Düşmanınızla dost olan kişi dostunuz mudur

o zaman kendinizi 25 yillik dostlarinizdan soyutlayarak hata ediyorsunuz,
kimse dort dortluk degil,
insanlari hatalari kusurlari ile kabul edip oyle arkadaslik etmek gerekir.

Ornegin bu yeni komsu nispet yapmayi seviyormus, siz bu huyunu begenmedi iseniz az gorusun, ama kusluk olmasin.
Bence kusluk ve kustugum kisiyle arkadaslarim da gorusmesin demek icin cok cok buyuk meseleler olmasi gerekir, hakaret gibi ornegin.
Keşke baştan Merhaba merhaba seviyesinde kalsaydım dediğiniz gibi samimi olmasaydım o kadınla ama söyledim gibi Evime hırsız bile soktular, o arkadaşımın söylediğine göre. bu yüzden aşırı şekilde soğudum ve bunu bütün Mahalleli biliyor.

Ben düşman olacak birşey göremedim.
Birbirinizi boğazlamamışsınız ki, konuşmamayı tercih etmişsiniz düşmanlık bunun neresinde.

Düşman ne demek ya alti ustu hareketleri hosunuza gitmemiş gorusmek istememişsiniz ne düşmanı. Gorusmediginiz insanla bir baskasi gorusebilir ve bu sizi ilgilendirmemeli bence. 10 yasinda cocuk gibisiniz

Keşke baştan Merhaba merhaba seviyesinde kalsaydım dediğiniz gibi samimi olmasaydım o kadınla ama söyledim gibi Evime hırsız bile soktular, o arkadaşımın söylediğine göre. bu yüzden aşırı şekilde soğudum ve bunu bütün Mahalleli biliyor.
Evinize nasıl hırsız soktular?

Küsmeler etmeler nispet yapmalar... Ev hanımı misiniz hepiniz. Komsuculuk yapicaginiza hobi kurslarına gidin en azından entrikalardan kurtulmuş olursunuz

Evinize nasıl hırsız soktular?
İşte o yakın arkadaşım olan kişi söyledi bunu bana.
bu laf taşıdığı kişilerle birlikte arkamdan konuşmuşlar ve bir gün sonra evime hırsız girdi..Bütün Mahalleli beni korkutmsk için,o hırsızı onların soktuğunu söyledi
Demişler ki "bu iş burda kalmayacak, Ben ona yapacağımı biliyorum" falan gibi konuşmalar yapmış. bu arkadaşım olan kişi de hepsini dinlemiş, bana aktardı zaten..

İşte o yakın arkadaşım olan kişi söyledi bunu bana.
bu laf taşıdığı kişilerle birlikte arkamdan konuşmuşlar ve bir gün sonra evime hırsız girdi..Bütün Mahalleli beni korkutmsk için,o hırsızı onların soktuğunu söyledi
Demişler ki "bu iş burda kalmayacak, Ben ona yapacağımı biliyorum" falan gibi konuşmalar yapmış. bu arkadaşım olan kişi de hepsini dinlemiş, bana aktardı zaten..
Niye sikayetci olmadınız, dogru veya yalan polise anlatırdılar dertlerini.
Boyle bıseyı duyup neden sustunuz?

Bana karşı tacız,şiddet,iftira gibi büyük bir olayi olmadıysa herkes herkesle konuşabilir. Dert etmezdim
Ama bana karşı tacizi de oldu Gerçekten ben yanından geçerken laf atmalar..anlatamayacağım daha birçok şey yaptı bu kadın, ta ki beni çileden çıkarana kadar.

Niye sikayetci olmadınız, dogru veya yalan polise anlatırdılar dertlerini.
Boyle bıseyı duyup neden sustunuz?
komşuların söyleminden yola çıkıp da başımı belaya sokmak istemedim, olan olmuştu zaten..hırsız girdi Bazı şeylerin bir çaldı Birazını bıraktı..
Ne bileyim kapattım mevzuyu, polis geldi,parmak izi falan aldı ama bulamadı kimin yaptığını,ben de söylemedim

Düşman ne demek ya alti ustu hareketleri hosunuza gitmemiş gorusmek istememişsiniz ne düşmanı. Gorusmediginiz insanla bir baskasi gorusebilir ve bu sizi ilgilendirmemeli bence. 10 yasinda cocuk gibisiniz
Bakım o beni 6 ay boyunca sırf onunla konuşmuyorum diye öyle bir tahrik etti ki size anlatamam, onun yüzünden mahallede çok büyük bir kavga çıktı,insanlar birbirleriyle mahkemelik oldu birbiriyle

Arkadaşlar 3 sene önce mahallemize yeni bir komşu taşındı kendisi ile gidip gelmeye başladım,o sırada benim çok eski bir arkadaşım,onu pek sevmedi,gidip gelmediler..bir müddet sonra da aralarında küstük çıktı.
yeni taşınan kişi nispet yapmayı çok seviyor, benimle baştan beri samimi oldu ama galiba beni kullanarak ona nispet yaptı..
daha sonra ben de ondan rahatsız oldum ve küstük. ben küsene kadar ne o arkadaşımla ne de başka komşularımla gidip gelen kadın birdenbire bu kişilerle samimi olmaya başladı.
başta belki ben de bilmeyerek aynı hatayı yapmıştım ama beni arkadaşım uyarmıştı,o kişiden uzak duralım mahallece,diye.
şimdi kendisi samimi oldu ve ben bunu hazmedemiyorum.onunla gidip gelen hiç kimseyle görüşmek istemiyorum, onlara karşi fazla bozuntuya vermiyorum ama ister istemez hepsine gidip-gelmeyi kestim, galiba biraz yalnız kaldım bu yüzden..
Komşuculuk öldü mü😂

Back
X