Siz inatlaşmayın, saygınızı asla bozmayın, başkalarının ego tatmini yüzünden memurluktan olmaya değmez. Köprüden geçene kadar idare edin. Bazı yöneticilerin üslubu böyle, siz ısrarla çizgiyi korur sınırları çizer saygı ile hitap eder ve saygı çerçevesinde iletişim kurarsanız karşı taraf eninde sonunda sizin çizginize gelir. Benim de idarecim bana aylarca adımla hitap etti ısrarla, üstten üstten konuştu, emir kipi kurup durdu, ben sürekli ciddi ve mesafeli ola ola sonunda hocam demeye siz demeye ve biraz olsun nezaket göstermeye başladı. Siz ses tonunuzu yükseltmemeye ve iletişim kurarken sabırlı davranmaya çalışın. Biraz alttan alın. Sizin de çıkışlarınızı yersiz buldum. Adama biraz gerizekalı muamelesi yapmışsınız, hak etmiş mi evet ama egosunu sarsmışsınız, tehlikeli hareketler, hiç gerek yok. Ve evet devlet kurumlarında mailleşme kültürüne ben de şahit olmadım. Kendi idarecime mail atacağım desem bön bön bakar suratıma. Adam google'ı yazıldığı gibi okuyor hala. Özel sektör bu anlamda daha profesyonel.