, bencil olmamak adına kendiyle mücadele eden ruh hastaları geliyor meydana. Onların vasıtasıyla... Ben de o mücadele esnasında ruhunun ve zihninin büyük bir kısmı zedelenmiş canlılardan biriyim sadece :) Belki korkaklığımdan, belki mücadelenin kötü sonuçlanacağı endişesinden, belki de vicdanımdan. Çekip gidemiyorum işte...

Aklım şaşıyor Nil'

çok seviyorum derken nefret ediyorumu nasıl hisseder insan.
oluyor demekki. nasılı mı var.

kızlar için babaları erkekler için anneleri gelişimlerinde nasıl da etkili..

Bana sormadınız ama cevap vermek istedim. Oluyor evet. Çok severken bir an, aynı dozda nefret hissedebiliyor insan. Nefretin hakim olduğu zamanlarda "Umurumda değil ne düşündüğü" derken, bir sözü ile ağlama krizine sebep olabiliyor aynı kişi. Hem bu kadar değerli, hem etkisiz. Değişik işte...

Aklım şaşıyor Nil'

çok seviyorum derken nefret ediyorumu nasıl hisseder insan.
oluyor demekki. nasılı mı var.

kızlar için babaları erkekler için anneleri gelişimlerinde nasıl da etkili..

Hissedermis meğer.
Meğer çok seviyorum demek aynı zamanda nefret de ediyorum demekmis.
Ne boşluklarla büyümüşuz. O boşlukları doldurmak için ne çok yalvaran gözlerle bakmışız.

Sonra bir gün bir kahraman çıkmış masaldan. O bosluklari bir bir doldurmak istemis. Yaraları sarmaya talip olmuş. Gönül yarası da ne zormuş ama! Ne meşakkatli bir şeymiş.

Babalar... Ağaç gibi. Koca bir çınar gibi. Dallariyla sarmali ailesini. Yoksa o ağacın bir dalı hastalanir ve bir gün ansızın kopuverir.

Bana sormadınız ama cevap vermek istedim. Oluyor evet. Çok severken bir an, aynı dozda nefret hissedebiliyor insan. Nefretin hakim olduğu zamanlarda "Umurumda değil ne düşündüğü" derken, bir sözü ile ağlama krizine sebep olabiliyor aynı kişi. Hem bu kadar değerli, hem etkisiz. Değişik işte...
olmaz olasıca hisler işte.

Hissedermis meğer.
Meğer çok seviyorum demek aynı zamanda nefret de ediyorum demekmis.
Ne boşluklarla büyümüşuz. O boşlukları doldurmak için ne çok yalvaran gözlerle bakmışız.

Sonra bir gün bir kahraman çıkmış masaldan. O bosluklari bir bir doldurmak istemis. Yaraları sarmaya talip olmuş. Gönül yarası da ne zormuş ama! Ne meşakkatli bir şeymiş.

Babalar... Ağaç gibi. Koca bir çınar gibi. Dallariyla sarmali ailesini. Yoksa o ağacın bir dalı hastalanir ve bir gün ansızın kopuverir.
neyse..

yoknazın konusunu hulusi kentmeni sevenler kulubüne çevirmeden sıradaki parça tüm iyi babası olan kızlara gelsin :3:

Back
X