Dün mahvoldum bittim ben.

yazık ya..
evet o an yapılmaması gereken bır tartışmaydı..
kendısıde ıstemezdı oyle olsun..
olmuş bır kere..
buradakı yazılanları dıkkate alır...
bır ıftar sofrası daha yaşanmaz boyle şeyler..
uzulmeyın Allah başka sorunlar vermesın...

Dün eşimin anne tarafına iftar yemeği verdim.12 kişilerdi.Ama o kadar kişiye yemek yapmak ve yemek ikram etmek çok yordu beni.Üstelik 14 aylık bebeğim var.bir yandan da onun ağlamaları ve devamlı beni istemesi,mahvoldum.
Yemekten sonra tatlının üstü için fındık ufalamak için kırarken elimdeki kırıldı ve kesti parmağım kanadı.kan hiç durmuyordu.o halimle çay vermeye çalışıyordum.Gerçi elimin kanını görünce bana yaptırmadılar.
Eşime okadar yoruldum,fındığı sen niye ufalamadın dedim.Neyse bir süre tartışmadan sonra eşim sinirlendi üstüme geliyordu,ben biraz itekledim.İtekleyince arkadan belime tırmık attı.Canım o kadar acıdı ki gözümden yaş akmaya başladı.ayrıca yüreğimde yandı.
İşin kötüsü eşim tırmık atarken 18 yaşındaki kuzeni o anda mutfağa geldi.Halbu ki ben saklamaya çalışırken bu gibi şeyleri buda eklendi üstüne.Şimdi üstünede katar eşim beni dövmüş olacak.O söyler şimdi ailesine.ve anlaşamayan bir çift olarak anılacağız.Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ama gözümden yaş akıyordu yine.Görenler "Neden ağladın bir sorunmu var"deyince elim kesildi canım çok acıdı dedim.Ayrıca "Annem aklıma geldi,yemekte onunda burda olmasını çok isterdim."dedim.
artık yorgunluktan ayakta duracak halim yoktu.Üstüne bunlar da eklenince ben artık bitmiştim. Kaç gündür ev temizle birsürü yemek yap bebeğime bak.bitmiştim atık.Üstüne bunlar da eklenince ben artık bitmiştim.
Şimdi işyerinden yazıyorum bunları.aynaya baktım gözlerim ağlamaktan şişmiş.
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar.

evet eşin kesinlikle hatalı
nedemek tırmık atmak akannehir
ama sende onu itiklemisin arkaşdaım buda hata
karşılıkli şiddet uygulamısınız ve sen başlatmısın ee eşinde alta kalmamış tabii hangi erkek kalırki?
hiç hoş olmamış hele hele içeride misafirler varken
eşinden misafirler gelmeden önce yardım isteseydin
hadi oda geçmiş bari misafirler varken işte niye bunu sen yapmadın dememliydin
konuşacakan tek başınayken konuşmalıydın, herkes gittikten sonra yani
milletin içinde olmamış
evet yorulmusun belli, ama 12 kişi çok fazla misafir değil bence bi iftar yemeği için
ama senin bebeğin var birde tabiki yorulursun
ama bunları düşünerek hareket edip keşke ya hiç çağırmasaydın yada şimdi şikayet etmeseydin

Canım yaa keşke davet vermeseydin, daha bebeğin çok küçük. Ayrıca eşinin de sana az da olsa yardım etmesi gerekirdi. Bir de erkekler kadının köşeye çekip birşeyler söylemesinden nefret ediyor. Bence eşin de sana öyle davranmak istememiştir. Bence şu mübarek günlerde affet eşini. Tabi ki yaptığının ne kadar canını yaktığını söyle güzel bir dille...

canım yyaaa üzüldüm eşin daha anlayışlı olmalı ve daha çok yardım etmeli bence onunla konuşmalısın o kadar kişi içinde sana yardım edecek genç bayak yokmuydu hiç?
valla benimde eşimin amcaları ve kayınvalidemler bizdeydi bende hiç 1 dk oturmadım ama
eşimde yardımcı oldu amca hanımıda görümcemde saolsunsunlar yoruldum ama deydi yani..

olması gereken de bu zaten

canim bence burda fazla buyutulecek birsey yok,sadece sen gergindin,esin de dusuncesizlik etmis.belki de oyle olsun istemezdi.canini sikma.

Sen de cırmala onu,o da itsin seni,ödeşin..
Çünkü çocuk gibi tartışmışsınız milletin,hatta bir ordunun karşısında..
Sen sen ol,kalabalık davetler verme,resmen sinir yıpratmaya birebirdir kalabalık.Her kafadan ses çıkar,üstelik bi giderler,arkalarından haydaa,yine bir araba iş..

valla canim cok iyi anlaliyorum seni.
aslinda yabanci da degillermis senin kücük bebegin var.sana yardim etmeleri lazimdi.senin bir anlik itmenle beyinde sana o sekilde tepki vermisdir isteyerek olsa oda yapmazdi.
bazen bende misafir davet ederim benimkine derim sen erken gel.bizimki misafirliklerle birlikte gelir.insan bütün gün ayakta olunca yoruluyor eslerin de biraz anlayis göstermesi ve yardim etmeleri lazim.

yani herseyi gectim benm gözüme
eşinin anlayıssızlıgı ve sana yardımcı olmaması
takıldı bebegin var bide üstelik gamsız biriymiş :mymeka::olmaz:
Allah yardımcın olsun canımm gecmiş olsun bu arada
elin içinn falan

bence can havliyle eşinize fındığı sen niye ufalamıyorsun demek yerine, elinizi kesmeden önce ona ufalatmalıydınız.
eşinizin sizi tırmalaması nasıl hoş değilse sizin de onu itelemeniz hoş değil.
keşke gözünüzden yaş akarken de insanların ortasına çıkasaydınız.
gidip bi elinizi yüzünüzü yıkayıp gelseydiniz.
eşinizle karşılıklı hatalısınız bence.
kuzeni de boşverin, kime ne derse desin..

nokta

canım genelde konuş demek daha doğruymuş gibi görünsede eşin konuşmadan anlıyorsa konuş oda sinirlenmiş olabilir yemek fazlı tatlı çay fazlı gibi durumlardan yani curcunadan belki işyerinde ters gide şeylerde olmuş olabilir ama ne olursa olsun bir kadının sırtına yada başka bir yerine çimdik atılmaz sen onca insana yemek hazırlamışsın bazen iki bulaşığı yıkamak zor gelirken insana senin halinde yaman olmuş
bence konuşarak ortalık gerilecekse konuşma sessizliğini koru çünkü konuşmaktanda anlamıyorlar susmak bazen milyonlarca kelimeden daha iyi anlatıyor herşeyi..çokçok geçmiş olsun canım

Ben eşimin tarafında cadaloz ve edepsiz gelin olarak nam salmış olduğumdan ( öyle düşündüklerini sanıyorum ) 14 aylık bebeğim varken 12 kişilik yemek hazırlamak gibi zor bir şeye girişmem,küçük çocuğum var ,o kadar kişiyi misafir edemem derim.Eşim de ısrar ederse ,ben çalışan insanım,halimi görmüyormusun ,eğer geliceklerse bana yardım ediceksin,sağı solu toplamama.Ben çocuğa bakıp yemek yaparken sen de evi sil süpür,toz al derim ya da git dışarda yedir akrabalarını diye posta koyarım bir de..:olmaz:

bir dahakine kalabalık yemege alma yani iki kerede misafir et.fındıktan neler çıkmış canım keşke olmasaymış olmuşa çare yok.

Keşke bu kadar çok kişiyi bir anda çağırmasaydınız. Yada birinde yardım isteseydiniz.
Kocan hakkında tek kelime bile etmiyorum sonuçta erkek, ince düşünmesini beklemeyin onlardan.

:teselli:
Dün eşimin anne tarafına iftar yemeği verdim.12 kişilerdi.Ama o kadar kişiye yemek yapmak ve yemek ikram etmek çok yordu beni.Üstelik 14 aylık bebeğim var.bir yandan da onun ağlamaları ve devamlı beni istemesi,mahvoldum.
Yemekten sonra tatlının üstü için fındık ufalamak için kırarken elimdeki kırıldı ve kesti parmağım kanadı.kan hiç durmuyordu.o halimle çay vermeye çalışıyordum.Gerçi elimin kanını görünce bana yaptırmadılar.
Eşime okadar yoruldum,fındığı sen niye ufalamadın dedim.Neyse bir süre tartışmadan sonra eşim sinirlendi üstüme geliyordu,ben biraz itekledim.İtekleyince arkadan belime tırmık attı.Canım o kadar acıdı ki gözümden yaş akmaya başladı.ayrıca yüreğimde yandı.
İşin kötüsü eşim tırmık atarken 18 yaşındaki kuzeni o anda mutfağa geldi.Halbu ki ben saklamaya çalışırken bu gibi şeyleri buda eklendi üstüne.Şimdi üstünede katar eşim beni dövmüş olacak.O söyler şimdi ailesine.ve anlaşamayan bir çift olarak anılacağız.Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ama gözümden yaş akıyordu yine.Görenler "Neden ağladın bir sorunmu var"deyince elim kesildi canım çok acıdı dedim.Ayrıca "Annem aklıma geldi,yemekte onunda burda olmasını çok isterdim."dedim.
artık yorgunluktan ayakta duracak halim yoktu.Üstüne bunlar da eklenince ben artık bitmiştim. Kaç gündür ev temizle birsürü yemek yap bebeğime bak.bitmiştim atık.Üstüne bunlar da eklenince ben artık bitmiştim.
Şimdi işyerinden yazıyorum bunları.aynaya baktım gözlerim ağlamaktan şişmiş.
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar.
:1hug:canım anlıyorum senı esınle yanlızken yasasan bunları o kadar etkılemez senı..ama baskalarının yanında o bırbırıyle anlasamayan cıftı sergılemek gercekten cok zor.sen yapılacagı yapmıssın.kavgaya donusturmemıssın daha ne yapacaksın.bence sımdı esının bırseyler yapması gerek.

sanırım sen biraz sinirini almışsın canım eşinden.
geçmiş gimiş.kuzenini salla.her çift tartışır.aile büyüklerinin ciddiye alacağını sanmıyorum.
bende bebekliyim Allah kabul etsin bir 12lik,bir 10luk birde 7lik masa hazırlayıp,yemek hazırladım bu ramazanda.yalnız ben mesela pazara denk getirdim.pazar günü eşim çocukla ilgilenirken ben işlerimi ayarladımki bir önceki geceden çorbamla,zeytinyağlıları ve tatlıyı yapıyorum.o günde evi günlük toparlama,masa hazırlama,pilav,salata ve anayemek kalıyor.inanılmaz rahat oldu böylece..
sende böyle bir daha misafir alırsan böyle dene derim..

sanırım sen biraz sinirini almışsın canım eşinden.
geçmiş gimiş.kuzenini salla.her çift tartışır.aile büyüklerinin ciddiye alacağını sanmıyorum.
bende bebekliyim Allah kabul etsin bir 12lik,bir 10luk birde 7lik masa hazırlayıp,yemek hazırladım bu ramazanda.yalnız ben mesela pazara denk getirdim.pazar günü eşim çocukla ilgilenirken ben işlerimi ayarladımki bir önceki geceden çorbamla,zeytinyağlıları ve tatlıyı yapıyorum.o günde evi günlük toparlama,masa hazırlama,pilav,salata ve anayemek kalıyor.inanılmaz rahat oldu böylece..
sende böyle bir daha misafir alırsan böyle dene derim..

Sarışına katılıyorum.

Kanımca biraz stres yapmışsın. İşini ayarladıktan, planlı olduktan sonra 12 kişide ağırlanır 24 te. Sakin olamamışsın ve stres üstüne stres olunca bunlar yaşanmış. Sarböcüğün dediği gibi biraz planlı davransaydın bütün bunlar yaşanmayabilirdi.

Ayrıca kocanada teessüf ederiz Kulüpçenek, kaba şey:dilcikar:

Ben bildigim kadinlar tirmik atar....vay be artik erkeklerde atiyormus....tövbe ya rabbi ya.
Neyse......:delphin:

Senin o anki stressin ve yorgunlugna verip esin bosver diyebilirdi tabiki....lakin insanda anlayis olmadigi zaman ne fayda??:umursamaz:

Cocuklu daha dogrusu bebekli kadina böyle cümbür cemat misafirlige gidilemesine cok kiziyorum ben....teker tekerk gelin arkadasim ya....hayir birde tatlisindan tuzlusuna meyvesine kahvesine beklerler....ay mübarek gün sinirlenmeyim simdi....bosver...:kahve:

Takma güzelim...olan olmus iste...bir dahaki sefere böyle kalabalik agirlama misafirlerini veya olduda mecbur kaldin....yardim istemekten cekinme......:1hug:
Esin icin birkac kelime daha yazmak isterdim ya....bosver:1closedeyes:

misafir gelmeden konuşmak lazım
galiba eşlerle
biraz yardım etsin diye.

onların aklına pek gelmiyor yardımetmek çünkü
birde sen çalışıyormusun.
umarım aranız düzelir.

Back
X