- 12 Temmuz 2006
- 57.305
- 219.141
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Gelbegokyuzum
-
Katılıyorum, dünya çirkinleşti demek yanlış olur gezegenin ne suçu var? İnsanlar çirkindi çirkinlikleri haberlere daha kolay erişimimizle daha bir görünür oldu, insan varolduğundan beridir maalesef birçok katliam oldu, illa savaş olması da gerekmedi Afrika’da milyonlarca çocuk açlık çekiyor her gün yüz binlercesi açlıktan ölüyor, oysa ki Afrika toprakları çok zengin ama halkı bu zenginliklerden yararlanamıyor, Afrika’nın elmas ve pırlanta madenlerinde yaşları ortalama 5 ila 15 arası değişen çocuklar ağır işçilik yapıyor, pırlanta alırken bunu düşünüyor muyuz mesela?Sizin gözünüzün görmediği yerlerde ne katliamlar, ne vahşetler ne dramlar yaşanıyordur. Bizi görmememiz onların yaşanmadığı veya ilk kez olduğu anlamına gelmez.
Katılıyorum, dünya çirkinleşti demek yanlış olur gezegenin ne suçu var? İnsanlar çirkindi çirkinlikleri haberlere daha kolay erişimimizle daha bir görünür oldu, insan varolduğundan beridir maalesef birçok katliam oldu, illa savaş olması da gerekmedi Afrika’da milyonlarca çocuk açlık çekiyor her gün yüz binlercesi açlıktan ölüyor, oysa ki Afrika toprakları çok zengin ama halkı bu zenginliklerden yararlanamıyor, Afrika’nın elmas ve pırlanta madenlerinde yaşları ortalama 5 ila 15 arası değişen çocuklar ağır işçilik yapıyor, pırlanta alırken bunu düşünüyor muyuz mesela?
Haritada yerini göster deseler gösteremeyeceğimiz ülkelerde 9-12 yaş grubu kız çocukları kaçırılıp seks kölesi olarak satılıyor, insanoğlu Ruanda ve Srebrenitsa gibi birçok soykırım da gördü, savaşlar insanoğlunun kibri, nefsinin çirkinliklerini ortaya saçması.
Bunların hepsini her an düşünüyor olsak yaşamaya umudumuz kalmaz ama tüm kötülüklere rağmen yaşamak zorundayız, hele de biz kadınlar kimimiz anneyiz kimimiz öğretmeniz bir şekilde çocuklara dokunan meslekler içindeyiz, bir şeyler değişsin istiyorsak geleceğin teminatı çocukları iyi eğitimli bilinçli bireyler olarak yetiştireceğiz, geçmişe ve bugüne yapabileceğimiz hiçbir şey yok belki ama gelecek nesillerimiz üzerinden şekillenecek.
Öyleymiş ama o zamanlar öyle değersizlestiler ki farketmemisimEvet başka bir ülke için yaş ilan etmek saçma ama deprem zamanı 1 haftalık milli yas ilan edildi diye hatırlıyorum
Doğrudur, biraz da dünyayı parmağında oynatanların kimi nasıl gördüğüne de bağlı bence, Afrika halkını insan yerine koyuyorlar mı ? Onlar için madenlerinde çalışacak köleler, ölmüşler kalmışlar açlık ve susuzluk çekiyorlar umurlarında mı? Ayrıca karınları doyarsa biraz elleri para görür insanca yaşayabilirlerse düzene baş kaldırma ihtimalleri var diye de aç bırakılırlar, biz de bile bir söz vardır ya kimseyi açlıkla terbiye etme diye, kaba bir benzetme olacak Pavlov ‘un köpeği de bu yöntemle eğitilmemiş mi?Ben global ilac sektorunde yoneticiyim ve Mune hanim diyebilirim ki Afrika'daki saglik sorunlari da malesef 'cozulmek istemedigi icin cozulmuyor'. Dunyada sadece birkac ilac sirketi toplansa butun Afrika kitasina saglik hizmeti saglar ama karsiliginda para getirmedigi icin onemli sayilmayan, ihmal edilmis departmanlar olarak geciyor ve malesef yeterli fon alamiyor sirketler. Aclik konusu da ayni sekilde, dunyada hepimize yetecek yiyecek var henuz ama Afrika kitasina lojistigi saglanmiyor. Cunku oradan kar edemezler, lojistik saglanmak 'istenmiyor' demek daha dogru.
Çok doğru söylemişsiniz. Hepimiz üzülüyoruz ama bir köşeye çekilme lüksümüz olmamalı. Hatta üzülmek en kolayı. Bir aksiyon alabiliyor muyuz, öyle ya da böyle ucundan da olsa faydalı bir şey yapabilir miyiz bunu düşünmemiz lazım.Katılıyorum, dünya çirkinleşti demek yanlış olur gezegenin ne suçu var? İnsanlar çirkindi çirkinlikleri haberlere daha kolay erişimimizle daha bir görünür oldu, insan varolduğundan beridir maalesef birçok katliam oldu, illa savaş olması da gerekmedi Afrika’da milyonlarca çocuk açlık çekiyor her gün yüz binlercesi açlıktan ölüyor, oysa ki Afrika toprakları çok zengin ama halkı bu zenginliklerden yararlanamıyor, Afrika’nın elmas ve pırlanta madenlerinde yaşları ortalama 5 ila 15 arası değişen çocuklar ağır işçilik yapıyor, pırlanta alırken bunu düşünüyor muyuz mesela?
Haritada yerini göster deseler gösteremeyeceğimiz ülkelerde 9-12 yaş grubu kız çocukları kaçırılıp seks kölesi olarak satılıyor, insanoğlu Ruanda ve Srebrenitsa gibi birçok soykırım da gördü, savaşlar insanoğlunun kibri, nefsinin çirkinliklerini ortaya saçması.
Bunların hepsini her an düşünüyor olsak yaşamaya umudumuz kalmaz ama tüm kötülüklere rağmen yaşamak zorundayız, hele de biz kadınlar kimimiz anneyiz kimimiz öğretmeniz bir şekilde çocuklara dokunan meslekler içindeyiz, bir şeyler değişsin istiyorsak geleceğin teminatı çocukları iyi eğitimli bilinçli bireyler olarak yetiştireceğiz, geçmişe ve bugüne yapabileceğimiz hiçbir şey yok belki ama gelecek nesillerimiz üzerinden şekillenecek.
Yanlış anlamayın lütfen ancak birgun' sizin dünyanız 'yanarsa ve kimse gerçekten duymaz ise bunu olağan kabul edecek misiniz?olağan da demeyelim DogRU kabul edebilecek misiniz?ben her insanın bir dünya oldugunu ve el ele verip zamanı degirebilecegine eminim ,mesele el ele verilmemesi..deprem konusu ve benzer tüm konularda da aynı şekilde üzülüyorum bu zaten yaşam sevincimi torpuluyor.duyarsiz kalamiyorum.Ben artık neredeyse hiç etkilenmiyorum kendi ülkemde kaç kişi enkaz altında öldü kaç kişi imkansızlıktan intihar etti onlardan dolayı artık bende kanıksadım duyarsızlaştım gündemi takip etmiyorum fazla sadece kendimi ve ailemi ve birkaç sevdiğim insanı düşünüyorum artık diğerleri ile ilgilenmiyorum herkes kendi seçimlerinden sorumludur.spidermande güzel bir söz var büyük güç büyük sorumluluk getirir diye benim vicdanım rahat çünkü elimde büyük bir güç yok olumsuzlukları değiştirebilecek. kendi çapımda gerekeni yaptım zamanında olmadı benden bu kadar artık dünya yansa umrumda olmaz.
Benim dünyam 3 yıl önce yandı zaten kim bana yardım edebildi?ateş düştüğü yeri yakıyor.dışardaki insanlar 3 gün üzülür sonra kendi hayatlarına geri dönerler bu dünyanın düzeni böyle.diğer insanların yaptıkları seçimler yüzünden benim hayatım asla eskisi gibi olmayacak maalesef.bundan sonrada benim umrumda değil başa gelen çekilir.siz gibi hümanist düşünemiyorum artık ben o aşamayı geçtim pesimist düşünüyorum bu düzenin değişeceğine inanmıyorum dünya hep kötüydü adil değildi şimdi artık daha görünür oldu hepsi bu.Yanlış anlamayın lütfen ancak birgun' sizin dünyanız 'yanarsa ve kimse gerçekten duymaz ise bunu olağan kabul edecek misiniz?olağan da demeyelim DogRU kabul edebilecek misiniz?ben her insanın bir dünya oldugunu ve el ele verip zamanı degirebilecegine eminim ,mesele el ele verilmemesi..deprem konusu ve benzer tüm konularda da aynı şekilde üzülüyorum bu zaten yaşam sevincimi torpuluyor.duyarsiz kalamiyorum.
Doğrudur, biraz da dünyayı parmağında oynatanların kimi nasıl gördüğüne de bağlı bence, Afrika halkını insan yerine koyuyorlar mı ? Onlar için madenlerinde çalışacak köleler, ölmüşler kalmışlar açlık ve susuzluk çekiyorlar umurlarında mı? Ayrıca karınları doyarsa biraz elleri para görür insanca yaşayabilirlerse düzene baş kaldırma ihtimalleri var diye de aç bırakılırlar, biz de bile bir söz vardır ya kimseyi açlıkla terbiye etme diye, kaba bir benzetme olacak Pavlov ‘un köpeği de bu yöntemle eğitilmemiş mi?
Velhasıl dünya değil insandır çirkin olan, hem kendi türüne, hem hayvanlara hem doğaya verdiği zarar hep vardı, biz etrafımızda olup bitenlere algıda seçicilik yapıyoruz sadece.
Gamsızlıktan, evrendeki olumsuzlukları kendi üstüne yükleyememekten dem vuranlar, kısacık ömrüm var bu ömürde de kendimi üzemeyeceğim en iyi şekilde değerlendirmem lazım vs vs diyenler; Şahsen bakmasam da biliyorum, baksam da biliyorum. Kişinin izlemesi şart değil. Kimsenin kendini kahretmesi kimseye bir fayda da vermez. Kaldı ki oradaki ufacık çocuklar bile umut dolu, gayret dolu, o halde bile silkelenip güler yüz gösterebilme erdemine, gücüne, cesaretine sahipler. Ben şu anda fiziki veya maddi olarak hiçbir şey yapamıyorsam da biliyorum ki müminin silahı duadır. O yüzden bütün samimiyetimle dua ediyorum. Onların acısını kendi içimde paylaşıyorum, hüzünlenip ağlıyorum. Bu bana zarar vermiyor, bu bana insan olduğumu hatırlatıyor kendimi daha güçlü hissediyorum. Şükrediyorum Rabbime bana böyle insani duygular bahşettiği için. Gönül ister ki hiçbirimiz bu kadar güçsüz ve duyarsız olmayalım. Yarın öbür gün bizim de başımıza aynısının gelmeyeceğinin garantisi mi var? Zulme göz yumulursa, o zulüm gelir göz yumanları da bulur. Hamdolsun ki yüreğim taş olmamış, zulüm gören kardeşlerim adına üzülüyorum, dua ediyorum, zulmedenlere de bol bol beddua ediyorum. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demiyorum. Zaten bu yeni başlamadı, kendimi de yıpratamam, dünya yansa umrumda değil zaten gibi şeyleri görmek istemezdim hiç. Ümitsizlik de, güçsüzlük de,korkaklık da zalimlerin olsun, kahrolsunlar. Rabbim ümmeti Muhammedi bir ve diri eylesin, güçlü eylesin, zalime karşı muzaffer kılsın. Zira ümmet birbirini sevmekte, üzülmekte, korumakta bir vücudun azaları gibidir, uzuvlardan biri hasta olsa diğerleri etkilenmez mi? Kendini bu dairede görmeyene buradan hiçbir söyleyeceğim şey de yoktur. Zira zorla sevgi olmaz. Bazı şeyler insanın içinden gelmiyorsa gelmiyordur. Sevenin de gözüne değmez 2 damla gözyaşıyla uykusuzluk.
Bu konuya uzulenlerin yalnızca müslümanlar olduğunu düşünmüyorum ki zaten medya sayesinde bunu görmek mümkün. zulmün müslümanı ,hristiyani vs yok!Ukrayna savaşında da aynı düşünceye haizdik bunda da..Afrika'da da aç çocuklara dernekler aracılığı ile yardım ediyorum burada gördüklerimede .şunu net söyleyeyim ülkemde deprem oldugunda da tüm insan olanların ben ,sen müslüman ,Türk demeden uzuldugunu görmedik mi?ya şu gördüğümüz savaş adındaki 'aşagilikligin' hiçbir yerde adı yok ..Bence kacirdiginiz nokta bu forumda herkesin Musluman olmadigi ve sizinle ayni degerleri ve hassasiyetleri paylasmadigi, ki paylasmak zorunda degiller, ama dunyada farkli dusunceler var ve aslinda bu cesitlilik kotu bir sey degil. Siz kendi inanciniz dogrultusunda dua eder rahatlarsiniz, baskasi insani yardim icin gonullu gider rahatlar, bir digeri maddi yardim eder rahatlar, bir baskasi ise zaten rahattir ve suya sabuna dokunmaz. Insanlar cesit cesit, fikirler cesit cesit, bu sizden farkli dusunen kisilerin yanlis dusundugu anlamina gelmiyor. Sadece farkli bakis acilari oldugu anlamina geliyor ve bu hayatinizin her alaninda karsiniza cikacak, farkli fikirlerden rahatsiz olmamayi ogrenmeniz yarariniza olur.
Bu konuya uzulenlerin yalnızca müslümanlar olduğunu düşünmüyorum ki zaten medya sayesinde bunu görmek mümkün. zulmün müslümanı ,hristiyani vs yok!Ukrayna savaşında da aynı düşünceye haizdik bunda da..Afrika'da da aç çocuklara dernekler aracılığı ile yardım ediyorum burada gördüklerimede .şunu net söyleyeyim ülkemde deprem oldugunda da tüm insan olanların ben ,sen müslüman ,Türk demeden uzuldugunu görmedik mi?ya şu gördüğümüz savaş adındaki 'aşagilikligin' hiçbir yerde adı yok ..
"Kendini bu dairede görmeyene buradan hiçbir söyleyeceğim şey de yoktur. Zira zorla sevgi olmaz. Bazı şeyler insanın içinden gelmiyorsa gelmiyordur." dedim fark ettiyseniz. Ki etmemiş gibisiniz. Her düşünceye saygı duymam, duymak zorunda değilim, her düşünceye saygı duyana da saygı duymam. Bu dünyada zalimi de var, insanı kamili de var, merhametlisi var, merhametsizi var, duyarlısı var duyarsızı var, hayvandan daha aşağı mahlukatlar da var, insanı da var, saymaya kalksak çeşit çeşit bilmediğimi mi zannettiniz? Ve de evet rahatsız olduklarım var, olacak çünkü ben neyi kimi seviyorsam onunla olacağımı biliyorum, inanıyorum. Her şeyi, herkesi sevmem, anlayış göstermem, saygı duymam. Hitabımın gavurlara olmadığı da açık değil miydi? Forumdaki herkesi müslüman sanmıyorum?Bence kacirdiginiz nokta bu forumda herkesin Musluman olmadigi ve sizinle ayni degerleri ve hassasiyetleri paylasmadigi, ki paylasmak zorunda degiller, ama dunyada farkli dusunceler var ve aslinda bu cesitlilik kotu bir sey degil. Siz kendi inanciniz dogrultusunda dua eder rahatlarsiniz, baskasi insani yardim icin gonullu gider rahatlar, bir digeri maddi yardim eder rahatlar, bir baskasi ise zaten rahattir ve suya sabuna dokunmaz. Insanlar cesit cesit, fikirler cesit cesit, bu sizden farkli dusunen kisilerin yanlis dusundugu anlamina gelmiyor. Sadece farkli bakis acilari oldugu anlamina geliyor ve bu hayatinizin her alaninda karsiniza cikacak, farkli fikirlerden rahatsiz olmamayi ogrenmeniz yarariniza olur.
"Kendini bu dairede görmeyene buradan hiçbir söyleyeceğim şey de yoktur. Zira zorla sevgi olmaz. Bazı şeyler insanın içinden gelmiyorsa gelmiyordur." dedim fark ettiyseniz. Ki etmemiş gibisiniz. Her düşünceye saygı duymam, duymak zorunda değilim, her düşünceye saygı duyana da saygı duymam. Bu dünyada zalimi de var, insanı kamili de var, merhametlisi var, merhametsizi var, duyarlısı var duyarsızı var, hayvandan daha aşağı mahlukatlar da var, insanı da var, saymaya kalksak çeşit çeşit bilmediğimi mi zannettiniz? Ve de evet rahatsız olduklarım var, olacak çünkü ben neyi kimi seviyorsam onunla olacağımı biliyorum, inanıyorum. Her şeyi, herkesi sevmem, anlayış göstermem, saygı duymam. Hitabımın gavurlara olmadığı da açık değil miydi? Forumdaki herkesi müslüman sanmıyorum?
Kolay kolay konu açan biri değilim aslında..Ama hayata karşı motinasyonumu yaşanan bu sosyal dramlar çok kırıyor.gokyuzune bakarken bile kederleniyorum.ben mi anormalim?nefes aldığım her dakika bir çocuğun nedensizce öldürülmesi beni çok incitiyor.kizima bakarken bile bir utanç duyuyorum .depremde de bu hissi yaşamış,çocuğum arabada müzik sesi açıyor diye uyarmıştim defalarca.sadece yazmak istedim.caresizce bu dünyanın düzelmesi için dua ediyorum;olmayacağını bilerek!
Tabiki dünya tarihinde büyük savaşlar,katliamlar yaşandı ama dünya bu kadar adeletsiz ,vicdansız ,ahlaksız ,insanlara ikinci bir şans tanımayan ;okul,hastane, ambulansın bombalandığı kaç savaşa şahit olmuştur ki cidden.Sizin gözünüzün görmediği yerlerde ne katliamlar, ne vahşetler ne dramlar yaşanıyordur. Bizi görmememiz onların yaşanmadığı veya ilk kez olduğu anlamına gelmez.
Gündelik hayatınızı, kendi çocuğunuza davranışlarınızı bu kadar etkiliyorsa psikolojik destek alın derim.
Hepimiz hissedebildiğimiz için, duygularımız ve vicdanımız olduğu için insanız. Ama elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız ve daha fazlası gelmiyorsa kendinizi de düşünmek zorundasınız. Ben oturup orada burada dolanan hiçbir videoyu izlemem, haber programlarından da uzak duruyorum, çünkü kimseye bir faydası yok.
Tabiki dünya tarihinde büyük savaşlar,katliamlar yaşandı ama dünya bu kadar adeletsiz ,vicdansız ,ahlaksız ,insanlara ikinci bir şans tanımayan ;okul,hastane, ambulansın bombalandığı kaç savaşa şahit olmuştur ki cidden.
Kimsenin böyle düşündüğünü düşünmüyorum.Yorumunuza katiliyorum. Ben de uzgunum yaşananlar icin ama kendimi hirpalamiyorum ve ailemi düşünüyorum yapabileceğim bir şey yok.
Kendi dunyamda mutlu yaşamaya calisiyorum.
Dunyada boyle savaşlarin ilk defa oldugunu dusunenler hic tarih okumamiş, izlememiş belli ki.
Doğru benzerlik baya fazla haklısınız;katledenlerle katledilen kimlikler yine aynı maalesef,mazlumların milleti çok değişmiyorCok uzaga degil 30 sene oncesi Balkanlara gidelim. 1993 Serebnitsa katliami...Siraya dizilip oldurulmus siviller, toplu mezarlara gomulen koyler...Hala daha yeni yeni bulunan toplu mezarlar.
Su an daha cok bilgiye ulasabildiginiz icin en kotusu bu geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?