dunya uzerindeki en farkli CIFT biziz suphesiz

Bizde ilk cikmaya basladigimizda ayni boyleydik. O zaman ben 16 o da 21 yasindaydi ya neyse.
Onun dinledigi muzik turunden nefrek ederdim o da benim dinlediklerimi sacma bulurdu. Gel zaman git zaman 10 yili tamamladik. Ve ben bildiginiz ona benzedim.

aşağı yukarı bizde sizin gibiyiz.sinemaya gideriz romantik aşk filmi severim o nefret eder sapsaçma gelir ona ama yinede bileti benim istediğim gibi alır izler. maçdan nefret ederim ama maç sırasında ona her türlü imkanı sağlarım (çay mısır çekirdek vb.)

sanırım buna sevgi saygı deniliyor.sizde öylesiniz ve bence çokta mutlusunuz.

Eheheee 9 senedir evliyim KAsımda 10.yıl olacak inşallah.7 sene de geçmişimiz var ettimi sana 16 sene.Ve eşimle hiçbir zevkimiz uymaz.Müzik zevkimiz tam zıt ben rock müzik severim o halk müziği.
Yeme içme zevkimiz de bir değildir.Ben karadenizliyim Balık severim eşim Kaharamanmaraşlı çokça o et sever mesela.
Valla bende hayret ediyorum anlaşabildiğimize.

Tuzlu kahve hikayesini bilir misiniz?okuyun derim...
Bilmiyordum bunu..simdi sen deyince okudum cok anlamli guzelmis
Bende bi cok konuda boyle gecirdim yillarimi onun mutlu olmasi her seyi unutturdu zaten birini mutlu etmek herseyden daha cok keyf verirya insana hic gozume gozukmedi neyi severse neyden mutlu olursa o yanimda diye yetindim hic gozume gozukmedi derken gecen sohbetimizde kupe konusu acildi ilk yillarda onun hic hoslanmadigini hatta huyladigini soylemesiyle cikarttim kupeleri..piercingten tiksinir kendisi tamam dedim cunku cok sevdim yani ondan oncelikli degildiya..sonra alisverislerde benim icin begendigi seyleri almaya alismaya basladim bildigin goruntu degisiyorudu ama hic rahatsiz degildim cunku cok yakistiriyordu o bana bunlari..kupeler gitti salas kiyafetlerim gitti saclarim hic aklimdan gecmeyen bi renk oldu boyle boyle derken baya bi degistim ama rahatsiz degildim birde ustune onun memnun olmasi beni cok tatmin ediyordu takii son bi kac aydir bunlari dusunup aynaya bakip eski beni ozleyene kadar ben sanki baska bi kaliba girmisim yillar gecmis uyumusumda yeni uyanip aynada baska bi kadin gormusum gibi
Bu kim yaa diyorum
Yillardir gitmedigim cafeleri yillardir kopup giden arkadasliklarimi ozumu benligimi ozluyorum ama oyle uzaklasmisimki hersey meger oyle egretiymiski
ben bi kare sekliysem yuvarlak kaba girmeye calismisim kirilip yamulup zorlanmisim ama yeni hissediyorum ozluyorum esim asla baski yapmaz ama hosnut olmamasi bile etkiler beni
O ise yillarca hep ayni cizgide gitti degisime ve gelisime acik olmadi neyse o oldu fedakar olanda uyum saglamaya calisanda daha cok ben oldum o hep agziyla cok sevdi bende ödün verdim gibi geliyor

Herkesin dili zevki rengi farklıdır.Şahıslar birbirine saygı duyarsa sorun kalmaz.Takmaya değmez.

8 yıldır aklınıza gelmemiş bir daha aklınıza geldiğinde bir bakmışsınız 20. yıldasınız:D

Hiç kendinizi dunyanin en farkli cifti zannetmeyin. Sinemada benim istedigim filme gittigimizde esim uyur, onun istedigi filme gittigimizde ben uyurum. O derece yani.

Bence büyük bir problem değil. Benim de eşimle ortak yanım az ama zıt kutubuz çektik işte birbirimizi :KK48:

Birbirinizi zevkleriniz yüzünden yargılamıyor, huzursuz etmiyorsanız niye dert ediyorsun boşveer. Farklılık güzeldir.

Arada bir birbirinize göre hareket edin. Onun sevdiği senin sevmediğin şeyleri de yap. Aynı şekilde o da.. Bakarsın dünya onun gözünden daha güzel oluvermiş.. :KK33:

Cok guzel yazmissin zaten bunu sorun haline getirip buyuk bi dert gibi gordugumden yazmadim merka ettim bi bizmi boyoeyiz diye bu ara ozellikle kafama takildi cunku farkediyorum ona benzemeye basladim aslinda ben bu degilim napiyorum diyorum bazen..bunun adi bazen fedakarlik yapmak onu mutlu etmek diye sevibirken bazen taviz vermek gibi geliyor mesela esim kupe olayini sevmez diye ve bunu bi kac kez dile getirdi rahatsiz okuyor hatta gicik oluyor diye tam 8 delik kapandi gitti hani gicikligina yapar gibi takmayim dedim simdi bakiyorum sacma geliyor o sevmiyor diye kendi cok sevdigim seylerden niye vazgectiysem zamaninda..diye kiziyorum kendime piercingden tiksiniyo diye kac kez psikolojik baski yapti soyledi soyledo vazgectim bi ara cok istedi diye sacimi onun istedigi gibi boyattim hersey iyi hostu cunku o mutluyken benim icin daha onrmli bisey yoktu e simdilerde sorgular oldum ne cok taviz vermisim diye giyim tarzim tipim hoslandigim seyler degise degise ozumden baya uzaklasmisim bazen aynaya bakip ne alaka yaa demeye baslayinca sorular takildi aklima..
Mesela benim sevdigim biseyi ben mutlu oluyum doye oda yapiyor ama ben onun esasem zevk almadigini zorunlu gibi yaptigini gorunce tum hevesim kaciyor cok istedigim bi konsere gittik esimin etrafa uzayli gibi bakmasi incelemesi yadirgamasi bunu caktirmadan sessizce yanimda durmasi cok rahatsiz etti beni hani velimle konsere gitmisimde sirf basimi beklemek icin gelmis gibi oldu
E böylede yasanmaz kendinzden çok taviz vermişsinz, bi laf var kendimden ödün vere vere bende sana yetecek kadar ben kalmadı artk diye. Size tavsiyem yapmak istediğinz şeyi yapın... böyle hayat gerçekten yaşanmaz.

Tatlım ben sanat öğretmeniyim. Eğitimini almayan insanın bilmediği ve belki de zevk almayacağı müzikleri sevebiliyorum. Mesela brahms'ın 1 numaralı piano konçertosunu duymuş muydun? Hah ben onu çok severim mesela. Ama eşim bilmeyebilir. Açarsam dinler, merak eder. Demet Akalın da dinliyorum, Cengiz Kurtoğlu da bu arada. Arabada hele tamamen yozlaşıyorum. Ama okuldaki derslerde kafam şiştiğinden evde falan pek mizik dinlemem.
Öğrenciliğim sergi gezerek, sanat filmleri izleyerek ve bunları eleştirerek geçti. Ama açıp müge anlı ya falan bakabiliyorum şimdi. Zaten bebeğim var vakit de bulamıyorum. En son game of thrones izledik çocuğun uyuduğu kısıtlı zamanlarda.
Yemek konusunda özel bir zevk nasıl olabilir? Çoğumuz orta halli aileleriz. Füzyon mutfak hakkında üst düzey bigiye sahip olup, adı duyulmuş aşçılardan spesiyaller yemek değilse derdin pizza, pide, bilumum et yemekleri, osmanlı-türk mutfağı falan işinizi görür. Kendinizi şımartıp suşi falan denersiniz bir gün.

Efendine söyleyeyim eşim oturur belgesel izler çoğunlukla ben de uykusuzluktan yatarım. Bazen ben de bakarım. Bazen de bakmam. bir diziye takıldığımız da olur. Ama bu bizim hayata bakışımızı yozlaştırmaz. Tüketim kültürü bu, tüketip geçer, hayatına devam edersin.
Kültürel olarak eşinle kafan yatıyorsa ne âlâ. Yani sen üniv. Mezunusundur, eşin ilkokul mezunudur ve aranızda uçurum vardır o zaman dinlediği antin kuntin gördüğün müzikler gözüne ve kulağına batar. Bunun dışında çok da kafaya takılacak şeyler değil saydıkların.
Birbirinizin zevklerine ''ıyy iğrenç'' falan demeniz için 10000 fırın ekmek yemeniz lazım diyeceğim lütfen alınmayın. Kültürel skalayı geniş tutarsanız, belki de henüz görmediğiniz, tanımadığınız latin amerika, italya, avusturya kültürünü yakından görmek, izlemek olur yeni derdiniz.
Balta girmemiş ormanlarda ne müzik, resim ve el sanatı eğilimleri var görmeye zamanımız, olanağımız olsa, şu 8-5 işlerden bir emekli olsak da gezsek, tahminimce aklımızı aşar diyerek sona bağlamak isterim. Hoşça kalın.

Demekki neymiş zıt insanlar birbirini çekmekten daha çok iterlermiş...

Yıllardır mıknatısla bir tutulduk, bak iki zıt kutup birbirini çekiyor demekki karakterler zıt olmalı, nahh zıt olmalı diyeceğim banlanacağım fakat dedim artık olan da oldu bir kere, elveda...

Bu hususta ortak noktası çok olan çiftler aynı kafa yapısına aynı anlayışa aynı zevke sahip çiftler daha uzun süre birliktelik yaşıyor veya daha mutlu diyebilirim, bu net...

Eee o zaman ne bu zıt karakter sevdası...

O halde neymiş? O işler öyle olmuyormuş...

Aşağı yukarı katılıyorum. Eşimle ben de çok benzeşiriz. Hatta öyle ki birşeyimizin farklı olduğunu farketsek bir an rahatsızlık duyuyoruz. Oysa ki olması gerek, şükür olmasından mutluluk duyduğum konular var. Bence mutlaka zıt şeyler olmalı ancak terazinin dengesini bozacak kadar çok değil veyahut bu dengeyi bozacak ciddiyette bir konu olmamalı. Konu sahibine gelirsek evet birçok zevkiniz düşünceniz uyuşmuyor gibi görünüyor ancak bunlar çok ciddi meseleler değil kişisel yani. O yüzden yıllarca devam edip mutlu olursunuz neden olmasın ki

Kocam : Ben:
Analitik Düşünür * Duygusal
Yabancı müzik * Türk sanat
şarkı bile mirildanmaz * Bir korodayım
Kültürel tatlara açık *bildiğimi yerim
İnsanları çabuk kirar *kimseyi kiramam
Zeka oyunu bayilir *asla oynamam
Gezmeyi sevmez * gezmeye bayılırım
Miskin *içim içime sığmaz
Ağır ve sabırlı *heyecanlı hemen sabırsız
Sorumluluk sevmez * tam görev kadınıyım
Mutfak sevmez * mutfağa bayılırım
Duş ve suyu sevmez* su için doğmuşum
Tam bir sefa p.....i * keyif yapmayı bilmem
Yardım sevmez*herkese yardımetmek istrm
Az konuşr hatta hiç konuşmz* konuşkanim
Kolay guvenmez* çabuk güvenirim
İnatçı * hiç değilim
Vs vs
Ama iyi ki ona evet demişim diyorum bazen öyle dayanılmaz bir hal alıyor ki hiç ortak noktamız yok neden evlenmişiz diyorum .ama bazen dünyadaki hiç kimseye sabrı olmayan bu adam bana kendi çapında, bu inadı kırılmaz karakterinden, cikip kocaman bir kalp vermiş ... ona tahammülüm kalmadigimi anladığı zamanlarda 5 yaşında annesi sinirlenince onu sakinlestirmeyé çalışan çocuk gibi bir dk tmm çikolata ye o zamn su iç meseaaaala filan diyor iyi ki farkliyiz

Bizim de zevkler farklı. Giyim konusu olsun, yemek yiceksek avmdeysek farklı dükkanlardan yeriz. Müziklerine kaşının gözünün hatrına sabrederim :D
Böyle daha iyi bence, farklılıklar iyidir bunlar hayatı zora sokan şeyler değil.

Kadınlar fazla boş vaktinden dolayı kendilerine dert arıyorlar diye düşündüm ben
8 yıl güzel bir şekilde evliliğiniz ilerlemiş
Boşver Ebru Yaşar dinlesin niye bunu dert ediyorsunuz ki
Hayatın tadını çıkartın

Her bünye bir değil demekki bende zıttım olan bir insanla anlaşamazdım yapamazdım. Bi kan grubumuz zıt diğer herşey hemen hemen aynı. Bazen aynı anda aynı cümleyi söylüyoruz birbirimize gülüyoruz.

Kadınlar fazla boş vaktinden dolayı kendilerine dert arıyorlar diye düşündüm ben
8 yıl güzel bir şekilde evliliğiniz ilerlemiş
Boşver Ebru Yaşar dinlesin niye bunu dert ediyorsunuz ki
Hayatın tadını çıkartın
Dert etmiyorum ki aksine her turlu seviyorum onu iyiki yanimda diye sukrediyorum sadece benden her seyiyke bu kadar farkli bi insani nasil seviyorum diye sasiriyorum bi biz mi bu kadar zit karakteriz diye merak ettigim.icin actim konuyu allah dert vermesin bugunumuze bin sukur

Bunlari duymak rahatlatti valla
Ama herkes bi kosede kendi dunyasina donuyorsa buda cok saglikli gelmiyor kopukluk oluyor ortak bulusulan tek yer yemek masasi olmamali diyorum mesela suan gicik oldgum bi program bakiyoruz cok gereksiz geliyor ama ayri takilmak acip icerde baska seyi tek izlemekte istemiyorum hani nasil hep heran birlikte olmasi boguyosa ayri gayrida canimi sıkıyo derin dusunceler sardi nerden ciktiysa iyiydik aslinda hersey benim sevdigim seyleri tuhaf bulmasiyla patlak verdi sanirim adam sasiriyo aaa nerden buluyosan bu muzikleri bu tipleri..deyince oda bana tuhaf geliyo
bende eşimle farklıydık çıktığımız dönemde hala aynı değil ortak şeylerden hoşlanmaya başladık ama alışıosun sanki zamanla çok ters gelmio arayı bulmak lazım

Back
X