Durduk yere başıma bela aldım...

Bones and Stones

Taklaya geldik...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2017
576
1.283
33
İyi bayramlar. 10 gün önce tatilde arkadaş ortamında bir çocukla tanıştım. Çocuk diyorum çünkü benden 12 yaş küçük. Arkadaşlarla hep beraber oturduk sohbet ettik. Gayet terbiyeliydi. Masadan kalktığımız andan itibaren sosyal medyadan beni ekleyip mesaj atmaya başladı. Ben de hem ortak arkadaşlar oldupu hem de benden çok küçük olduğu için nezaketen kısaca birkaç cvp yazdım. Mesajlar başta " merhaba, nasılsın, tatil ne zaman bitiyor" şeklindeydi. Devamında hayatıma müdahale eden, arkadaşlıktan öteye geçmek isteyen mesajlar gelince cvp yazmadım. Birden sinirlendi, ısrar etmeye başlayınca silip engelledim. Başka hesaplardan mesajlar atmaya, sosyal medyada arkadaşlarımı ekleyerek benden haber almaya çalışmaya başladı. Ben korktum ama bi süre sonra vazgeçer dedim. Tatil bitti, döndüm. Dün çocupun babası sosyal medyadan beni bulup msj atmış. Oğlum hastanede, OKB hastası ve hastalığı tekrarladı, sizi sayıklıyor, sizi takıntı yapmış, lütfen birşeyler yapın çıkalım şu hastaneden, siz onu engellemişsiniz ama size sürekli yazıp duruyor demiş. Şok oldum. Merakımdan çocupun engelini kaldırıp son yazdıpı mesajları okudum. Okumaz olaydım. Yaşadığım yere gelip beni bulmaktan tutun da küfürler etmeye kadar neler var. Bütün hayatını, hastalık başlangıcını, günlük yaptığı işleri bile anlatmış. Tekrar engelledim. Ufak tefek gayet kibar bir çocuk nasıl bu hale geldi? Babasına cvp yazmadım çünkü son mesajları okuyunca inanılmaz korktum. Bugün de annesi instagramdan msj atmış. Şimdi gidip şikayet etsem çocuk hasta, engelleyince eski mesajlar da siliniyor. Okb hastalığı hakkında hiç bilgim yoktu, şöyle bi araştırdım. Çok takıntılı insanlarmış. Umarım atlatır ama ben de çok tedirgin oldum. Annesine ne yazmalıyım sizce? Ya da yazmalı mıyım? Sonuçta hiç hatam yok, insan masasına oturan kişinin iç dünyasını bilemiyor.

Geçmiş olsun.
Olduğu gibi anlatın.
Ve insani bir biçimde nası yardımcı olabileceğinizi sorun.
Bana da 10 yaş küçük bi çocuk bela olmuştu facede.
Evli olduğumu bildiği halde yazıyordu.
Bi ara eşim gördü bunun mesajları.
Sonra nooldu bilmiyom bidaa yazmadı.
Umarım siz de kurtulursunuz

Siz whatsapptan birini engellediğinizde onun size yolladığı mesajlar daha sonra engeli kaldırsanız dahi size gelmez. Yani ben öyle biliyorum.. o yüzden bu anne babanın da sosyal medya üzerinden size ulaşması, çocuğun oyunu gibi geldi bana.. engeli kaldırdığınızı farkettiğinde de mesaj yollamaya başladı yine gibi.

Öte yandan şayet gerçek olsa bile ben ne olursa olsun çocuğa hiçbir şekilde karşılık vermemenizden yanayım. Vereceğiniz bir cevabı dahi farklı algılayıp ümitlenebilir. Ayrıca nereye kadar cevap vereceksiniz ki??

Bence tamamen sessiz kalın.
Bi mesaja cevap verdiniz diye çocuğun iyileşmesi için sorumluluğunuz olduğu anlamı cikmaz. Ayrıca mesajları ailesinin hesaplarından çocuk atıyor da olabilir. Yardımcı olmak için basit birşey bile yazsanız umutlanabilir.
Tövbe ya ne garip rahatsızlıklar var.
Eşiniz veya sevgiliniz varsa durumu anlatın, olası bir taşkınlık için öncesinde sizden duysunlar. Sonra da unutun gitsin

Aman aman uzak dur. Sakın anasına babasına bile cvp verme. Bu hastalık derecede takıntı. Bu kişi size çok kötü şeyler yapar.

Bir belgeselde izledim. Kaç tane okb linin takıntı sonucu cinayetini gördüm.

Sakın kardeş engelleri kaldırma. Ve cvp verme.

Anlaşılan ergenliğinin baharında bir çocuk... Annesinden, babasından kendisi yazıyor bence. Ciddiye almayın.
Hem annesi,babası yazmış olsa bile siz ne yapabilirsiniz ki? Bir anne baba size ulaşmaktan ziyade en yakın psikologa ulaşırdı.
Eğer ergen bey bu saçmalıklarına devam ederse, ortak arkadaşınızdan ebeveyninin numarasını bulup durumu onlara anlatın.

Bence ebeveynle yazismak degil ama numaralarini bulup arayin , durumdan rahatsiz oldugunuzu israrla soyleyin , eger oglumiza cevap verin biraz yazisin derlerse de sakin kabul etmeyin inanin ileride sizi suclu cikarirlar

Siz whatsapptan birini engellediğinizde onun size yolladığı mesajlar daha sonra engeli kaldırsanız dahi size gelmez. Yani ben öyle biliyorum.. o yüzden bu anne babanın da sosyal medya üzerinden size ulaşması, çocuğun oyunu gibi geldi bana.. engeli kaldırdığınızı farkettiğinde de mesaj yollamaya başladı yine gibi.

Öte yandan şayet gerçek olsa bile ben ne olursa olsun çocuğa hiçbir şekilde karşılık vermemenizden yanayım. Vereceğiniz bir cevabı dahi farklı algılayıp ümitlenebilir. Ayrıca nereye kadar cevap vereceksiniz ki??
Whatsappdan değil instagramdan yazdı. Telefon numaramı hiç vermedim. Kullanıcı ismimi de bilmiyor. Ortak arkadaşların arkadaş listesini inceleyerek bulmuş beni. Telefon numaramı verecek kadar samimiyet kurmadım ki. Annesi telefon numarasını yazmış bıgün. Allah rızası için beni bi arayın demiş. Çok şaşkınım.

Whatsappdan değil instagramdan yazdı. Telefon numaramı hiç vermedim. Kullanıcı ismimi de bilmiyor. Ortak arkadaşların arkadaş listesini inceleyerek bulmuş beni. Telefon numaramı verecek kadar samimiyet kurmadım ki. Annesi telefon numarasını yazmış bıgün. Allah rızası için beni bi arayın demiş. Çok şaşkınım.
Eger aileyi arayacaksaniz da kendi numaranizdan aramayin sakin

Aman aman uzak dur. Sakın anasına babasına bile cvp verme. Bu hastalık derecede takıntı. Bu kişi size çok kötü şeyler yapar.

Bir belgeselde izledim. Kaç tane okb linin takıntı sonucu cinayetini gördüm.

Sakın kardeş engelleri kaldırma. Ve cvp verme.
Ay ne diyosun? Daha da ürktüm şimdi. Anne babasına cvp yazmadım. Çocuğa da üzüldüm ama benlik bi durum yok ki. Son mesajlarında eski sevgilisinden bahsetmiş, bu hastalık bana ondan miras kaldı demiş. Kendi ile konuşmalarını, bana hitaben konuşmaları, cinsel içerikli, tehditvari, yalvarır tarzda mesjlar. Neye uğradığımı şaşırdım. Arkadaş da hiç farketmemiş şimdiye kadar rahatsızlığını. Dışardan gayet düzgün eğlenceli bi çocukmuş.

Okb bir hastalık ama ben de de vardı atlattım şükür tedavisi olmayan hastalık değil.İlaçlarla gayet sakinleşir.Ayrıca ben okb li olup hastanede yatanı görmedim.Bence biraz sizi korkutmak istemiş ergen, ailesinin hesabından yazmış gibime geldi.

Anlaşılan ergenliğinin baharında bir çocuk... Annesinden, babasından kendisi yazıyor bence. Ciddiye almayın.
Hem annesi,babası yazmış olsa bile siz ne yapabilirsiniz ki? Bir anne baba size ulaşmaktan ziyade en yakın psikologa ulaşırdı.
Eğer ergen bey bu saçmalıklarına devam ederse, ortak arkadaşınızdan ebeveyninin numarasını bulup durumu onlara anlatın.
Of şu an hastanede tedavi görüyormuş. Ebeveynleri zaten kendi numaralarını yazıp aramam için yalvarıyorlar. Aramayacağım. Saatlerce okusam bitmez yazdıkları.

Ay ne diyosun? Daha da ürktüm şimdi. Anne babasına cvp yazmadım. Çocuğa da üzüldüm ama benlik bi durum yok ki. Son mesajlarında eski sevgilisinden bahsetmiş, bu hastalık bana ondan miras kaldı demiş. Kendi ile konuşmalarını, bana hitaben konuşmaları, cinsel içerikli, tehditvari, yalvarır tarzda mesjlar. Neye uğradığımı şaşırdım. Arkadaş da hiç farketmemiş şimdiye kadar rahatsızlığını. Dışardan gayet düzgün eğlenceli bi çocukmuş.
Bak cnm okb çok çeşitlidir. Her bireyde farklılık gösterir. Okb nin çeşitleri çoktur. Bak bu çocuğun ki ağır. Uzak dur. Tabi ki senin suçun yok. O kendi dünyasında yaşıyor. Yani sen ona ahhh yazıkkk dersin ama gün gelir nevrini döndürtür.

OKB farklı bir şey, yani bu anlattığınızla alakası yok. Daha basittir OKB takıntıları, temiz olmadığını düşündüğünden el yıkamak, kapı kilitlemek falan filan gibi ritüelli zararsız hareketleri vardır. Bir de Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu vardır ama o da anlattığınız gibi bir durum değil. Bu arkadaş sizi saplantı haline getirmiş, anasını babasını aracı sokup size ulaşmaya çalışıyor gibime geliyor. OKB yatırılacak kadar ciddi boyuta ulaşmaz, anne babası yalan söylüyor muhtemelen. Ya şizofrenik durumları var ama öyle olsa konuşmalarından kendini belli ederdi diye düşünüyorum yani anlardınız bir anormallik olduğunu. Bence anasını babasını kendine zarar vermekle falan tehdit edip size ulaşmaya çalışıyor ya da yatırılacak kadar ciddi başka bir problemi var sizden gizleniyor. Ama ben yatırıldığını falan düşünmüyorum.

Bak cnm okb çok çeşitlidir. Her bireyde farklılık gösterir. Okb nin çeşitleri çoktur. Bak bu çocuğun ki ağır. Uzak dur. Tabi ki senin suçun yok. O kendi dünyasında yaşıyor. Yani sen ona ahhh yazıkkk dersin ama gün gelir nevrini döndürtür.
Ya inanılmaz bir durum. Hangi şehirden geldin diye sormuştu bana masadayken. Yazlıkçı bunlar. Ben de geldiğim şehri söyledim. Sonra attığı bi mesajda " bana yaşadığın şehri söyledin, beni o şehire mi çapıracaktın, belki de evine çağıracaktın" yazmış ya.

Ya inanılmaz bir durum. Hangi şehirden geldin diye sormuştu bana masadayken. Yazlıkçı bunlar. Ben de geldiğim şehri söyledim. Sonra attığı bi mesajda " bana yaşadığın şehri söyledin, beni o şehire mi çapıracaktın, belki de evine çağıracaktın" yazmış ya.
Diyorum ya sana. Kendi hayal dünyasında yaşıyor. You tube de, belsel tv de TAKINTI diye kısa kısa belgesel çekmişler. Gerçek hayattan alınma. Bikaç tane izlemiştim. Sende izle.

Back
X