Dürüstlük mü salaklık mı?

Atlantistebiranka

Thank you mario but princess is in another castle.
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
2.724
9.219
158
Merhaba hanımlar,
Boşanma aşamasındayım, evden çıkarken yanımda bir miktar para ve bir iki çeyrek altın vardı. Öyle ahım şahım bir para etmiyor yani.
Şimdi boşanmış olanlar veya bu süreçte olanlar bilir ki düğünde takılan herşeyi talep edebiliyorsunuz.
Hem vicdanen hem de hukuku yanıltmak istemediğimden yazmayı düşünüyorum.

Sizce ne yapayım?

Not: yazdırdım ne aldıysam.
Hem hukuk önünde yalan söylememek hem de vicdanıma yalan söylemeyi yediremeyeceğimi düşündüğümden.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,
Boşanma aşamasındayım, evden çıkarken yanımda bir miktar para ve bir iki çeyrek altın vardı. Öyle ahım şahım bir para etmiyor yani.
Şimdi boşanmış olanlar veya bu süreçte olanlar bilir ki düğünde takılan herşeyi talep edebiliyorsunuz.
Karşı taraf benim yanımda olanı biliyor, avukatım bana "yanında olanları söylemeyip isteyebilirsin" dedi ancak bu bana hiç doğru gelmiyor. Hem vicdanen hem de hukuku yanıltmak istemediğimden.

Sizce ne yapayım?
sana kötülük yaptıysa iste
Yapmadıysa iyi ayrıldıysanız isteme

Avukatın dedigi resmen dolandiricilik aldigin parayi almadim demek ne kadar dogru? Kul hakki diye bisey var, 3 kurus icin kul hakkina girmeye ayni yastiga bas koydugunuz adami dolandirmaya deger mi?
Kul hakkı konusuna girersek, karşı tarafın dilekçesi full benim kul hakkım dolu.
Beni durduran, dini temellere dayanan korku değil. Vicdan.
Ancak vicdanla enayilik arasında ince bir çizgi var, o yüzden konu açtım.

Kul hakkı konusuna girersek, karşı tarafın dilekçesi full benim kul hakkım dolu.
karsi tarafin yaptigi onu ilgilendirir vebali kendi boynuna ben olsam yalan soylemezdim baska sekillerde hakkimi almaya calisirdim ama tabi siz daha iyi bilirsiniz isin icinde olan sizsiniz biz detaylari bilmiyoruz

Cok bi miktar degil soylenecek kadar. Karsi taraf bunu soylerse onlarin ayibi bence
Söyleyeceklerinden eminim.
Adam ben evden çıkarken 'dur ne yapıyorsun' demek yerine 'elindeki 1000 lira parayı bırakacaksın' diyerek ağlıyordu.

Sizden onlar ne istiyor ki dilekçe de? Maddi şeyler mi talep ediyorlar? Eğer öyleyse düğünde bozdurduğunuz ne varsa tüm altınları isteyin diyeceğim ama, giderken parayı bırak diyen adamdan hiç bir şey istenmez.

İkilemde kalmanız bile söylemez ve yeniden talep ederseniz size manevi yük olacağını kanıtlıyor aslında. Bence bu tarz olaylarda ki kararlarımız, karşı taraftakilere göre değişmemeli. Prensip ve değerlerimiz her durumda geçerliyse gerçekten vardır. En önemlisi kendinizle yüzleştiğinizde "aman banane" mi diyebilecek misiniz? Bu cevabınıza göre hareket edin derim.

E biz bekliyorduk bunu zaten siz istemiyor musunuz peki?
sorduğunuz soruya da şöyle cevap vereyim eğer canını yakacağına eminsem
altınları talep eder alır bir kısmını bağış yapardım maksat gıcıklık değil mi? :kahve:
İstemem gereken herşeyi istedim.
Evet, alıp hayvanlara mama dağıtmayı planlıyordum doğrusunu söylemek gerekirse haha

Insanin hayatta bir duruşu olmali. Karşi taraf ile aynisini yaparsan, farkin ne? Cidden 2 çeyrek icin kendini yalanci konumunamu koymak istiyorsun? Kendi dogrularindan vaz geçiyorsun?

Yalanciliğin ortaya cikarsa bide diğer taleplerinde dogal olarak red yiyebilir.

Boşanma sürecinde biri olarak diyorum, asla yapmam. Ve yerinde olsam avukati değiştirirdim. Benim bildiğim mahkeme önunde yalan söylemenin sonuçlari hafif degil.

İkilemde kalmanız bile söylemez ve yeniden talep ederseniz size manevi yük olacağını kanıtlıyor aslında. Bence bu tarz olaylarda ki kararlarımız, karşı taraftakilere göre değişmemeli. Prensip ve değerlerimiz her durumda geçerliyse gerçekten vardır. En önemlisi kendinizle yüzleştiğinizde "aman banane" mi diyebilecek misiniz? Bu cevabınıza göre hareket edin derim.
Bu 'bana kötülük yapana gül atarım' değil asla, yalan söyleyerek onun canını yakma fırsatı elimde varken kullanıp kullanmamak. Yani yalan değil de başka bir yöntem olsaydı, sanırım ellerimle kalbini bile sökerdim.

"Savaşı kazanıp kazanmadığınız değil, gün sonunda düşmanınıza benzemediyseniz kazanan olmuşsunuzdur. " düşüncesi beni tırmalıyor.

Back
X