- Konu Sahibi izmirguzeli
-
ben de boşandım o sıfatı yakıştırmıyorum ama ben de dulum.bugüne kadar ne arkadas ne iş ne de aileden o şekilde yaklaşan olmadı.sadece cok üzüldüklerini söledileri.bence insan hal ve harketlerine dikkat ettği sürece bi sorun olmuyo.yani sonuçta hiç evlenmesen de bazı davranışlara dikkat etmek gerek.ben boşanmanın bu boyutunda değilim ama ruhsal boşluk en kötüsü .neden bunları yasıyorum .
bu eskidenmiş diye düşünüyorum
önceden nufus cüzdanlarında bile dul yazardı
ama artık bekar yazıyor
hala böyle tabuları olan insanlar var mı :uhm:
kimsenin dediğini önemsemeyin bence
siz kendi hayatınızı yasıyorsunuz
kimse neden ayrıldığınızı ne cektiğini bilmez
ama boş boş konusur
en iyisi bunları duymamaktır.
Offff kızlar offfff. Şimdiye kadar hep umursamam kimsenin ne dediğini, ben kendimi biliyorum kimse bana laf edemez diyordum ama öyle değilmiş. 1,5 yıl oldu ve çok yoruldum, dayanamıyorum artık. Sırf dul olduğum için, evsahibimin deyimi ile yalnız bayan olduğum için yeni ev arıyorum. Aile apartmanıymış burası, oğlu evlenecekmiş gelin gelecekmiş, gelin onların namusu imiş benim burada oturmam uygun olmuyormuş. Çok kızdım,kırıldım, üzüldüm. Sanki yoldan geçen adamları eve topluyorum, bir tek onların ki namus ben sokak kadınıyım. Ki evime gelen giden olmaz, kimseyi davet etmem, kimseye gitmem. Ama bu zihniyetteki bir adamın evin de de oturmam. Deliler gibi ev arıyorum ve maalesef ev bulamıyorum. Direncim kırıldı artık, moralim sıfır, gücüm kalmadı, kadın olmaktan nefret eder hale geldim.
hala bu zihniyette insanların olduğuna inanamıyorum. yazık gerçekten. zaten öyle birinin evinde oturup ona para kazandırma inş. en kısa zamanda güzel bir ev bulursun. bunu söyleyenlerin başına gelirse anlarlar o zaman. hayat bu belli mi olur kimin başına ne geleceği. o yüzden insan ağzından bi laf çıkmadan önce iyice tartmalı. ucu gelir bi gün kendine dokunur.
kalbim çok kırık.6 küsur yıllık evliliğimi bitireli 2 yıl oluyor. ailemle yaşıyorum. çok şükür ailemden yana hiçbir sıkıntım yok. arkadaşlarımdan da.ama... biri oldu . çok sevdi beni.ilk başta öyle direndim ki başkası olsa asla dayanmaz amann der geçerdi. sonra ben de kaptırdım gönlümü. iyi hoş falan. sonrası... işi gereği şehir şehir gezecek.(inş. mühendisi) dedim sonrası ne bu işin? ben zaten yaralı biriyim seninle yeniden güldüm.(pek hoş bir hikayem yok) ailem nasıl bakar, onlar bunu kabul etmez.benim mürüvvetimi görmek isterler dedi... bu arada 3 yaşında bir oğlum var. EEEE NEDEN BULAŞTIN MADEM BANA !! İnsan unutmak için mi sever? pazarlıklı aşk mı olur? dayanamadım çok seviyorum seni. benim elimde değil hiçbir şey anlamıyorsun falan filan dedi ...gerisini tahmin edersiniz. işte dul olmanın farkını sadece bu konuda yaşadım. napalım nasip_
Ama bunun dul olmakla alakası yok ki...
Adam işi gereği sürekli seyahat edecekse onun suçu ne?
Benim babam da çok sık seyahat ederdi,eve alışverişini yapar,harçlık bırakırdı, annem ve biz evlatları geçinip giderdik.
canlarım esınden ayrılan bır bayan halkın tabırıyle dul oluyor ve herkezın bakısları tavırları degısıyor bende 4 sene yasadım ve dayanamadım nıye toplumuz boyle erkek ayrılınca boyle olmuyoda bayanayrılınca nıye hemen kulp takılıyor lutfen bu konuda goruslerınızı merak edıyorum yazın lutfen canlarım.
benim kızımda 16 aylık bir evlilik sonrası anlaşamadığını söyleyip evini terkedip bize geldi....geleli 10 ay oldu ve mahkeme devam ediyor...ilk geldiği gün babası sakın üzülme sen üzülürsen biz asıl o zaman üzülürüz,ayrılan ilk kız sen değilsin bizim için sen değerlisin gerisi teferruat dedi...2 ay içinde evi satıp başka bir semtten daha büyük bir ev aldık ve taşındık....kızım güzel bir işe girdi konu komşu ve tanıdıklara çok kısa ve net olarak olayı kimse sormadan biz anlattık...bizim net duruşumuz kızın hırpalanmasını önledi....sakın bu anlattıklarımdan üzülmediğimizi sanmayın eşim aylarca uykusuzluk çekti sabahlara kadar balkonlarda tur attı ben migren krizleri geçirdim ama bunlardan kızın hiç haberi olmadı hiç...evi değiştirip yerleştikten sonra rahatladık şimdi çok şükür rutin hayatımıza döndük...şimdi sadece mahkeme günü geldiğinde bu evlilik hakkında konuşup aynı gün kapatıyoruz...Allah çocuklarımın acılarını göstermesin,canları sağolsun eşimin dediği gibi gerisi teferruat....
Kızınız keşke hiç boşanmasaydı, ömür boyu mutlu olsaydı, ama sizin gibi bir ailesi olduğu için o kadar şanslı ki. Ne mutlu size ki evladınıza sahip çıkmışsınız, Allah sizlere de kızınıza da sağlıklı uzun ömürler versin, yeniden mutluluğu tatsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?