saphira;
konuyu başından itibaren okudum ve bende biaz korktum bu durumdan. benim oğlumda tam iki yaşında bende başlamayı düşünüyorum fakat korkuyorum yazını da okuduktan sonra bayağı zorlanacağımı zannetmeye başladım. bundan iki ay
öncesine kadar çok iyiydi tuvalete falan girip çıkıyordu. ama iki aydır tuvaletin önünden bile geçmiyor. şiddetle karşı çıkıyor ki ben üstelemiyorum sadece hadi annecim bezini çıkaralım artık bak arkadaşların tuvalete yapıyor hadi bizde gidelim falan diyorum ama kesinlikle karşı çıkıyor. hayır istemiyorum olmaz diyor. bezini çıkardığımda hadi bağlamayalım diyorum hayır bez istiyorum diyor. üstelik ben bunu sürekli yapmıyorum sadece haftasonları yapabiliyorum çünkü çalışıyorum. çalıştığım için daha da zor olacak bunu da biliyorum. bakalım ağustosta izin aldığımda kesinlikle üstüne düşeceğim ama ben senin kadar sabırlı değilim ondan çok korkuyorum.(((((((( birde bu konu ile ilgili bir sürü şey yazıyor herkes bir şey söylüyor benim de kafam çok karışık.
ama senin sabrına da hayran kaldım. allah kolaylık versin. seni takip etmeye devam edeceğim. bende başladığımda gelişmeleri iletirim.
külot gibi giyilen bezleri biliyorum.evet deneyebilirm.
destekleriniz ve fikirleriniz için teşekkürler.
darısı başımıza
benım oğlumda 2 yasından buzamana kadar hep oyleydi ısrarla anne bezime yapıcam bebekler bezine yapıyor tuvalete yapmıyor diyordu ve tuvalete oturmak istemiyor du şimdi 31 aylık ve bugun 3. denememizdeyiz bakalım kac gun surecek ama sunu anladımkı gercekten aslınca cocuklara gore hareket etmeliyiz o ısteyene kadar beklemeliyiz ben daha once 2 kez zorladımda ne oldu kakasından korktugunu soyle oğlum tuvalet hariç her yere yaptı ben goturusem zorla çişini rica minnet yapıyordu ama anne çişim geldi denimiyordu ne oluyor bu sefer hem biz hemde cocuklar zorlanıyor sınırlenebiliyoruz ama bugun 3. denememizde ben sormadanda oğlum çişim geldi dedi kaksını soyledi ve yaparken korkmadı sanırım artık onun vucut olarak hazır oldugu bi zamana girdik bakalım inşallah bu maceradan basarıyla cıkarım
desteğin için çok teşekkürler.sizin maceranızı da merakla okuyacağım,Allah kolaylık versin.saphira;
konuyu başından itibaren okudum ve bende biaz korktum bu durumdan. benim oğlumda tam iki yaşında bende başlamayı düşünüyorum fakat korkuyorum yazını da okuduktan sonra bayağı zorlanacağımı zannetmeye başladım. bundan iki ay
öncesine kadar çok iyiydi tuvalete falan girip çıkıyordu. ama iki aydır tuvaletin önünden bile geçmiyor. şiddetle karşı çıkıyor ki ben üstelemiyorum sadece hadi annecim bezini çıkaralım artık bak arkadaşların tuvalete yapıyor hadi bizde gidelim falan diyorum ama kesinlikle karşı çıkıyor. hayır istemiyorum olmaz diyor. bezini çıkardığımda hadi bağlamayalım diyorum hayır bez istiyorum diyor. üstelik ben bunu sürekli yapmıyorum sadece haftasonları yapabiliyorum çünkü çalışıyorum. çalıştığım için daha da zor olacak bunu da biliyorum. bakalım ağustosta izin aldığımda kesinlikle üstüne düşeceğim ama ben senin kadar sabırlı değilim ondan çok korkuyorum.(((((((( birde bu konu ile ilgili bir sürü şey yazıyor herkes bir şey söylüyor benim de kafam çok karışık.
ama senin sabrına da hayran kaldım. allah kolaylık versin. seni takip etmeye devam edeceğim. bende başladığımda gelişmeleri iletirim.
aynen bizde de böyle..ne kötü günlerdi.işe sallana sallana gidiyordum 2-3 saatlik uyku ile..cok şükür..kocaman maşallah kuzulara canım ya,biz de sabaha kadar hiç uyanmadan uyuyunca,eşimle birbirimize söylemeye bile korkuyoruz nazar değer diye.çünkü ne zaman söylesek uykusuz bir gece geçiriyoruz
çok zor bir süreçmiş.benim kızım 26 aylık. 2 gündür başladık eğitime.2 yaş zaten çocukların inat dönemi oluyor.bir de tuvalet eğitimi vermeye başlamak zorluyor beni.tuvalete gidiyoruz yapmadan kalkıyor.bitti diyor. çıkıyoruz 10 dk sonra altına yapıyor. 1 hafta 10 gün deniycem olmazsa ara vericem biraz.tatilde de olunca daha zor oluyor orda burda öğretmek. canım sıkılıyor hiç öğrenemezse diye. umarım çabuk olur. bir kişi 1 ayda öğrettiğini söylemiş.o kadar sürer mi acaba. ablam 1 haftada öğretmişti yiğenime.inşallah bizler de kolay atlatırız bu süreci.
ayy hadi maşallah maşallah devamı gelenden olsun inşallah :))))merhaba kızlar cok mutluyum 3. denememızde bu sefer basardık bugun 7. gunumuz ve sadce ufak kazalar harıcınde hersey cok yolunda gidiyor hiç kakamızı altına yapmadı sadce bir iki kez ufak cıs kacamagımız oluyor bu sefer oğrendi
duru okyanusun wc guncesini basindan sonuna okudum
ve SAPHIRA canim seni cok tebrik ederim, cok guzel yaklasiyorsun kizina, hersey kolay olur sizin icin umarim
benim oglumda 2008 kasim dogumlu
ve biz hic bezimizi cikartmadik, once ben cesaret edemedim
simdide o inat ediyor, agliyor, tepki veriyor
okula gidiyoruz haftada 1 kere
ogretmeni: buyuk tuvaleti geldiginde sen mutlaka bilyorsundur
biryerlere saklaniyordur, bana bakma filan diyordur
o zaman al gotur tuvalete oturt, mutlaka aglasada sonunda yapacaktir
uc kere aglar ama ogrenir, aglamaz
once buyuk tuvaletini ogret, dedi
bende baktim, ne zaman altina yapiyor gibi, hemen goturdum, oturtdum
yapmadi, agladi, kalkmak istedi
sonrada simdi hic caktirmadan yapiyor
ne zaman yapti, anlamiyorum bile
bende bu tuvalet konusunu bir halletsek cokkk sevinecegim
bekliyorum kendi soylesin diye ama hicc umurunda bile degil
valla kolay gelsin o zaman ne diimMerhaba bu sayfayı okumadan geçemedim çünkü benimde 7.5 aylık kızım var:)
daha erken biliyorum ama yavaş yavaş bilgi topluyorum annemin yaptıgı gibi yapmayı düşünüyorum wc alışkanlığı.
annem kardesim kucukken daha kaka cis diyemezken yılmadan kendi wc ye götürür( alaturka) ciss cis diye kaldırır tutardı.. Sürekli kendi wc ye götürdü . Sabah 5-6 gibi uykusundan uyandirirdi cisını yaptirirdi.. gün içindede öyle.. İki yasına gelmeden wc alıştı arada sabahları yapardı 5 yasına kadar nadiren yatağa kaçırdığı oluyordu.. Ama normal.
yılmak yok bazen aylarca surebilir.
ahh ah çok zor arkadaşım çookk.Allah kolaylık versin
ayy hadi maşallah maşallah devamı gelenden olsun inşallah :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?