Aklin yolu birdir tabi herkes daha iyi yasamak ister.istanbulda esin is bulabilecekse ve tasinmayi kabul ediyorsa olabilir.sonucta ne zamana kadar abisinin evinde oturacaksiniz.kendi ayaklarinizin ustunde kendi yorganiniza gore hayatinizi idame edersiniz?esin ne diyor tasinma isine?
Durumunuz biraz zor. Öncelikle kiziniza bakmak icin isten cikmissiniz ve birkac yil daha calismazsaniz sanirim sizi istihdam edecek bir yer bulmaniz zorlasacak. (Uzun yillar calismaya ara verdiginiz söylenecektir.) Fakat öte yandan kira vermiyorsunuz ve esinizin isi gayet güzelmis.
Mantikli düsünürsek, Istanbul Avrupa yakasina tasindiginizda esiniz ayni oranda bir maasla is bile bulsa, sizin 1.500TL maas aldiginizi düsünürsek, 600-700 kiraya gitse, aslinda öyle cok fazla bir getirisi olacakmis gibi durmuyor. Bulacaginiz ise de bagli tabi ama sizin ve esinizin yol parasi, öglen yemegi parasi vs. Ailenizin de bir süre sonra kiziniza bakmaktan yorulma payini ekleyin. Ki kiziniz biraz büyüyünce anaokuluna vs. vermeniz gerekecek...
Yani düsünülmesi gereken cok husus var. Eger esiniz Avrupa yakasinda suan aldigi maastan daha iyi kazanabilecek bir yer bulursa siz de en düsük 1.500tl maas alirsaniz, ancak o zaman birikim yapabilirsiniz gibi geliyor bana. Üstelik cocuk büyüdükce ihtiyaclari da artar derler ya.
Bence yatirim yapmaktan ziyade, siz kendi ayaklariniz üzerinde durmak ve calisma hayatinizin daha fazla körelmemesi icin, biraz daha bagimsiz olabilmek ve esinizin ailesinin yaninda yasamamis da olmak amacindaysaniz, kesinlikle esinizle konusup bu is tekliflerini degerlendirin derim.
Aslında dediğiniz gibi birazda körelmek istemiyorum. Çünkü çalıştığı dönemde saçı başı boyasız ve bakımsız dolaşmayan ben nasılsa evdeyim diye fena halde saldım artık. Kenar mahallelerden birinde oturduğumuz için bütün gün evdeyiz. Kızımla hiçbiryere çıkamıyoruz. Zaten çarşıya bir çıkalım desek hiçbirşey yapmasak bile 15.-TL taksi masrafımız oluyor maalesef
Ama tek sorun birikimse, Avrupa yakasinda ikinizin de cidden cok süper isler bulmaniz gerek, yoksa hesap yine hemen hemen ayni kapiya cikacaktir.
Aslinda sanirim biraz da gebzede olmayi sevmiyorsun.aslinda fena bir yer degil.sanayi de iyi.ne tur bir is ariyorsun ki geri donus olmuyor sana.
eger ki esiniz de istanbulda işe girmesi kolay ise en kotu ihtimalle aldıgınız 1.500 maas; kira paranız ve yol harcamalarınızı ve esinizin maasındaki 500 e kadar degisikligi tolere edebilir. fakat yine birikim zor gibi...
kızınızı annenize bırakabilecek iseniz, sosyal yasantınızın olmaması ile iş yorgunlugu arasında sizi psikolojik olarak hangisi daha cok etkiliyorsa o dogrultuda karar verebilirsiniz.
Allah kolaylık versin canım.. Kira vermiyorsan eşin iyi maaş alıyorsa akıllı harcamalar yapıp kendinizi sıkıntıdan kurtara bilirsiniz... İhtiyaç dışı harcamalar yapmayın.. benim eşim Az maaş alıyordu 20.000 tl borcumuz vardı ben evimi 100 lirayla geçindiriyordum!
Ve borcu bitirdik çok şükür... Eşim işten ayrıldı ve işsiz şuan ama çok şükür ufak bi birikimimiz var. Kayınvalidemde oturuyorum iş bakıştırıyoruz.
İnsallah en kısa zamanda borcunuzdan kurtulursunuz..
istanbul anadolu yakasının gebzeye yakın yerlerinden araştır, çok fazla mesafe yok , hele bir de servis olursa çok iyi olur ...
İnanın aylardır başvurmadığım firma kalmadı gibi. Ama hem çocuk hemde yaş 33 olunca maalesef geri dönüş alamadım hiçbiryerden henüz
bence taşınmayın, gebzede yaşamın ucuzluğu ve kira masrafınızın olmaması 1500 eder gibi zten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?