durumu olmayan sevgilim ve ailem baskısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşin kötü yanı sevgiliden olumlu yanıt alınmazsa diğer alternatif te evlilik

Bu aileler ne diye 18 yaşını geçen çocuklarını evliliğe teşvik ediyor sorsan kimsede mutlu değil ben çektim çocuğumda çeksin der gibi
iyi bir talip bulup evden gitsin diye yetiştiriliyor bazı kızlar.eskilerde kaldı sanıyordum ama bitmemiş bazı yörelerde.okutmak masraf yapmak bile istemiyorlar kızlara. :KK12:

"Başına bir şey gelmeden evlensin" mantığı. Yoksa dayanamaz biriyle yatar ve adı çıkar korkusu taşıyorlar.
ailede tuhaf.taliplere henüz küçük evlenmeyi düşünmüyor demiyorlar da bekleyeni var diyorlar.asıl bu şekilde adı çıkıyor dar görüşlü yerde.direkt sevgilisi var demek olmuyor mu?

Herkesin koşullları ve kültürü farklıdır. 21 yaşında evlenilmez diyemiyorum. Eğitimine devam etmediysen, çalışma hayatın yoksa küçük bir ilçede yaşıyorsan ve bunları değiştirmek adına birşey yapmadıysan ya da yapmıyorsan niye evlilik düşünüyorsun diyemem. Burada ne evlenmesi diyen arkadaşlar lütfen koşulları daha farklı düşünsün. Ancak tecrübesizliğinizden dolayı arkadaşlar uyarıyor. Uzaktan ilişkide kimseye güven olmaz. İlişki yüzyüze başlamıştır ya da yüzyüze gelinip o güven alınmıştır bir derece uzaktan ilişki devam edebilir.
İlginç olan karşı tarafın evlilik niyetinizi belli etmenize rağmen uzun süreler beklemenizi istemesi. Yollarınızı ayırın derim.
Hangi koşulda olursa olsun bunu değiştirmek için evlenmesin zaten işi bir zanaati yoksa böyle böyle değişecek gelişecek

Bie kültürde toplumda yanlış yapılıyor diye devam mı edilmeli 21 yaş evlilik için çok erken

ailede tuhaf.taliplere henüz küçük evlenmeyi düşünmüyor demiyorlar da bekleyeni var diyorlar.asıl bu şekilde adı çıkıyor dar görüşlü yerde.direkt sevgilisi var demek olmuyor mu?
Bazi kültürlerde erken degil iste. Bir akrabanin beni derslerime motive etme şekli, "zayif alirsan evlendiririz" idi. Yaşım 16 17 civarı. Bunlari duya duya büyüdüm. Annem de saf miydi neydi, bir sey soylemiyordu. Yani üyenin o durumunu anlayabiliyorum biraz.

Oyunda tanıştığınızı niye söyleyemiyorsunuz? Görende tinderda sanacak. Ben tinderda tanıştığım sevgilim için “kuruyemişçiye giderken çekirdek çitliyordu kapıda, çitlemesine düştüm” “ya işte bizim bayram bakkalla sohbet ederken yan taraftaki cafede maç izliyormuş izleme biçimini uzun uzun izledim oda çaktı beni eklemiş” vs… diyerek bir şeyler uyduruyordum herkese.

En sonunda ayrılırken aman ya tinderdandı zaten ne bekliyodum ki dedim.

Hangi koşulda olursa olsun bunu değiştirmek için evlenmesin zaten işi bir zanaati yoksa böyle böyle değişecek gelişecek

Bie kültürde toplumda yanlış yapılıyor diye devam mı edilmeli 21 yaş evlilik için çok erken
Doğuda görev yapan bir akademisyenim. Şartlar inanın ki çok farklı. Burada en kalifiye elemanlar dahi iş bulamıyor. İş sahası yok. İnsanlar evlenmiyor çünkü evlenebileceği kendi yaşantısına uygun olduğunu düşündüğü kişiler bu şehirlere gelmek istemiyor. Gelenler ise çalışamıyor çünkü iş yok. Ailelerde genelde tek kişi çalışabiliyor. Birçok kadın arkadaşımın eşleri kalifiye olmalarına rağmen evde çocuk bakıyor. İş kurmaya kalkılsa pazar yok bir yıl anca dayanıyor işletmeler.
Onun dışında kursa gitsin diyebileceğimiz seçenekler dahi yok. Halk eğitim kursları çok sınırlı ve iş imkanı sağlayacak kurslar açılmıyor. Spor dallarında inanır mısınız bilmiyorum ama antrenör yok. Bırakın veteran takımları, minikler küçükler takımı çıkmıyor en yaygın sporlarda. Sinema yok. İnsanları çok iyi ve aslında açık görüşlü insanca yaşamayı hakediyor her birey gibi. Burada tek suçlu halk devlet kültür ya da ekonomi değil, herkes suçlu.
Daha da anlatmak isterim ama konu dışı:)

herkese teşekkür ediyorum üniversite okumadım evlenmek te ben 2 senedir uzak mesafe çekiyorum özlüyorum ailem de. diyor seneye olabilir ama onlar uzatıyor napacağım bilmiyorum artık
Bahsettiğin ilişki mantıklı değil. Sen de mantıksız bulmuşsun ki buraya sorup içini rahatlatmak istiyorsun. Kendine meşgale bul. Bu senin için film izlemek olabilir, kitap okumak olabilir, arkadaşlarınla gezmek spor yapmak gün yapmak örgü örmek diyet yapmak olabilir. İşe girmek için çabala. Sana çalışmak çok uzak mı geliyor? O zaman ilerde en azından hiç denemedim pişmanlığı yaşamamak için dene. O çocuğu unutmaya çalış. Biriyle evlenmeye çalışma akışına bırak. Hayalin evlenmek ise, emin ol evleneceksin:)

Bahsettiğin ilişki mantıklı değil. Sen de mantıksız bulmuşsun ki buraya sorup içini rahatlatmak istiyorsun. Kendine meşgale bul. Bu senin için film izlemek olabilir, kitap okumak olabilir, arkadaşlarınla gezmek spor yapmak gün yapmak örgü örmek diyet yapmak olabilir. İşe girmek için çabala. Sana çalışmak çok uzak mı geliyor? O zaman ilerde en azından hiç denemedim pişmanlığı yaşamamak için dene. O çocuğu unutmaya çalış. Biriyle evlenmeye çalışma akışına bırak. Hayalin evlenmek ise, emin ol evleneceksin:)
çok teşekkür ederim o kadar iyi geldiki yarın bunu tekrar okuyacağım ❤️

Bu iş olmaz. 6-7 yıl uzaktan ilişki mi yürütülür? Yüz yüze görüşme imkanınız da çok kısıtlı sanırım. Bence yol yakınken dönün. Maddi durumu yok mu sizi mi oyalıyor onu bilemem ama bahsedilen süreler çok uzun.

2 Senedir hiç birikimi yok ev alacağız diyorlar .6/8 sene arası bekle diyor ailem de bekleyemeyiz diyor bunu söyleyince ailen seni evden kovuyor diyor bir sürü laf söylüyor anlatmadığım daha çok şey var uzak mesafe ilişkisi beni yoruyor napacağımı bilmiyorum nolur birşey söyleyin ilk sevgilim di evleniriz diye çok hayal kurdum ben
Ailenin davet etmesi zaten uygun degil. Onlarin geleceğiz, ne zaman müsaitsiniz demesi gerekiyor. O bile yok.

Ayrica sevgilin kim oluyor da ailen seni evden gondermek istiyor diyor?
21 yaşındasın. Gözlerini aç, Kendi korkunç geleceğini inşa ediyorsun şuan.
Kendine meşgale bul. Bu senin için film izlemek olabilir, kitap okumak olabilir, arkadaşlarınla gezmek spor yapmak gün yapmak örgü örmek diyet yapmak olabilir. İşe girmek için çabala.
İnşallah buradaki öneriler aklını başına getirir. Evlilikte maddiyat çok önemlidir; sevmek inan ki yetmiyor, sevince samanlık da seyran olmuyor. Kendini geliştirip meslek sahibi olacağına böyle bir uzaktan sevgiliye bağlanıp hayatını karartma. 6-8 sene beklemek ne yaa !? 21 yaşındasın daha, aceleye gerek yok, bu halde evlenirsen başın göğe ermeyecek.
Bir anımı anlatayım; Bir okulun lise 1'ler birincisi bir kıza ödül olarak bir tablet almam istendi, memnuniyetle dedim, öğrenci ve öğretmeni ile birlikte giderek çok güzel bir tablet aldım. Öğretmenlerinin çok ümitli olduğu bu kız öğrenci 1 yıl sonra beni düğününe davet etti, okulu bırakmış ve görücü usulü ile kendi isteği ile evleniyormuş. Beni hiç dinlemedi bile, 17 yaşında evlendi, 3 yıl sonra bir çocukla boşanıyor şimdi. Bu nasıl bir erkek deliliğidir anlayamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X