Merhabalar, yeni üye oldum . Bu aşamaya gelirsem yazacağım mutlaka demiştim . Sürekli bu sayfaları takip ediyordum . 39 yaşındayım. 5.5 yaşında bir kızım var. Normal yollarla ilk denemede hamile kalmıştım kızıma . kızım 3 yaşına geldiğinde kardeş yapma isteği ile jinekolojik kontrole gitmiştim ki o an duyduklarım ile şok oldum. Yumurtalıklarımın çok küçüldüğü söylendi . Yapılan testlerde de amh 0.06 , fsh 10.5 çıktı. Ataşehir Memorial hastanesindeki doktor tüp bebek yapmam gerekebileceğini söyledi . Değerleri alıp hemen tüp bebek merkezinin başındaki Cem bey e gittim. Kendisi gayet negatif bir şekilde bu değerlerle tüp bebek şansımın da çok az olduğunu 7-8 ay normal yollarla denememi olmazsa belki bir kez tüp bebek denenebileceğini söyledi. Çok moralim bozulmuştu. Değerlerimi bir de kendi doktorum ( kızımı doğurtan ) Bülent Kars bey e götürdüm. Değerlerin düşük olduğunu ancak çokda olumsuz olmadığını bir süre normal yolla deneyip olmazsa aşılama yapılabileceğini o da olmazsa tüp bebek deneyebileceğimizi söyledi . 6 ay normal yolla denedik olmadı . Sonra 2 kez aşılama denedik o da olmadı . Böylece 1 sene geçmiş oldu zaten . Tüp bebeğe de eşim de ben de çok sıcak bakmıyorduk aslında . Sonuçta bir tane sağlıklı bir kızımız vardı çok şükür . O yüzden tekrar kendi haline bırakmaya karar verdik . 1 sene de öyle gecti . Kızım oldu 5 yaşında ve yoğun bir şekilde kardeş istemeye başladı . Sürekli ağlıyor , geceleri kalkıp dua ediyordu ( İnanın hiç abartmıyorum ) onu öyle gördükçe içim parçalanıyordu . Ve sonunda tüp bebek denemeye karar verdik . Tekrar testlerim yapıldı, amh 0.15 ( 0.06 dan 0.15 e nasıl çıktı 2 senede hiçbir bilgim yok , test sonuçlarından biri yanlış olabilirdi ) fsh 18.9 olmuştu . Doktorum hemen deneyelim , daha fazla zaman kaybetmeyelim dedi. İlk denemeyi Temmuz ayında yaptık. 5 folikül görülmüştü, iğneleri vurulmaya başladıktan sonra 2 si yok oldu . 3 tanesi gelişti . Toplamada 3 ü de toplandı. 1 i boş, 1 i işlem görebilecek gibi değil , 1 i de çok iyi durumda değildi ama genede işlem yapıldı . Ertesi gün aradıklarında döllenme olmadığını söylediler . Şaşırmadım aslında . Doktorum 2 ay ara vermemiz gerektiğini söyledi , Eylül de tekrar deneyecektik . O arada 2 ay boyunca kadın Doğum hapı kullanmamı istedi ( bu arada ben 1 yıldır ımpryl ve biestron kullanıyordum zaten ). Onları kullanmaya devam ederken kadınlar kulübünden ögrendiğim sabah akşam hayır-civanperçemi çayı içmeye başladım . Hergün aynı saatlerde içemedim ama 2 kez içtim mutlaka . Bir de her sabah 1 kaşık bal-arısütü -polen-propolis karışımı yedim ( organikciden almıştım ) 2 ay boyunca bunları düzenli yaptım ve kadın doğum hapı kullandım. Eylül reglimden sonra tekrar tüp bebek tedavisine başladık , bu sefer doktorum iğne ( gonalf ve menapur) dozlarını biraz değiştirdi ve 5 günlük klomen de kullandırttı. 4 folikül vardı bu sefer , 4 ü de aynı oranda gelişti. 4 ü de toplandı , 3 ü dolu çıktı, 2 si döllendi ve 3. Gün 1. kalite 2 empriyo transfer edildi . 1 Ekim test günüm , inşallah hayırlı haberler alırım , bu aşamaya gelmek bile çok güzeldi . Nolur hiç umutsuzluğa kapılmayın