Düşman etmeden kibarca reddetmek

Aigerim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
361
172
103
31
Merhaba, buluşma teklifini reddetmek için fikir istiyorum.

Eski sevgilimle 2,5 yıl önce ben ciddi olamadığım/düşünmediğim için bitirdik. Bir süre sadece günlük, sonuçsuz flört denemeleri oldu.
Başka uzun ilişkim olmadı, evlilik düşünmüyorum.

Son 1 senedir de yine yüzeysel, sadece bir süre takılmalık başladığım ama adama hayran olduğum için bitirmekten vazgeçtiğim bir ilişkim var. Ailem ve en yakın arkadaşım hariç bilen yok, kimseyle sevgilim olarak tanıştırmadım.

Kısacası hayatımda biri olmadığını düşünen, ortak arkadaşlarımızın çok olduğu hatta birçoğuyla aynı şehirde yaşayıp birlikte çalıştığım bir arkadaş var.
Aşırı ilgili olması, iyi dinleyici, fazlasıyla önemseyip değer veren ideal damat adayı profili çizmesi biraz itici gelmeye başlamıştı. Uzun süredir de buluşmak istiyor. Onunla da meslektaşız, benden birkaç yaş büyük ve evlenmek istediğini, çocukları çok sevdiğini vs laf arasında belirtmesi hoşuma gitmiyor.

Mevcut uzatmalı flört/sevgili arası olan ve beğendiğim adamı, ne buluşmak isteyen adama ne de arkadaşlarıma anlatıp nazara gelmek de istemiyorum 😂

Ayrıca bu adam ile aynı şehirde yaşıyoruz ve birlikte çalıştığım çokça ortak arkadaşımız olduğu için tepki görüp dışlanmaktan çekiniyorum.
Çoğu da beni tanıdığından daha uzun süredir onunla arkadaş, dümdüz reddedince muhtemelen bana gıcık olup zıtlaşacaklar. Sevgilimi tanıyıp bilen olmadığı için de sebepsiz reddettiğimi sanıp iyice üstüme gelenler olacak.
Reddetme konusunda ne önerirsiniz? Adam ilgimi çekmiyor ve arkadaşça da olsa görüşmek sevgilimi üzme riski yüzünden cazip gelmiyor.

Sevgilinizi kimsenin bilmemesinin başka sebebi yok mu yani? Sadece nazar korkunuz mu? Bana anlamsız geldi de.

Adamı da dümdüz reddedeceksiniz. Evlenmek istemediğiniz için çevrenizin size tavır alacak olması da pek olası gelmedi. Zorla istemediğiniz biriyle evlenecek haliniz yok.

Ya anlatmadığınız bir şey var, ya gerçek olamayacak endişeleriniz. Anlayamadım.

Sevgilinizi kimsenin bilmemesinin başka sebebi yok mu yani? Sadece nazar korkunuz mu? Bana anlamsız geldi de.

Adamı da dümdüz reddedeceksiniz. Evlenmek istemediğiniz için çevrenizin size tavır alacak olması da pek olası gelmedi. Zorla istemediğiniz biriyle evlenecek haliniz yok.

Aynen bana da anlamsız geldi mantıkli yorumunuz. Adamı reddedince arkadaş çevresi düşman olurmuş ne mana yani.

Sevgilin var bir de ilgisi olan bir adam var ilgisi olan adamı nasil reddebilirim diye soru soruyorsun yanlış mı anladım ? Doğru anladıysam da ne saçma bir dert. Sevgilinin olması geçersiz bir sebep mi ?
Yok doğru anladın. Sevgilimi tanıştırmadım, sadece çekirdek aile ve 10+ yıllık en samimi arkadaşım biliyor. Şimdi bu çıkma teklif eden adama anlatır ve geçen yazdan beri 1 senelik
muhabbet olduğunu da anlatmak zorunda kalacağım. Anlatmadıklarım kırılıp gücenecek. Her türlü samimiyetim veya iyi niyetimden şüphe olunacak yani

Mevcut uzatmalı flört/sevgili arası olan ve beğendiğim adamı, ne buluşmak isteyen adama ne de arkadaşlarıma anlatıp nazara gelmek de istemiyorum 😂
Hayatımda bu kadar saçma çok az şey duydum. Daha doğrusu buna inanmamızı beklemeniz saçma. Sizinle ilgilenip buluşmak isteyen adama sevgiliniz olduğunu söylemiyorsunuz, çünkü nazar değdirirajskjsjs düşündüm yine çok saçma.

Nazar ve duymak istemediğim yorumlar/dayatmalar duyma korkusu.

Önceki ilişkimde de yeterli ciddiyette olmadığım, evlilik çocuk istemediğim için terk edildim. Kısa bir dönem ayrıl-barış yeniden denemeler, arkadaş kalma girişimi vs oldu. Artık dile düşmek, nasihat dinlemek istemiyorum 🥺

Yok doğru anladın. Sevgilimi tanıştırmadım, sadece çekirdek aile ve 10+ yıllık en samimi arkadaşım biliyor. Şimdi bu çıkma teklif eden adama anlatır ve geçen yazdan beri 1 senelik
muhabbet olduğunu da anlatmak zorunda kalacağım. Anlatmadıklarım kırılıp gücenecek. Her türlü samimiyetim veya iyi niyetimden şüphe olunacak yani
Hiç bir gerekçe sunmadan da reddebilirsiniz.

Adam siz reddettiniz diye kendini dağlara vurmaz merak etmeyin.Kisaca istemiyorum diyeceksiniz.Herhangi bir dert göremedim konunuzda.
Yok dağlara vurmak değil zaten üzmek kırmak niyetim yok kimseyi

Sevgilim var demeden ve tepki çekmeden reddetme fikri istiyorum sadece

Hiç bir gerekçe sunmadan da reddebilirsiniz.
Peki dışlanmaz/tepki görmez miyim?

29 yaşındasın daha neyi bekliyorsun diye psikolojik baskı yapan birçok tanıdığım var

İnsanların negatif yorumları ve dayatmaları ile çoğu konuda başa çıkarım ama ilişki konusunda çok çabuk negatif yükleniyorum

Adam siz reddettiniz diye kendini dağlara vurmaz merak etmeyin.Kisaca istemiyorum diyeceksiniz.Herhangi bir dert göremedim konunuzda.
He bir de bu var. Mecnun gibi çöllere düşecek sanki adam. “Hoşlanmadım” bitti gitti. Beğenmek zorunda mı? Ortak arkadaşları da kırılırmış. Arkadaşlar aracılığıyla tanıyıp sevgili olmak isteyen hep oluyor, kimsenin buna alınacağını sanmam. Milletin de çok umrundaydı. :KK53:

Hayatımda bu kadar saçma çok az şey duydum. Daha doğrusu buna inanmamızı beklemeniz saçma. Sizinle ilgilenip buluşmak isteyen adama sevgiliniz olduğunu söylemiyorsunuz, çünkü nazar değdirirajskjsjs düşündüm yine çok saçma.
Ya zaten nolur saçma ve yüzeysel bulun, ciddi değil demenize seviniyorum. Ben baya ciddiye aldım, kafa yordum

Kaç gündür dert edindim, söyleyecek yalan düşünüyorum Allah affetsin 😂

Ya zaten nolur saçma ve yüzeysel bulun, ciddi değil demenize seviniyorum. Ben baya ciddiye aldım, kafa yordum

Kaç gündür dert edindim, söyleyecek yalan düşünüyorum Allah affetsin 😂
Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz yahu. Sevgiliniz olmasaydı bile adamı beğenmeyebilirsiniz, ilişkiye hazır olmayabilirsiniz vs. Karşımıza çıkan, buluşmak isteyen herkesi kabul etmek zorunda olsaydık yanmıştık. Hiçbir arkadaşınız da -ergen ya da salak değilse- buna darılıp gücenmez merak etmeyin.

Peki dışlanmaz/tepki görmez miyim?

29 yaşındasın daha neyi bekliyorsun diye psikolojik baskı yapan birçok tanıdığım var

İnsanların negatif yorumları ve dayatmaları ile çoğu konuda başa çıkarım ama ilişki konusunda çok çabuk negatif yükleniyorum
Kime ne yahu dışlayan baskı yapan zaten arkadaş dost değildir. İnsanlar ailesinden görse çekmez bu baskıyı . Siz çok söz hakkı vermişsiniz çevrenize.

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz yahu. Sevgiliniz olmasaydı bile adamı beğenmeyebilirsiniz, ilişkiye hazır olmayabilirsiniz vs. Karşımıza çıkan, buluşmak isteyen herkesi kabul etmek zorunda olsaydık yanmıştık. Hiçbir arkadaşınız da -ergen ya da salak değilse- buna darılıp gücenmez merak etmeyin.
Ergen değiller, sanırım salak da değiller 😂 ama erkekler genelde birbirlerini ilişki konusunda kayırıp destekler.

Şimdi tanışmak isteyen arkadaşları çevrede sayılan sevilen gayet olgun biri, maddi imkan olarak -kendisi ve ailesi- benden iyi durumda, yaşı ve imkanları evliliğe uygun yani, meslekler aynı, aynı şehirde yaşıyoruz ortak çevremiz vs var. Uzaktan bakana gayet uygun görünüyor.

Ben de sevgilisinin terk ettiği, aklı ilişki konularına basmayan, kendi gibi düz insanlarla arkadaş olan düz bir kadın. Mevcut sevgilim de düz adam, esprisiz, ekstrasız düzüz baya 😂

Bu adamın bana bakmasını lütuf addedenler bile var ama ilgimi çekmiyor. Sevgilim olmasa da çekmezdi. Yaşım da 29, ağzı olan evlen diye yorum yapıyor. En az zararla atlatmaya çalışıyorum 🥲

Yok dağlara vurmak değil zaten üzmek kırmak niyetim yok kimseyi

Sevgilim var demeden ve tepki çekmeden reddetme fikri istiyorum sadece
Hoşlanmadığınızı,beğenmediğinizi ya da hayatınızda şu an kimseyi istemediğinizi söyleyebilirsiniz. Bu neden zor olsun ki? Birini seçip söyleyin gitsin 🤷🏼‍♀️

Back
X