dul kadın ifadesi ne kadar dogrudur

zhr79

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
7.155
10
156
46
Kocaeli
her kadın sonsuza kadar evli kalmayı umit ederek evleniyor ama hayat bazen bazı insanlar icin farklı yone gittigi icin ayrılmak zorunda kalıyor ama nedense bizim toplumumuzda bosanmıs bir bayan suc islemis gibi gozukuyor bosanmıs bir bayana bekar demek yerine dul denilmesi ve ona farklı gozle bakmak devam ediyor..erkege hicbirsey olmuyor fakat kadın bekar kalınca birdenbire insanların bakısı degisiyor bana gore sevgilisinden ayrılmıs bir bayanın kocasından ayrılmıs bir bayanla arasında fark yok ama bizim toplumumuzda kadına dul etiketinin yapısmasından ve bosanarak sanki kotu birsey yapmıs gibi davranılmasından nefret ediyorum bunu yapan kadınlarda var ustelik bence cok yanlıs bir olay bosanmıs kadın potansiyel bir tehlike gibi goruluyor kadınlar tarafından sanki eslerini ayartacak gozuyle bakılıyor..sanıyorumki cogu bayan benim gibi dusunuyordur ben sadece bir rahatsızlıgımı belirtmek istedim eminimki aksini dusunen bir bayan cıkmayacaktır cıkmamalı yada

dul; eşi vefat etmiş olan kişilere denilir...
ama ne yazık ki ,toplumda eşinden ayrılmış kimselere de (daha çok kadınlara) dul deniliyor...

oysa eşinden ayrılmış insanlar ''boşanmış'' olarak adlandırıyor..
hatta .10-12 yıl öncesine kadar da nufüs cüzdanlarında ''dul '' ibaresi kullanılırdı ,artık
'' boşanmış'' yazılıyor... oysa buna bile gerek yok ,resmi dökümanlarda zaten bu bilinecek...
ben buna da karşıyım ..işe yeni giren artık evli olmayan bir bayan direk etiketleniyor...

ama en dikkat ettiğimde bu öngörüyü, acımazsızca kadınlara kullanmaları...
erkekler her nedense hep bekar...
bunun ucu yine bacak arasına dayanıyor,anlayacağın...
toplumun bir takım değerlerine göre,biz kadınların ayıbını örten bir zar'a sahibiz ya biz,ondan işte!

artık senin adın ayşe -fatma değil ,DUL kadın derlercesine hemde....

ama bu öngörüyü, çürütenlerde yok değil !
gerekli olan şey, zaman !ama birazcık zaman değil,birçok zaman ....

ama var yani benim tanığım birkaç dul evli erkekleri ayartıp kaçan ,çocukları babasız kalan ,üstelikte bul karılar önce bu adamların eşlerine yaklaşıp ,arkadaş oluyorlar sonrada adamlarlara ayaartıp kaçıyorlar.hepsi olmasada yarısından çoğu böyledir

Dul kelimesinin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum.Dolayısıylada dul bekar boşanmış evli yani kelimelerde aramıyorum ben insanlığı.
O yüzden kullanılmasında bi sakınca görmüyorum.
Dul yada evli boşanmış yada bekar olması bir insanın medeni durumunu belirlerken kullanılabilir benim gözümde bir önem arz etmiyor yani hiçbiri.
Ayrıca yarısından çoğu böyle koca ayartır demekde yanlış günümüzde ne kadar evli olupda evli adamı ayartan kadın var,bekar desen aynı şekilde.Yani eşinin olmamasıyla doğru orantılı değil.İnsanın içinde çiğlik olmasın...

1-Dul diye bir kelime TC. kimliklerinde bile geçmezken biz forum köşelerinde tartışıyorsak hemcinslerimin takılıp kaldığı noktayı görmek ne acı!
2-Eşinden ayrılmış ya da eşi vefat etmiş olan eşsiz kadını sahipsiz görmeye devam ettiğiniz sürece kadın da kendini sahipsiz kimsesiz sanacak tutunacak dal arayacak! O yüzden burada dahi boşanmayı düşünen kadına destek olmaktan yanayım. Bir insana hangi yaftayı yapıştırırsak onu taşır!
3-Sizi ve sizin gibi düşünen insanları okudukça halime şükrediyorum.. Boşanalı 1,5 seneyi geçti.. En yakın arkadaşlarım evli ve evlat sahibi.. Eşleri ile aram çok iyidir. Arkadaşlarımı aradığım zaman dahi önce telefona onlar çıkar halimi hatrımı sorar... Hiç bir zaman dul(!) olduğumu ima etmediler!!!!!

o adamların ahlaksızlığı olmasın o

Yuuuh... yarısından çoğu mu :1shok: arkadaşım biraz abartmıyor musunuz, bu nasıl bir genellemedir böyle ?!?

Yuuuh... yarısından çoğu mu :1shok: arkadaşım biraz abartmıyor musunuz, bu nasıl bir genellemedir böyle ?!?

Bu genellemeye göre sen ayartmıyorsan %1000 ben ayartıyorum evli adamları!!!:icecream:

Çok talihsiz bir açıklama olmuş.
kullanılan tabirlerde çok çirkin.
ayrıca bu kadar net bir şekilde genelleme yapamazsınız...
bu konu burada çok ama çok tartışıldı,
keşke insana insan olduğu için değer verilseydi,
ama her zaman dediğimiz gibi,
"" Eğitim Şart.""

Sanırım bir kesimin bakış açısını ortaya koyuyor bu sözler...CADIARZU
Çok üzücü. Lütfen kimse en azından çocukların beyinlerine böyle yargılar yerleştirmesin kimse..

Ne kültürümüzde,ne inancımızda, ne de kanunlarda böyle bir yargılama, hüküm verme durumu yok. Kimseye böyle bir hak tanınmıyor. .

İnsanlar kadın-erkek, evli-bekar, genç-yaşlı,inançlı-inançsız demeden her türlü kötülüğü yapabiliyorlar..Evli sıfatı kimseyi terbiyeli ve namuslu kılmaya yetmiyor maasef... Tek noktada birleşiyoruz hepimiz ne kadar ahlaklı ve eğitimli olduğumuz ( öğretim değil, eğitim diyorum dikkat )

namusu kizlik zarindan ibaret gören bir toplum olursa dullara da o gözle bakilmasi cok normal

bir kadin bosansada kendini ne yaptigini sorumluluklarini bildikten sonra kimsenin hic birsey demeye
hakki yok .... kadin bosandi diye artik önüne gelenle beraber olabilir mantigi cok igrenc

benimde bir cok tanidigim var bosanmis üzerinden on sene gecmesine ragmen
bir erkekle kahve dahi icmemis olan bayanlar
öylesi varsa böyleside var
kurununun yaninda yasdami yansin yani

benim ablamda bosandı daha cok yeni..imkansız gibi gorunuyordu halbuki ama dunyada basınıza ne gelcegi belli olmaz o yuzden buyuk konusmamak gerek bence yarın obur gun bosanmıs bir bayan olmayacagımızın garantisini kim verebilir..herseyin hayırlısı

Bosanmak ta evlenmek gibi gayet normal bir durumdur. Cevrem de bahsettiginiz tarzda insanlar yok! Kadınlar bosanmıs diye farklı bir pencereden bakmıyorlar yani.

Benim de teyzem bosanmıs ve ikinci evliligini yıllar önce yaptı o kadar mutlu ki üc tane de tosun gibi ev
ladı var.

eğitim şartmış bak canım kardeşim bu karılar demiş diye kırmızı kalemle özellikle altını çizmişsin ben zeten özellikle okelimeyi kullandım hafif bile kaçmış daha ağır bir kelime daha söylerdim ama terbiyem müsade etmiyor ayrıca onlar yaptıklarından utanmıyorda ben ben şu yazdığımdanmı utanıcam bazı arkadaşlarımı tenzi ediyorum tabi

Kadınların kendilerini daha namuslu,daha iyi,daha evlenilecek(!) kadın gösterme çabasıyla; bilinçli ya da bilinç altında diğer kadınları yaftalamarına takığım ben de.Erkeklerden beter oluyor bazen hemcislerimiz.Bir kadın diğeri için rahatlıkla kaşar,kolay kadın,boşanmış kocamda gözü olur diye konuşabiliyor maalesef.Biz birbirimize sahip çıkmadıkça erkeklerin ekmeğine yağ sürülüyor.:gitme:
Lalenin yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.Bu zihniyeti kabullenmemeye önce biz kadınlar başlamalıyız ki bir gün aynı şartları yaşadığımızda neden ama? diyebilecek yüzümüz olsun.
Bizler gibi boşanmış kadınlar toplumdaki bu zihniyet yüzünden daha güçlü,daha hırslı ve daha başarılı oluyor ya orası da ayrı bir konuguclubacismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…