Durumum karmancorman oldu...istemeye geldikten sonra ki olanlar...

Herşey sevgi aşk değil ne yazıkk ki insan bir kişiyle evlendiğini zannediyor ama asla öyle değil..

Ben olsam geri dönerdim bu işten..

burda herkes aynı fikirde, tek bir zıt görüş çıkmadı, demek ki düşünülmesi gereken ters bişiler var dimi canım, bencede soğutmaya çalışmadan direkt söle, anlaşamayacağımızı anladım de.koy postayı gitsin. sonra arkadaşındediği gibi ilerde istemedik falan derler canın sıkılır. ezilen sen olma

Yani gerçekten görgüsüzlük yapmışlar. Bir de hinlik denir buna. Erkenden gelip aklı sıra sizi basmış küçük akıllı müstakbel kayınvalideniz. Kendileri çok süper bir aile olduğundan onlara uygun musunuz diye bakası tutmuş hanımın :) Yaa bir de psikolojik sorunu varmış filan diyorsunuz. Tabi hastalıklar hepimiz için ama çok zorluk çekersiniz bence ileride.

Hela da nerden çıkmış acaba. Gerçekten hela mı diyorlar tuvalete yoksa sırf gıcıklık olsun diye mi demişler anlayamadım açıkcası. Köyde bile pek hela diyen kalmadı da artık. Hem o ne cürret öyle parmak sallamak filan. Yani evleneceğiniz insanda sorun olmasa tamam aileyi bir şekilde idare edin diyeceğim. Ama adam da aynı cinsten. Kötü bir durum olmuş gerçekten. Ben olsam soğutmaya çalışmaz açıkca konuşur ve bir daha ardıma bakmazdım. Çünkü evlenmeden bunları yapanların evlendikten sonra yapmaya cürret edecekleri şeyleri hayal bile edemiyorum.

hak veriyorum..
konu sahibi avrupadan sanirim..
bende avrupada yasiyorum ve ailem eski gurbetcilerden
burda egitime ve kendini gelistirme konusunda onem vermeyen turklerin hali insani sasirtir gercekten
mesela benim dunurculerim vardi vakti zamaninda
istemeye gelen kisinin abisi ayaga kalkip "kucuk su dokecem, hela nerde" diye sormustu
adam burda dogmus buyumus birde
hepimiz sok olmustuk

Hayatında olup bitenleri objektif değerlendirdiğini düşünüyorum...
Saf aşık olma zamanların da geçmiş...
Oturmamış bir işi olan ve kararlarına saygı duymayan (kapanma ile alakalı mevzu en basitinden) eş adayın ve her işe burnunu sokan bir müstakbel ailen var elinde...
Hala evlenmek istediğine emin misin?

Bencede soğutmayla falan uğraşma görünen köy kılavuz istemez açık açık konuş noktayı koy.

Ayrıca yaşadıklarını gözümün önünde canlandırdım babanızda iyi sabır varmış benim rahmetli babam bunlarla karşılaşsa kızım aşkından ölse size verecek kızım yok diye kovardı sanırım ama bu yine iyi eğer annem yaşasa o kayınvalide müsvettesinin saçını başını yolardı hatta hıncını alamaz kayınpederle damadıda elinden zor alırdık azıcık cazgırdırda benim annem :) bide bardak kadar bir hatundur zıplıya zıplıya döverdi herhalde bi an gözümde canlandıda gülmekten öldüm

ayy inanmıorum gerçekten şok oldum okurken cnm sen okuyup tahsil yapmış insasın bence çok çok iyi düşün bu nasıl bir saygısızlıktır ya baskın yapmak ne demek temizmisiniz bakmak ne demek ya bu devirde kaldımı bukadarı pes doğrusu ben çok gelenekçiyimdir ama benim bile ağzım bir karış açık kaldı bence çok iyi düşün arkdaşım ileride çok pişman olacağın şeyler yapma bence:26:

O kadar okumuş etmiş kendini geliştirmiş bir insanın sen bu damat adayını ve ailesini nerden buldun canım hiç sana uygun değiller gibi yol ver gitsin değmez böyle insanlarla uğraşıp genç yaşında hayat karartmaya.

Acı olmuş belki ama büyük bir tecrübe yaşamışsın, bence şanslısın ki bu aşamada yaşadın bunu.
Zararın neresinden dönsen kardır arkadaşım, hiç zorlama bu olacak bir iş değil.
Nasıl bir kız isteme şekli bu böyle baskın yapmalar, temiz mi pis mi diye kontroller, herşeye kusur bulmalar, ayrıca örtünme meselesini daha isterken gündeme getirmeler, kitap okuyorsun diye alay etmeler, biz kavgacı aile istemeyiz diye tehdit etmeler...daha ne olsun.
Evlilik sadece sevgi ve aşkla yürüyecek birşey değil. Aranızdaki eğitim farkı, kültür farkı ciddi boyutta. Çok seviyorsan da sevgini kalbine göm, insanlar asla değişmez, okumuş meslek sahibi kızsın, seni daha çok hakeden nice insan çıkacaktır karşına, hakkında hayırlısı olsun inş.

Katılmamak elde değil.Ama iyi insanlarmış.Gerçek yüzlerini 2. günden göstermişler.İstersen devam söz nışan alışverişlerinde düğün hazırlığında daha ne komediler çıkarır bu aile.Yat kalk dua et bu yönlerini şu an gördün.Ya evlendikten sonra anlasaydın.Şaka bi yana Allah ın sevgili kuluymuşsun canım.Üniversite mezunu ,evlilik için para biriktirmiş, ailesinin kendine göre bir evi ve kendilerine yetecek bir geliri,ve ve doymuş bir gözleri olan,senden beş yaş büyük ,ortahalli yakışıklılıkta, çok kızla çıktım demeyen,erdemleri,ahlaki sağlamlığı olan,uçurumdayken elini tutabilecek kadar mert bir insan EŞ olmalıdır.Diğerlerine damat olmak nasip olmamalıdır bence.Çok bunalırsan sarı kantoron hapı al,balla polen ye bünyen güçlensin,yoğurtla çörek otu ye vücudun direnç kazansın.Yeni kıyafetler al.Kuaföre git .Kendi neşeni yerine getir.Arkana bile bakma derim.Çok sinir oluyorum böyle kendilerini nimetten sayana insanlara.Üniv. mezunu gelinle muhatap oluyoruz deyip azıcık kendilerine çeki düzen vereceklerine görgüsüzlük yapmışlar.Dua et iyi birini Allah karşına çıkarsın diye ve bekle lütfen.

kizlar evet hepimiz hemfikiriz ve iyiki de sizlere danismissim, bu sogutma isinden vazgectim...zaten iyice uzardi o zaman...

bana yazdigi sey, bana saatbasi durumunu bildir lütfen , ne yapicagmi bilmyiorum , annenle tekrar konus lütfen...bende cünki cok kötü oldum, bi senedir inandigim sey yalandi resmen...bu kadar fena olmadiklarini tahmin edemedim ve olur gözüyle baktim...üstelik ailelerde bilyiordu irtibatta oldugumuzu...ama son ziyaret faciyaydi...ve ondan sogumaya basladim, bitse gözüyle bakyiorum. kolay degil tabii birden bire söküp atmak ama demin ona yazdigim su idi: sadece bizim sevgimizle yürümüyor bu isler, ben bunu anladim.aileler uyusmuyor. aklima gelen bir sey var oda araya bi süre zaman koymak ki bi herkez kendine gelsin.piskolojim cok bozuldu ve daha fazlasini kaldiramiycam" o da "onlar anlasir canim, ön yargililardir, hersey iyi olucak merak etme. biz bi evlenelim, istediginde uyusur onlar :) cevap yazmadim

Son düzenleme:

canm ya cok tsk ederim bu önerilerin icin...benimle hava atmakti onlarin niyeti hemde komplex icerisindeler. gercekten de ucurumdan döndüm. zaten mezuniyet törenim var bu hafta, biraz kafa dagitirim. törenden önce ise aile dostlarimizlaydik kendi aramizda kutlamak icin ve birazda olsa kendime geldim insan kendi kiymetini bilmeli, böyle insanlarla muhattap bile olmamali..es konusunda yerden göge kadar haklisin...bu cocuk cok yardimsever, sahip cikan ve iyiniyetli biri gibi gelmisti bana...ama o kadar safki kendisini annesi yönlendiriyor...tamam canim, aceleye gelmez bu isler ve en iyisi de beklemek

Son düzenleme:
canim benim sakin bulsma bu insana derim !!! ne kadar ruyaya yat baska seyler yap bu adam sana gore birisi degil. hele annesi ve rahatliklari..... sahsen okumus gormus gecirmis insansin sende yazarken herseyin farkindasin .... daha ne diyelim ki...hele cocun tavri hic hos degil. ondan sana hele hic koca olmaz bence oturur senin maasini yer icer. calismaz bile.... kusura bakma agir oldu belki ama bende cok kotu izlenimler biraktilar anlattigina gore....

İyi bir kalbi iyi bir kalbi daha kurtardık KK Ya benim anlayamadığım bu tipler ne kadar iyi yalancı ki güzelim kızları kandırabiliyor.2. aşama sen kıymetsizsin bak peşimden kaç kız koşuyor aşamsı,üçüncü aşama aldatılma,dördüncü aşama seni kim ne yapsın,5. aşama seni seviyorum benden başka kimse seni sevmez aşaması olacaktı canım.Sende bozulan psikolojin,zayıflayan bedenin ve gittikçe küçülen özsaygınla ona yardımcı olacaktın.En güzeli telefon kartını tuvalete at.Yeni bir hat al.Ailece yanına yaklaşmaması için önlem alın.Bak daha ne oyunlar oynar bu seni kandırabilmek için.

tamam canim yapmam ben bundan sonra salakmiyim...evt cok yanlis bi insan..bazen cok hayirli gibi görünen seyler hic te sonunda hayirli olmayabiliyor. bu maas konusunu annem de söledi, iyi bi isi yok zaten, seni yer üzerine kredi acar ve basina bela olur...birde ileride cocuk mocuk olursa is iyice karisir...gercekler canim, olsun agir olsa da yerden göge kadar haklisin.

cnm evet yha nasil yalanci insanlar var :S kizi tavlamak icin tipten tipe giriyorlar ve kiz anlayamior:S bu asamalar konusunda öyle haklisin ki 2 nci asamayi yasadik! güya bu simdiye kadar kizlari terk etmismisde..cok kiz pesinden kosmus taa...allahtan digerlerini yasamadim.
kurtaricilarim sagolun:) KK, annemin ve kardesimin güclü sezgisi, amcamin nasihatleri ve yine onun istihare namazi fikri hepinizde sagolun. benim olaylara tek tarafli bakmamak icin cabalarim da ise yaradi ve cok ta iyi oldu yoksa sonucta hayati mahvolan rezil olan ben olurdum...epeydir cevap gelmedi cok iyi oldu artik ta gelmez insallah..erkeklerden nefret ettiriyor böyleleri bu gidisle feminist olucamm

Olamaz! Siz evlenemezsiniz! Biraz türk filmi vari oldu ama inan yazını okuyunca aklımdan ilk bunlar geçti canım. Bak bu kadar görgüsüz kaba insanlarla bir ömür geçirebilcek misin? Yazık değil mi gençliğine güzelliğine kariyerine? Şimdiye kadar farkedemedin mi bu çocuğun bu kadar görgüsüz, yol izan bilmez olduğunu

askin gözü kör derler, en iyi örnek benim gönül fermen dinlemez derler ya, ilk basta cok seviyordum ama isin icine aileler karisinca sogumaya basladim

anam okurken içim daraldı; annen iyi sabretmiş ben olsam yolardım o kadını ya
önceden olsa aman oğluyla evleniyosun anasından sanane derdim ama evlenince anladım ki kazın ayağı hiç de öyle değil.
annesi babası ve onlarla olab ilişkisi evlilikte cok ciddi bir rol oynuyor maalesef. uzak dur bence, sonradan üzüleceğine şimdiden kurtul yoluna bak
hakkında hayırlısı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…