- 21 Ocak 2018
- 1.420
- 4.128
- 63
- Konu Sahibi bookermoon
-
Birde söylememeyi tercih ediyorum deseler aşırı anlayışlı olup saygı göstereceğimi iyi bilirler.eşinizle terapi alıp çözebilirsiniz belki ama arkadaşlarınız hiç sevilesi değil.nazara inanırsın dua okuyup korunursun yani yakın arkadaşa yalan söyleyip kırmakta ne!
Demekki dost değillermis çıkarın hayatınızdan yada merhaba merhaba olsun arkadasliginizHepsi neredeyse, grip olsalar evlerine günlerce yemek taşıdığım, üzgün olsalar telefonda saatlerimi harcadığım, en azı 8 sene olan dostluklar.
Evet bende bunu düşünüyorum ama önce danışmak istedim sizlere, belki ben dramatize ediyorumdur diye.
Ayrıntılı cevaplarınız için teşekkür ederim. Hepsini dikkate alacağım.1.si sizin hatanız,neden kabul ediyorsunuz sizin düşünceleriniz/duygularınız yok mu ?
2.sinin sebebi nazar olmak zorunda değil,kendinizi kıyaslayıp üzüleceğinizi düşünmüş olabilir,''diğer anneler emziriyor,ben emziremiyorum,kötü bir anne miyim'' gibi.Çünkü kadınlarda doğum sonrası emzirme dönemi bu psikoloji çok oluyor.
3.sü bariz kıskanmış,ne takıyorsunuz ki ? Ben hem kafama yatırım yaptım hem de yemekte ustalaştım deyin gülün geçin.Yemek yapmak bir kültürdür kadın ya da erkek için,bu kültürü bilmediğini gururla söyleyen arkadaşınız da vizyonsuzun teki.
4.sü yalan söylemiş evet.Bence bozulmayın,mesafe koyun gitsin.Doğurduğunda ''aa sen hamile miydin'' der şaşırırsınız.
Son olarak da zaman zaman şanssız dönemlerimiz oluyor.Kendinizi bunları kafanızda kurarak daha da aşağı çekmeyin.Önce evinizdeki gergin ortamı çözün,sonra dışarıdaki insanlarla hak ettikleri şekilde iletişim kurarsınız.
Hiç ama hiç öyle değilimdir. Zaten bu insanlar birbirini tanımaz farklı çevrelerden arkadaşlar.Yanlış anlamayın da nazarı değen biri misiniz? Benim bir araladaşkm vardı maşallah dediği 3 gün yaşardı hiç abartmıyorum çanta almıştım oldukça kaliteli pahalı bir şeydi daha il takılımda çantan çok güzel dediii an fermuarlı elimde kaldı bir daha da iflah olmadı o çanta yolda yürürken tatlı bir kız çocupu gördü ay çok tatlı dedi çocuk part yerde eller dizler hep kanadı ailemlemin maddi durumuyla ilgili hep bir şeyler derdi öğrenciyken bir anda tepe taklak olduk elde avuçta bir şey kalmadı bunlar aklıma gelenler o kadar çok örneği var ki kendi de dersi benim nazarım çok değer diye o yüzden ona uzun zamandır hiç bir şeyimden haber vermiyorum sorarsa da hayatımla ilgili olumsuz şeyler söylüyorum
ben böylelerini tutmazdım hayatımda.bende benzer bişey olmuştu .bir arkadaş bizi 5 çayına çağırdı biz gitmeden öncede nazar için üzerlik otu mu ne varmiş onu yakıyomuş mutfakta.tabi nasıl yaptıysa mutfağına sıçramişti zaten sürekli nazar korkusu yaşayan biriydi.ben çok rahatsız olmuştum mesafe koyup başka sebeplerdende görüşmeme kararı aldımBirde söylememeyi tercih ediyorum deseler aşırı anlayışlı olup saygı göstereceğimi iyi bilirler.
Onunla bir süre böyle devam etme niyetindeyim. Dünden beri bir konuşma çabası, pişmanlık belirtileri var ama uzatmayı düşünüyorum.1 no'lu darbe?
Bende hiç anlamıyorum nazar bir bunlara mı değecek? Dünya üzerinde birsürü insanın isteyeceği birsürü özelliğe sahip insan var ama, sütü fazla olana, oturma grubu yeni olana, binbir zorlukla krediyle ev alana mı değiyor bu nazar? Benim hiç öyle korkularım yok çünkü ben kimim ki?ben böylelerini tutmazdım hayatımda.bende benzer bişey olmuştu .bir arkadaş bizi 5 çayına çağırdı biz gitmeden öncede nazar için üzerlik otu mu ne varmiş onu yakıyomuş mutfakta.tabi nasıl yaptıysa mutfağına sıçramişti zaten sürekli nazar korkusu yaşayan biriydi.ben çok rahatsız olmuştum mesafe koyup başka sebeplerdende görüşmeme kararı aldım
Oğlumla aslında gayet güzel ve verimli zaman geçiriyorum, o bana yetiyor ama genelde karşı taraflar istekli olduğu için devam ediyordum. Haklısınız sanırım ipleri elime alma vaktim geldi.Etrafindaki gereksiz insanlari temizle. Esin de dahil. Yalnizlik da guzel. Ille hayatinda biri olmasi gerekmiyor. Etrafindaki tuhaf dusunceli insanlardan bir kurtul ince.
Şu sıralar pişmanlık gösterileri peşinde ama görmezden geliyorum onu. Evet arkadaşlar konusunda öyle yapmayı düşünüyorum. Destek için sonsuz teşekkürler.Eşin ile ilgili diger konunu hatırlıyorum.Sinir olmuştum eşine...Arkadaş (?) dediklerinde iyi değiller.Çıkarırdım hayatımdan senin yerinde olsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?