Dün bir bugün iki kayınvalidem beni sinir ediyor :((

Net olacaksın canım benim biz herkese gidip geliyoruz ailecek karar veriyoruz ne zaman nerede olacağımıza merak etmeyin kimseye bir saygısızlığımız olmaz de geç bir daha laf açarsa

biz aileyiz biz karar veririzi vurgula yani

benim ailem şehir dışında kayınvalidemle aynı şehirdeyiz yeni evlendiğimizde ramazan bayramı eşimin çok çalıştığı bir döneme geliyordu gelemezdi ben de her bayram aileme giderim eşimle konuştuk sen git ben de kurbana gelirim senle dedim bu arada benim kayınvalidem hiçbir bayram evde oturmaz ya kaplıcadadır ya yazlığında

ayy önce benim babam kızdı zaten :) neymiş kızlar kocasından ayrı gezmezmiş babaannem öyle dermiş (6-7 ay önce rahmetli olmuştu babaannem) ben de babacım biz kocamla konuştuk ailecek karar verdik ben her bayram gelicem yanınıza o da müsait olduğu bayramlar gelecek dedim sonra da biş demedi tabi babam işine geldi ne de olsa :))

sonra döndüm kayınvalidem ay kızım yalnız gitmişsin ben kızdım kocana dedi ben de annecim babam da bana kızdı niye geldin diye ama ona sizi kırk yılda bir görebiliyorum o yüzden aile kararı aldık böyle olacak dedim dedim bişi diyemedi

bu arada kayınvalidem o yıl kaplıcaya falan gitmedi ben aileme gittim iki bayram da sonra döndük kurban bayramından ay kızım dayın bana kızdı bayramda bir yere gitme gelinin var damadın var gelirler dedi ben de gitmedim bi yere dedi laf çarpacak ya bana
ben de annecim deseydiniz gelinim zaten ailesinin yanına gidiyor kızın göreceği bir bayramı var hem ben çalışıyorum bir bayramda kaplıcaya gidebiliyorum sağlık önemli deseydiniz dayım çok anlayışsızlık yapmış dedim
bir daha da laf edemedi yüzüme arkamdan diyordu ama bana bişi söylemeye kalkışamadı kocam zaten konuştrmaz sen sağ ben selamet halloldu mesele

ama ben dinlesem onu emin ol bir daha hayatta gidip göremezdim ailemi kısa net saygıyı bozmadan açık cevaplar vereceksin anlayacaklar huyunu suyun u

Henüz 2 haftalık evliyim evliliğe alışmaya çalışıyorum kolay değil insanın bütün düzeni değişiyor hayatında bi dönüm noktası oluyor Yıllarca yaşadıgın evinden ayrılıyosun. Konuyu kısaca anlatıyım evlendikten sonra kayınvalideme bi haller oldu. Eşim annesine 1-2 sefer bensiz gitti yani öyle denk geldi ama beraberde gittik tabi. Bende anneme sıksık gittim yeni oldugu için haliyle çok özlüyorum birde işe başlayacağım içinde annemle bolbol vakit geçirmek istedim. Kayınvalidem eşim oraya bir ikikez yanlız gitti diye bana işte sen niye gelmiyosun böyle olmaz bişey mi oldu gibi bi sürü şey söyledi bişey olmadıgını henüz alışamadıgımı söylememe rağmen kadın anlamak istemiyor yani sanki kendi anneme gitmem onun zoruna gitmiş resmen yani eşim her annesine gittiğinde bende onunla gitmek zorundamıyım sonuçta ben bişey yapıyosam eşimin haberi var annesinin müdahale etmesi hemde yeni evliyken çok canımı sıkıyor sonra bişy söylesen gelin kötü oluyor. Bana tutmuş diğer gelinini örnek veriyor işte ayşe kaç senedir evli hiç annesine tek gitmez hep eşi götürür. Benim anneme tek gitmem yada eşimin götürmesi onu niye bu kadar ilgilendiriyor anlamadım hani derler ya sinek küçük mide bulandırır şuan kayınvalidemi görmek istemiyorum evlendim diye bu şekilde davranmasına izin veremem bana diyor işte eşin hergün senin annene gelmek istemeyebilir ama eşim hergün kayınvalideme gitse bende gitmek durumundaymışım bende hergün gitmek istemeyebilirim ne mecburiyetim var böyle söylediği için insanın gidesi varsada gitmek istemiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum o kadar canım sıkıldıki benimle bu şekilde konuşmasına yeni evli insanları neden rahat bırakmazlar anlamıyorum siz olsanız nasıl davranırsınız ne yapmalıyım arkadaşlar ?????

slm bırakmazlar arkadaşım bırakmazlar onşar varya hem oğullarını paylaşamazlar hemde evlenmesi için uğraşırlar eğer paylaşamicaksan evlendirme ya .hep öyledir sen ailene gittinmi sorun olur onlara 7-24 gir gıkını çıkarmazlar sanki bizi çok özlüyorlarda görün oğlunuzu tamam haftada bir bizde gidiyoruz bazen kaynanam söyleniyor gelmiyonuz diye ya ben sana her hafta da bir muhakkak gidiyorum ki bazen iki yide geçiyor anacıma iki hafta gitmiyim umrunda olmaz bu kadar düşüncesizler işte .helede görümcen varsa işte yangına körük giderler işin daha zor olur. valla ben 3 yıllık evliyim hala çözemedim ve kötüsü ben 9 ay aynı evde onlarla kaldım yaaa ayyyy

Net olacaksın canım benim biz herkese gidip geliyoruz ailecek karar veriyoruz ne zaman nerede olacağımıza merak etmeyin kimseye bir saygısızlığımız olmaz de geç bir daha laf açarsa

biz aileyiz biz karar veririzi vurgula yani

benim ailem şehir dışında kayınvalidemle aynı şehirdeyiz yeni evlendiğimizde ramazan bayramı eşimin çok çalıştığı bir döneme geliyordu gelemezdi ben de her bayram aileme giderim eşimle konuştuk sen git ben de kurbana gelirim senle dedim bu arada benim kayınvalidem hiçbir bayram evde oturmaz ya kaplıcadadır ya yazlığında

ayy önce benim babam kızdı zaten :) neymiş kızlar kocasından ayrı gezmezmiş babaannem öyle dermiş (6-7 ay önce rahmetli olmuştu babaannem) ben de babacım biz kocamla konuştuk ailecek karar verdik ben her bayram gelicem yanınıza o da müsait olduğu bayramlar gelecek dedim sonra da biş demedi tabi babam işine geldi ne de olsa :))

sonra döndüm kayınvalidem ay kızım yalnız gitmişsin ben kızdım kocana dedi ben de annecim babam da bana kızdı niye geldin diye ama ona sizi kırk yılda bir görebiliyorum o yüzden aile kararı aldık böyle olacak dedim dedim bişi diyemedi

bu arada kayınvalidem o yıl kaplıcaya falan gitmedi ben aileme gittim iki bayram da sonra döndük kurban bayramından ay kızım dayın bana kızdı bayramda bir yere gitme gelinin var damadın var gelirler dedi ben de gitmedim bi yere dedi laf çarpacak ya bana
ben de annecim deseydiniz gelinim zaten ailesinin yanına gidiyor kızın göreceği bir bayramı var hem ben çalışıyorum bir bayramda kaplıcaya gidebiliyorum sağlık önemli deseydiniz dayım çok anlayışsızlık yapmış dedim
bir daha da laf edemedi yüzüme arkamdan diyordu ama bana bişi söylemeye kalkışamadı kocam zaten konuştrmaz sen sağ ben selamet halloldu mesele

ama ben dinlesem onu emin ol bir daha hayatta gidip göremezdim ailemi kısa net saygıyı bozmadan açık cevaplar vereceksin anlayacaklar huyunu suyun u

slm doğru diyorsun ezdirmemel klazım saygı çerçevesinde cevap vermek lazımda ben çok sustum hep içime attım ama 3 senenin sonunda geçenlerde damarıma bastı bende kibarca cv verdim oda sinirden kaç gündür ayılıp baylıyormuş banane ben sinirden kendimi yerken kimse duymuyordu eşimle kavga edip duruyordum olan huzurumuza oluyordu ama gerçekten adamı zıvanadan çıkartıyor bazen

slm bırakmazlar arkadaşım bırakmazlar onşar varya hem oğullarını paylaşamazlar hemde evlenmesi için uğraşırlar eğer paylaşamicaksan evlendirme ya .hep öyledir sen ailene gittinmi sorun olur onlara 7-24 gir gıkını çıkarmazlar sanki bizi çok özlüyorlarda görün oğlunuzu tamam haftada bir bizde gidiyoruz bazen kaynanam söyleniyor gelmiyonuz diye ya ben sana her hafta da bir muhakkak gidiyorum ki bazen iki yide geçiyor anacıma iki hafta gitmiyim umrunda olmaz bu kadar düşüncesizler işte .helede görümcen varsa işte yangına körük giderler işin daha zor olur. valla ben 3 yıllık evliyim hala çözemedim ve kötüsü ben 9 ay aynı evde onlarla kaldım yaaa ayyyy

ne güzel de söylemiyssin arkadasim... hem ogullarini paylasamazlar hem de evlendirirler... gelinler damizlik inek yaa... torun yapsin diye.. ogullari mutlu bi yuva sahibi olsun diye degil.. ne cok cok var bu model aileden ya maalesef :50::50::50::50::50: gerci hos, cogu torunu bile sevmez, o kadinin cocugu diye... aman ya lanetler insanin yakasina bir kere yapismayagörsünler, bir daha kurtulusun yok.. mezar gibi, giren cikamiyor..

Back
X