- 28 Ekim 2021
- 313
- 612
- 53
- Konu Sahibi Gelbegokyuzum
-
Normal aslında bende çok etkileniyorum elimden bişey de gelmiyor gerçekten olan herşey çok üzücü çok yıpratıcı ben artık uzak durmaya çalışıyorum herşeyden bakmıyorum haberlere çünkü en ufak bi görüntüde ağlıyorum depresyona girecek gibi oluyorum bütün hevesim umudum tükeniyor malesef böyle de yapamam çünkü iki küçük çocugum var bana ihtiyaç duyan ben kötü olunca onlar da kötü oluyor umarım bi an önce biter yapılması gereken yapılır da bu zulüm son bulur onca yavru perişan oldu çogu şehit oldu ama olanlar gerçekten insanlık suçu böyle bi zamana denk gelmek de bizim en büyük sınavımız sanırım namaz kılıp kuran okumaya başladim o biraz iyi geliyor sizde bu yöne yönelin isterseniz Allah'tan başka huzur veren rahatlatan yok çünküKolay kolay konu açan biri değilim aslında..Ama hayata karşı motinasyonumu yaşanan bu sosyal dramlar çok kırıyor.gokyuzune bakarken bile kederleniyorum.ben mi anormalim?nefes aldığım her dakika bir çocuğun nedensizce öldürülmesi beni çok incitiyor.kizima bakarken bile bir utanç duyuyorum .depremde de bu hissi yaşamış,çocuğum arabada müzik sesi açıyor diye uyarmıştim defalarca.sadece yazmak istedim.caresizce bu dünyanın düzelmesi için dua ediyorum;olmayacağını bilerek!
Valla ben ilaç almadan dayanamıyorum zaten.ben zaten doğum karşıtıyım.dünyanın ve bu şartlar altında yaşamanın güzel olduğunu düşünmüyorum.Kolay kolay konu açan biri değilim aslında..Ama hayata karşı motinasyonumu yaşanan bu sosyal dramlar çok kırıyor.gokyuzune bakarken bile kederleniyorum.ben mi anormalim?nefes aldığım her dakika bir çocuğun nedensizce öldürülmesi beni çok incitiyor.kizima bakarken bile bir utanç duyuyorum .depremde de bu hissi yaşamış,çocuğum arabada müzik sesi açıyor diye uyarmıştim defalarca.sadece yazmak istedim.caresizce bu dünyanın düzelmesi için dua ediyorum;olmayacağını bilerek!
Bir de sonradan çirkinleşmedi hep çirkindi.savaşsız, katliamsız, kıtlıksız hiçbir dönem yok dünya tarihindr.Kolay kolay konu açan biri değilim aslında..Ama hayata karşı motinasyonumu yaşanan bu sosyal dramlar çok kırıyor.gokyuzune bakarken bile kederleniyorum.ben mi anormalim?nefes aldığım her dakika bir çocuğun nedensizce öldürülmesi beni çok incitiyor.kizima bakarken bile bir utanç duyuyorum .depremde de bu hissi yaşamış,çocuğum arabada müzik sesi açıyor diye uyarmıştim defalarca.sadece yazmak istedim.caresizce bu dünyanın düzelmesi için dua ediyorum;olmayacağını bilerek!
Hayır anormal değilsiniz. Ben de çocuklarıma bakarken çocuğunun sadece parçalanmış üst bedenini kucağında taşıyan baba geliyor gözüme. Kendimi onun yerine koyunca çok üzülüyorum ve de bu zulmü yapan zalimlere lanet okuyorum kahru perişan olup da yerin dibine batsınlar, birbirlerine düşsünler, reva gördüklerinden sonsuz kez beter olsunlar, korkudan tir tir titresinler, o kıydıkları yavrular gözlerinden gitmesin kabusları olsun diye. Oradaki kardeşlerimize dua etmekten gayrısı gelmiyor elimizden şu an. Ve de boykot ürünlerine zaten eskiden de dikkat ederdim, şimdi de bilmeyip de aldığım varmış onları da bir daha almam. Böyle bir zülüm yaşanırken üzülmemek elde değil zaten. İnsanların parçaları toplanılıyor. Bulamıyorlar bile. İnsanlar yana yakıla evlatlarından ailesinden parça arıyor. Ben kendimi yerlerine koymaya çalıştığım zaman aklım almak istemiyor. İnsan haklarını da medeniyetler beşiklerini de gördü bütün dünya. Destekçileriyle birlikte hepsi de kahru perişan olsun. Rabbim oradaki masum kardeşlerimizi de korusun, katından ordularıyla desteklesin, gönüllerini ferah eylesin, yardımcıları olsun.Kolay kolay konu açan biri değilim aslında..Ama hayata karşı motinasyonumu yaşanan bu sosyal dramlar çok kırıyor.gokyuzune bakarken bile kederleniyorum.ben mi anormalim?nefes aldığım her dakika bir çocuğun nedensizce öldürülmesi beni çok incitiyor.kizima bakarken bile bir utanç duyuyorum .depremde de bu hissi yaşamış,çocuğum arabada müzik sesi açıyor diye uyarmıştim defalarca.sadece yazmak istedim.caresizce bu dünyanın düzelmesi için dua ediyorum;olmayacağını bilerek!
Ben bu konulara biraz daha rasyonel bakiyorum. Dunya hep boyle bir yerdi, sadece bilgi bu kadar ulasilabilir olmadigi icin es zamanli olarak yasananlar bilinmiyordu. Bizim tek yapabilecegimiz elimizden gelen seylere odaklanmak (bir seylerin degismesini istiyorsak oy vermek, gucumuzce yardimlarda bulunmak vs.) ve kontrol edemeyecegimiz seyler hakkinda kendimizi yipratmamak. Butun dunyanin sessiz kaldigi durumlarda, mudahale edilmek istenmedigi cikarlar oldugu icin mudahale edilmiyordur, bunu da malesef evde kendimizi yipratarak biz cozemeyiz. Oncelikli olarak kendi mental sagliginizi korumak zorundasiniz, sonra da ailenizinkini. Kendi kucuk dunyamiza odaklanmamiz gerektigini dusunuyorum.
Elbette tarih okuyor, biliyoruz .önce kendi tarihimizden hem de..Ama bunu bilmek uzulmeme engel olmuyor.Olecegimizi de biliyoruz korkmuyor muyuz?'kendi'dunyami bu dünyadan ayırmayı belki becerebilseydim bu denli huzunlenmezdim.Yorumunuza katiliyorum. Ben de uzgunum yaşananlar icin ama kendimi hirpalamiyorum ve ailemi düşünüyorum yapabileceğim bir şey yok.
Kendi dunyamda mutlu yaşamaya calisiyorum.
Dunyada boyle savaşlarin ilk defa oldugunu dusunenler hic tarih okumamiş, izlememiş belli ki.
Yorumunuza katiliyorum. Ben de uzgunum yaşananlar icin ama kendimi hirpalamiyorum ve ailemi düşünüyorum yapabileceğim bir şey yok.
Kendi dunyamda mutlu yaşamaya calisiyorum.
Dunyada boyle savaşlarin ilk defa oldugunu dusunenler hic tarih okumamiş, izlememiş belli ki.
Elbette tarih okuyor, biliyoruz .önce kendi tarihimizden hem de..Ama bunu bilmek uzulmeme engel olmuyor.Olecegimizi de biliyoruz korkmuyor muyuz?'kendi'dunyami bu dünyadan ayırmayı belki becerebilseydim bu denli huzunlenmezdim.
Evet başka bir ülke için yaş ilan etmek saçma ama deprem zamanı 1 haftalık milli yas ilan edildi diye hatırlıyorum6 Şubat depreminde daha fazla insanımız vefat etti günlerce kurtarılacak insanlar bekledi boşuna hayatını kaybetti..3 gün yas ilan edilmedi.. Değerimiz bu kadar diye düşünseniz gelecek kaygısı için haklısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?