- 21 Ocak 2018
- 1.420
- 4.128
- 63
- Konu Sahibi bookermoon
-
Bende şaşkınım. Okadar kararlı ve mutlu duruyordu ki hiç beklemezdim. Bakalım :)Normalde hiç çekinmem boşan yazarım.Ama seninkinde bir isik var gibi icime doguyor :)) Hayirlisi bakalim:)
gözlerimizden ışın falan çıkıyor sanıyolar heraldeRenkli göz gibi güzel bir özelliğin kültürümüzde nasıl negatif bir saçmalığa bağlandığı da hala aklımı kurcalar.
O zaman o kocasına cırlasın. Kocasına gık çıkaramayıp aralarındaki meseleden bağımsız, dahli olmayan, sadece iyi bildiği bir işi yapan arkadaşından hınç almasın. Böyle birini mazur göremem.Ekleme :
Böylekafalı, iğrenç bir erkekle evli kadın. Milletin yanında eşini yerip başkasını öven, kadının iyi taraflarını görmeyen bir mahlukat. O kadın o tepkiyi vermesin de ne yapsın? Çok üzüldüm cidden, onun yerinde olmak istemezdim. 3'e kızmayın bile , inanın tepkisi size değil,o beyinli kocasinadir
Kesinlikle hiç nazarım falan değmez, yani hiç örneği olmadı. Aksine kendime çok çekerim negatif enerjiyi. Arkadaşımın eşi benim sınıf arkadaşımdı ve eskiden beri eşine karşı onu hep yücelttiğimi çok iyi bilir. Yeri gelir kendimi kötü gösteririm. Bunlar üniversiteden beri sevgililer yalnız, adam o zamanda böyleydi. Arkadaşım ona deli gibi aşık olduğu için kesinlikle her şeye rağmen onunla evlenmekte ditetti.Umarım yanlış anlamazsın ama herkes böyleyse belki böyle bir durum vardır diye yazıyorum.
Benim en yakın arkadaşım 'aaa ucak' desin uçak düşer.
Gerçekten.. ona fırının fotosunu çekip bahsettiğim yemek borcami elimden dusurmemle beraber kırılmıştı. Siyah dolgu yaptirmis 'beyazlar hep düşüyor' dedi. Yoo benimki beş yıldır sapasağlam dedim, aynı günün akşamı dolgum düştü, adetli olduğundan buluşmaya gitmemiş 'bu bahane mi yani' demiştim,benim adetim seninki gibi rahat gecmez' demişti. Ki ben tuvalette görünce anlatım regl olduğumu,o kadar ağrısız geçer. Kızın onu dediği ay öyle bir sancı çektim ki, hastanelik oldum . Ne bileyim, kıza anlattığım tatile gidemem. Ve daha nicesi...bir keresinde eski sevgilimle 'her şey güzel gidiyor' demistim. Ertesi gün durduk yere kedi köpek gibi kavga ettik. Sonra ben 'hep dün XXY'ye ovdum ya seni,ondan' dedim, 'ver telefonu' dedi numarasını sildi kızın, kıkır kıkır güldük o arada, barıştık, geçti gitti konu. Ben de bir süre sonra olay bitene kadar anlatamamaya başladım. Misal vizem çıkıp uçağa binene kadar gittigimi söylemiyorum:)
yani bu kız kötü bir kız kesinlikle değil. Kalbi de çok temiz. Böyle konuştuğumu bilse üzülür ama gerçek bu. Belki sizinle de boyle yaşanmışlıklar vardır.
Onun dışında 3. Konudaki kadının takılacak bir yeri yok. aşağılık kompleksiyle konusmuş. Muhtemelen evde kendi yemeklerine laf eden kocasının herkesin içinde ettiği iltifatı kiskanmistir. Konunun öznesi siz değilsiniz,eve gidince edecekleri büyük kavganın başlangıcı olsa gerek.
2deki olayda da , belki nazar korkusu değil de, sütü gelemedigi için mama veren kadın zamanla emzirmeye başlamıştır. Belki yedikleri,belki yılmadan meme vermesi, belki emzirme terapisi sonrasında...sonucta böyle çok örnek var,bebeği sonradan emen. Ya da dedigi gibi,mama veriyordur ama aynı zamanda bir iki damla bile verse meme tutuyordur,çocukla arasındaki bağ gelişsin diye. Çocuk da bir süre sonra bir gıda olarak değil bir hobi olarak meme emmeye başlamış olabilir. Kadınlar kulübünün evlat edinme postunda okumuştum mesela ben, evlat edinilen bebeyi önce doyurup sonra da memede uyutan bir kadini (bir nevi sakinleşmesi için emzik niyetine) . Yani k yapmışsa bu kadın da yapmış olabilir...
4. Konuda ayıp etmis,doğru. Ama belki de ilk aylar kimseye söylememe kararı almışlardır. Benim ablam - ki çok yakinizdir- ilk üç ay bana bile söylemedi bebeği olacağını. Dördüncü ayın ortalarında söylediler. Yani bebeği öğrendik ,birkaç haftaya kalmadan cinsiyet belli oldu. Öyle diyeyim.
Biz bunu bizden saklamak olarak anlamadık da 'kendi öyle uygun görmüş' dedik.
Bence (zor ama) siz de her şeyi kişisel almaktan vazgeçin. Şu konuda her şeye uzulebilirsiniz tabii ki,insanız ,kafaya takarız. Ama üzülecek tek konu eşiniz ile olan.
Ekleme :
Böylekafalı, iğrenç bir erkekle evli kadın. Milletin yanında eşini yerip başkasını öven, kadının iyi taraflarını görmeyen bir mahlukat. O kadın o tepkiyi vermesin de ne yapsın? Çok üzüldüm cidden, onun yerinde olmak istemezdim. 3'e kızmayın bile , inanın tepkisi size değil,o beyinli kocasinadir
Eşine asla laf söyletmez, ve erkekleri genelleyip yaptığım yorumlara bile "Benim kocama laf yok" diye müdahale eder.O zaman o kocasına cırlasın. Kocasına gık çıkaramayıp aralarındaki meseleden bağımsız, dahli olmayan, sadece iyi bildiği bir işi yapan arkadaşından hınç almasın. Böyle birini mazur göremem.
Konu sahibi de ne güzel etmiş, gübre beyinli o herifi bozarak. Kendini kıran bir insanı kollamak çok ince bir hareket.
Blöf yapmaya çalışmış, kıyamam kız.Bende şaşkınım. Okadar kararlı ve mutlu duruyordu ki hiç beklemezdim. Bakalım :)
Öffff bak o ezik arkadaşı ilk sırada sil hayatından. Çekilecek dert değil. Kocişkosuyla mutlu olsun. Ha yemek yapmayı da öğretiver de, daha çok yaransın paşa kocasına. Sinirim geçmiyor.Eşine asla laf söyletmez, ve erkekleri genelleyip yaptığım yorumlara bile "Benim kocama laf yok" diye müdahale eder.
Örneğin?Herkes herseyini sizden sakliyor ise belkide sorun sizdedir.
Yani benim hic bir arkadasim misal bana hamileyken degilim deme geregi duymuyor. Emzirenler emziremedim demedi. Ben cok zor bir meme kesme sureci geçirdim kizimla. Bir arkadasim 3 gunde pat kesti hic zorlanmadı. Ama bana ay bende cok zorlandim demeye gerek duymadı.Bir arkadasim saklamisti mesela hamileligini ama oncesinde düşükleri vardi, birine hamile oldugunu soyleidkten sonra dusurdum demek cok agir geliyordu o yuzden bu kez soylemedim demisti. Gayet hakli bence paylasmamakta. Hic uzulmedimde yargilamadimda niye paylasmadi diye. Kendimi gol yemiste hissetmedim.Örneğin?
Simdi anladim etrafinizdakilerin neden boyle davrandiginiSezar bıçak darbelerine dayanıp hala ayaktayken, Brütüs ü de ihanet çetesinde görünce artık kendini yere bırakma zamanı geldiğini anlamıştı ya. İroni yani... Pes etmek anlamında.
Sizin hayatınızdakiler ve benim hayatımdakiler aynı olamaz. Ayrıca herkes diyorsunuz ve ben yalnızca 2 kişi den bahsediyorum. Aksine hiçbir zaman sorun çıkaran, açık arayan, nazar eden bir arkadaş olmadım. Kendimi eleştirdiğim zaman arkadaşlıklarımdaki tek sorun gidilecek yere geç kalmam olabilir. Haricinde benimle muhatap olmak istemeyen insanı illaki anlarım, ve genelde görüşmek konusunda ısrarcı olmayan insanlar olurlar. Bunlar tam aksi, hatta biriyle bir ara görüşmeyi kestim ama çiçeklerle kapıma geldi bir sevgili gibi.Yani benim hic bir arkadasim misal bana hamileyken degilim deme geregi duymuyor. Emzirenler emziremedim demedi. Ben cok zor bir meme kesme sureci geçirdim kizimla. Bir arkadasim 3 gunde pat kesti hic zorlanmadı. Ama bana ay bende cok zorlandim demeye gerek duymadı.Bir arkadasim saklamisti mesela hamileligini ama oncesinde düşükleri vardi, birine hamile oldugunu soyleidkten sonra dusurdum demek cok agir geliyordu o yuzden bu kez soylemedim demisti. Gayet hakli bence paylasmamakta. Hic uzulmedimde yargilamadimda niye paylasmadi diye. Kendimi gol yemiste hissetmedim.
Herseyi kendinize yoruyor ama bana sunu yapti bunu yapti diye cetele tutuyorsaniz insanlar bıkmıştır. Sizinle muhattap olmamaya calisiyordur.
Bu tarz seyleri hayatinizda ki bir kisi yapiyorsa sorun ondadir. 2 kisi yapiyorsa denk gelmistir ama hayatinizda ki hemen herkes bu sekilde ise sorun sizdedir.
Kesinlikle hiç öyle düşünmedim, sonuçta gerçekten kendime bakınca da öyle çok mühim bir insan olduğumu sanmıyorum. Siz öyle gördüyseniz çok teşekkür ediyorum ama inanın çokta büyük başarıları olan bir kadın değilim.Simdi anladim etrafinizdakilerin neden boyle davrandigini
Onlara on numara buyuk geldiginiz icin
Etraftaki herkes her anlamda sizden asagilardaysa sizi anlamamalari ve gereksiz tavir almalari normal.
Kendinize uygun kulturde arkadas secmelisiniz
Kaçmaya da mecalim kalmadı inanın. Öylece bırakayım diyorum.Fazla değer vermeyi bırakıp kaçan kovalanır yapsanız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?