Durumum karmancorman oldu...istemeye geldikten sonra ki olanlar...

xxxCanKizxxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
997
87
118
mrb kizlar, bibucuk senedir konustugum insan beni istemeye geldi. okulumun bitmesini beklemesini söyledim, bekledi. önceki hafta annesyile babasi bnm annemlerle tanismaya geldi ve iyi bi izlenim biraktilar. ailem onlara karsi cook saygili davrandi hatta onlari simarttilar. birdahaki geldiklerinde (gecen cumartesi) iyce alismislarki o kadar rahat davrandilar ki...resmen gercek yüzleri ortaya cikti...örnek vereyim

- saat aksam 7 bucukta geliceklerine ya pat diye 6 da geldiler sanki baskin yapar gibi. kimse hazirlanmamisti, üst bas degistrdim sonradan makyaj sac yapilmamisti bile...sonra ona neden böyle yaptiklarini dedigimde: hazr olmasan bile bence sen beni karsilamak zorundasin herseyi bi kenara birakip dedi!nedeni de babanin ertesi sabah erken ise kalkmasiymis!

- gelince annesi ortaligi kontrol etti, mutfaga gitti tuvaleti kontrol etti! baskin yaptik, aceba bunlar gercekten temiz mi yoksa sadece göstermelik mi diye. bisey bulamadilar tabii ki.

- müstakbel damat pat diye ayaga kalkip "ben helaya gidicem" dedi ve bu annemler tarafindan terbiyesizlik olarak algilandi

- babanin üstü basi perisan, önem vermemis ve önceki giydigi kiyafeti giymis, kazaginin ön kismi o kadar acik ki, killari fiskiriyor hatta pastaya bile düsmüs (yarim biraktigi pastasini mutfaga götürürken icinde gördüm)

- egitim seviyesi farki (ben üni mezunu ögretmn görevlisi ve oglu dogrudürüst kalici bi is bulamamis su an calisiyor olsa da, bana bu konuda yalan söledi) var ve komplex yapmadigini sölüor.ama yapiyor: raflarda birsürü kitap var ve bunu görünce babasi "bu devirde kim kitap okuyor ya" dedi.ki hepsi de bnm okudugum kitaplardi. evlenince bunlar eve kitap sokmaz bile okutmaz seni dediler.

- odam ve mutfak onlarin oturdugu yerin yakininda. ve 2 kez odama girip ciktim, onlarin oturdugu odadan gecmek zorunda olmasan bile onlar beni uzaktan görebiliyor. ayrica servisi de ilk ben yaptim. babasi: bu oglan burda otururken kizin ordan gelip gecmesi ayip dedi! hem baskina geliolar hemde hazrligi yaparken utanmadan birde bnu sölüyorlar

- sonra beni cagrdilar odaya. sen onu oldugu gibi kabul ediyormusun diye bi ona bi bana sordular...egitim durumumuz, ben örtünmek istemedigimi felan söyledim (bi ara bu konuyla ilgili tartistik ama bn öretmenim örtünmem zor ve hemde su an icin de düsünmüyorum) laf yine okumaya gelince sordular bende okumayi severim tabii ki dedim. sadece yabanci dil degl türkce kitaplarda okyuorum dedim. birden damat adayi güldü alayci bi sekilde hemde agzni acarak. anlam veremedim ve bu tür hareketi sasirdti beni (sonra sordum ve "cevabin hosuma gitti, tam senin alanin ya birden konusmaya basladin orda ilk kez dedi ki bu yalan cünki daha önce de kapanma meselesi ile ilgili konusmustum orda yani konusmuslugum var!)

allahin emri peygamberin kavli cümlesi bunlarin agzindan bile cikmadi, babam beni hemen vermeye yeltendi?! kabul ediolarsa ikisi tamamdir dedi, annem ise cok kötü oldu fenalasti...ama agzini acamadi. ellerini öptük ve cikarken bu cocugun annesi basparmagini kaldirarak (tehdit eder gibi) bakin ben kavgaci bi aile istemiyorummm dedi...hemde 3 kez merdivende...annemin morali buna cok bozuldu. bizi arastrmissiniz biri kavgaci mi dedi de bunlari sölüyorsunuz, biz de sevmeyiz kim sever ki kavgaciyi dedi..

- ve dhaa sonra anlattiklarina göre, annesi ne babasini ne de oglunu konustruomus, cok dominant bi sekilde ortaligi yönetiyormus. bazen ise, söölesene oglum ne konustugumuzu deyip durmus ki ve dürtükleyip durmuslar...bu oglanin kendi iradesinin olmadigini, annesi tarafindan yönetildigini gösterir...

- sohbet esnasinda bi konu konusulmus: bizim kendi evimiz var, onlar kirada oturuyorlar.bizde ev alicaz dedi baba..ve oglunun durumu malum, kredi cekemez cünki gecici is..banka kredisini bana yikarlar aileme göre..cünki ben memur oluyorum

- annem onlar gittiklen sonra hic hosnut degildi ve bana düsünmemin daha iyi oldugunu söyledi..benim de bu olanlardan sonra epey kafam karistigi icin evet zaman istiyorum dedi ve onlari aradi telefonla...zamana ihtiyacim oldugunu söledi...

ve bu olanlardan sonraa ne yapsam diye düsünüyorum...istihare namazi kilip yatdim, onu gercektende rüyamda gördüm ama cok kötü...beni aldatirken:S ne yapcam bilmiorumm

Son düzenleme:
üf daha ne olsun...zaten sen bunları yazarken yazış tarzın bile sevdiğin biri seni istemeye gelmiş gibi değilde zorla verilmek istendiğin birini anlatır gibi ifade etmişsin...bence sende soğumuşsun ya da soğuyorsun bu şahıstan...

karar senın tabıkıde ama kültür çatışması yaşıyosan uzak dur bence..suan olmasa bıle ılerıde evlendıgın zaman sorun yasayabılırsın..benım cevremde bu sekılde ayrılan cok ınsan var dıkkatlı olman ve ıyı dusunmen gerekıyo..

canım benimya okuduklarım inanki beni şok etti.1.5 senedir görüşüyoruz diyorsun peki bu damat adayının işi ile ilgili mesele öncesinde kafana takılmadımı.yada ailesinden nasıl bahsederdi.annesi ile olan ilişkisi ile ilgili bir fikir sahibi olamadın mı?
okudukklarımdan onların yaptığı hiçbir şeyde normal bir taraf göremedim açıkçası.enazından erken gelirken seni arayıp yoldayız falan diyebilirdi.normalde misafir erken gelir geç gelir önemli degil bukadar ama isteme durumunda 1dk bile insanın işine yarar bence.
bu gibi işlerde nasıl başlarsa öyle gider derler.hele ki iki insan evleniyor aile önemli değil demek çok yanlıştır.çünkü sadece 2 hayat değil aileler birleşiyor.arada ki en ufak huzursuzluk hem sana hem erkek arkadaşına yansır ve daha da çok yıpranırsınız düğün olana kadar.
kadın kısaca demişki kavgacı aile istemem derken onu isteriz bunu isteriz diye kavga çıkarmayın demek istemiş.bilemiyorum bana hiç iyi görünmedi.
erkek arkadaşınla bir problem olmasa ailesinde olsa derdim ki sen sevgiline bak boşver onları karışamazlar size.ama burada damatta da sorun var anladığım kadarıyla ve bunlar bile şimdiden seni soğutmuş görünüyor.ilerisini düşünemiyorum bile.
şahsi fikrim kendine yazık etmemendir.elbette sen olayın içindesin ve doğrusunu yanlışını daha iyi görürsün.ama burada anlattıklarına bakarak ben şahsen hiç hoşlanmadım hiçbirinden.ve o anne (sevgilinde annesinin kafına bakıyorsa) ileride size daha çok parmak sallar gibi geliyor.

ay valla okurken içim sıkıldı, sen bu adamı hiç tanımamışsın ki canım, sen bile şoktasın yani, öyle yazmışsın, pek aynı frekansta insanlar değilsiniz sanırım
bence bi kere değil bin kere daha düşün, sosyal ortamda, dışarda nasıl davranıyor sevgilin iyice ölç biç

bir daha sağlam kafayla düşünmen iyi olacaktır

bunları okurken bile bunaldım, annen haklı...

sorun sadece ailesinde değil damat adayı da sorunlu

kaynana kayınbabayı geçtim neyse ne konuşmuyorum bile.ama senin BİRLİKTE YASAYACAĞIN HAYATINI BİRLEŞTİRİCEĞİN ADAM bukadar laubali davranmışsa ciddi ciddi otur düşün derim.size daha gelmeden alay konusu etmişler ve erkek ark.da onlara katılmış(annesi yönetiyo ya).şimdiden böylelerse sen ömürlük beraber olacaksın ozaman sineye çekeceksin bunları yada boşanacaksın her an el kızı sıfatıyla anılacaksın.kısacası mutsuz hayat olacak önünde :18: yaşamaya degermi Allah aşkına yaa...
anlattıkların iğrenç şeyler benceee....

Son düzenleme:
sen bile farketmişsini ki burda yazabiliyorsun evlendikten sonra ben ne yaptım diye dusunmektense şimdi uzaklaşmak canım bu adamla sakın evlenme

Karar sizin ama uzak durun derim
Siz anlattığınız kadarıyla,kültürlü ve görgülü birisisiniz
başlamadan bitirmek en mantıklısı
ayrıca ayrıca istihareden sonra da görmüşsünüz
çok inanırım ben buna
böyle bir aileyle hayat geçmez
evlilik bi nevi aileyle de evlenmektir çünkü...

cnm kırmızıyla işaretlediğim yerler cidden de durumun vahim olduğunu gösteriyor. ne demek kavgacı aile istemiyoruz, ne sanıyolar kendilerini, sana bulunmaz hint kumaşı verdiklerini sanıyolar anne dominant olup kendi ailesini yönetebilir ama sizin öle parmağını burnunuza sokamaz. hem ne demek müstakbel k.valide k.pederinin yanında helaya gidiyorum demek. hiç mi terbiye görgü görmemiş ve resmen adamın kompleksi var sen çeşitli kitap okuyorum deyince alaya vurmasından belli hem de bi de annenin yönetimi altında oturup kalkıyo. ohooo bi cacık olmaz afedersin cacığa hıyar bile olmaz.

hırsımı alamadım devam
hem niye damat otururken ordan geçmen ayıp oluyormuş ne alaka, nasıl bi zihniyet işte buna hiç anlam veremedim
babaya bak kim kitap okuyor diyor adam yaa, kültürden güncel olaylardan herşeyden bihaber bunlar.
bi de üstelik size saygı duymayıp pat diye baskına geliyolar ay yokk bana bile yazarken daral geldi. çok iyi düşün hayatını mahvetme

her iki yazdığına sonuna kadar katılıyorum koşarak uzaklaş arkana bile bakma sakın. Çok mutsuz olursun ilerde ayrıca aranızdaki eğitim farkından kompleks yapan adam ilerde hıncını ancak seni aldatarak çıkarır çevremde çok örneğini gördüm tecribe ile sabit

hem zamansız geliyor hemde gelince hazır ola geçmeni emrediyor, zorundasın falan diye

aynen, öyle bi sogudum ki...onu kendimden sogutmaya calisyorum..o istiyor hala ama ben sogudum...kesip atmak ta karsidaki tepkiden korkuorum. yavas yavas sgutmcan kendimi ondan

evt kültür catismasi var. okuma meselesini komplex haline getrmisler...oysa ki ben okumamissa okumamis, yeterki iyi bi insan olsun diye düsündüm ama yanlismis megersem...

cnm tanistigimizda issizdi, 6 aydir. neyse meslek egitimi var nede olsa dedim..ondan ztn önce ailem kabul etmedi ama daha sonra is buldu.ama bazi yalanlarini ortaya cikardik, örnegin maasi ile ilgili yalan sölemis mesela...öyle hergün görmedigim icin tabi anlamadim maalesef aile 7-8 km bizden uzakta ama bizm komsularin bazilariyla (tamda anlasamadiklarimizla) aralari iyi. hm annesiyle cok iyi anlastigini ve babasina fazla sey anlatamadigini söledi önceden..tabii bunun annesi tarafindan hatta yönetildigi ortaya cikti tanismada. o dürtüklemeleri felan misal normal degil.
haklisin tatlim, balik bastan kokmus...bunula gelecek yok gercektende, annemlerde senin dediginin aynisini dedi. ha sölemeyi unutuordum...annesinin piskolojik rahatsizligi oldugunu ögrendim. kardesleri buna iftira atmislar zamaninda ve bazen ne söyledigini kendi bile bilmyiormus

öyle canim valla simdiye kadr anormal bisey görememistim ama tabii daha öncede hic bi araya gelmemistik ki:) oglan tek konusurken sorun yoktu:S yoksa ben bastan hayir derdim

sakın evlenme bu adamla kardeşim sonradan kötü duruma düşmek istemiyorsan uzaklaş ondan

bir daha sağlam kafayla düşünmen iyi olacaktır

bunları okurken bile bunaldım, annen haklı...

sorun sadece ailesinde değil damat adayı da sorunlu

haklisiniz, allah ta zaten benim yüzüme bakti ve rüya ile bu isin hayirli olmadigina dair bi mesaj gönderdi..sanirm en iyisi de bu...

bencede cooook igrenccccler...ben daha igrenc olucam ki benden sogusun...
ha birde demeyi unutdum. annesi milletin ayip yerlerine bile bakti cok igrencler

birde bu olanlardan sonra güya adam kadina kizmis neden bu kadr raht davrandin diye ve oglan simdi bana cicek göndermeyi düsünüyor. al da basina cal diiycektim az kalsin

sen bile farketmişsini ki burda yazabiliyorsun evlendikten sonra ben ne yaptım diye dusunmektense şimdi uzaklaşmak canım bu adamla sakın evlenme

en iyisi canim

nilttcim, evt ben bi insana hitap ederken bile cok iyi düsünürüm, yanlis izlenim birakirim diye bile korkarim. amcam da dedi zaten "sen cok akilli bi kizsin ve akilli insanlar genelde salak insanlar secer ki iyi yönetebilsinler..ama kizim sen de cooook salagini secmissin" dedi

evet canim, istiharede de gördüm ki aslinda o pek rüyama da girmez...allah yardim ediyor...

salak canm salakk iste...kendi iradesi bile yok ve birde evlenip ev kurmayi düsünüyor. sen önce bi git de oglunlass demi sonra ev bark sahibi oll

prenses evet yha, en son annesiyle babasi geldiginde ise ben bi kez hosgeldiniz deyip odamdan cikmamistim. buna da laf ettiler, güya hic cikmamisim ayipmissss..simdide ciktigim kabahat hem onlara ne ki bizm evmiz onlar misaaafir, adi üstünde misafirr gelip gidicekkk

kocan olacak adama "oğlan" demen çok garip.:82:

evt bnde sonra farkettim sogudum cicim ya, ondan

bnu amcam da söledi, hatta hincini almak icin siddete bile basvurur diye...hakli da:S

hem zamansız geliyor hemde gelince hazır ola geçmeni emrediyor, zorundasın falan diye

adamlar görgüsüz zaten, onlara heralde normal geliyor

canim sogutmaya calismaktansa bence acik acik söyle
sana olan davranislarnin hosuna gitmedigini söyle,sonucta ailevi sogukluklar belki asilabilir ama sana olan saygisiz davranislari bunlar kendiyle alakali güveni yok gibi senin karsinda bence eziliyor ve senide kücük düsürme cabasinda acikca söyle bunlari,bugüne kadar nasil görmedim hic baska ortamlarda bulunmadin mi yani keske daha önce görseydin ya da gördüysen kesin kararla ayrilsaydin aileler isin icine girmeden ama bence yol yakindan dönsen senin icin iyiydir

bir bucuk sene nasil konustunuz diye soruyorum kendi kendime
cunku asik degilsiniz anladigim kadariyla
anlattiklariniz gercekten can sikici seyler
damat adayinin kalkip "ben helaya gidiyorum" demesi cok ayip
bunu en alt kesimdeki insanlar bile ayip karsilar..
ortunup ortunmeme konusunu acmalarida saygisizca
dusunceli insanlar olsalardi bunu sormazlardi bile
yada en azindan damat adayiyla kendi aranizda konusulacak bir mevzu bu
kitaplar konusunda hassas degiller herkesten bekleyemeyiz bunu ama
bu anlattiginiz insanlar kitap okuyan insanlarla bile dalga gecerler..
madem sevmiyorsunuz madem sogudunuz ustune ustluk
kendimden sogutacam fikri iyi bir fikir degil
dusunsenize sen kendinden sogutacaksin adam diyecek ben vazgectim
ve bu sefer ailesi sizi kotuleyecek en azindan kizi istemedik diyecekler
sen meslegini eline almis bir insan olarak
ve olgun bir kiz olarak kendinden sogutacagina
aramizda kultur sorunu var.. seninle anlasamayacagimi anladim.. geri kalan omrunde mutluluklar
bir daha beni rahatsiz etme derim..
inan bu gordukelrini evlendiginde 1000 katini goreceksin
bu yuzden kendine yakisir bir insan olsun esin olacak insan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…