Duş havlusu

angelnr*

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
858
69
Kızlar merhaba, duşta kullandığım bir vücut havlum var baş havlusuyla birlikte. Son zamanlarda ben mi hassaslaştım anlamadım ama sanki yıkasam da çok temiz kokmuyor. Yumuşatıcı bazen koyuyorum bazen koymuyorum, yıkayıp asıyorum sanki daha kullanmadan önce bile ilk kuruduğunda hafif bi koku oluyor. Ama nasıl desem pis ya da kötü bir koku değil, sadece yıkanmış tertemiz bir havlu gibi kokmuyor. Bu neden olabilir sizce? Vücut havlularınızı ne sıklıkta ve kaç derecede hangi programda yıkıyorsunuz?

Bir de ben bu havluyu 2010 ya da 2011 senesinde almıştım, eskidi filan ondan mı acaba..

cnm sen dışarda kurutuosan ondan kokar bıde ütü de koku yapabilir tabi ütü yapısan bu arada benım havlum ve bornozum lila renkte genelde 30-40 derecede yıkarım ki fazla derecede yıkama bozulabilir.bende senin gibi titizim dikkat ederim kışın 2 hafta bir yazın her hafta yıkarım cnm. pamuklu programında yıkıorum. deterjan ne kullanıyorsun bu arada

cnm sen dışarda kurutuosan ondan kokar bıde ütü de koku yapabilir tabi ütü yapısan bu arada benım havlum ve bornozum lila renkte genelde 30-40 derecede yıkarım ki fazla derecede yıkama bozulabilir.bende senin gibi titizim dikkat ederim kışın 2 hafta bir yazın her hafta yıkarım cnm. pamuklu programında yıkıorum. deterjan ne kullanıyorsun bu arada
Merhaba. Deterjan bazen omo active fresh bazen de persil aliniyor eve. Bir odada camasir askiligi var orda kurutuyorum asıp, acik balkonda kurumuyor yani. Benimkiler kirik beyaz, ben de genelde 40 derecede 30dklik programda yikiyorum. Utulemiyorum. Valla anlamadim benim mi burnum hassaslasti nedendir.. Kurumasıyla mı alakalı acaba bilemedim

Merhaba. Deterjan bazen omo active fresh bazen de persil aliniyor eve. Bir odada camasir askiligi var orda kurutuyorum asıp, acik balkonda kurumuyor yani. Benimkiler kirik beyaz, ben de genelde 40 derecede 30dklik programda yikiyorum. Utulemiyorum. Valla anlamadim benim mi burnum hassaslasti nedendir.. Kurumasıyla mı alakalı acaba bilemedim şöyle tertemiz yeni yıkanmış havlu gibi kokmuyor nedense, yani dediğim gibi pis bir koku değil ama sanki defalarca kullanmışım da artık yıkama zamanı gelmiş gibi oluyor

Valla yıl ile alakali olduğunu sanmam.. Ben 2009 dan beri aynı duş havlularini kullanıyorum her gün.. ve makinada haftada 1-2 kez yikiyorum.. Tüm havlular ayrı bir posta 80 derecede.. hiç koktugunu farketmedim..
Yüksek derecede neden yikamiyorsun? Havlu bu iyice deri atigindan kirden arınması için dereceni yüksek tut.. tabi havlunun dokusuna cinsine de bağlı olabilir..

Valla yıl ile alakali olduğunu sanmam.. Ben 2009 dan beri aynı duş havlularini kullanıyorum her gün.. ve makinada haftada 1-2 kez yikiyorum.. Tüm havlular ayrı bir posta 80 derecede.. hiç koktugunu farketmedim..
Yüksek derecede neden yikamiyorsun? Havlu bu iyice deri atigindan kirden arınması için dereceni yüksek tut.. tabi havlunun dokusuna cinsine de bağlı olabilir..
Doğru diyorsunuz havlu direk deriye değiyor. Bir de yüksek derece deneyeceğim, çok teşekkürler

Doğru diyorsunuz havlu direk deriye değiyor. Bir de yüksek derece deneyeceğim, çok teşekkürler
cnm naptın 80 derecede havlumu yıkanır sen havluyu mahfetmekmi istiosun kısa programda yıkadığından olabilir ben pamukluya atıorum 2,5 saatte filan yıkıyor yarım saat neki

bence şu sebepten,
bazı havlular yapısından dokusundan artık her ne sebepten ise çok çabuk nem kokusu yapıyor bende de var öyle bi kaç el havlusu yıkıyorum misss bi iki kere kurulan hemen nem kokuyor ben de onları çok çabuk değişiyorum ya da nemlenince direk kurutuyorum bi yerde ama ne yapsam böyle :KK43:

benim havlularım çok çabuk leke oluyor oma ariel her şeyi kullandım bir türlü el lekelerini çıkaramadım attım çoğunu
ama a101 den bir tane aldım o lekeleri geçirdi şimdilik iyi

bence şu sebepten,
bazı havlular yapısından dokusundan artık her ne sebepten ise çok çabuk nem kokusu yapıyor bende de var öyle bi kaç el havlusu yıkıyorum misss bi iki kere kurulan hemen nem kokuyor ben de onları çok çabuk değişiyorum ya da nemlenince direk kurutuyorum bi yerde ama ne yapsam böyle :KK43:
Ben de ayni seyi dusundum acaba havlunun kendi yapisiyla mi alakali diye. Bakalim farkli yikamayi deneyecegim olmazsa degistiririm havluyu belki:)

X