Düşük amh ve tüp bebek süreci

Buhra30

Herşeye rağmen👨‍👩‍👧‍👦🤱🏻
Kayıtlı Üye
11 Mart 2019
539
834
33
36
Slm arkadaşlar ben bu konu için üye oldum benim gibi bu sorunu yaşayan ve mutlu sonu ulaşan varsa banada umut olsun lütfen yazın çocuk istemiyle amh ve fsh ile tanıştım ilk testimde fsh 25 amh 0.83 çıktı o günden veri iki üç ayda bi testi tekrarladım en yüksek fsh 36 en düşük amh 0.40 çıktı sürekli değişiyor geçen ay tüp bebek için başvuru yaptım ultrason da hiç yumurta gözükmedi dr bana iki ay için deha ve bi kaç vitamin daha verdi Mayıs’ta tüp bebek yapılıcak dedi bu deha yı kullananlar fsh düşürdü mü ve folikül kalitesini artırdı mı lütfen bana bilgi verirseniz çok sevinirim bazen acaba hamile kalabilicek miyim diye karamsarlığa düşüyorum😔

Kimse YÖK mu benimle aynı durumda olan

Kimse YÖK mu benimle aynı durumda olan
Merhaba ben seninle ayni durumda olmasamda yazmak istedim cunku neler hissettigini cok iyi anliyorum. 1.5 yillik evliyim 6 ay cocugum olmado. AMH yaptirdim ve ayni senin gibi 0.83 cikti fsh ve digerleri normaldi. 29 yasindayim. Ve tedaviye basliyorum. Oncelikle bence amh ve fshtan ziyade doktorun yumurta gorup gormemesi onemli ve tabi ikisimin dogru orantilo olmasim sureklo fsh ve.amh olcturme. Degerler degissede asag yukari ayni sonuc olcaktir. O doktor yumurta gorememis olabilir. Baska bir doktora daha gorun tek doktorla yetinme. En az uc doktorun fikrini alip tedavine karar ver. Hamile olamamaktan korkma bende korkuyodum ama artik korkmuyorum. Mucize gibi bisi bu. Amh 0.01 olanlr hic yumurtasi yokken ilaclarla yumurtasi olusanlar ve hamile kalanlar var canim. Psikolojini duzelt. Bunalim yapma. Ilk dusuem gerekem meden yumurtalik rezervim dusuk sorusunun yaniti olsun. Anneden gelen genlerde olabilir benim cektigim gibi Endometriozis hastaligi da olabilir. Xogu doktor derne inmiyor. Adetlerin agriliysa hap icmeden duramiosan muhtemelem ufak yapisiklikladin var demektir. Bunlari tedavi etmeden tup bebek yapma derim. Endometripzis sdc cikolata kisti degildir bende kist yokken doktor muayenede agrilrmdan ve gecmis anlatilarimdan bu hastaliktan suphelendi
Sende boyle bisi olabilir mi bunu bi dusun ? Eger boyle ise rezervino daha cok dusurmesine izin vermeden doktorunla tedaviye karar ver. 3. Olarak yolun basindasin daha. Bugun tip cok olerledi eger inancli biriysen sunu unutma allah osterse yoktan var eder istemezse de 20 tane yumurtan olsa bile vermez ki sebepsiz infertilite ceken cok kadin var gunumuzde. Icini ferah tut. Ins bebegni en yakn zmnda kucaginna alirsin gecms olsun

Merhaba ben seninle ayni durumda olmasamda yazmak istedim cunku neler hissettigini cok iyi anliyorum. 1.5 yillik evliyim 6 ay cocugum olmado. AMH yaptirdim ve ayni senin gibi 0.83 cikti fsh ve digerleri normaldi. 29 yasindayim. Ve tedaviye basliyorum. Oncelikle bence amh ve fshtan ziyade doktorun yumurta gorup gormemesi onemli ve tabi ikisimin dogru orantilo olmasim sureklo fsh ve.amh olcturme. Degerler degissede asag yukari ayni sonuc olcaktir. O doktor yumurta gorememis olabilir. Baska bir doktora daha gorun tek doktorla yetinme. En az uc doktorun fikrini alip tedavine karar ver. Hamile olamamaktan korkma bende korkuyodum ama artik korkmuyorum. Mucize gibi bisi bu. Amh 0.01 olanlr hic yumurtasi yokken ilaclarla yumurtasi olusanlar ve hamile kalanlar var canim. Psikolojini duzelt. Bunalim yapma. Ilk dusuem gerekem meden yumurtalik rezervim dusuk sorusunun yaniti olsun. Anneden gelen genlerde olabilir benim cektigim gibi Endometriozis hastaligi da olabilir. Xogu doktor derne inmiyor. Adetlerin agriliysa hap icmeden duramiosan muhtemelem ufak yapisiklikladin var demektir. Bunlari tedavi etmeden tup bebek yapma derim. Endometripzis sdc cikolata kisti degildir bende kist yokken doktor muayenede agrilrmdan ve gecmis anlatilarimdan bu hastaliktan suphelendi
Sende boyle bisi olabilir mi bunu bi dusun ? Eger boyle ise rezervino daha cok dusurmesine izin vermeden doktorunla tedaviye karar ver. 3. Olarak yolun basindasin daha. Bugun tip cok olerledi eger inancli biriysen sunu unutma allah osterse yoktan var eder istemezse de 20 tane yumurtan olsa bile vermez ki sebepsiz infertilite ceken cok kadin var gunumuzde. Icini ferah tut. Ins bebegni en yakn zmnda kucaginna alirsin gecms olsun
Cevabın için çok teşekkür ederim bi çok doktor gittim rahim filmi çektim çikolata kistim yada her hangi bi başka sorun olsa söylerlerdi bana tek söyledikleri erken menepoz annem 10 çocuk doğurdu mecazi dil gerçek 10 doğurdu genetik olduğuna da inanmıyorum günümüzde herşey gedeolu hormonlu ondan olduğunu düşünüyorum artık 20 yaşında ki kızda bile çıkıyor erken menepoz rabbim yardımcımız olsun bi zaman sonra normal yolla hamile kalan kadın olmicak zor bi durum güzel dileklerin için çok teşekkür siz tüp bebek yaptınız mı yada başka bi tedavi

Cevabın için çok teşekkür ederim bi çok doktor gittim rahim filmi çektim çikolata kistim yada her hangi bi başka sorun olsa söylerlerdi bana tek söyledikleri erken menepoz annem 10 çocuk doğurdu mecazi dil gerçek 10 doğurdu genetik olduğuna da inanmıyorum günümüzde herşey gedeolu hormonlu ondan olduğunu düşünüyorum artık 20 yaşında ki kızda bile çıkıyor erken menepoz rabbim yardımcımız olsun bi zaman sonra normal yolla hamile kalan kadın olmicak zor bi durum güzel dileklerin için çok teşekkür siz tüp bebek yaptınız mı yada başka bi tedavi
Benmde annem gen deyince kiziyor o da ben8 34 yasinda dogurdu sonrasind da hamile kalmis. Yenilen icilem bu hale getiriyor insanlari iste:( kac yasindasin? Umitsiz olma benmde dusuk aynyms senle 0.83 fln . Yani biliyorum zor bisi inan ytersiz hissediyor belkide esin suan yannda uyuyor benm oldugu gibi ama biz bunlarla sabahlari ediyoruz. Ama destek olcaz birbirimize. Dua edicez. Birde smdi aklima geldi ben hayit meyvesi ekstresi iciyorum. Cayi degil ama saf oz suyu. Arifoglundan aldim. Iyi gelirmis. Alerjm fln yoksa denersij bi. Yediklerni duzeltmeye bakican spor yapcan bu surecte. Pekmez ic sogan suyu ic kesinlikle cok iyi geliyo beni guel sokturuyor. Beslenmegi toparlaynca duzelcegni dusunuyorum . Hem tup bebek zamni cok onemli yumurtalri beslyip buyutmek lazim:) ben gecen hafta butun bu seylerle tanistik. Haftaya ameliyata giricem. Suan tup bebek icin igne vuruldum nisandada vurulcam. Mayosta tup bebek . Allah kismet ederse

Benmde annem gen deyince kiziyor o da ben8 34 yasinda dogurdu sonrasind da hamile kalmis. Yenilen icilem bu hale getiriyor insanlari iste:KK43: kac yasindasin? Umitsiz olma benmde dusuk aynyms senle 0.83 fln . Yani biliyorum zor bisi inan ytersiz hissediyor belkide esin suan yannda uyuyor benm oldugu gibi ama biz bunlarla sabahlari ediyoruz. Ama destek olcaz birbirimize. Dua edicez. Birde smdi aklima geldi ben hayit meyvesi ekstresi iciyorum. Cayi degil ama saf oz suyu. Arifoglundan aldim. Iyi gelirmis. Alerjm fln yoksa denersij bi. Yediklerni duzeltmeye bakican spor yapcan bu surecte. Pekmez ic sogan suyu ic kesinlikle cok iyi geliyo beni guel sokturuyor. Beslenmegi toparlaynca duzelcegni dusunuyorum . Hem tup bebek zamni cok onemli yumurtalri beslyip buyutmek lazim:) ben gecen hafta butun bu seylerle tanistik. Haftaya ameliyata giricem. Suan tup bebek icin igne vuruldum nisandada vurulcam. Mayosta tup bebek . Allah kismet ederse
Bn varım canım 0,50 di sonra omepa q10 kullandım vitamin bu dhea da kullanmamı önerdi doktor ama kullanmadım he birde folik asit ve bol bol balık et yumurta ile beslendim zararlı gıdalardan uzak durdum sonra amh 1 oldu sonrada bebek geldi hemde 2 aşılama 2 tüp bebekten sonra kendiliğinden

Bn varım canım 0,50 di sonra omepa q10 kullandım vitamin bu dhea da kullanmamı önerdi doktor ama kullanmadım he birde folik asit ve bol bol balık et yumurta ile beslendim zararlı gıdalardan uzak durdum sonra amh 1 oldu sonrada bebek geldi hemde 2 aşılama 2 tüp bebekten sonra kendiliğinden
Ay ne guzel darisi basimiza benimde.amh 1 e cikti ama olmaz fln diyolar tup bebekte tup bebek bak o kdr denemede olmamis akisa birakinca olmus allah kismet etmis demek ki ne guzel masallah darisi basimiza

Ay ne guzel darisi basimiza benimde.amh 1 e cikti ama olmaz fln diyolar tup bebekte tup bebek bak o kdr denemede olmamis akisa birakinca olmus allah kismet etmis demek ki ne guzel masallah darisi basimiza
Bende aynı fikirdeyim kafaya takınca çok isteyince olmuyor ama elde değil takmamak ben ilk zaman çok taktım üzüldüm ama şimdi sanki kabullendim bi tüp bebek tedavisine başlasam daha iyi olucam inşallah rabbim kucağımızı boş bırkamsın

Arkadaslar benim amh degerim. 0.368 fshim 15 sizce tup bebek tedaviainde kullanilan (biesteron )gibi ilaclari kullanarak yumurtalik kalitemi arttirip normal yoldan gebe kalinabilirmi

Arkadaslar benim amh degerim. 0.368 fshim 15 sizce tup bebek tedaviainde kullanilan (biesteron )gibi ilaclari kullanarak yumurtalik kalitemi arttirip normal yoldan gebe kalinabilirmi
Denemekte fayda var dr bana verirkende kullanırken hamile kalan çok kişi varmış kismet

Rabbimin takdiri olmaz diyorlardı banada 3.tüpü yaptır diyorlardı ama oldu benim en büyük sorunum zaten rahmimdeki anomaliydi t şeklindeydi rahmim ameliyat olunca kendiliğinden oldu

Kızlar merhaba bnm de amh devlet hastanesinde yaptırdım 1.08 cıktı ama neyee gore ıyı mı kotu mu ben anlayamadım. Dr a da gostermedım daha.. Yumurtlamam da da catlama da da muhtemel sorun yok yani Dr un dedigı ama amh ı anlamadım fsh da bı 3 bı 4 bı max 5 cıwarı. Amh ideal ne 1.08 ıyı mı yani :110::işsiz:

Kızlar merhaba ben 28 yaşındayım amh 0.23 diğer bütün tetkiklerim normal fsh 5.70. Bugün Zeynep Kamil de evraklarımı tamamlayıp sağlık kuruluna verdim. Dr. Lar aşılamayla vakit kaybettirmedi reglin 3. Günü folikül kontrolüne gittim 5-6 tane gördü direk tüp bebek e yönlendirdi. Sülalemiz çok üretken bir tek bende böyle birşey olunca kimse anlamıyor kötü niyetle olmasa bile çok soruyorlar ve ister istemez kafaya takılıyor. Allah’ın izniyle muhtemelen mayıs ta yapılacak işlem Allah isteyen herkese nasip etsin bu süreçte buraya yazıp içimi dökmek istiyorum birbirimize yoldaş olalım. Zeynep kamil de tüp bebek yaptıranlar varsa bana yazsın lütfen

Merhaba arkadaşlar.34 yaşındayım 4 yıldır evliyim.evliligimin ilk yılında doğal yoldan hamile kaldım.9.hafta kalp atışı alınmadı ve kürtaj oldum pataloji sonucun mol gebelik cikti.sonra kontrole gittiğim doktor yumurta saýimdan şüphelendi ve hemen amh testi istedi 0.2 cikti ve yumurta rezervinin çok düşük olduğu çok acil tup bebek yaptırmak gerektiği söylendi.trabzon özel bir hastanede tüp bebek tedavisine basladik kurtajdan 6 ay sonra.tedavi sırasında sadece tek bir yumurta toplanabildi ve 3. Gun embriyosu olarak transfer edildi birinci kalite olduğu söylenmişti.malesef sonuç negatif cikti.daha sonra ki aylarda tekrar tekrar kontrollere farkli farkli doktorlara gittim ama doktorlar tek bir yumurta dahi goremediler.fsh ve diğer hormonlar normalken amh düşüktü serçenizi aylarda kist oluştu adet gecikmesi yaşadım.en son bu ay herşey çok normal bulundu ve tedaviye başladı igneleri vurundum ultrasonda 12 tane folikül saydı doktor ve istanbula özel bir hastaneye geldim anesteziyle yumurtalar toplandı toplam saglam 8 yumurtam bulunmuş ve ve şu 3.günde 5 tane embriyom gayet iyi durumdaymış.salı günü ınsallah transfer olacak ve artan embriyolar dondurularak.5 tane yumurtanın hazır olması gerçekten çok sevindirdi ve şaşırttı bizi. Şimdi umutla bebeğimizin tutmasını bekliyoruz.can verecek olan rabbim.

ben de size şöyle anlatayım benim amh 0.25 fsh 17 lerdeydi. önce yumurta gelişimi için bi ilaç kullandım çatlatma iğnesi sonra ilişki önerdi doktor o ay olmayında aşılamaya geçtik. ilk aşılamam da olmadı. tekrar aşılama oldum yine olmadı fakat 2 ay sonra doğal yollarla hamile kaldım. 15 gün önce kucağıma aldım bebeğimi. sakın üzülme Rabbim ol dedi mi oluyor. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

4 Nisan da yazmışım buraya daha bir ay olmadı bile Rabbimin mucizesi , ol der ve olur. Bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Tüp bebek için hazırlık spor diyet falan yapıyordum hem sağlık olsun hem biraz kilo veririm diye halterler ağırlıklar 8-10 kilo dambıllar kaptırmıştım kendimi sonra reglim birkaç gün geçince nolur nolmaz bi test yapıyım kafam rahat yapıyım sporumu dedim inanmayarak yaptım anında çift çizgi bozuktur olamaz dedim hastanede kan verdim beta hcg 1311 sonra keseyi görme telaşı bitti şimdi kalp atacak mı sonra sağlıklı büyüyecek mi doğacak mı hiç bitmiyor tedirginlik akışına bırakmaya çalışıyorum zaten tüp bebeğe başlıcam diye akışına bırakmıştım biraz onun da etkisi olduğunu düşünüyorum kaç aylarca gonal-f klomen çatlatma iğneleri yaptım olmadı. hiç bir şey folik asit bile kullanmadığım ay hamile kaldım. Spor kan dolaşımını hızlandırıyor hafif tempolu ve asla sigara alkol kullanmayın çok fazla etkiliyor her akşam yatmadan da dualarınızı edin ve olursa da olmasa da elinizden geleni yapın kalbinizi ferah tutun Allah tedbirli kullarını sever. ben bir senedir Sigarayı bıraktım şimdi kokusuna dahi tahammülüm yok hem herşey bir vesiledir kendimiz için bebeğimiz için fedakarlık gerek. Kendinizi yıpratmayın lütfen kızlar. Allah isteyen herkese nasip etsin İnşallah tüm kalbimle söylüyorum

Back
X