- 31 Ekim 2006
- 2.854
- 3.195
- 698
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her yerde öyle olmuyor işte,bazen basta öyle yöneticiler( ?) Oluyor ki mail atmayı bile bilmiyor, bilse bile uğraşmak istemiyorTamamen devlete ait bir kurumda sözleşmeli olarak çalıştım 2010’da. Mail bu kadar yaygın değilken her iş maille bildirilirdi.
Sanmıyorum öyle birşey olacağını,gerçi ben başlayalı yıllar geçti değişti mi bilmiyorum ? Aldırma ama kendini de çok ezdirme, gerekli yerde cevabını ver ve işin olmayan şeyleri yapma,bazı amirler sessiz görüneni ezme derdinde oluyor,ilk başladığım yıl öyle biriyle çalıştım en son fena bir kavga ettik,kavga sonrasında bu aşırı değişti görsen sok olursun bana ağzını açıp birşey demedigi gibi beni savunuyordu sanki lazım savunmasiBugüne kadar asla saygımı bozmadım,
asla saygımı bozmadım inanın,hatta o kadar sabırlı davrandım ki… Ama üslup o kadar önemli ki! Çocuğuymuşum gibi azarlamalar,durduk yere laf sokmalar,ekipte yok saymalar vs. İyi niyetimi,susuşumu eziklik olarak görüyor artık sanırım,tepeme çıkmaya çalışıyor. Bir şey soracağım bir de… Bilgisi olan arkadaşlarım yazabilir mi? O şahıs benim resmi amirim değil,kadrom başka birimde çünkü… Birim amirim. Asaletim de etkisi olur mu bu adamın? Görüşü alınır mı? Allah da biliyor ya,eğer öyle bişey yaparsa büyük vebal alır.
İyi insanların değeri neden bilinmez,hiç anlamıyorum. İyi niyet neden suistimal edilir? vs vs. Bundan sonra susmak yok zaten,ayna olacağım ona. Ne yansıtırsa onu alacak benden…Sanmıyorum öyle birşey olacağını,gerçi ben başlayalı yıllar geçti değişti mi bilmiyorum ? Aldırma ama kendini de çok ezdirme, gerekli yerde cevabını ver ve işin olmayan şeyleri yapma,bazı amirler sessiz görüneni ezme derdinde oluyor,ilk başladığım yıl öyle biriyle çalıştım en son fena bir kavga ettik,kavga sonrasında bu aşırı değişti görsen sok olursun bana ağzını açıp birşey demedigi gibi beni savunuyordu sanki lazım savunmasi
Üslup problemi göremediniz,çünkü devenin kulağını anlattım ben:) İşlerimi halletmeden asla gitmiyorum. Ertesi güne sarkacak iş de bırakmıyorum. Ortamı görseydiniz,anlatsaydım hak verirdiniz emin olun. Adamın benimle derdi var,evveliyatı var yani…Sanki gereğinden fazla izin kullanıyor gibisiniz.Sanırım sizin yaptığınız işi yapan başka biri de yok haliyle olmadığınızda tabiki gerilimler ve aksamalar olur.Amiriniz de bu durumdan memnun değil belliki o yüzden hırçın davranıyor , açıkcası sadece bir kerelik olmadıysa ki yazınızda kısa sürede üç kere izin aldığınız belli amirinizin sinirlenmesi normal. Biraz daha suyuna gidin, memuriyetiniz buna bağlıysa da kavga edip yakmaya değmez, amirinizde çok büyük bir üslup problemi göremedim ben.
İstisnaymış o zaman sizin kurum. Ya da yöneticiniz teknolojiden anlıyordu.
İzini resmî bir izin değil tam aksine amiri bu sefer hiç izin vermez çünkü hanımefendinin bahsettiği izinler tamam hadi git idare ederiz tarzı izinler Yani tamamen amir insiyatifinde. Üst yönetici ile konuşmasında da hiçbir şey olmaz zira yapılan resmî bir hak olarak geçmiyor, aksine iş saatinde rapor ya da resmî izin olmaksızın çıkamaz. Ayrıca yine memur şikayetinde hiyerarşi sırası izlenmesinde soruşturma açılıyor. Bizim okullarda çok oldu diyelim öğretmen müdürle ilgili şikayetini dilekçe halinde müdüre bildirmek zorunda sonra ilçe mem sonra il mem… Hiyerarşi sırası yani, milli eğitim müdürüne sorununu anlatıp sorunu çözüldüğü halde soruşturma açılan (hiyerarşi sıralamasını aştığı için) çok öğretmen oldu. Adamın tamamen insiyatifinde olan (amirin verdiği izin) izinde bile adama trip atmak mantıklı değil. Zira bulunmadığı saatler için de maaş alıyor, raporlu ya da izinli olduğunda bu maaştan bazı kesintiler olabiliyor mesela, resmî izin olmadığı için başına bir şey gelse (adli vaka vs) muhtemelen amirine de soruşturma açılır, iş saatinde orda gözüktüğü halde neden olmadığı ile alakalı ki kaldı ki 15 Temmuzdan sonra sözlü izinler de kalktı. Yani tamamen amirinin insiyatifinde.Bir üst amire giderek, eşinden ayrı olfugunu, cocuklar için mecburen bazen saatlik cıkmak zorunda kaldıgını, bu konuda acıklama yapıp izin isteyip gittiğin halde telefonla rahatsız edildiğini izin almamıssın gibi davranıldıgını soyle...sesini keserler onun...İzinliyken arayamaz normalde, tek çözüm seni aramaksa yedeğin olsun ki o yapsın...memurluk yanacak diye korkma oyle kolay değil hakkını savunmazsan daha cok üstüne gelir...
Üst yöneticiye de soyle bundan sonra saatlik çıkarken izin isterken mail atıp sizi de cc ye koyabilir miyim falan..sorun yasıyorum de
İyi insanların değeri neden bilinmez,hiç anlamıyorum. İyi niyet neden suistimal edilir? vs vs. Bundan sonra susmak yok zaten,ayna olacağım ona. Ne yansıtırsa onu alacak benden…
Resmi kurumlarda ve böyle tiplere en güzeli raporu alım mail yada fax atmak. Yasal haklarınızı yasal şekilde kullanırsanız kimse size bir şey diyemez.Bugüne kadar öyle bir talebi olmadı hiç... Olsaydı öyle yapardım.
İzini resmî bir izin değil tam aksine amiri bu sefer hiç izin vermez çünkü hanımefendinin bahsettiği izinler tamam hadi git idare ederiz tarzı izinler Yani tamamen amir insiyatifinde. Üst yönetici ile konuşmasında da hiçbir şey olmaz zira yapılan resmî bir hak olarak geçmiyor, aksine iş saatinde rapor ya da resmî izin olmaksızın çıkamaz. Ayrıca yine memur şikayetinde hiyerarşi sırası izlenmesinde soruşturma açılıyor. Bizim okullarda çok oldu diyelim öğretmen müdürle ilgili şikayetini dilekçe halinde müdüre bildirmek zorunda sonra ilçe mem sonra il mem… Hiyerarşi sırası yani, milli eğitim müdürüne sorununu anlatıp sorunu çözüldüğü halde soruşturma açılan (hiyerarşi sıralamasını aştığı için) çok öğretmen oldu. Adamın tamamen insiyatifinde olan (amirin verdiği izin) izinde bile adama trip atmak mantıklı değil. Zira bulunmadığı saatler için de maaş alıyor, raporlu ya da izinli olduğunda bu maaştan bazı kesintiler olabiliyor mesela, resmî izin olmadığı için başına bir şey gelse (adli vaka vs) muhtemelen amirine de soruşturma açılır, iş saatinde orda gözüktüğü halde neden olmadığı ile alakalı ki kaldı ki 15 Temmuzdan sonra sözlü izinler de kalktı. Yani tamamen amirinin insiyatifinde.
Ben müdürüme mail atsam herhalde 100 yıla sonra fln fark eder :)Devlet kurumlarında maille haberleşme yok arkadaşlar. Kanun kural mı var derseniz yok ama mail atma adeti sözkonusu değil. Konuşarak işlerinizi halledersiniz. Olmuyorsa dilekçe yazılır, 20 gün içinde cevap gelmezse üst yazı ile hesabı sorulur. @prometheus @CiRiLLA G GrapeLady bu anlattığım yolu izlediniz mi? Hangi kurum sizinki?
Benim personelim olsaydiniz ben bu kadar izin vermezdim. Babasi izin alain sizin sehrinize gelsin ya da okula anneniz gotursun. Hem isler aksiyordur illa ki, hem de amiri telefonla arayip izin istemek nedir?
Mail adresini biliyorsun yani müdürünBen müdürüme mail atsam herhalde 100 yıla sonra fln fark eder :)