- 24 Haziran 2011
- 23.464
- 48.918
- 798
- Konu Sahibi izmirguzeli
-
benim kızımda 16 aylık bir evlilik sonrası anlaşamadığını söyleyip evini terkedip bize geldi....geleli 10 ay oldu ve mahkeme devam ediyor...ilk geldiği gün babası sakın üzülme sen üzülürsen biz asıl o zaman üzülürüz,ayrılan ilk kız sen değilsin bizim için sen değerlisin gerisi teferruat dedi...2 ay içinde evi satıp başka bir semtten daha büyük bir ev aldık ve taşındık....kızım güzel bir işe girdi konu komşu ve tanıdıklara çok kısa ve net olarak olayı kimse sormadan biz anlattık...bizim net duruşumuz kızın hırpalanmasını önledi....sakın bu anlattıklarımdan üzülmediğimizi sanmayın eşim aylarca uykusuzluk çekti sabahlara kadar balkonlarda tur attı ben migren krizleri geçirdim ama bunlardan kızın hiç haberi olmadı hiç...evi değiştirip yerleştikten sonra rahatladık şimdi çok şükür rutin hayatımıza döndük...şimdi sadece mahkeme günü geldiğinde bu evlilik hakkında konuşup aynı gün kapatıyoruz...Allah çocuklarımın acılarını göstermesin,canları sağolsun eşimin dediği gibi gerisi teferruat....
canlarım esınden ayrılan bır bayan halkın tabırıyle dul oluyor ve herkezın bakısları tavırları degısıyor bende 4 sene yasadım ve dayanamadım nıye toplumuz boyle erkek ayrılınca boyle olmuyoda bayanayrılınca nıye hemen kulp takılıyor lutfen bu konuda goruslerınızı merak edıyorum yazın lutfen canlarım.
o kadar modern geçiniyor kadınlar
evlilik hazırlıklarında bir istedikleri olmayınca şu cümleyi kuruyorlar hemen, ben dul kadın mıyım da isteklerim yapılmıyor?
bu cümleyi kuran ikiyüzlü insanlarında kadın olması çok düşündürücü
bakire ya hanım, ilk kez evleniyor ya, dullar onun için ikinci sınıf vatandaş bunu söyleyenler de bir o kadar terbiyesiz...
ben de dulum ve gerçekten bazen sıkıntı yaşıyorum kuyruk sallama falan hikaye
özür dileyerek söylüyorum ama dul olunca sanki hemen gel yanıma diyecek kadınlardan zannediliyoruz bazen. Ben sadece Rabbime havale ediyorumö kimse umurumda olmaz
hayatımıza yon veren tercihlerimizdir canim
kimse boşanmak için evlenmez
büyük umutlar, büyük anlamlar yüklenir atılan imzaya...
fakat kimi zaman bırakmaz hayalkırıklıkları peşimizi
ilk ayları sabahtır yanlış evliliğin...
güneş ışıkları göz kamaştırır
apaydındır her yer, parlar sevdigin adamın yüzü
fakat sonra yavaş yavaş kararmaya başlar etraf...
geceleşir herşey...
ve tabi kararır sevdigin adamın yüzü...
korkutmaya başlar bakışları
ve gece çöker iyiden iyiye...
ya kabuslar, karabasanlarla yaşamaya alışmak zorundasındır
yada uyanmak zamanı! deyip bir cesaretle kalkmak zorundasındır o yataktan gecenin ayazında...
önce dondurur yalnızlık
sonra sabah olur yeniden
güneş kamaştırır gözlerini
artık parlayan sensindir, omuzlarından onca yük kalkmışcasına...
ve kimbilir günün birinde bi başkasının gözlerinde parıldamaya başlarsın
gece olur, ama kabuslar değil iki çift deniz feneridir sevdiceginin gözlerinde gördüğün...
boşanmak hiç birşeyin sonu değildir
ne mutluluğun, ne yeni heyecanların bir daha yaşanmayacagi anlamına gelmez asla...
"insanlar ne der??" diye diye vazgeçmedik mi "kendimiz" olmaktan??
başkalarının istedigi gibi yaşamak kimi mutlu etmiş ki bugune kadar??
böyledir işte ademoğlu...
dedikodu malzemesi bulmayagörsün
sanki kendi başına, cocuklarının, kardeşinin, ablasının, abisinin başına gelmeyecekmiş gibi Tanrılık iddasına girer, güler, küçümser...
kendisi 4/4lüktür ya...
boşanmak yüz karası bi iştir ya sanki...
basmaz kafası, inancı itikadı yoktur çünkü...
bilmez "kader"ciliği
o Tanrıdır çünkü...
küçücük dünyasında herşey onun istedigi gibi olacak sanır...
yanılır da yanılır...
aklı başına güzel Rabbimin şefkat tokadıyla gelir...
lakin artık geçtir...
ya kendisine yada ya bi sevdigine verir Mevlam aynı derdi...
o değil mi ki;
"kimi ne ile kınarsanız aynı şeyi yaşamadan can veremezsiniz" diyen...
Allah'ım bizleri bu yanlışa düşürmesin...
ben de dulum ve gerçekten bazen sıkıntı yaşıyorum kuyruk sallama falan hikaye
özür dileyerek söylüyorum ama dul olunca sanki hemen gel yanıma diyecek kadınlardan zannediliyoruz bazen. Ben sadece Rabbime havale ediyorumö kimse umurumda olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?