hepinize Allah kolaylık ve
Sabırlar versin kızlarr..gerçekten çok zor bi dönem..
bezimizi tam 1 hafta önce bıraktıkk gururluyuz:)) size taze taze yaptıklarımı anlatıyım..
öncelikle evdeki halıları kaldırdık ve lazımlığımızı umutun oturduğu zaman rahat edeceği bi lazımlıkla değiştirdik ergonomik olması çok önemli daha önce hem küçük oturak şeklinde hemde klozete merdiven gibi olup üzerine adapte olan bi marka almıştık ama kuzucum ona hiç oturmadı yapıştı anne diyip kalkıyodu..şimdikinden çok memnunuz
bezimizi çıkardık hatta evdeki bezleri sakladım bez kalmamış markettede bitmiş artık bez yok dedim ve altı evde olduğumuz sürede hep açıktı çünkü alıştırma kilodu giyince çocuklar beze benzetiyorlarmış onuda ..
umutun lazımlığa önceden bi aşinalığı vardı çok önce almıştık ara sıra oturtuyodum ama sadece oturuyodu çok nadir çiş yapıyordu..
ilk gün umut nereye lazımlık oraya peşinde gezdirdim 10 bazen 15 dk.da bir oturtup yaptırdım (sıvı alımına göre) önceleri eğlenceli geliyodu onada çiş yapıyo sonra müzik çalıyo sonra birlikte dans ediyorduk..ufak kazalar dışında genelde lazımlığına yaptı benim yönlendirmemle
ikinci gün evde biraz işim vardı tam ilgilenemedgeim hemde umut sıkılmıştı artık genelde bulduğu her yere yaptı soruyordum oğlum varmı çiş diye yok yok diyordu sonra 2 dk sonra yapıyordu bulduğu yere.. mesela balkonda bi şezlongu vardı ona yapmış bende hemen yıkamadım bak oğlum kötü kookuyo lazımığına yaparsan mis kokar evimiz dedim çünkü bizimkinin kokulara aşırı hassasiyeti var yumuşatıcı kullanılmayan bi çamaşır pis kokuyo ona göre:)) sonra yatağına yattı lazımlığı yine peşinden götürdüm ben içeri gidiyorum müzik sesini duyunca gelicem hem yatağına yaparsan yatağın pis kokar bi daha yatamayız falan dedim(uzmanlar pis koktu falan demeyin diyorlar ama bizimkinin en can alıcı noktası burası) neyse 10 dk sonra yatağından inmiş hepsini yapmış çişinin inanamadım çok mutlu oldum..bu arada çok fecii bi kaka kazasıda yaşadık salona yapmış bi baktım üzerinde kamyon sürüyoo çıldırıcaktım ama sinirden güldümm artık :))
üçüncü gün tam bi felaketti dışarı çıkmam gerekti dakka bir gol bbir çıktık yaptı sonrada haber verdi ıslandı annecim diye neyse değiştirdik kum kovası almıştık yanımıza bu iş için 15 dk.da bir ona oturup yaptık sonra iş yerimizin bahçesinde devam ettik serüvenimize yanımda abartmıyorum 7-8 kilot vardı teker teker ıslattı hepsini..işin kötü yanı kovayada oturmak istemiyordu artık evdede bu tutumunu devam ettirdi pes etmek üzereydim neyse biraz ara verelim dedim bu 3.günden sonra..hergün 3 kez çamaşır makinasını çalıştırıyordum sırf umutun giysileri..
neyse gelelim 4.günümüzee..gece o uyuyunca bez bağlıyordum sabahta kıza kıza çıkarıyoduk kim bağlamış bu bezi yaa diyee:)) bezini açtım yine zorla oturtturdum yaptı 20 dk ffalan sonra hadi oğlum yine oturalım dedim istemiyoruumm diye ağladı 3.günde öyle ağlamıştı hep neyse zaten altı açıktı hadi banyo yap dedim küvete çıkardım çişinide yapabilirsin dedim şıırrr yaptı sonrada uzun bi banyo yaptı..ve banyoyada kakaaa yok daha zamanı var dedimm çıkardım banyodan üzerini giydirdim salonda oturuyoduk lazımlıkta yanımızda tabi bi baktım kendi kendine oturdu çişini yaptı yarım saat ffalan sonrada kakasını yaptıı inanamadımm gözlerimee ..
o günden sonra söylüyo oğluşum çişini kakasını ama gece bezliyiz daha bi kaç hafta sonrada ona başlıycam ilk günlerde dışarda kazalarımız oldu ama tuvalet eğitimi iyice pekişince artık dışardada söylüyoo çok mutluyumm darısı hepinizin başınaa..biraz uzun yazdım ama belki içinden işinize yarayan şeyler olur diye detaylı anlattımm..ii bakın kendinizee