Bu yıl ki virüs mikrop her neyse herkesi çok perişan etti.Kizlar,
15 aylik kizim var ve sebebini bilmedigim bir ates var 1 haftadir yaklasik. Iltihap gozukmuyor.. kulakta zaten tup var iltihaplanamaz..bogaz solunum yolu vs bakildi. Ama bitmiyor bu ates.. idrar tahlili yaptiracaktim idrarini almak cok zor imkansiz hatta henuz basaramadim..
Doktor grip olabilir dedi ama.. oksurmuyor burnu akmiyor? Boyle grip okabilir mi ? Sacma sacma seyler duyuyorum. 1 haftada 3 kez doktora goturdum. Cocugum perisan oldu atesten.. basindan bu tarz birsey gecen var mi?
Sagolasin ablam.. cocukta gordugum tek sey huzursuzluk mizmizlik ve 39 uzeri ates. Birde istahi pek yok. Gecen pazartesi basladi ve haftaici 1 gun ara verdi sonra geri geldi. Kizim cok kulak iltihabi oldu 5 ayliktan beri vucudunu taniyorum onun. Iltihaplardada bi kac gun ates olup 1-2 gun gecip geri gelirdi.Çok geçmiş olsun tontriko, soğuk algınlığı grip gibi hastalıkların belirtisi yok, iltihapta yok diyorsun, iltihaba yüzeysel mi bakıldı yoksa kan tahlili mi yapıldı?
Vücuduna baktın mı? Döküntü vb birşeyler var mı? Net birşey diyemeyeceğim ama içini ferah tut lütfen, mikrobik veya iltihabi bir durum olabilir, bebeğinde kuru ateş dışında başka bir semptom var mı gözlemlersen iyi olur, mesela huzursuzluk, ishal ya da kabızlık, kusma gibi.
Ateşi kaç derecelerde seyrediyor? 72 saatten fazla süredir 39 ve üzeri ateş varsa ve henüz teşhis konamadıysa, daha detaylı araştırma yapılabilecek bir hastaneye götürmeni, kan ve idrar tahlilleri yaptırmanı öneririm, bazen ateşli çocuk hastalıkları soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi hastalıklarla karıştırılıyor.
Sizede gecmis olsun canim.. burnu temiz oksuruk yok yani usutme grip hic birsey yok. Sadece ates huzursuzluk istahsizlik. Idrar almayi beceremedim ne yazikki. Yapincada o kadar az yapiyorki..Bu yıl ki virüs mikrop her neyse herkesi çok perişan etti.
idrar için hastanelerde veriyorlar bişey onu takınca alabilirsin ben öyle bir keresinde verdim idrar örneği .
Benim oğlum da ateşlendi hatta iki serum yedi çok kötü oldu günlerce toparlanmadi
Çok geçmiş olsun tonti Allah şifa versin :/
Öksürük vs ne var başka çocukta
Bol bol su içir ıhlamur falanSizede gecmis olsun canim.. burnu temiz oksuruk yok yani usutme grip hic birsey yok. Sadece ates huzursuzluk istahsizlik. Idrar almayi beceremedim ne yazikki. Yapincada o kadar az yapiyorki..
Sagol tatlim.. yok zaten grip olsa usutmus olsa burnu aksa oksurse anlarim genede 3-5 gune gecer oyle.. ama resmen cocugun ates sebebini bilmiyorum...Bol bol su içir ıhlamur falan
Hastanedeyken bir kadını gördüm emzirme odasında sürekli emzirip ıhlamur la rezene veriyordu 6-7 aylık çocuğa seninki daha büyukmis
Bizde ateş vardı ama öksürük burun akıntısı da vardı sebepsiz değildi ateş ama çok uzun sürdü geçmesi
Rabbim şifa versin güncel kalsın gören olur diye ara sıra yazalım
Doktorlar ne diyor pekiSagol tatlim.. yok zaten grip olsa usutmus olsa burnu aksa oksurse anlarim genede 3-5 gune gecer oyle.. ama resmen cocugun ates sebebini bilmiyorum...
Hic birsey.. tek umutlari idrar almam olmus.. kiz cocuklarinda idrar yolu enfeksyonu cok olurmus. Alabilsem idrar en azindan cikarsa cikar cikmazsa onuda elemis olcamDoktorlar ne diyor peki
Laboratuvardan bı kaç tane işte evde de kullan idrar seysiniHic birsey.. tek umutlari idrar almam olmus.. kiz cocuklarinda idrar yolu enfeksyonu cok olurmus. Alabilsem idrar en azindan cikarsa cikar cikmazsa onuda elemis olcam
Bugun tekrar isticem bakalim.. kadinlarin herseyi zor goruldugu gibi:) ah biz kadinlarLaboratuvardan bı kaç tane işte evde de kullan idrar seysini
Bak bunu bir komsundan duydum her yıl aynı ayda atesleniyor dedibenım kızım 10 yaşında size şaka gelecek ama
hersene ağustos ayında ateşlenir dogdu dogalı ,
ilk yıllar dr götürüyordum ve hiç birşey çıkmıyordu çok şükür ,
inanın bu sene bile teyzeleri ile birlikte tatilde bile anne bugun biraz ateşim var galiba dedi ,
bende şurup iç dinlen biraz dedim .
garip demi
Bak bunu bir komsundan duydum her yıl aynı ayda atesleniyor dedi
Ne yaptıysam geçmiyordu ateşi dedi
Sonra tahliller araştırmalar vs meğer çileğin çıktı gi ayda atesleniyormus bilmiyorlarmis alerjisi varmış çocuğun çileğe. .
Böyle bişey olabilir mi acaba sizin çocukda da ..
Gecmis olsun sizede.. 3 gun surse sorun etmicem ama 7-8 gun oluyor bugun. Gorunurde birsey yok idrar tahlili vs yaptrmadim henuz icim hic rahat degil. Illa birsey olmasi sart geliyor. Disleri cikiyor ama bu kadar uzun surer mi bu ya? Ateside dun 40 in ustundeydi.. cocugum yorgunda oluyo bu sebepten mizmis birdebenım kızım 10 yaşında size şaka gelecek ama
inanın bu sene bile teyzeleri ile birlikte tatilde bile anne bugun biraz ateşim var galiba dedi ,
garip demi
Azı dişleri de ateş yapıyor Muş bizimkinde olmamıştı belki azı lar patlıyordur ins dış için dir de geçerGecmis olsun sizede.. 3 gun surse sorun etmicem ama 7-8 gun oluyor bugun. Gorunurde birsey yok idrar tahlili vs yaptrmadim henuz icim hic rahat degil. Illa birsey olmasi sart geliyor. Disleri cikiyor ama bu kadar uzun surer mi bu ya? Ateside dun 40 in ustundeydi.. cocugum yorgunda oluyo bu sebepten mizmis birde
Gecmis olsun sizede.. 3 gun surse sorun etmicem ama 7-8 gun oluyor bugun. Gorunurde birsey yok idrar tahlili vs yaptrmadim henuz icim hic rahat degil. Illa birsey olmasi sart geliyor. Disleri cikiyor ama bu kadar uzun surer mi bu ya? Ateside dun 40 in ustundeydi.. cocugum yorgunda oluyo bu sebepten mizmis birde
Bir doktorun makalesini okumuştum, bazı sebepsiz ateşlenmeler ateş atağı mı ne öyle bir tıbbi isimle anılıyor, çocuk grip faranjit, bronşit vb hiçbir hastalığı yokken yılda 1-2 defa böyle sebepsiz ateşlenirmiş, belki kızınızın ateşi bu tip bir ateştir.benım kızım 10 yaşında size şaka gelecek ama
garip demi
Çocuklar hasta olmasın içim gidiyor ateş hastalık deyinceGecmis olsun sizede.. 3 gun surse sorun etmicem ama 7-8 gun oluyor bugun. Gorunurde birsey yok idrar tahlili vs yaptrmadim henuz icim hic rahat degil. Illa birsey olmasi sart geliyor. Disleri cikiyor ama bu kadar uzun surer mi bu ya? Ateside dun 40 in ustundeydi.. cocugum yorgunda oluyo bu sebepten mizmis birde
Sagol ablam.. bakalimBir doktorun makalesini okumuştum, bazı sebepsiz ateşlenmeler ateş atağı mı ne öyle bir tıbbi isimle anılıyor, çocuk grip faranjit, bronşit vb hiçbir hastalığı yokken yılda 1-2 defa böyle sebepsiz ateşlenirmiş, belki kızınızın ateşi bu tip bir ateştir.
Çocuklar hasta olmasın içim gidiyor ateş hastalık deyince1 hafta 39-40 derece ateş insanı tedirgin eder haklısın ablacım, grip olsa gripten dersin ama ortada bir tanı yok henüz, idrar yolları enfeksiyonu akla yatkın geliyor gerçekten, tahlil sonuçları hayırlısıyla bir çıksın, hiç olmazsa için rahatlar, yeniden çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?