Dunya çok cirkinlesti!

Gelbegokyuzum

Ne güzel şeydi ah şu çocukluk 🎈
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2021
313
612
53
Kolay kolay konu açan biri değilim aslında..Ama hayata karşı motinasyonumu yaşanan bu sosyal dramlar çok kırıyor.gokyuzune bakarken bile kederleniyorum.ben mi anormalim?nefes aldığım her dakika bir çocuğun nedensizce öldürülmesi beni çok incitiyor.kizima bakarken bile bir utanç duyuyorum .depremde de bu hissi yaşamış,çocuğum arabada müzik sesi açıyor diye uyarmıştim defalarca.sadece yazmak istedim.caresizce bu dünyanın düzelmesi için dua ediyorum;olmayacağını bilerek!

Kolay kolay konu açan biri değilim aslında..Ama hayata karşı motinasyonumu yaşanan bu sosyal dramlar çok kırıyor.gokyuzune bakarken bile kederleniyorum.ben mi anormalim?nefes aldığım her dakika bir çocuğun nedensizce öldürülmesi beni çok incitiyor.kizima bakarken bile bir utanç duyuyorum .depremde de bu hissi yaşamış,çocuğum arabada müzik sesi açıyor diye uyarmıştim defalarca.sadece yazmak istedim.caresizce bu dünyanın düzelmesi için dua ediyorum;olmayacağını bilerek!
Normal aslında bende çok etkileniyorum elimden bişey de gelmiyor gerçekten olan herşey çok üzücü çok yıpratıcı ben artık uzak durmaya çalışıyorum herşeyden bakmıyorum haberlere çünkü en ufak bi görüntüde ağlıyorum depresyona girecek gibi oluyorum bütün hevesim umudum tükeniyor malesef böyle de yapamam çünkü iki küçük çocugum var bana ihtiyaç duyan ben kötü olunca onlar da kötü oluyor umarım bi an önce biter yapılması gereken yapılır da bu zulüm son bulur onca yavru perişan oldu çogu şehit oldu ama olanlar gerçekten insanlık suçu böyle bi zamana denk gelmek de bizim en büyük sınavımız sanırım namaz kılıp kuran okumaya başladim o biraz iyi geliyor sizde bu yöne yönelin isterseniz Allah'tan başka huzur veren rahatlatan yok çünkü

Valla ben ilaç almadan dayanamıyorum zaten.ben zaten doğum karşıtıyım.dünyanın ve bu şartlar altında yaşamanın güzel olduğunu düşünmüyorum.

Ben bu konulara biraz daha rasyonel bakiyorum. Dunya hep boyle bir yerdi, sadece bilgi bu kadar ulasilabilir olmadigi icin es zamanli olarak yasananlar bilinmiyordu. Bizim tek yapabilecegimiz elimizden gelen seylere odaklanmak (bir seylerin degismesini istiyorsak oy vermek, gucumuzce yardimlarda bulunmak vs.) ve kontrol edemeyecegimiz seyler hakkinda kendimizi yipratmamak. Butun dunyanin sessiz kaldigi durumlarda, mudahale edilmek istenmedigi cikarlar oldugu icin mudahale edilmiyordur, bunu da malesef evde kendimizi yipratarak biz cozemeyiz. Oncelikli olarak kendi mental sagliginizi korumak zorundasiniz, sonra da ailenizinkini. Kendi kucuk dunyamiza odaklanmamiz gerektigini dusunuyorum.

Bir de sonradan çirkinleşmedi hep çirkindi.savaşsız, katliamsız, kıtlıksız hiçbir dönem yok dünya tarihindr.

Hayır anormal değilsiniz. Ben de çocuklarıma bakarken çocuğunun sadece parçalanmış üst bedenini kucağında taşıyan baba geliyor gözüme. Kendimi onun yerine koyunca çok üzülüyorum ve de bu zulmü yapan zalimlere lanet okuyorum kahru perişan olup da yerin dibine batsınlar, birbirlerine düşsünler, reva gördüklerinden sonsuz kez beter olsunlar, korkudan tir tir titresinler, o kıydıkları yavrular gözlerinden gitmesin kabusları olsun diye. Oradaki kardeşlerimize dua etmekten gayrısı gelmiyor elimizden şu an. Ve de boykot ürünlerine zaten eskiden de dikkat ederdim, şimdi de bilmeyip de aldığım varmış onları da bir daha almam. Böyle bir zülüm yaşanırken üzülmemek elde değil zaten. İnsanların parçaları toplanılıyor. Bulamıyorlar bile. İnsanlar yana yakıla evlatlarından ailesinden parça arıyor. Ben kendimi yerlerine koymaya çalıştığım zaman aklım almak istemiyor. İnsan haklarını da medeniyetler beşiklerini de gördü bütün dünya. Destekçileriyle birlikte hepsi de kahru perişan olsun. Rabbim oradaki masum kardeşlerimizi de korusun, katından ordularıyla desteklesin, gönüllerini ferah eylesin, yardımcıları olsun.

Sizin gözünüzün görmediği yerlerde ne katliamlar, ne vahşetler ne dramlar yaşanıyordur. Bizi görmememiz onların yaşanmadığı veya ilk kez olduğu anlamına gelmez.

Gündelik hayatınızı, kendi çocuğunuza davranışlarınızı bu kadar etkiliyorsa psikolojik destek alın derim.

Hepimiz hissedebildiğimiz için, duygularımız ve vicdanımız olduğu için insanız. Ama elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız ve daha fazlası gelmiyorsa kendinizi de düşünmek zorundasınız. Ben oturup orada burada dolanan hiçbir videoyu izlemem, haber programlarından da uzak duruyorum, çünkü kimseye bir faydası yok. 👍

Bir de ben ettiğim duanın kabul olacağına inanarak ediyorum. Zira Allah'a zor gelen hiçbir şey yoktur. Ve de oradaki kardeşlerimiz bile hayatlarına devam etmeye çalışıp mücadele ederken bizim de su koyverip hayattan kopma, bir şey yapasımız gelmemesi gibi bir düşüncemiz dahi olmamalı. Kollarından tutulup zorla götürülürken bile hayat dolu gülüşlerini ve de ne kadar güçlü olduklarını gösteriyorlar tüm dünyaya. O kadar zulmün içinde isyan etmemeyi, mücadele etmeyi ve de hepsine rağmen hamdebilmeyi gösterdiler herkese.

Dualite olmayan bir yaşam yok arkadaşlar.

Evren belirli bir plan dahilinde biliyorsunuz. Bu plan her daim çalışıyor. Her planın/projenin sonu vardır. İşte bu son, o son.

Şöyle düşünün, bu bir bitirme sınavı. İyilik ve kötülüğün savaşı. Görünen görünmeyen herkes devrede. Bu bir dönem sonu.

Tarihe bakınız. Nerede o medeniyetler? Her dönemin bir sonu olduğu gibi biz de şu an doğum sancıları yaşıyoruz. Kötü haber, her şey daha da kötü olacak. Bugünleri arayacağınız günler de geliyor.

Ama işte sonrası var. Sonrası..

6 şubat depremine üzülmekten hastanelik olmuştum. Tedavim bittikten sonra doktorum bana şunu söyledi. İnsanlarla empati yapıcaksın tabii ki ama sen sempati yapıyosun, bu tehlikeli demişti. İkisinin arasındaki farkı ben de bilmiyordum. İnsanın akli dengesini koruması için şartmış sonra öğrendim, tavsiye ederim.

Ben bu konulara biraz daha rasyonel bakiyorum. Dunya hep boyle bir yerdi, sadece bilgi bu kadar ulasilabilir olmadigi icin es zamanli olarak yasananlar bilinmiyordu. Bizim tek yapabilecegimiz elimizden gelen seylere odaklanmak (bir seylerin degismesini istiyorsak oy vermek, gucumuzce yardimlarda bulunmak vs.) ve kontrol edemeyecegimiz seyler hakkinda kendimizi yipratmamak. Butun dunyanin sessiz kaldigi durumlarda, mudahale edilmek istenmedigi cikarlar oldugu icin mudahale edilmiyordur, bunu da malesef evde kendimizi yipratarak biz cozemeyiz. Oncelikli olarak kendi mental sagliginizi korumak zorundasiniz, sonra da ailenizinkini. Kendi kucuk dunyamiza odaklanmamiz gerektigini dusunuyorum.

Yorumunuza katiliyorum. Ben de uzgunum yaşananlar icin ama kendimi hirpalamiyorum ve ailemi düşünüyorum yapabileceğim bir şey yok.
Kendi dunyamda mutlu yaşamaya calisiyorum.
Dunyada boyle savaşlarin ilk defa oldugunu dusunenler hic tarih okumamiş, izlememiş belli ki. 🙄

Yorumunuza katiliyorum. Ben de uzgunum yaşananlar icin ama kendimi hirpalamiyorum ve ailemi düşünüyorum yapabileceğim bir şey yok.
Dunyada boyle savaşlarin ilk defa oldugunu dusunenler hic tarih okumamiş, izlememiş belli ki. 🙄
Elbette tarih okuyor, biliyoruz .önce kendi tarihimizden hem de..Ama bunu bilmek uzulmeme engel olmuyor.Olecegimizi de biliyoruz korkmuyor muyuz?'kendi'dunyami bu dünyadan ayırmayı belki becerebilseydim bu denli huzunlenmezdim.

Cok uzaga gitmeye bile gerek yok biz Kurtulus Savasi gecirmis bir milletiz, Inkilap tarihi okumak yeterli. Orada bile dusman birliklerin sivil halka yaptiklarinin korkunclugu ortada. Izmir'den cekilen Yunan birlikleri cekilirken bile koyleri yakip gittiler. Bu dunya boyle bir yer, gucu eline alan guc zehirlenmesi yasar ve insanlara firsat verilirse icindeki evrimlesememis duygular one cikar ve vahsilesir.

Bu hep boyleydi, dunya varoldukca da boyle olacak. Ama bizim bireysel hayatimizda ortalama 70 senemiz var, ve onu en iyi sekilde gecirmemiz gerektigini dusunuyorum. Cunku butun bir evrende 1 kum tanesi kadar kucuk bir yer kapliyoruz, evrenin sorunlarini uzerimize yuklememiz bir kere adil degil. Zaten bu ayrim yapilamiyorsa en iyisi destek almak olur.

Bu olanlara bende üzülüyorum ama asla elimden gelmeyen şeyler için kendimi yıpratmamaya çalışıyorum. Ben kendimi bildim bileli dünyanın bazı yerlerinde savaş katliam var ve bundan sonra da olmaya devam edecek. Mümkün olduğunca gündemden takip etmemek ve biraz da gamsız olmak gerekiyor.

Elbette tarih okuyor, biliyoruz .önce kendi tarihimizden hem de..Ama bunu bilmek uzulmeme engel olmuyor.Olecegimizi de biliyoruz korkmuyor muyuz?'kendi'dunyami bu dünyadan ayırmayı belki becerebilseydim bu denli huzunlenmezdim.

Tarih bilen hüzünlenmemeli demek istemedim. "Dünya çirkinleşti" başliği için soyledim, bunlar dünya için yeni şeyler değil. Insan olan herkes hüzünlenebilir.

6 Şubat depreminde daha fazla insanımız vefat etti günlerce kurtarılacak insanlar bekledi boşuna hayatını kaybetti..3 gün yas ilan edilmedi.. Değerimiz bu kadar diye düşünseniz gelecek kaygısı için haklısınız

6 Şubat depreminde daha fazla insanımız vefat etti günlerce kurtarılacak insanlar bekledi boşuna hayatını kaybetti..3 gün yas ilan edilmedi.. Değerimiz bu kadar diye düşünseniz gelecek kaygısı için haklısınız
Evet başka bir ülke için yaş ilan etmek saçma ama deprem zamanı 1 haftalık milli yas ilan edildi diye hatırlıyorum

Ben artık neredeyse hiç etkilenmiyorum kendi ülkemde kaç kişi enkaz altında öldü kaç kişi imkansızlıktan intihar etti onlardan dolayı artık bende kanıksadım duyarsızlaştım gündemi takip etmiyorum fazla sadece kendimi ve ailemi ve birkaç sevdiğim insanı düşünüyorum artık diğerleri ile ilgilenmiyorum herkes kendi seçimlerinden sorumludur.spidermande güzel bir söz var büyük güç büyük sorumluluk getirir diye benim vicdanım rahat çünkü elimde büyük bir güç yok olumsuzlukları değiştirebilecek. kendi çapımda gerekeni yaptım zamanında olmadı benden bu kadar artık dünya yansa umrumda olmaz.

Back
X