Dünyada bu hastalık sadece bende mi var?

Güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Şikayetim zihniyetten yana, hastalığımdan değil. Neden insanlar bu kadar sorgucu? Neden karşıdakinin hassasiyetini görmezler anlamıyorum...

geçmiş olsun
reynoud fenomeni bi tek sende yok tabi ki
romatoloji ve dermatolojide bir sürü hasta var

bu hastalık bende de var :) hastalığın temel sebebi stres ve sıcaklık değişimi evet, fakat sen insanların yaptıklarını kafana takarsan durum düzelmez ki canım ya... ben de bişeye üzüleyim sıkılayım sınavım olsun falan hemen ellerim kızarır ve benim sana ek olarak şişme de var... yamuk yumuk oluyor parmaklarım 3güne bir haftaya kdr geçiyor stresimin ve soğuğun durumuna göre.. 2seneyi geçti bu hastalıkla yaşıyorum, ama senin bu kdr umutsuzluğa düşmene anlam veremedim canım... tansiyon değil şeker değil kronik değil neden bu üzüntün... maksimum 1hafta hayatını etkiliyor... benim çevremde herkes sebebini öğrendi artk, hocalarım bile olaya an be an şahit olduklarından herkes anlayışla karşılıyor...
bu geçebilecek bir şey ki Allah çözümsüz dert vermesin... evet ciddi olabilir ve ciddi olmaması için yapman gereken 2şey var, kafana fazla birşey takmaman ve ısı değişimlerine dikkat etmen... bu konuda benim neler yaptığıma gelecek olursam ilk durum için; stres yaratacağını bildiğim bir durum varsa (misal sınav, kavga, üzüntü) olay gerçekleştiği an antihistaminik bir ilaç içiyorum. bu hem kaşıntımı hem şişmeyi engelliyor ayrıca beni biraz sakinleştirdiği için olayı daha hafif atlatmamı sağlıyor... doktora gittiysen bu tarz bi ilaç zaten yazmıştır diye düşünüyorum... yazmadıysa da en yakın zamanda bir doktor ile görüş, hastalık değil de bir fenomen olduğu için bu konuyla dahiliye de dermatoloji de romatoloji de ilgilenmekte... tavsiyem karaciğerini çok fazla yormayacak bir ilaç kullanmandan yana, bu yüzden bi kaç doktora gitsen hatta eczacılara danışsan için daha rahat eder...
geleyim ikinci duruma; soğuktan kendimi inanılmaz koruyorum, kış mevsimini ve kat kat giyinmeyi sevmememe rağmen bunu yapmak zorundayız... atkı bere eldiven yün içlikler çoraplar vs.. yaşadığın memleketi bilmiyorum, ben izmirde olduğumdan bu konuda bir tık daha şanslıyım... soğuktan kendimi aşırı korurum, öyle ki soğuk havada dışarı çıkarken kat kat sarınmaktan boynumu bile kolay kolay çeviremem :))) atkımı kafama sararım, eldivenlerimde dirseklere kadar olan keçe eldivenlerden, bir tek onlar çözüm oldu bu duruma...

umarım yardımcı olmuşumdur canım:) foruma fazla girmeyebilirim malum okul açıldı, burayı da bulamayabilirim bu yüzden istersen özel msjla konuşabiliriz... hatta istersen telefon numaramı da verebilirim... atlatılmayacak ya da bununla yaşamayı öğrenemeyeceğin bir hastalık değil bu inan ki... herşeyden önce moralimizi yüksek tutuyoruz, özellikle stresten uzak duruyoruz !

Allah şifa versin canım ayrıca... :)

Ya heryerde var sanırım bu hödük insanlardan.Kendilerinin hiçbir sorunları yok ve insanların fiziksel durumlarıyla dalga geçiyorlar ''niye böyle,niye şöylesin?'' nefret ediyorum bu tür insanlardan.Benimde ellerim ayaklarım çok terlerdi yaz kış doğuştan böyleyim ve küçüklüğümden beri de çok dalga geçildim ''ellerin niye ıslak?yada birine dokunduğumda ay hastalıklısın sen'' der uzak dururlardı bu yüzden çok üzülürdüm,ağlardım.Ama şimdi çok şükür atlattım tüm bunları ve mutluyum.Rabbim sana da en kısa zamanda bunun dermanını şifasını verir inşallah canım.Sen dualarını eksik etme yeter ki ondan.Düzelicek inşallah:109:

bu sorun bendede var fakat bir sorun olduğunu hiç düşünmemiştim. senin gibi tokalaşmam ve kendimi bildim bileli ayaklarımı göstermem bende bir eklenti daha var ellerimi de göstermiyorum benimkiler takıntıdan tabi. mühim olan sağlığın görüntüsü ya da terleme kesinlikle moralini bozmamalı. diyorum ya aklıma bile gelmedi kızarıp morardığı için saklamak. şekillerden muzdaribim .) Allah acil şifalar versin.

Allah yardımcımız olsun dıyecegım canım benımde bı hastalıgım var 2 defa amelıyat olmama ragmen ıyılesmedı
cok zor bı durum senı anlayabılıyorum ama sabretmekten baska caremız yok maalesef

Kaç yaşındasınız ve nasıl geçti? Kendiliğinden mi geçti? Umarım benimki de geçer

İlgilenip destek veren herkesten Allah razı olsun tek tek cevap veremiyorum öpüyorum hepinizi canlarım

Allah şifa versin ne kadar kötüde olsa bu durumun sizin psikolojinizi etkilemesine izin vermeyin

Kaç yaşındasınız ve nasıl geçti? Kendiliğinden mi geçti? Umarım benimki de geçer

Canım kusura bakma geç cevap veriyorum..Şuan 21 yaşındayım.Kendiliğinden geçmedi malesef.Çok terlemem vardı el ve ayaklarımda ve hiç rahat edemiyordum yaz kış hep ıslak oluyodu.Aynı zamanda soğuk havalarda morarma,kızarma da var.İnternette araştırırken bi ameliyatla (klipsli ets) %100 terlemeden kurtulabileceğimi okudum iyice araştırdım,ameliyatı olanların yorumlarını falanda okudum kafama yattı.Haziran 2006 da girdim ameliyata.Şimdi çok şükür ellerimde terleme olmuyor.Ayaklarda ise terleme tamamen kesilmedi azalma var sadece.Ama zaten elimin terlememesi daha önemliydi benim için)Benimle birlikte olan bi arkadaşın ayakları da tamamen kesilmişti terleme,kişiden kişiye fark ediyor yani) Diyeğim o ki terlemeden kurtulmanın kesin çözümü var ama morarma için birşey söyleyemem iyice bi araştır tatlım onu.6 sene geçti eminim ki gelişmiştir,onunla ilgili de bi yöntem vardır.Pes etme

Kıyaslama yapmıyorum sakın beni yanlış anlama canım yaşadığın şey zor ama sen üzüntünle bunu dahada zorlaştırıyosun farkında olmadan. Benim bi arkadaşım vardı damar tıkanıklığı vardı ayakları balon gibi şişerdi ayakkabı bile olmazdı ayağına. Allah herkese şifa versin. Benim sana önerim hayatı kendine zindan etme bu şekilde. Misal yazın açık ayakkabı giyemiyosun rahatsız oluyosun bunu kafana takma babet giy sende. desenli çoraplar giy yazın ince çoraplar tercih edebilirsin evdede durumu neşelendir. Rahatsızlığını kafana takıp kendini bunaltmak yerine çözümler üreterek huzurlu olabilirsin. Çok şükür ağrın falan yokmuş tamam seni çok iyi anlıyorum zor ama insanlar ne der falan diye düşünmekten kendini iyce üzüp bunaltmışsın. Kendine yapma bunu canım kendini öyle kabul edip mutlu olabilirsin. Kafana bişeyleri yerleştirip zamanla kabullenebilirsin insanlar hiç umrunda bile olmaz sorsalar bile geçiştirici sıradan basit cevaplar verir ağızlarını kapatırsın. üzülme bu kadar lütfen. tedaviyle ilgili mutlaka bi yolu vardır diye düşünüyorum çeşitli doktorlara gidip araştırdınmı? :44:

Gecmis olsun cnm.Bende lazere gittim ordaki bayan soyledi sende sanirim dolasim bozuklugu var diye doktora gidicem bas agrisida var bende bacagimda kasilmalar oluyor arada morarmada var

Benimde reynaud hastılığım var yani damar büzüşmesi ayaklarım hiç bi zaman ısınmaz hep buz gibidir ve mosmordur.
Bazen benimde görüntüden sıkıldığım oluyo çünkü ayaklarım morluktan siyahlaşıyo ve kirli gibi gözüküyo birilerinin yanında ayaklarımı gizliyorum seni anlayabiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…