• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dun ameliyat oldum

Canım gerçekten söylüyorum ben gram acı sızı hissetmedim. Beni mahveden tamponlar burnumdayken su içememek, yemek yiyememek hatta yutkunamamaktı ama tampon da 3-4 gün içinde alındığından daha sonra rahatlıyorsun. Ha ben şıan hala tam anlamıyla nefes alamıyorum o ayrı. Ama onun dışında burnumda ağrı sızı hissetmedim. Belki de bünyem dayanıklıydı bilmiyorum ama canım kıymetlidir. Cimcik bile attırmazdım yani :KK3:
Aynen bende canim cok kiymetlidir. Allahtan tampon koymadi bana tampon koyanlarinki biraz daha zorlu geciyomus. :)))

Merhaba canim 1 gece hastanede kaliyorsun ertesi sabah doktorun geliyor recete yaziyor,kontrol ediyor seni ve taburcu oluyorsun. Bugun 6. Gunum ve 7 gun oncesinde bende senin gibiydim oyuzden sana sureci anlatayim ki rahatla. Doktorun geliyor seninle konusuyor sonra sedyeye yatiyorsun bol kapili bi yere gelince sana rahatlatici igne yapiyolar sonra gozlerini aciyosun ameliyat olmussun bile. Doktorun geliyor senle konusuyor sonra buz tedavin basliyor. Bu surede susamis olabilirsin agzini islatman icin su verebilirler fakat ilk4 saat normalde su bile vermiyorlar. Acikcasi ben istahsiz biriyim fakat ameliyattan cikinca ne getirdilerse secmeden yedim. Kucuk lokmalarla yemen gerekiyo cunku burnun tikali olucak. Agzindan hem nefes alip hem yemek yiyosun. Bir kacgun surekli agzin acik oldugu icin bogazlarin kuruyacak bol bol ilik su veya ilik cay ic. Kesinlikle sicak seyler ve soguk seyler yiyip icme . Dudaklarin cok kuruyacak hatta tamamen soyulacak falan . bol bol nemlendirici,zeytinyagi gibi seyler sur. Benim ameliyattan sonra agrim sizim olmadi. Ameliyattan cikinca ilk 4 saat su gibi akip gecti zamani anlamadim sonra arkadaslarim genis ailem falan geldi sohbet muhabbet bi ara sikildim elime telefonu alip fotoraf cektim mesajlastim falan o dereve rahat bi surec yani. Eve cikincada rahattim. Bugun 6. Gunum allaha sukur gayet iyiyim. Ilaclar yan etki yaptigi icin kullanamadim. Ilk iki gun buz koydum birde odem giderici serum taktilar herhalde ondandir morlugum sisligim cok cok az oldu. 3. Gunumde 5. Dakikalik ilik bir dus aldim. (Boyun altini yikayabildim) . Yuzumu gazli beze ilik su dokup her sabah temizliyorum. Bunada 5. Gun basladim. Dis fircalamaya 3. Gun basladim icme suyu ile agzimi calkaliyorum birde dis fircam sensodinin ekstra yumusak olanindan dis magcunumda organik oldugu icin kopurme yanma yapmiyor agzimda. Diger dis magcunlari dis fircalarken agizdn nefes almayi engelleyebilit belki. Mmm aklima geldikce yazarim simdilik bukadar aklima geldi.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için anladığım kadarıyla ameliyat sonrası tam anlamı ile banyo yapmak da doğru olmuyor ozaman peki mesela ben çalışıyorum işim masa başı ama yoğun kaç gün sonra işe dönebilirim acaba rahat bir şekilde bana yapılacak müdahale de burun iç kemik sağa kaymış o düzeltilecek birde dışardan bakılınca kemerli bir burnum var estetikle onu düzeltecekler siz hangi doktora ameliyat oldunuz branş olarak yani kulak burun boğaz mı yoksa plastik cerrah mı?

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için anladığım kadarıyla ameliyat sonrası tam anlamı ile banyo yapmak da doğru olmuyor ozaman peki mesela ben çalışıyorum işim masa başı ama yoğun kaç gün sonra işe dönebilirim acaba rahat bir şekilde bana yapılacak müdahale de burun iç kemik sağa kaymış o düzeltilecek birde dışardan bakılınca kemerli bir burnum var estetikle onu düzeltecekler siz hangi doktora ameliyat oldunuz branş olarak yani kulak burun boğaz mı yoksa plastik cerrah mı?
Dort bes doktor ile gorustum ve hepsi plastik cerrahti ama guvenemedim kbb uzmanina oldum. Burun icinde sorun varsa bence kbb :super: ama plastik cerrahlarda egitim aldik bizde yapabiliyoruz diyorlar. Iyi dusun tasin canim. Ilk hafta gidemeyebilirsin canim. Dedigim gibi benim 6. Gunum yuzumdeki odemler daha gecmedigi icin disari cikmamayi tercih ediyorum ama onun haricinde hicbir sorunum yok. 10. Gun daha normale donuyor diyorlar. Bakalimm. Doktorun daha iyi bilgi verir ben nedesem yalan olur bu konuda..

Agri kesici verdi doktor icmedim. Benim yasadigim negatif seyleri yaziyim dis etlerim cok kasiniyo,goz yanmasi-batmasi yasiyorum ara ara buz koyuyorum sonra geciyo bukadar yasadigim sorunlar. Benim avantajim tampon koymadi doktorum. 6. Gunum yeni yeni aciliyo burnum. Koku almaya basladim. Cok az nefes alabiliyorum. Ama agri sizi gercekten olmadi.
Canim doktor onemli gercekten. Hastanede onemli. Kuzenim kotu bir hastanede oldu baya agrisi oldu onun. Ben iyi bir hastanedeydim ne ilk gun nede sonrasinda gram agrim olmadi. Ki hem burun etime , kemik egriligine mudahale yapti hemde estetik yapti. Benim 4. Gnumde ilaclar yan etki yapti migde yanmasi yasadim ilaclari biraktirdi. Onda da kahvalti yaptiktan sonra gecti. En agrili acili gunum 4. Gunumdu oyuzden ama o da burun,yuz,bas agrisi degil :KK70:
Hangi doktora ameliyat oldunuz

Dort bes doktor ile gorustum ve hepsi plastik cerrahti ama guvenemedim kbb uzmanina oldum. Burun icinde sorun varsa bence kbb :super: ama plastik cerrahlarda egitim aldik bizde yapabiliyoruz diyorlar. Iyi dusun tasin canim. Ilk hafta gidemeyebilirsin canim. Dedigim gibi benim 6. Gunum yuzumdeki odemler daha gecmedigi icin disari cikmamayi tercih ediyorum ama onun haricinde hicbir sorunum yok. 10. Gun daha normale donuyor diyorlar. Bakalimm. Doktorun daha iyi bilgi verir ben nedesem yalan olur bu konuda..
Bende zaten kulak burun boğaz doktoruna olacağımda acaba estetik olayını becerebilirler mi o konuda tereddütlerim vardı sadece...Buarada sizden ameliyatn öncesi hangi testleri tahlilleri flan istediler acaba?

Bende zaten kulak burun boğaz doktoruna olacağımda acaba estetik olayını becerebilirler mi o konuda tereddütlerim vardı sadece...Buarada sizden ameliyatn öncesi hangi testleri tahlilleri flan istediler acaba?
Instagramda fotoraf paylasiyolar bakabilirsin sosyal medyadan. ben dogal burundan yanayim doktorum dogal burun konusunda basarili. Ameliyat gunu sabah damar yolu actiklari zaman tahlili kendileri yapiyolar zaten. Bazilarida iki uc gun onceden ameliyat olacagim hastaneden kan tahlili yaptirmani istiyor.

Instagramda fotoraf paylasiyolar bakabilirsin sosyal medyadan. ben dogal burundan yanayim doktorum dogal burun konusunda basarili. Ameliyat gunu sabah damar yolu actiklari zaman tahlili kendileri yapiyolar zaten. Bazilarida iki uc gun onceden ameliyat olacagim hastaneden kan tahlili yaptirmani istiyor.
Aynen bende doğal burundan yanayım o yüzden eğer mümkün olursa uç kısmına müdahale ettirmek istemiyorum verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim sağolun gerçekten :)

Merhaba kızlar bende burnumu yaptırmak istiyorum. Doktorumu da seçtim. Aralık ayında ameliyat olmayı düşünüyorum. Acılardan ve yemek yemekte zorlanmak gibi şeylerden korkmuyorum. Ameliyatın kendisinden de korkmuyorum ama tek korktuğum şey sonucu beğenmemek veya en çok korktuğum şekli yamuk olması.. sonra da revizyon olmak gerekirse diye korkuyorum durmadan düzelttirmek zorunda olursam eğer?? :/:// doktoruma güveniyorum ama yinede bunlardan korkuyorum. Böyle bir durumda nasıl başa çıkarım bilmiyorum.. bu korkularıma rağmen ameliyat olacağım...

Iyi dusunursen iyi olur hic aklini bulandirma benim verdigim en dogru karardi ameliyat bunca zaman bekledigime yaniyorum bosa gezmisim o haliyle..bosa uzulmusum hakkinda hayirlisi coookk icine sinen guzel bi burnusin olur insallah

Iyi dusunursen iyi olur hic aklini bulandirma benim verdigim en dogru karardi ameliyat bunca zaman bekledigime yaniyorum bosa gezmisim o haliyle..bosa uzulmusum hakkinda hayirlisi coookk icine sinen guzel bi burnusin olur insallah
Ben 2 senedir iyi bir doktor arıyorum ve bu doktor kendine güvenmemi sağlayan tek kişi.. güzel düşünmeye çalışıyorum. Güzel burun isteği korkulardan biraz daha ağır basıyor. Ama işte çok negatif sonuçlar da gördüm bu yüzden bu revizyon korkusu. Senin yaptırman kaç ay oldu?

Benim suan 4 ay oldu o kadar pimpirikliydim ya istedigim gibi olmazsa diye o kadar korkuyodumki her hastasina sordum resimlerine baktim kac kere gittim geldim kararsiz kaldim sonunda canima tak etti eski burnun felaket duruyordu resim cekilmek iskenceydi her resimde aaa burnum yine kanca gibi ckmis siliyim bunu derdim cok takinti yapmistim resmen hastalik boyutunda takmistim burnuma
Sonra gozumu kararttim simdi iyiki diyorum icime hala tam sinmeyen yerler var ama onceki burnumu dusununce lafi bile edilmez burun ucundaki odem en gec inen en az 6 ay lazimmis onun icin hala odemler tam gecmedi yinede genel anlamda memnunum

Hepimizin genel korkusu sonucu ya begenmezsem . Benim cok kotu burnum yoktu. Duz bakinca guzel yan durunca kemerliydi ama buyuk bi kemer yoktu. Simdi dik kucuk sisko bir burnum var ama 7. Gundeyim. Daha cok inicek bu burnun sekil almasi rahat bir ayi bulucak oyuzden siskolugunu takmiyorum. Yuzumde sis baya. Birkac ay sonra sonucu yazicam guzel oldu kotu oldu diye. Ama kotu olucagini dusunmuyorum suan bile su haliyle guzel.

oncelikle korkmayin bir gram agrim sizim olmadi. Ameliyat olmamis gibiyim. Cok hafif odemim var o da yakinda gecer. Normal sekilde ayaga kalkiyorum,yiyip iciyorum,rahatim. Korkmaniz gereken hicbisey yok.ameliyata Girerken cok korkuyodum ama cok gereksiz bir korkuymus. Bu da ameliyata gireceklere dipnot olsun.

Bu sureci yasayan arkadaslar bugun 2. Gunum ve burnumdan nefes alamiyorum tamamen tikali burnumdan ses geliyor arada gacir gucur diye. Sanki hava baloncuklari varda patliyo gibi. Normal mi bu ?
Doktor tampon koymadi bu arada .

-6. Gunumde alci ve dikis alindi. Bugun 7. Gunum ve nefes alabiliyorum. Yuzumdeki odemler oldukca azaldi, yuzumun solundaki morluklar kayboldu sag tarafta ise hafif sari izler kaldi.-

Onlarda bir an evvel geçer umarım. Doktorunu araştırdım. Çalıştığı hastane de iyi. Rica etsem fiyatıyla ilgili özelden beni bilgilendirir misin? İst. da araştırma içerisindeyim. Karar vermek çok zor. Hem iyi, hemde bütçeme uygun bir doktor olsun istiyorum.

Benim burnumda önden güzel sorun yok önden görünüşüyle herşeyiyle memnunum. Profil sorun. Kemerli biraz ve burun ucu düşük. Önden düz olduğu için eğri olacak diye korkuyorum burun ucu nedense (sadece kafamdan çıkaramadığım bir korku).. benim yaptıracağım doktor burnu kırmadan yapıyor iyiki. İçimi en çok rahatlatan bu..

Benim burnumda önden güzel sorun yok önden görünüşüyle herşeyiyle memnunum. Profil sorun. Kemerli biraz ve burun ucu düşük. Önden düz olduğu için eğri olacak diye korkuyorum burun ucu nedense (sadece kafamdan çıkaramadığım bir korku).. benim yaptıracağım doktor burnu kırmadan yapıyor iyiki. İçimi en çok rahatlatan bu..
Hayirlisi olur senin icin insallah :) Korkularini doktora anlat yardimci olacaktir bende dudak ile burun arasindaki mesafe genis olur diye korkuyordum doktora ilettim korkumu icimi rahatlatti. Genel olarak birsey sorucam kas biyik aldirma olayina kacinci gunden sonra baslayabiliriz ?

Dün 20:58K.İ.B.Favorilere Ekle
+ Çoklu AlıntıCevapla

Back
X