• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün gece korkudan ölüyordum

Haha küçüklüğüm geldi aklıma bende gece uyandığımda ordan oraya atlayan küçük yaratıklar görürdüm :)) ama halisülasyonlardı büyük ihtimalle..Lakin gözünüzü açınca size bakan bi yaratık görmeniz halüsilasyon olsa bile korkutucu..Bende bazı şeyler yaşıyorum hatta eminim şimdi burda söyleyip arkadaşları korkutmak istemem ama tek sığınabileceğimiz Allah ve dualar..Bana olan şeyleri Ayetelkürsi okuyunca yaşamıyorum mesela bunu defalarca kez yaşadım hissettim eminim artık dualar bizim kalkanımız..Peygamberimizin yatmadan önce tavsiye ettiği ve yaptığı şeyler var canım onlara bi bak umarım kurtulursun.

canim bence kesinlikle bi psikiyatriste gitmelisin cunku anlattiklarini okurken bile acayip tedirgin oldum.kimbilir sen beler cekiyorsundur. ilac falan yazar ya da terapi seklinde sorunun temeline iner.ger kuzeninde de varsa genetik bi sorun olabilir. bi kac okudugum psikoloji kitabinda okumustum bu tarz bi olay. hastaligin adini hatirlamiyorum ama sizofreni derecesine gelenler oluyormus. bosvermeyip hemen bi doktora danis.. allah yardim etsin guzel haberlerini bekliyoruz

Merhaba hanimlar
Evlendikten sonra yasamaya basladigim bir durumdan muzdaribim.
Ama artik bir cozum yolu bulmaliyim.
Zira ya aklimi oynatacagim yada korkudan kalp krizi gecirip olecegim bir gece.
Gece uyurken, ruya bile gormuyorken aniden uyanip karanlikta ne oldugunu anlayamadigim karartilar mi diyeyim sekiller mi diyeyim oyle seyler goruyordum. Ve cigligi basiyordum.
Bazen de uyurken birden bire bagirarak uyanip yine bir seyler gorup korkuyordum.
Mesela tavandan uzerime inen kocaman bir orumcek gibi.
Ve ben bunlari gorurken resmen uyanik durumda oluyorum.korkutucu yani da bu zaten.
Son zamanlarda ise belirgin seyler gormeye basladim.
En son dun gece.korkudan olecektim.
Uyurken birden bire uyandim.gozlerimi acmamla basimda gozlerini bana dikmis kisa boylu,yari sacli yari kel,etleri dokulmus yari kemik yari etten olusan bir seyin bana baktigini gordum ve anneciim diye bagirmamla kayboldu goruntu
Korkudan kalbimin atisini bogazimda degil resmen agzimda hissettim.
Alev gibi bir aci bogazimdan alt ceneme kadar yayildi.
Kalp atislarim normale donsun diye kendimi sakinlestirmeye calistim ama inanin cok korktum.
Bu durum uyku bozuklugu mudur nedir?
Bunca sene hic boyle bir sey yasamamisken bu nedir boyle anlamadim gitti
Benzer bir durumu kuzenim de yasiyor.
Hatta o benden once yasamaya baslamis.
3 hafta arayla evlendik.
Evlenmeden once bir gece kuzenim ciglik ciglik bagirarak hepimizi uyandirdi.
Yani ilk o yasadi.
Ben ustunde hic durmamistim ama birkac senedir ben de bu durumu yasiyorum
Aranizda boyle bir sey yasayan var mi?
Nedir bu durum acaba?

inanmıyorum sanki senin yazdıklarını okuyunca kendim yazmış sandım durumlarımız bire bir aynı ben 10 yıldır böyleyim bana doktor ilaç yazdı ama kullanmadım şimdiyine tekrarladı bi zaman oluyo sonra geçiyo tekrar oluyo bide doktorum eeg çektirmemi söylemişti çektirdim temiz çıktı şimdi yine iştedi 8 yıl sonra yeniden çektirecem geçmiş olsun canım çok zor bi durum anca seni ben anlarım yaşadıklarımız a zye aynı hemen doktora git

Bende alti ay boyunca buna benzer olaylar yasadım. Uyumak istemiyordum. Benim ki evlendikten sonra ortaya cikti. Uyku uyaniklik arasi hayaller gormekten yorulmustum. Hergun uykusuzlukla gecmeye baslamisti. Git gide siddeti artti. Onceden calisiyordum. Evlilik falan derken isimi bıraktım.Kayinvalidemin ustunde oturuyordum. O AGLAMALARIMIN SESINE BILE CIKIP GELEN HALIMI SORAN OLMADI.ANNEM EVIME GELDIGINDE YINE MI HASTALANDI DIYE ALAYCI KONUSMALARI OLUYORDU KAYINVALIDEMIN. BIRANDA EVE KAPANMISTIM.SOSYAL CEVREMDEN SOYUTLADIM KENDIMI. BAZILARIMIZ COK HASSAS OLUYOR BUNYE OLARAK. BILINCALTI BUNA TEPKI VEREBILIYOR. ANNEM TUTTU KOLUMDAN DOKTORA GOTURDU. ILAC TEDAVISI GORDUM. COK SUKUR ATLATTIM. SIZIN GORDUKLERINIZDEN DAHA AGIRINI YASAMIS BIRI OLARAK FELC OLABILIRDIM. UYANDIGIMDA GORDUKLERIMIN ETKISINDEN AYAKLARIMI HISSETMIYORDUM. YARIM SAAT BAGIRA BAGIRA AGLADIM. NE OLUR AKSATMAYIN DOKTORA GIDIN. INANCLI INSANLARIZ.Tabiki rabbimize sıgıncaz.Ama tedaviyi aksatmamak lazim.

Uyumadan once nas ve felak ayetel kürsu surelerini uc kez oku eline sur elini soyle vucuduna sirtun..
Mutlaka yatagina abdestli gir..
Ve bas ucinda bir kucuk buyuk heryse bir kurani kerim olsun..
Senden rica ediuorm bu gece dene... sonucu bana bildir..

bunlar cok ciddi norolojik ya da psikolojik sorunlara isaret. psikozun olabilir. cok acil doktora gitmen eeg, mr gibi tetkikleri yaptirman gerek.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

gunumuzde psikozun nevrozun tedavisi mevcut. en agirlari bile ilacla tedavi ediliyor, ancak norolojikse bilemiyorum. tumor vb. durumlar daha agir tablolar. bu tarz sanrilar urlarda da olabiliyor.

nas felak ayetel oku bolbol cnm. dua ederek oku yat allahın ıznıyle korkularından arınırsn

basalarida cevabi yazdimi bilmiyorum ama benim kocamdada bir kere aynı durum oldu tuvalete kalkiyordum gozleri acik birden bagirmaya basladigel yat suraya diye beni ruhu arkadasn kovalayan seytanlari gormus bide. nasil korktugumu anlatamam ve arastirmaya basladim.durumunuz ck bilimsel. tam olarka hatirlamiyorum ama rem uykusuydu sanirim. siz cok dalgin oldugnuz durumda ya vucut felc beyin uyanik oluyor ya da beyin felc vucut uyanik oluyor tam hatrilayamiyorum. bu yuzden uyurken birden uyandiginizda dedigim organlarinizdan biri felc halindeyken hayallerinizi gercek olarak gormeye basliyorsunuz. buyuk ihtimal vucut felc halindedir. beyin islemey devam ediyordur.cok korkulacak bişi yok uyku merkezlerine gidinizi beslenmenize ve gun boyu stres vs yaptiginizi islere dikkat ediniz.

Atipik bir durum vardır kesin. Tipik bir psikoz olmaz.
Çünkü sen yaşadıklarının bilincindesin.
Gerçeklik algın kaybolmamış tamamen.
Bunun korkunç olduğunun farkındasın.
Olan bitenleri objektif olarak değerlendirebiliyorsun.
Acilen bir doktora gidip fikir almak lazım.

Bende ilk evlendigim iki sene icerisinde yasadim oncesinde yoktu ama evlendim iki sene kabus oldu bana bilimsel aciklamasi var yok bilemem ama galiba cocuklugumuzdan kalma birseyler oldugunu dusunuyorum biz hayalet ve ocu ile buyuyen nesiliz nede olsa bende ki muska ile gecmisti hala yastigimin altinda durur umarim atlatirsiniz.:52:

Psikoz konusunda bir bilgim yok
Yorumlayan arkadaslara tsk ederim
Uyku bozuklugu konusunda anlatilanlar sanki durumuma daha cok uyuyor
Rem uykusuna geciste sorun yasiyor olabilirim
Tabi doktora gitmeden bilmek mumkun degil

Atipik bir durum vardır kesin. Tipik bir psikoz olmaz.
Çünkü sen yaşadıklarının bilincindesin.
Gerçeklik algın kaybolmamış tamamen.
Bunun korkunç olduğunun farkındasın.
Olan bitenleri objektif olarak değerlendirebiliyorsun.
Acilen bir doktora gidip fikir almak lazım.

ben de orumcekler ve bocekler goruyordum. bana psikoz demisti doktor. bilemiyorum doktor degilim zate :)) ama bunlarin ciddi tablolar oldugu kesin.

nas felak tabii ki okuyun. psikolojik yatistiriciligi olacak huzur verecektir ama tibbi acidan hemen bi norolog ve iyi bir psikiyatrist. (bazilari cok mal.)

Arkadasin dedigi gibi korkunc hikayelerle buyuyen bir nesiliz
Ailelerimiz dikkat etse de konu komsu konusurdu duyardik
Bilincalti da onlari isliyor simdi

Ayyy gece gece odum patladi yarisini okumadim :/
Benimde basima sun gelmisti;gunduz disaridan eve gelmistim kucuk odada bir adam gormustum siyah kivircik sacli,beyaz kazak siyah pant.vardi uzerinde bunlar ama anlik bisey biranda oluyor:18::18:korkudan bahceye cikmistim hemen
Bisey daha olmustu ama onu yazmiyim gece gece kendimden kotktum hee

Ayyy gece gece odum patladi yarisini okumadim :/
Benimde basima sun gelmisti;gunduz disaridan eve gelmistim kucuk odada bir adam gormustum siyah kivircik sacli,beyaz kazak siyah pant.vardi uzerinde bunlar ama anlik bisey biranda oluyor:18::18:korkudan bahceye cikmistim hemen
Bisey daha olmustu ama onu yazmiyim gece gece kendimden kotktum hee

Anlat dinleriz

Back
X